ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ja sam malo zbunjen..povlačenje, bežanija, iskrcavanje, junaci...:)

Page 4 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Go down

Ja sam malo zbunjen..povlačenje, bežanija,  iskrcavanje, junaci...:)  - Page 4 Empty Re: Ja sam malo zbunjen..povlačenje, bežanija, iskrcavanje, junaci...:)

Post by Guest 26/9/2018, 10:47

Stanojko wrote:
pizzon wrote:
Stanojko wrote:
pizzon wrote:
Stanojko wrote:
Ima i toga...dosta se pizona nakotilo po Srbiji...

poserko jedan
da  nam je  neko a la pizzon bio na vlasti umesto hrvata slobe
sve bi bilo povoljnije za srbe.
Recimo ovaj ljigavac... On bi "prihvatio realnost"...ko rvat

ti prihvatas  kataklizmu za srbe kao resenje
ti prihvatas da samo veru primili  sa urala, tibeta i mandzurije
yebiga, nisam na tvom niovu, jos ne mogu to da ukapiram
Odjebi sa ove teme, govno kvislinsko... Ne prljaj uspomenu na ljude

ti ces meni da kenjas o ovoj teme
jedan mi je pogunuo na ceru
dvojica presla albaniju i probijali solunski front
probijali sremski front, pa sve do trsta, kretenu
majmune  
yebem te olosu
ko je kvisling, ja koji ne zelim da nasa dezava i crkva budu filijale
druge drzave i crkve ili ti koji svoju politicku opciju gradis na direktnom
politickom i vojom kisobranu druge drzave.
vidim dokel smo duogruali
sve redom gubimo i tonemo

Last edited by pizzon on 26/9/2018, 10:49; edited 1 time in total

Guest
Guest

Back to top Go down

Ja sam malo zbunjen..povlačenje, bežanija,  iskrcavanje, junaci...:)  - Page 4 Empty Re: Ja sam malo zbunjen..povlačenje, bežanija, iskrcavanje, junaci...:)

Post by Stanojko 26/9/2018, 10:48

pizzon wrote:
Stanojko wrote:
pizzon wrote:
Stanojko wrote:
pizzon wrote:

poserko jedan
da  nam je  neko a la pizzon bio na vlasti umesto hrvata slobe
sve bi bilo povoljnije za srbe.
Recimo ovaj ljigavac... On bi "prihvatio realnost"...ko rvat

ti prihvatas  kataklizmu za srbe kao resenje
ti prihvatas da samo veru primili  sa urala, tibeta i mandzurije
yebiga, nisam na tvom niovu, jos ne mogu to da ukapiram
Odjebi sa ove teme, govno kvislinsko... Ne prljaj uspomenu na ljude

ti ces meni da kenjas o ovoj teme
jedan mi je pogunuo na ceru
dvojica presla albaniju i probijali solunski front
probijali sremski front, pa sve do trsta, kretenu
majmune  
yebem te olosu
ko je kvisling, ja koji ne zelim da nasa dezava i crkva budu filijale
druge drzave i crkve ili ti koji svoju politicku opciju gradis na direktnom
politickom i vojom kisobranu druge drzave.
vidim dokel smo duogruali
U grobu se prevrcu...

2014-05-05

Back to top Go down

Post by flumen 26/9/2018, 10:52

stanojko vs. pizon

:popcorn:beer

Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...

flumen
flumen

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Yehudim 26/9/2018, 11:04

AssadNaPodmornici wrote:
tre wrote:
AssadNaPodmornici wrote:ludi srbi.. od vojske od pola milijuna vojnika, proboj solunskog fronta je izvršilo 60 000 vojnika.. od čega oko originalnih 30 000 srba(od pola milijuna početne vojske).. te 30 000 dragovoljaca(najviše hrvata zanimljivo)

porazilo ih u WW1 jer su izgubili 60% muške vojno sposobne populacije. pa onda WW2, 1,5milijuna mrtvih opet ih porazilo, pa 91-95, a onda 98 od NATOa.. i ovi se opet brče
Da ali tih trideset iljada srblja je oslobodilo smrdiju, to što ih pola milijuna nije moglo zaustaviti AU u osvajanju smrdije nije bitno, jebeš logiku kad su srblji u pitanju Ja sam malo zbunjen..povlačenje, bežanija,  iskrcavanje, junaci...:)  - Page 4 1f602

.. idući naš cilj je Beograd koji ionako nije povjesno Srpski grad, dakle Vojvodina i Beograd

Naravno............možda najbolje bez proljevanja krvi.

jednostavno anektirati Srbiju i to je to. drunken

2018-03-06

Back to top Go down

Post by flumen 26/9/2018, 11:06

ovo experimentiranje sa slobodnim drzavicama je kurac.
vratit ce se Sveto Njemacko Rimsko Carstvo po svoje...
jer kad ode svabo, ode babo...

Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...

flumen
flumen

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Guest 26/9/2018, 11:08

flumen wrote:ovo experimentiranje sa slobodnim drzavicama je kurac.

I proći će otprilike kao i ono prethodno.  drunken
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by dzango 26/9/2018, 11:16

Eroo wrote:
dzango wrote:
Eroo wrote:
dzango wrote:
Stanojko wrote:
Ne budi grub Dzango. Ja njemu stvarno verujem da ne razume. Ne moze da shvati zasto se neko ne bi predao, pretrpeo uzasne muke, samo da bi se ponovo borio i oslobodio zemlju. Ne razume zasto bi neko umirao od tifusa, smrzavanja, arnautskih metaka u ledja, nemackih podmorica, na kamenim ostrvima prepunim zmija...kad je mogao lepo da se preda i zavrsi pricu.

Moras da shvatis da to i jeste sustinska razlika izmedju nas i njih. Ja njima stvarno verujem da ne razumeju, najiskrenije. Rvati su to, "narod koji je svakom zavojevacu uvek rekao DA"... Moze i tako...al` je bljutavo...

Za kraj samo jedan mali citat, od ekipe za bezaniju:

“Šezdeset dve hiljade srpskih vojnika odlučilo je rat. SRAMOTA!”

Ko sazna odakle ovaj citat dobije kolacic... cheers
Naravno da ne razume. On bi tada sedeo u Ljubljani, isto kao i devedesetih. Takav čovek jebiga.
Bežao preko albanskih gudura zasigurno ne bi. Nisam ni kad je JNA pretila da će nas satrat.
Dobili su nogu u dupe i to je to. Ero pomagao prema svojim moćima i znanju, naravno.
Domovina(otadžbina) se brani, jebate...Osvajače vodi interes, a branitelje ljubav, zato oni
mogu samo na kraju najebati. Ni mržnja spram komšija, koju vam danas bude u Srbiji, ne
može biti jača od ljubavi spram domovine i obitelji onih, koje bi ste danas-sutra htjeli porobiti.
Sve vaše muke proističu od vas samih. Ne poštujete Božju zapovijed:  "Ne poželi nikakve tuđe stvari".
Šta si bio nesposoban za pušku? 
Srpska vojska je prešla Albaniju da ne bi bila fizički uništena. Zajedno sa svim institucijama jedne države. Od administracije, do glumaca, činovnika, bankara, do običnog naroda. Ali se ta ista vojska vratila i uništima austrougarsko carstvo i pobedila Nemačku, Bugarsku i ostale vaše gospodare. Mislilu su da ih više nema ali su se prevarili. Zato su Bugari panično bežali vičući: Bežite živi, idu mrtvi.
Ali džaba ja to tebi pričam kada ti to ne razumeš. Mentalnom sklopu Hrvata i Šiptara je to jednostavno nepojmljivo.
Tipično.  Ja sam malo zbunjen..povlačenje, bežanija,  iskrcavanje, junaci...:)  - Page 4 1f602 
Znao sam da ne razumeš. Bugarima nije bilo smešno jer su ih lagali da su Srbi ostali u albanskim gudurama.
dzango
dzango

2014-04-19

Back to top Go down

Post by Eroo 26/9/2018, 11:16

Stanojko wrote:
Eroo wrote:
Stanojko wrote:
Eroo wrote:
Stanojko wrote:
Ne budi grub Dzango. Ja njemu stvarno verujem da ne razume. Ne moze da shvati zasto se neko ne bi predao, pretrpeo uzasne muke, samo da bi se ponovo borio i oslobodio zemlju. Ne razume zasto bi neko umirao od tifusa, smrzavanja, arnautskih metaka u ledja, nemackih podmorica, na kamenim ostrvima prepunim zmija...kad je mogao lepo da se preda i zavrsi pricu.

Moras da shvatis da to i jeste sustinska razlika izmedju nas i njih. Ja njima stvarno verujem da ne razumeju, najiskrenije. Rvati su to, "narod koji je svakom zavojevacu uvek rekao DA"... Moze i tako...al` je bljutavo...

Za kraj samo jedan mali citat, od ekipe za bezaniju:

“Šezdeset dve hiljade srpskih vojnika odlučilo je rat. SRAMOTA!”

Ko sazna odakle ovaj citat dobije kolacic... cheers

Je li to bilo prije ili kasnije nego što ste NATO pobedili? king
Tek ti Mujaga nista ne razumes... Ti si izgubljen u vremenu i prostoru...

Pa zna se, i Marko Kraljević je bio najveći srpski borac protiv Turaka. Tako mi Mehmed paše Sokolovića. :] :D
Otvorio si temu...dobio po picci...i sad baljezgas o necem desetom. Sta je poAnta svega sto pises na ovu temu?

Koja je poanta? Pa to da bežaniju uvijek pretvorite u nešto drugo ili treće.
Jednom je to slavljenje poraza na Kosovu, drugi put "pobjeda" nad NATOm,
treći put herojstvo smrznute i izgladnjele vojske u albanskim gudurama i na zdnje
ustaško protjerivanje iz RSK-a...Jebajiga, tako to vidimo mi sa strane. drunken

2016-07-22

Back to top Go down

Post by flumen 26/9/2018, 11:25

Speare Shaker wrote:
flumen wrote:ovo experimentiranje sa slobodnim drzavicama je kurac.

I proći će otprilike kao i ono prethodno.  drunken

al tek nakon 1000 godina

flumen
flumen

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Stanojko 26/9/2018, 11:26

Eroo wrote:
Stanojko wrote:
Eroo wrote:
Stanojko wrote:
Eroo wrote:

Je li to bilo prije ili kasnije nego što ste NATO pobedili? king

Pa zna se, i Marko Kraljević je bio najveći srpski borac protiv Turaka. Tako mi Mehmed paše Sokolovića. :] :D
Otvorio si temu...dobio po picci...i sad baljezgas o necem desetom. Sta je poAnta svega sto pises na ovu temu?

treći put herojstvo smrznute i izgladnjele vojske u albanskim gudurama i na zdnje
Da...ne razumes. Ocekivano.

2014-05-05

Back to top Go down

Post by Eroo 26/9/2018, 11:40

Stanojko wrote:
Eroo wrote:
Stanojko wrote:
Eroo wrote:
Stanojko wrote:

Istina. To samo Srbi razumedu. drunken

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Stanojko 26/9/2018, 11:49

Eroo wrote:
Stanojko wrote:
Eroo wrote:
Stanojko wrote:
Eroo wrote:

Tvoja dilema je meni jasna. Zasto, kada te napadne 10-1000 puta jaci neprijatelj, jednostavno ne okrenes guzu? Ti i pizon imate istu dilemu.

2014-05-05

Back to top Go down

Post by Eroo 26/9/2018, 12:08

Stanojko wrote:
Eroo wrote:
Stanojko wrote:
Eroo wrote:
Stanojko wrote:

Tvoja dilema je meni jasna. Zasto, kada te napadne 10-1000 puta jaci neprijatelj, jednostavno ne okrenes guzu? Ti i pizon imate istu dilemu.

Pa sad, ne ideš grlom u jagode...ima vas Srba i pametnih, ne mogu reć da nema...

2016-07-22

Back to top Go down

Post by darth_vader 26/9/2018, 12:28

Bili ste junaci, ok recimo... u međuvremenu ste feminizirali, lezbijka vam premijer, predsjednik šiptarski peder i što sad? Ponijelo vas nakon ww1 pa ste zabrijali da ste sila kad ono, prc...jebat ga, događa se i boljima...negdje ste se zamjerili balunu, bolje vam je se preispitati, gdje je to u međuvremenu zapelo...
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 26/9/2018, 13:02

jasambrend wrote:Bili ste junaci, ok recimo... u međuvremenu ste feminizirali, lezbijka vam premijer, predsjednik šiptarski peder i što sad? Ponijelo vas nakon ww1 pa ste zabrijali da ste sila kad ono, prc...jebat ga, događa se i boljima...negdje ste se zamjerili balunu, bolje vam je se preispitati, gdje je to u međuvremenu zapelo...
Od hrabre srpske vojske nisu ni dugmići ostali nakon prvog njemačkog udara a 7 pijanih švaba im zauzelo prestonicu dok si reko njemački ovčar.
Pola sata nakon pada prestonice već su častili nove gospodare najboljim vinom i kurvama, za vrijeme okupacije su poginula dva njemca u cijelom beogradu i to kad su se mortorom pijani spizdili u neki jarak. Bitno da se ovdje razbacuju hrabrošći i ostalim ljudskim vrlinama iako se radi o zadnjem šljamu i kukavelju što je potvrđeno i u zadnjem ratu

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by darth_vader 26/9/2018, 13:06

tre wrote:
jasambrend wrote:Bili ste junaci, ok recimo... u međuvremenu ste feminizirali, lezbijka vam premijer, predsjednik šiptarski peder i što sad? Ponijelo vas nakon ww1 pa ste zabrijali da ste sila kad ono, prc...jebat ga, događa se i boljima...negdje ste se zamjerili balunu, bolje vam je se preispitati, gdje je to u međuvremenu zapelo...
Od hrabre srpske vojske nisu ni dugmići ostali nakon prvog njemačkog udara a 7 pijanih švaba im zauzelo prestonicu dok si reko njemački ovčar.
Pola sata nakon pada prestonice već su častili nove gospodare najboljim vinom i kurvama, za vrijeme okupacije su poginula dva njemca u cijelom beogradu i to kad su se mortorom pijani spizdili u neki jarak. Bitno da se ovdje razbacuju hrabrošći i ostalim ljudskim vrlinama iako se radi o zadnjem šljamu i kukavelju što je potvrđeno i u zadnjem ratu

Ostavi im zrno mitologije barem da se imamo oko čega natezati...
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Noor 26/9/2018, 13:12

Stanojko wrote:
Eroo wrote:
Stanojko wrote:
flumen wrote:
Stanojko wrote:
Ti`s co`ek rvat, znaci pojma nemas o bilo cemu, ponajmanje o istoriji...

a Rusi vam kao pomogli? ono - istorijski?
ono...jesu

Kada se srpska vojska, iscrpljena od ratovanja nakon prelaska Albanije, našla na obalama Jadranskog mora, bespomoćna i bez hrane, ruska strana je neumorno insistirala na njenom spasavanju. Regent Aleksandar se obratio caru Nikolaju iz Skadra decembra 1915. sa molbom da „visokom intervencijom“ kod saveznika utiče da se spase srpska vojska i on je sve učinio da saveznici osiguraju morski put u Jadranskom moru. Rusija Nikolaja Drugog ostala je verna izjavi Aleksandra Prvog, datoj 1813, da on neće prepustiti Srbiju volji sudbine. Car Nikolaj je poslao telegrame da je neophodno pomoći srpskoj vojsci da se preveze na Krf britanskom kralju Džordžu Petom, svom bratu od tetke, i predsedniku Francuske Poenkareu, na koje su oni uskoro pozitivno odgovorili
Tipično "srpski".  Valjda se pomoć traži izravno od saveznika, koji su bili nadomak ruke...
A možda je i ovo gore izmišljotina, koja se koristi u političke svrhe.
Kad si vec pokrenuo temu, red je da nesto i naucis kad vec pitas:

Кад министар војни предложи влади 1906.године куповину савремених топова у Француској а не у Аустро-Угарској, та одлука изазвала отворени царински рат из кога је Србија изашла као победник, са тада највећим привредним растом у Европи, али се то данас нерадо помиње, јер европски стручњаци нису саветиовали те министре у Београду, који претходно јесу завршили школе у Европи, али су најпре били Срби и штитили национални интерес државе!
Користећи ту гужву, драги Французи су покушали Србима да утрапе и свој митраљез још пун „дечијих болести“, нудећи га притом за скоро упола нижу цену од немачког „Максима“, тада суверено најбољег на свету, али је српска војно-стручна комисија ставила рампу на ту неразумну трговину, купујући „Максим“, да би у Кумановској битки настала позната изрека „лупа ко „Максим“ по дивизији“!
Французи су потом детаљно прерадили свој митраљез, да би био спреман за Велики рат.
Артиљеријску муницију, продавали су Французи за готов новац а не поклањали, у два Балканска рата, као и сву осталу војну спрему, за разлику од руске братске помоћи која је била заиста помоћ, без икаквог плаћања.
Кад изби Велики рат, потстицани енглеским покварењацима, устезали су се Французи да одобре ратни кредит и шаљу топовску муницију (која није произвођена у Србији) и неопходна ратна средства, док је царска Русија одмах у августу 1914.године ставила исцрпљену српску војску на снабдевање, успоставивши водени транспорт Дунавом од своје луке Рени до Прахова, шаљући неопходно оружје да се може хитно преоружати српска војска, те тако одмах стиже 120000 пушака и 120000000 метака, да се опреми једна српска армија и преоружа и црногорска војска. Стиже и 25 брдских батерија (100 топова) са муницијом, како би Срби могли да парирају добро опремљеној аустроугарској казненој експедицији, у њеној жестокој септембарској навали.
Од септембра 1914.године, стизало је реком Дунавом комплетно снабдевање за Србе и Црногорце, тако да је задовољена дневна потреба од 80 вагона хране за војнике, и коње и волове, инжењеријска опрема, санитетски материјал, одећа и обућа, бензин и петролеј.
Све то пребацивала је руска команда о свом трошку, која је зато формирала специјализовано одељење у Ренију, којим је руководио контраадмирал Весјолков, јер су Срби третирани као део руске царске армије, указом који је потписао цар Николај II!
За то време, драги Французи и Енглези су захтевали од савезника Руса, да додатно утичу на српски генералштаб да се хитно покрене офанзива и пређе Дунав и Сава, након протеривања аустроугара преко Дрине, како би се смањио немачки притисак на њихову војску, заглављену у Фландрији и пред Верденом, готову да се распадне, ако стигне још једна немачка свежа дивизија, иако су их већ спасавали руски напади у Источној Пруској!
После сјајне српске победе у децембру 1914.године, ни Французи ни Енглези нису марили за српско доказивање да немају потребну опрему за наставак рата, предлажући да се отвори балкански фронт, како би се повезало са руском војском и спречило улазак Бугарске у рат, а изоловало Турску, те тако битно изменило перспективу развоја дотадашњих операција.
И Французи и Енглези су тада увелико шпекулисали са могућношћу употребе Италије, да за њих вади кестење из ватре, али се показало да је то промашена инвестиција, те се ипак опсетише Србије, али доцкан, кад су удружени Аустроугари, Немци и Бугари већ покренули своју здружену офанзиву, надајући се брзој српској капитулацији.
После Албанске голготе, указа се Французима прилика да успешно тргују, и продадоше Србима неопходно наоружање, опрему и провијант, што је потом драгим Французима уредно отплаћено са каматама, до последње пертле за војничке ципеле у којима је српски војник сломио кичму немачке војске на Солунском фронту, што ни данас не заборављају немачки најдражи пријатељи београдског фактиора!
és vicces vagy :D
Ha a honvédelmi miniszter nyújtott be a kormány 1906-vásárlási modern fegyverek Franciaországban és nem az Osztrák-Magyar Monarchia, ez a döntés váltott ki nyílt szokások háború, amelyből Szerbia alakult, mint a győztes, akkor a legmagasabb a gazdasági növekedés Európában, de nem szívesen említem ezt, mert ma Európai szakértők nem savetiovali és a miniszterek Belgrádban, amely korábban befejezték iskola Európában, de ők voltak az első szerbek és védi a nemzeti érdekeket az ország!
Ezzel a zsúfolt, drága francia megpróbálta szerbeket utrape és géppisztolyát mindig tele „gyermekkori betegségek”, mely őt toló majdnem fél ára alacsonyabb, mint a német „Maxim”, majd a szuverén a legjobb a világon, de a szerb katonai szakértői bizottság tesz a rámpa ebben ésszerűtlen kereskedelem, vásárlás „Maksim” a Kumanovói csata történt híres mondás: „Fecseg mint” Maksim „osztódással”!
A franciák ezután alaposan feldolgozták géppuskájukat, hogy készen álljanak a Nagy Háborúra.

Örömmel voltam  Ja sam malo zbunjen..povlačenje, bežanija,  iskrcavanje, junaci...:)  - Page 4 E025
Noor
Noor

2017-10-06

Back to top Go down

Post by crvenkasti 26/9/2018, 13:26

norka uči šiptarski
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 26/9/2018, 13:34

jasambrend wrote:
tre wrote:

Ostavi im zrno mitologije barem da se imamo oko čega natezati...
Naći će oni već nešto, ipak se radi kod njih o obrazu debelom ko srpski opanak

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 26/9/2018, 13:51

Bogte mazo koje bajke.. Ovaj as mi stavlja čitate kako je par deataka tisuća preživjelih Srba na Solunu odlučilo rat... Dok na zapadnoj front se iskrcalo dva milijuna Amera.. Upamtite. Izgubili ste WW1

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Stanojko 26/9/2018, 13:55

AssadNaPodmornici wrote:Bogte mazo koje bajke.. Ovaj as mi stavlja čitate kako je par deataka tisuća preživjelih Srba na Solunu odlučilo rat... Dok na zapadnoj front se iskrcalo dva milijuna Amera.. Upamtite. Izgubili ste WW1
To objasni Kajzeru... Ja sam siguran da ti imas mnogo bolji uvid nego on... :coffee

2014-05-05

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 4 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Back to top

- Similar topics