Denkverbot
Page 39 of 50
Page 39 of 50 • 1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 44 ... 50
Re: Denkverbot
ako si domoljub- tribo.metilda wrote:lNoor wrote:bitno je što se misli pod 'preuređenjem'aben wrote:garaža---> stambeni prostor = triba dozvola čardakaSpeare Shaker wrote:aben wrote:
čardak išće da ishodi dozvolu,
obavezno, ili nisi domoljub
Za svako preuređenje ti nije neophodna dozvola. Dapače. I nije to nikakav test domoljubnosti.
inkartat, stavit dva tri kuhinjska elementa da mogu kuhat oprat sude i dva kreveta za spavanje.. wc mi je pod nogu u kući..
i garažna vrata, naravno.. bliži se starost i jedva se vučem uza silne skaline u kući :scratch:
treba li dozvola za to?
ako pošalješ fašistički hrvacki čardak u kurac- ne triboš
aben- Posts : 35492
2014-04-16
Članak 152.
Dozvola za promjenu namjene i uporabu građevine donosi se po zahtjevu vlasnika postojeće građevine, odnosno njezine samostalne uporabne cjeline uz koji se prilaže:
1. dokaz vlasništva građevine, odnosno njezine samostalne uporabne cjeline
2. dokaz da se radi o postojećoj građevini, uključujući glavni projekt u skladu s kojim je izgrađena, snimku izvedenog stanja, odnosno snimku postojećeg stanja
3. akt za uporabu građevine, odnosno drugi dokaz da se građevina može koristiti
4. suglasnost nadležnog tijela, ako se traži promjena namjene nepokretnog kulturnog dobra upisanog u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske ili njegova dijela i
5. rješenje o prihvatljivosti zahvata za okoliš ako se radi o zahvatu u prostoru za koji se prema posebnim propisima provodi postupak procjene utjecaja zahvata na okoliš i/ili ocjene prihvatljivosti zahvata za ekološku mrežu.
imo da te čardak oguli
Dozvola za promjenu namjene i uporabu građevine donosi se po zahtjevu vlasnika postojeće građevine, odnosno njezine samostalne uporabne cjeline uz koji se prilaže:
1. dokaz vlasništva građevine, odnosno njezine samostalne uporabne cjeline
2. dokaz da se radi o postojećoj građevini, uključujući glavni projekt u skladu s kojim je izgrađena, snimku izvedenog stanja, odnosno snimku postojećeg stanja
3. akt za uporabu građevine, odnosno drugi dokaz da se građevina može koristiti
4. suglasnost nadležnog tijela, ako se traži promjena namjene nepokretnog kulturnog dobra upisanog u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske ili njegova dijela i
5. rješenje o prihvatljivosti zahvata za okoliš ako se radi o zahvatu u prostoru za koji se prema posebnim propisima provodi postupak procjene utjecaja zahvata na okoliš i/ili ocjene prihvatljivosti zahvata za ekološku mrežu.
imo da te čardak oguli
2014-04-16
garaza spada ionako u stambenu namjenu, pa kad se tu prostoriju zeli pretvoriti u sobu, ne treba nikakva prenamjena prostora.
pod prenamjenom se podrazumijeva promjena u poljoprivrednu ili poslovnu namjenu ...ili u stambenu iz ove dvije
pod prenamjenom se podrazumijeva promjena u poljoprivrednu ili poslovnu namjenu ...ili u stambenu iz ove dvije
to je ko ono kad su proglasili sisavca da je riba, da bi se mogli gostiti za nemrs,
pa ako ste domoljubi, poštivojte svoje fašističke zakone.
2014-04-16
Noor wrote:garaza spada ionako u stambenu namjenu, pa kad se tu prostoriju zeli pretvoriti u sobu, ne treba nikakva prenamjena prostora.
ova garaža je prislonjena uz kuću i mislim da nije ni prijavljena kao garaža niti se ikad koristila kao garaža već kao spremište za kojekakve poljoprivredne alate.. mislili smo je preurediti kao ljetnu kuhinju ali nikad naći vremena.. aben bi me htio svrstati u antidomoljube i fašiste pod svaku cijenu
Guest- Guest
to zakon i kaze, nema problema!aben wrote:to je ko ono kad su proglasili sisavca da je riba, da bi se mogli gostiti za nemrs,
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
unutar iste namjene prostorije mozes opremati kako ti paše, sve je u duhu čardakovih zakona :))metilda wrote:Noor wrote:garaza spada ionako u stambenu namjenu, pa kad se tu prostoriju zeli pretvoriti u sobu, ne treba nikakva prenamjena prostora.
ova garaža je prislonjena uz kuću i mislim da nije ni prijavljena kao garaža niti se ikad koristila kao garaža već kao spremište za kojekakve poljoprivredne alate.. mislili smo je preurediti kao ljetnu kuhinju ali nikad naći vremena.. aben bi me htio svrstati u antidomoljube i fašiste pod svaku cijenu
2017-10-06
Noor wrote:unutar iste namjene prostorije mozes opremati kako ti paše, sve je u duhu čardakovih zakona :))metilda wrote:Noor wrote:garaza spada ionako u stambenu namjenu, pa kad se tu prostoriju zeli pretvoriti u sobu, ne treba nikakva prenamjena prostora.
tako i ja mislim, sad samo u čardaku treba namaknuti novac za tu investiciju.. a nije nam ni priša, glavno da znamo da to možemo napraviti unutar zakona :))
Guest- Guest
jedino ako ces otvarati nove otvore (prozori, vrata) na vanjskim nosivim zidovima, trebas glavni projekt, ali dozvolu i dalje NE.
za zamjenu vanjske stolarije u istim dimenzijama ne treba ni glavni projekt.
Noor wrote:jedino ako ces otvarati nove otvore (prozori, vrata) na vanjskim nosivim zidovima, trebas glavni projekt, ali dozvolu i dalje NE.
ne, svi otvori već postoje. :)) hvala ti na informacijama :))
Guest- Guest
nema na cemu :)metilda wrote:Noor wrote:jedino ako ces otvarati nove otvore (prozori, vrata) na vanjskim nosivim zidovima, trebas glavni projekt, ali dozvolu i dalje NE.
ne, svi otvori već postoje. :)) hvala ti na informacijama :))
e, sad ce aben pozvizditi sto ce domoljupka radit bez dozvole :)))
2017-10-06
metilda wrote:
aben bi me htio svrstati u antidomoljube i fašiste pod svaku cijenu
Tipična anti-fašistička pamet. :)
Najvažnije je neprestano proizvodti narodne neprijatelje. Tko ih više proizvede, tim je veći anti-fašist.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:metilda wrote:
aben bi me htio svrstati u antidomoljube i fašiste pod svaku cijenu
Tipična anti-fašistička pamet. :)
Najvažnije je neprestano proizvodti narodne neprijatelje. Tko ih više proizvede, tim je veći anti-fašist.
ma pustimo abena, on ionako provocira iz dosade.. kako ti se sviđa moj novi avatar?.. to naravno nisam ja...
Guest- Guest
nije loša ideja.. dok sam bila mlađa željela sam imati kamper i putovati kud me misao odnese.. ali s djecom to baš i nije bilo moguće.. a ni muž nije pustolovni duhkic wrote:
najbolje bit nomad abene
:P
Guest- Guest
kic wrote:
potrebna je samo plahta-
ja sam beduin
a nisi.. treba ti vreća za spavanje.. minimum
Guest- Guest
Page 39 of 50 • 1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 44 ... 50
Page 39 of 50