škverologija fantastica (ili zašto nas uvjeravaju da škverovi mogu bit profitabilni)
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: škverologija fantastica (ili zašto nas uvjeravaju da škverovi mogu bit profitabilni)
A ti novinari su isto beskorisni, umjesto da iskopaju tko je tajni ortak u kroku i tko je naručio iz mupa pancirke oni bezveze, mlate praznu slamu..
Last edited by kaya on 1/9/2018, 19:21; edited 1 time in total (Reason for editing : .)
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Re: škverologija fantastica (ili zašto nas uvjeravaju da škverovi mogu bit profitabilni)
Regoč wrote:Zgnječe, da si čital, vidjel bi da se radi o restrukturiranju industrije, a ne o preživljavanju neperspektivnih. Ulaže se u nješto što je dosad dobro poslovalo, a moglo bi i ubuduće. Ta perspektivnost je razlika između naših i korejskih brodogradilištah. Iako, ako kineska i vijetnamska budu konukrentnija, ništa ih neće spasiti.
čitam ja dobro ne brini. i Uljanik se restrukturira zar ne čitaš medije ili imaš selektivno zapažanje i cenzuru u mozgu???
Guest- Guest
Uljanik je besperspektivno poduzeće, bil i ostal. Čitaj pozornije!Gnječ wrote:Regoč wrote:Zgnječe, da si čital, vidjel bi da se radi o restrukturiranju industrije, a ne o preživljavanju neperspektivnih. Ulaže se u nješto što je dosad dobro poslovalo, a moglo bi i ubuduće. Ta perspektivnost je razlika između naših i korejskih brodogradilištah. Iako, ako kineska i vijetnamska budu konukrentnija, ništa ih neće spasiti.
čitam ja dobro ne brini. i Uljanik se restrukturira zar ne čitaš medije ili imaš selektivno zapažanje i cenzuru u mozgu???
odjebati uljanik i pokrenuti secesiju od istre.
2014-04-16
aben wrote:odjebati uljanik i pokrenuti secesiju od istre.
dijagram-
2015-08-09
Škver je građevinska firma po svemu. Imate još koju građevinsku firmu sa 4000 zaposlenih? Ili poznate možda neku takvu u okruženju?
kaya wrote:A ti novinari su isto beskorisni, umjesto da iskopaju tko je tajni ortak u kroku i tko je naručio iz mupa pancirke oni bezveze, mlate praznu slamu..
evo da im novinarima malo pomognemo:
Tko je vlasnik vile u kojoj su Kinezi radili kao robovi? Poznati poduzetnik koji prodaje opremu vojsci i policiji
VLASNIK vile u kojoj su bili zatočeni deseci Kineza poznati je hrvatski poduzetnik Vladimir Popović, koji zajedno sa sinovima Žarkom i Denisom proizvodi opremu za Hrvatsku vojsku i policiju - uniforme, pancirke, ruksake, donje rublje i opasače.
>> Dva Hrvata zatočila 59 Kineza, obećali im laku i legalnu zaradu, onda ih tjerali da za njih varaju ljude
Sjeverno od zagrebačkih Gajnica, u golemoj kući u Ulici Kancelak, policija je nedavno pronašla ilegalni pozivni centar u kojemu su deseci Kineza zatočeni radili poput robova. Primamljenim obećanjima o brzoj zaradi, žrtvama su oduzimani dokumenti pa su uz prijetnje ozljeđivanjem njih ili njihovih obitelji bili prisiljeni mjesecima iz zamračene kuće nazivati svoje sunarodnjake u Kini ili Tajvanu i iznuđivati novac.
Iz policije su se pohvalili ovom velikom akcijom koja je započela u Sloveniji, gdje je razotkrivena međunarodna zločinačka organizacija koja se bavi trgovinom i prisiljavanjem na prevare.
Vlasništvo vile nitko nije posebno propitivao, samo je površno spomenuto kako vlasnik vile nije imao pojma što se događa jer je nekretninu iznajmio prije nekoliko mjeseci. Uvidom u zemljišne knjige pronašli smo vlasnika vile u Kancelaku, to je Vladimir Popović, koji zajedno sa svojim sinovima Žarkom i Denisom - vlasnik tvrtke Kroko - proizvodi vojnu i policijsku opremu.
Kroko je poznati proizvođač vojne i policijske opreme
Ne samo to, nego je jedna od njihovih tvrtki Kroko proizvodnja - koja je osnovala tvrtku Kroko proizvodnja i razvoj, pa je ugašena - do kraja 2011. imala sjedište upravo u toj vili na Kancelaku. To se može vidjeti i na kartama Googlea, čiji je automobil zadnji put snimio te lokacije upravo te godine.
Do obitelji Popović pokušali smo doći preko njihove tvrtke, ali nisu odgovarali na naše upite. Zanimalo nas je kome su točno dali kuću u najam, od kada je točno u najmu i zašto više nije sjedište tvrtke. Nije poznato je li ih policija uopće ispitivala, na press konferenciji je načelnik policije Ante Gudelj govorio da su od četvero uhićenih, protiv kojih su podignute kaznene prijave zbog ukupno 59 zatočenih Kineza, dva kineska, a dva hrvatska državljana. Jedan je Hrvat smještao žrtve u dvije kuće na području Zagreba i Velike gorice, drugi je dovezao nesretnike iz Slovenije, a dvojica Kineza radili su kao njihovi čuvari pazeći da nitko ne pobjegne iz call-centra.
Popović i sinovi imaju nekoliko tvrtki: prva, Kroko proizvodnja i razvoj - u kojoj su vlasnici Vladimir i Žarko - ima godišnji prihod od 95,4 milijuna kuna, dobit od 11,2 milijuna kuna i 24 zaposlena. Druga je u vlasništvu Denisa, Kroko International s prihodom od 7,2 milijuna kuna, dobiti od 3,4 milijuna kuna i samo jednim zaposlenim, a treća je Krokoteks s prihodom od 18,6 milijuna kuna, dobiti od 180.000 kuna i 24 zaposlena.
U četiri godine na poslovima s državom - 147 milijuna kuna
U posljednje četiri godine Kroko proizvodnja i razvoj ostvarila je oko 130 milijuna kuna prihoda iz državnog proračuna, a ključni klijenti su im MORH i MUP. To je podatak koji smo pronašli na Poslovna.hr. Druga tvrtka, Kroko International, u posljednje je četiri godine preko proračuna ostvarila oko 17 milijuna kuna. Njihov ruksak nose hrvatski vojnici u Afganistanu, a prošle godine ugovorili su s MORH-om borbene odore. I to kao nositelj zajednice proizvođača u kojemu su uz njih Varteks, Čateks i URIHO.
U Hininoj arhivi pronašli smo niz fotografija Denisa Popovića kako, u ime zajednice ponuđača, potpisuje ugovore s različitim ministrima obrane. Vlast se mijenjala, a unosni poslovi s vojskom i policijom su rasli. Za vrijeme HDZ-ovog Branka Vukelića Popović je u ime 14 proizvođača ugovorio nove uniforme u maskirnoj i tzv. pustinjskoj varijanti - posao je bio vrijedan 40 milijuna kuna. O poslu se pisalo kao o uštedi, jer su nove uniforme ugovorene jeftinije od starih, no zapravo su nove uniforme nabavljene jer su stare imale kopije američkih odora. A ove su imale specifičan hrvatski uzorak, stiliziranu kartu. Konkurenti su ih optuživali da im je 2009. u vrijeme Berislava Rončevića i Ive Bačića namješten jedan natječaj za policijske uniforme, no to je MUP demantirao.
"Sretni smo što hrvatski vojnik ima hrvatski donji veš i pušku", tim je riječima SDP-ov ministar obrane Ante Kotromanović pozdravio potpisivanje MORH-ovog ugovora s 21 hrvatskim proizvođačem, na čijem je čelu bio Kroko. Te 2014. godine ugovor je bio vrijedan 66 milijuna kuna. Onaj koji je lani potpisao HDZ-ov ministar obrane Damir Krstičević triput je veći, s 34 tvrtke potpisani su ugovori vrijedni 230 milijuna kuna.
Vlasnik Vladimir Popović i njegovi sinovi Denis, kao direktor, i Žarko, zadužen za razvoj, spletom okolnosti našli su se u tom poslu", pisao je Nacional o uspjehu obitelji Popović. Vladimir je započeo kao vlasnik obrta za izradu i prodaju galanterije od krokodilske kože u Radićevoj ulici.
A onda se dogodio rat. "Kad je počeo rat u Hrvatskoj, bilo je jasno da netko mora preuzeti izradu kožnih artikala za Hrvatsku vojsku", objašnjavao je svoj poslovni uspjeh Popović.
Deset godina kasnije, i nakon viša stotina milijuna kuna poslova koje je odradio za MORH i MUP, policija je noću upala u njegovu kuću. Vrlo vjerojatno baš u Krokovoj uniformi.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/tko-je-vlasnik-vile-u-kojoj-su-bili-zatoceni-kinezi/1021728.aspx
Guest- Guest
Eroo wrote:Škver je građevinska firma po svemu. Imate još koju građevinsku firmu sa 4000 zaposlenih? Ili poznate možda neku takvu u okruženju?
je, i tvornica automobila je građevinska firma bosančero.
Guest- Guest
Nije, šipac.Gnječ wrote:Eroo wrote:Škver je građevinska firma po svemu. Imate još koju građevinsku firmu sa 4000 zaposlenih? Ili poznate možda neku takvu u okruženju?
Regoč wrote:Uljanik je besperspektivno poduzeće, bil i ostal. Čitaj pozornije!Gnječ wrote:Regoč wrote:Zgnječe, da si čital, vidjel bi da se radi o restrukturiranju industrije, a ne o preživljavanju neperspektivnih. Ulaže se u nješto što je dosad dobro poslovalo, a moglo bi i ubuduće. Ta perspektivnost je razlika između naših i korejskih brodogradilištah. Iako, ako kineska i vijetnamska budu konukrentnija, ništa ih neće spasiti.
naravno, zato je i opstal i gradi brodove non stop već cijelih 160 godina jer je besperspektivno poduzeće... mislim postalo je besperspektivno kad su došli rvati.
tri zla su poharala Istru: malarija, kuga i hrvati.
Guest- Guest
Eroo wrote:Nije, šipac.Gnječ wrote:Eroo wrote:Škver je građevinska firma po svemu. Imate još koju građevinsku firmu sa 4000 zaposlenih? Ili poznate možda neku takvu u okruženju?
o je grade automobile. u tvornici cipela grade cipele tako da je i tvornica cipela građevinska firma. i svuda gdje se nešto gradi i izgrađuje...be ba đezbaru nemoj mene zajebavat.
Guest- Guest
Gnječ wrote:
naravno, zato je i opstal i gradi brodove non stop već cijelih 160 godina jer je besperspektivno poduzeće... mislim postalo je besperspektivno kad su došli rvati.
Posluje s gubicima najmanje od sredine sedamdesetih. To je ono što ja pamtim.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:Gnječ wrote:
kaj da?? imaš neki dokumenat kojim možeš dokazati tvoju tvrdnju? link? nešto? bilo što? ništa?
Guest- Guest
Brodovi nisu poput cipela, a ni poput auta...Brod je zgrada na vodi i ništa drugo.Gnječ wrote:Eroo wrote:Nije, šipac.Gnječ wrote:Eroo wrote:Škver je građevinska firma po svemu. Imate još koju građevinsku firmu sa 4000 zaposlenih? Ili poznate možda neku takvu u okruženju?
o je grade automobile. u tvornici cipela grade cipele tako da je i tvornica cipela građevinska firma. i svuda gdje se nešto gradi i izgrađuje...be ba đezbaru nemoj mene zajebavat.
Kad se usidri funkcionira potpuno jednako kao neka zgrada.
Radi se samo o različitim modulima elastičnosti "tla" na kojem stoje.
I proračunavaju se po istim načelima.
Gnječ wrote:Speare Shaker wrote:Gnječ wrote:
kaj da?? imaš neki dokumenat kojim možeš dokazati tvoju tvrdnju? link? nešto? bilo što? ništa?
Sad ne. Samo pamćenje da je cijeli brodograđevni sektor u SFRJ od tada poslovao s gubicima koje je naravno nadoknađivala država.
Nije bilo godine da se o tome nije govorilo u financijskim izvješćima, ali se nije niti postavljalo pitanje hoće li država financirati te gubitke ili neće.
Vjerojatno Uljanik sam nije baš svaku godinu poslovao negativno, ali veliku većinu godina jeste i ako pronađeš dokumente o njihovim financijskim rezultatima u to ćeš se moći i sam uvjeriti.
Guest- Guest
Eroo wrote:Brodovi nisu poput cipela, a ni poput auta...Brod je zgrada na vodi i ništa drugo.Gnječ wrote:Eroo wrote:Nije, šipac.Gnječ wrote:Eroo wrote:Škver je građevinska firma po svemu. Imate još koju građevinsku firmu sa 4000 zaposlenih? Ili poznate možda neku takvu u okruženju?
wow! šapni mi na kojim si drogama da i ja probam. baš su ti cool te droge.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:Gnječ wrote:Speare Shaker wrote:Gnječ wrote:
Sad ne. Samo pamćenje da je cijeli brodograđevni sektor u SFRJ od tada poslovao s gubicima koje je naravno nadoknađivala država.
Nije bilo godine da se o tome nije govorilo u financijskim izvješćima, ali se nije niti postavljalo pitanje hoće li država financirati te gubitke ili neće.
Vjerojatno Uljanik sam nije baš svaku godinu poslovao negativno, ali veliku većinu godina jeste i ako pronađeš dokumente o njihovim financijskim rezultatima u to ćeš se moći i sam uvjeriti.
eh sad mi moramo vjerovati tvom sklerotičnom pamćenju. neće ići.
Guest- Guest
Bome si ga stručno sjebo!Eroo wrote:Brodovi nisu poput cipela, a ni poput auta...Brod je zgrada na vodi i ništa drugo.Gnječ wrote:Eroo wrote:Nije, šipac.Gnječ wrote:Eroo wrote:Škver je građevinska firma po svemu. Imate još koju građevinsku firmu sa 4000 zaposlenih? Ili poznate možda neku takvu u okruženju?
Jes ti onaj što je držo transparent kraj slova U?Gnječ wrote:Eroo wrote:Brodovi nisu poput cipela, a ni poput auta...Brod je zgrada na vodi i ništa drugo.Gnječ wrote:Eroo wrote:Nije, šipac.Gnječ wrote:
wow! šapni mi na kojim si drogama da i ja probam. baš su ti cool te droge.
Gnječ wrote:Speare Shaker wrote:Gnječ wrote:Speare Shaker wrote:Gnječ wrote:
eh sad mi moramo vjerovati tvom sklerotičnom pamćenju. neće ići.
Pa ne moraš mi vjerovati, nisam ni ja apsolutno siguran da sam potpuno u pravu, nebitno što mi pamćenje dosta dobro funkcionira, ali je moguće da sam nešto i zaboravio ili pobrkao.
Slobodno provjeri i sam.
Guest- Guest
Regoč wrote:Bome si ga stručno sjebo!Eroo wrote:Brodovi nisu poput cipela, a ni poput auta...Brod je zgrada na vodi i ništa drugo.Gnječ wrote:Eroo wrote:Nije, šipac.Gnječ wrote:
bome je. ne samo mene nego cijeli svijet. samo da bosančero još uspije uvjerit svjetske stručnjake da je brod zgrada i da i da je more ustvari tlo i onda mu ne gine nobelova nagrada ali čini mi se da će prije dobiti nagradu besplatnog doživotnog smještaja u nekom psihijatrijskom sanatoriju.
Guest- Guest
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Zasto se Kosovo i Republika Srpska ne mogu uopce usporediti
» Zašto SAD ne mogu nikako proizvesti streljiva koliko i Rusija?
» Akademik Muhić - ako mogu Crnogorci imati svoju državu, zašto ne bi i Bošnjaci
» Šokirao vijećnike u Šibeniku:'Zašto ja bivši vojnik SAO Krajine ne mogu dobiti pušku'
» Zasto Kosovo moze se odcjepiti a recimo Skotska i Katalonija ne mogu? Zato jer su Albanci svi ili bar 99% za neovisnost dok se za skote i katalonce to ne moze reci
» Zašto SAD ne mogu nikako proizvesti streljiva koliko i Rusija?
» Akademik Muhić - ako mogu Crnogorci imati svoju državu, zašto ne bi i Bošnjaci
» Šokirao vijećnike u Šibeniku:'Zašto ja bivši vojnik SAO Krajine ne mogu dobiti pušku'
» Zasto Kosovo moze se odcjepiti a recimo Skotska i Katalonija ne mogu? Zato jer su Albanci svi ili bar 99% za neovisnost dok se za skote i katalonce to ne moze reci
Page 2 of 3