Milenijci, generacija uhljeba kod roditelja
Page 2 of 8
Page 2 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Milenijci, generacija uhljeba kod roditelja
Smatram vrlo pokvarenim mjesati slucaj kojeg autor teksta navodi s Hrvatskom situacijom. U Hrvatskoj su politicari unistili privredu i gospodarstvo , mnoge firme, narod poslali na ulice. Rjetki su dobili posao i to sto se dobilo bilo je preko teskih veza uglavnom povezanim s politickim strankama.
Nije dovoljno napisati dobar tekst kako bi politicke strukture oslobodili odgovornosti za rasulo u drzavi. Svi smo mi svjedoci situacije. Da su nasi mladi lijeni ne bi bjezali preko granice u zelji ostvarenja normalnog zivota.
Posebno nije lijepo i u redu grebati se preko veza do dobrog posla, zatim uzeti olovku u ruke i pisati tekstove kako bi oblatili one koji nisu dobili priliku. Fuj!
Nije dovoljno napisati dobar tekst kako bi politicke strukture oslobodili odgovornosti za rasulo u drzavi. Svi smo mi svjedoci situacije. Da su nasi mladi lijeni ne bi bjezali preko granice u zelji ostvarenja normalnog zivota.
Posebno nije lijepo i u redu grebati se preko veza do dobrog posla, zatim uzeti olovku u ruke i pisati tekstove kako bi oblatili one koji nisu dobili priliku. Fuj!
immortal- Posts : 23285
2014-04-16
šifra wrote:a koja je svrha ove teme?epikur37 wrote:
ad hominem...
što si htio poručiti milenijcima?
iako ti u članku kojeg si naveo piše da ne mogu do stambenog kredita jer nemaju stalno zaposlenje
...
probudio se jutros epikur sa potrebom da liječi komplekse, pa hop otvori temu zbog koje će se osjećati bolje
Svrha teme je prepoznati inertnost i nedostatak inicijative. Vremena nikad nisu bila sjajna, pa nisu ni danas... Barem danas je svijet otvoren, široko polje.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
koliki kredit će ti banka odobriti za radu u fušu, na crno?epikur37 wrote:radio sam u fušu
kakva je ocjena kreditne sposobnosti?
Guest- Guest
mnogi bi radili samo da mogu dobiti 3000 , ali nema ni tih mogucnosti... nema radnih mjestaAssadNaPodmornici wrote:Generacije prije milenijqca razjebali i uništili dvije države sada ih ovi mladi moraju vaditi radeći za 3000kn.. Onda se čude što je recimo većina mladih napustila Slavoniju
immortal-
2014-04-16
šifra wrote:koliki kredit će ti banka odobriti za radu u fušu, na crno?epikur37 wrote:radio sam u fušu
Neće ništa, čak su postrožili uvjete i negdje ne daju na bonitet ni prihod koji si prijavio i oporezovao.
2015-08-06
mortal wrote:mnogi bi radili samo da mogu dobiti 3000 , ali nema ni tih mogucnosti... nema radnih mjestaAssadNaPodmornici wrote:Generacije prije milenijqca razjebali i uništili dvije države sada ih ovi mladi moraju vaditi radeći za 3000kn.. Onda se čude što je recimo većina mladih napustila Slavoniju
Ako nema posla za poslom se ide.
2015-08-06
odselit će u Irsku na privremeni rad i život sa 4-5 cimera, pa će tamo dići stambeni kredit na 30 godinaepikur37 wrote:Barem danas je svijet otvoren, široko polje.
Guest- Guest
Da, iako imam rješeno stambeno pitanje, auto i slične stvari i ne mogu se potužiti kad vidim mnogo toga ipak smatram da nije dovoljno omogućemo mladom čovjeku u ovom društvu da napreduje i ostvaruje nekakvu veću materijalnu satisfakciju. Također nikakav problem mi nije raditi bilo kakav posao, ali kad je već onako slabo plaćeno mislim da je bolje ići u inozemstvo tamo čovjek bar zna za što radi i za što ga satraju... Možda nemam pravo ali tako mi se čini danas kada gledam na ovo.epikur37 wrote:newuser wrote:Malo tko s prosječnim primanjima i poštenim radom može rješiti stambeno pitanje a uz to treba živjeti, odgajati djecu, voziti auto, plaćati režije... Nikakvo čudo ova brojka.
Realno treba raditi najmanje dva posla...jedan osnovni i još jedan ta trane.
newuser- Posts : 1995
2015-09-09
krivo Epi.. meni nikad nije nedostajalo inicijative ali razno razni uvjeti otvaranja posla koje u masu slucajeva ne mozes ostvariti, visina davanja, slaba kupovna moc, kontrole koje kao da zele istog trena unistiti sto si stvorio ubijaju na pocetku posao svaki, a kasnije i samu volju da bi pokusaoepikur37 wrote:šifra wrote:a koja je svrha ove teme?epikur37 wrote:
ad hominem...
iako ti u članku kojeg si naveo piše da ne mogu do stambenog kredita jer nemaju stalno zaposlenje
...
probudio se jutros epikur sa potrebom da liječi komplekse, pa hop otvori temu zbog koje će se osjećati bolje
Svrha teme je prepoznati inertnost i nedostatak inicijative. Vremena nikad nisu bila sjajna, pa nisu ni danas... Barem danas je svijet otvoren, široko polje.
prljava politika
dok imamo slucaj s pripadnicima manjina koji ne moraju imati ni struku, ni iskustvo ni bilo sto kao ostali... oni prolaze i nitko ih ne dira
2014-04-16
Slažem se sa politikom i ljudima koji su vodili a i dalje vode ovaj narod. Nastavi li se ovako svi radno sposobni će otići vanka.mortal wrote:Smatram vrlo pokvarenim mjesati slucaj kojeg autor teksta navodi s Hrvatskom situacijom. U Hrvatskoj su politicari unistili privredu i gospodarstvo , mnoge firme, narod poslali na ulice. Rjetki su dobili posao i to sto se dobilo bilo je preko teskih veza uglavnom povezanim s politickim strankama.
2015-09-09
epikur37 wrote:šifra wrote:koliki kredit će ti banka odobriti za radu u fušu, na crno?epikur37 wrote:radio sam u fušu
Neće ništa, čak su postrožili uvjete i negdje ne daju na bonitet ni prihod koji si prijavio i oporezovao.
eto, mladi nemaju inicijativu, čekaju da ih roditelji poguraju, nisu odvažni
ljenost i nemoral novih generacija
Guest- Guest
i to je sr..ešifra wrote:odselit će u Irsku na privremeni rad i život sa 4-5 cimera, pa će tamo dići stambeni kredit na 30 godinaepikur37 wrote:Barem danas je svijet otvoren, široko polje.
2014-04-16
mortal wrote:krivo Epi.. meni nikad nije nedostajalo inicijative ali razno razni uvjeti otvaranja posla koje u masu slucajeva ne mozes ostvariti, visina davanja, slaba kupovna moc, kontrole koje kao da zele istog trena unistiti sto si stvorio ubijaju na pocetku posao svaki, a kasnije i samu volju da bi pokusaoepikur37 wrote:šifra wrote:a koja je svrha ove teme?epikur37 wrote:
ad hominem...
...
prljava politika
dok imamo slucaj s pripadnicima manjina koji ne moraju imati ni struku, ni iskustvo ni bilo sto kao ostali... oni prolaze i nitko ih ne dira
Vjerujem, ali ako ne ide....ideš dalje.
Da imam do 30 godina ne bih uopće razmišljao niti o Europi kao opciji.
2015-08-06
šifra wrote:epikur37 wrote:šifra wrote:koliki kredit će ti banka odobriti za radu u fušu, na crno?epikur37 wrote:radio sam u fušu
eto, mladi nemaju inicijativu, čekaju da ih roditelji poguraju, nisu odvažni
ljenost i nemoral novih generacija
Pa i to, pakiraj kufer i šibaj dalje.
2015-08-06
Isla pa me izigrali, pa opet pa ni prijavu nisu dali.... ne znas ni sta ljudi kod privatnika prolazeepikur37 wrote:mortal wrote:mnogi bi radili samo da mogu dobiti 3000 , ali nema ni tih mogucnosti... nema radnih mjestaAssadNaPodmornici wrote:Generacije prije milenijqca razjebali i uništili dvije države sada ih ovi mladi moraju vaditi radeći za 3000kn.. Onda se čude što je recimo većina mladih napustila Slavoniju
Ako nema posla za poslom se ide.
2014-04-16
Pa i nije, ne možeš imati takav stav. Jasno da je sranje ali ako ideš odavde moraš biti svjestan/na da ćeš jest g*vna u inozemsvtu minimalno 2-4 godine a između ostaloga i dijeliti stan s cimerima. Svaki početak je težak a početak u inozemstvu je sigurno to.mortal wrote:i to je sr..ešifra wrote:odselit će u Irsku na privremeni rad i život sa 4-5 cimera, pa će tamo dići stambeni kredit na 30 godinaepikur37 wrote:Barem danas je svijet otvoren, široko polje.
2015-09-09
Nikad nije kasno iako do 30te je istina lakše načiniti takve promjene, osobno imam u obitelji osobu koja je otišla vanka s preko 50 godina i sasvim se lijepo snašla. Tako da nema pravila.epikur37 wrote:mortal wrote:krivo Epi.. meni nikad nije nedostajalo inicijative ali razno razni uvjeti otvaranja posla koje u masu slucajeva ne mozes ostvariti, visina davanja, slaba kupovna moc, kontrole koje kao da zele istog trena unistiti sto si stvorio ubijaju na pocetku posao svaki, a kasnije i samu volju da bi pokusaoepikur37 wrote:šifra wrote:a koja je svrha ove teme?epikur37 wrote:
ad hominem...
...
prljava politika
2015-09-09
na to sam mislilanewuser wrote:Pa i nije, ne možeš imati takav stav. Jasno da je sranje ali ako ideš odavde moraš biti svjestan/na da ćeš jest g*vna u inozemsvtu minimalno 2-4 godine a između ostaloga i dijeliti stan s cimerima. Svaki početak je težak a početak u inozemstvu je sigurno to.mortal wrote:i to je sr..ešifra wrote:odselit će u Irsku na privremeni rad i život sa 4-5 cimera, pa će tamo dići stambeni kredit na 30 godinaepikur37 wrote:Barem danas je svijet otvoren, široko polje.
trpis gdje god se okrenes , a onda zasniujes zivot u mnogim slucajevima sa strancem... ako si vani
razbijaju nas kao narod
2014-04-16
tako je ... sto da radimo mi s malo vise godinanewuser wrote:Nikad nije kasno iako do 30te je istina lakše načiniti takve promjene, osobno imam u obitelji osobu koja je otišla vanka s preko 50 godina i sasvim se lijepo snašla. Tako da nema pravila.epikur37 wrote:mortal wrote:krivo Epi.. meni nikad nije nedostajalo inicijative ali razno razni uvjeti otvaranja posla koje u masu slucajeva ne mozes ostvariti, visina davanja, slaba kupovna moc, kontrole koje kao da zele istog trena unistiti sto si stvorio ubijaju na pocetku posao svaki, a kasnije i samu volju da bi pokusaoepikur37 wrote:šifra wrote:
a koja je svrha ove teme?
...
prljava politika
ni dovoljno stari za mirovine, ni dovoljno zdravi za rintanje bez odmora svaki dan 10-12 sati
niti mnogi uvjereni i raspolozeni za velike podvige
a kad pozelis .. s cim bi to izveo
politika je od mnogih ucinila duznicke robove
immortal-
2014-04-16
ove nove generacije su ti razmažene, neće da jedu g*vnanewuser wrote:ako ideš odavde moraš biti svjestan/na da ćeš jest g*vna u inozemsvtu minimalno 2-4 godine a između ostaloga i dijeliti stan s cimerima
Guest- Guest
šifra wrote:ove nove generacije su ti razmažene, neće da jedu g*vnanewuser wrote:ako ideš odavde moraš biti svjestan/na da ćeš jest g*vna u inozemsvtu minimalno 2-4 godine a između ostaloga i dijeliti stan s cimerima
jedna od premisa teme
2015-08-06
Page 2 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Nova generacija rasista
» Nova generacija europskih astronauta
» Kako generacija Z doživljava svijet
» Ako ste rođeni u SFRJ bili ste generacija koja je letela
» ''Put prema društvu bez vlasništva: Nova generacija okreće se novom potrošačkom modelu ''
» Nova generacija europskih astronauta
» Kako generacija Z doživljava svijet
» Ako ste rođeni u SFRJ bili ste generacija koja je letela
» ''Put prema društvu bez vlasništva: Nova generacija okreće se novom potrošačkom modelu ''
Page 2 of 8