Jovanović najavljuje 'rušenje' vjeronauka u školama!
Page 3 of 5
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Jovanović najavljuje 'rušenje' vjeronauka u školama!
Vegvísir wrote:Iako nisam religiozna (i ako budem imala dijete jednog dana, na vjeronauk će ići samo i isključivo ako ono to samo zatraži)
smatram da bi ukidanje vjeronauka u školama bilo diskriminirajuće i protivno zakonima.
Uostalom, to je izborni predmet kao i svaki drugi.
Misliš li da će ti dijete postaviti zahtjev, "mama pošalji me na vjeronauk jer vjerujem u Boga i i hoću više saznati o njemu" ?
2014-04-13
Tako nekako. S time da ga baš ne moraš uzdržavati do tridesete.danni1 wrote:Dijete nikad ne treba pustit da samo odlučuje,odnosno sam odlučuje kad se sam počne uzdržavati.Do tad važe pravila koja donose roditelji.Trinity wrote:Dijete eventualno u srednjoj pustiti da o tome odlučuje.bogomdani wrote:Nemam niš protiv vjerskog odgoja u školama,no po izboru roditelja i djeteta.Nikako nisam za ono što ovaj quasiministar najavljuje.. planira uvesti Marksizam??
Trinity-
2014-04-17
Avatar wrote:Vegvísir wrote:Iako nisam religiozna (i ako budem imala dijete jednog dana, na vjeronauk će ići samo i isključivo ako ono to samo zatraži)
smatram da bi ukidanje vjeronauka u školama bilo diskriminirajuće i protivno zakonima.
Misliš li da će ti dijete postaviti zahtjev, "mama pošalji me na vjeronauk jer vjerujem u Boga i i hoću više saznati o njemu" ?
Da, pisanom zamolbom i naizust naučenim Apostolskim vjerovanjem kao dokazom izgarajuće želje.
Naravno da ne. Ali ako kaže da ga je zainteresiralo (ne žive klinci u socijalnom vakuumu, pričaju međusobno o svemu) i da i on sam želi na vjeronauk - sigurno mu neću braniti. Isto tako, ako ga bude zanimalo, dobit će informacije i o drugim religijama, prilagođene dobi u kojoj bude.
Guest- Guest
Vegvísir wrote:Avatar wrote:Vegvísir wrote:Iako nisam religiozna (i ako budem imala dijete jednog dana, na vjeronauk će ići samo i isključivo ako ono to samo zatraži)
Da, pisanom zamolbom i naizust naučenim Apostolskim vjerovanjem kao dokazom izgarajuće želje.
Naravno da ne. Ali ako kaže da ga je zainteresiralo (ne žive klinci u socijalnom vakuumu, pričaju međusobno o svemu) i da i on sam želi na vjeronauk - sigurno mu neću braniti. Isto tako, ako ga bude zanimalo, dobit će informacije i o drugim religijama, prilagođene dobi u kojoj bude.
Trinity-
2014-04-17
Kad bi stvarno klinci odlučivali da idu ili ne na vjeronauku
Sto posto ne bi išli
Pametniji su od gerijatrije koja im kroji sudbinu
Sto posto ne bi išli
ma ko zna...nemaju oni pojma do 12-te godine najmanje, a i pričaju o onome s čim su se susreli, a ne da pričaju o tome i ako uopće ikad propričaju, spomenu neku tipičnu maminu/tatinu/tv izjavu...znaju da crna ovca pjeva u crkvi pa bi možda to išli vidjet...Vegvísir wrote:Avatar wrote:Vegvísir wrote:Iako nisam religiozna (i ako budem imala dijete jednog dana, na vjeronauk će ići samo i isključivo ako ono to samo zatraži)
genitalni_herpes-
2014-04-11
normalno da nebi išli. I kad bi ih se pitalo što hoće ručat vjerojatno bi bila milka na meniju...kad bi dvogodišnjaku pustili da odluči što će sa životom pomislili bi trenutak prije njegove smrti da bi možda htio bit električar ili ronilac..Sora wrote:Kad bi stvarno klinci odlučivali da idu ili ne na vjeronauku
Sto posto ne bi išli
genitalni_herpes-
2014-04-11
Ne bi oni išli ni na matematiku i pola drugih predmeta, dosta njih uopće ne bi išlo u školu.Ne bi ni usisavali, pospremali sobu, oprali suđe...Sora wrote:Kad bi stvarno klinci odlučivali da idu ili ne na vjeronauku
Sto posto ne bi išli
Da se njih puta, puno toga oni ne bi.
Zadnju rečenicu neću komentirati.
Trinity-
2014-04-17
Ako roditelji ne idu u crkvu, vjernici su deklarativno a ne i praktično dvolično je od djeteta zahtjevati, tj. određivati mu da mora ići na vjeronauk.
Da je vjeronauk samo predmet onda OK .... ali koliko znam postoje izvanškolske aktivnosti kao što su odlazak na misu, obaveza pričesti i krizme ....
Da je vjeronauk samo predmet onda OK .... ali koliko znam postoje izvanškolske aktivnosti kao što su odlazak na misu, obaveza pričesti i krizme ....
obojani_dani- Posts : 140
2014-04-17
Vjeronauk nije ok jer zaglupljiva djecu, smanjuje kritičko rasudivanje, prenosi idolatriju iz vjerskih tema u svakidašnje, nameće neznanstvenim diskurs i bulaznjenje o bezgrešnom začecima Itd.
I to sve u jednoj državnoj ustanovi koja bi trebala biti sekularna po Ustavu.
I kaj je rezultat ?
Kakvi su klinci?
Bogu za plakati.
I to sve u jednoj državnoj ustanovi koja bi trebala biti sekularna po Ustavu.
I kaj je rezultat ?
Kakvi su klinci?
Bogu za plakati.
Vjera je, tj. vjere dio su ljudskih života i nije loše da o tome uče od stručne osobe.... toliko od državne ustanove.
Osobne specifičnosti /katolik, pravoslavac, musliman itd / to je nešto što bi trebali odrađivati roditelji ...pa ako žele da im dijete bude vjernik neka ga vode u svoju crkvu.
Osobne specifičnosti /katolik, pravoslavac, musliman itd / to je nešto što bi trebali odrađivati roditelji ...pa ako žele da im dijete bude vjernik neka ga vode u svoju crkvu.
2014-04-17
Vjera se razvija odgojem
No ujedno i razlike među vjerama
Pa bi bio daleko bolji svijet da vjera nema
Nikakvih
No ujedno i razlike među vjerama
Pa bi bio daleko bolji svijet da vjera nema
Nikakvih
Meni kao vjerniku ne smetaju druge vjere.
Ni ti mi ne smetaš. Sve dok ne vrijeđaš i omalovažavaš one koji ne misle kao ti.
A to radiš stalno. S neviđenom žuči i mržnjom.
Ni ti mi ne smetaš. Sve dok ne vrijeđaš i omalovažavaš one koji ne misle kao ti.
A to radiš stalno. S neviđenom žuči i mržnjom.
Trinity-
2014-04-17
Roditelji često znaju biti dvolični, ne samo po pitanju "prisiljavanja" odlaska na vjeronauk.obojani_dani wrote:Ako roditelji ne idu u crkvu, vjernici su deklarativno a ne i praktično dvolično je od djeteta zahtjevati, tj. određivati mu da mora ići na vjeronauk.
Trinity-
2014-04-17
Znači po Jovanoviću je bolje učiti djecu i to u ranim godinama o istospolnim aktivnostima umjesto o poštivanju svojih roditelja i o međusobnoj snošljivosti jel'..bilo bi smiješno da nije za plakat.
2014-04-13
Da, za razliku od komunizma koji razvija kritičku misao i usađuje temeljna načela demokracije... a o idolatriji komunisti su zadnji koji bi ovdje imali što spočitavati obzirom da se bespogovorno klanjaju monstrumima krvavim rukama nedužnih ljudi. Isus u novom zavjetu uči čovjeka o slobodi i o međusobnome poštivanju, dok komunizam svojom propagandom o diktaturi proletarijata pere mozak mladim generacijama. Nitko nije ravan komunistima, jedini koji se klanjaju običnom čovjeku kojeg smatraju iznad Boga, imaju svoje obrede, imaju svoje svetke, imaju svoje kipove kojim se treba uredno klanjati...ni sami vjernici im nisu ravni u idolopoklonstvu.Sora wrote:Vjeronauk nije ok jer zaglupljiva djecu, smanjuje kritičko rasudivanje, prenosi idolatriju iz vjerskih tema u svakidašnje, nameće neznanstvenim diskurs i bulaznjenje o bezgrešnom začecima Itd.
2014-04-13
Trinity wrote:Roditelji često znaju biti dvolični, ne samo po pitanju "prisiljavanja" odlaska na vjeronauk.obojani_dani wrote:Ako roditelji ne idu u crkvu, vjernici su deklarativno a ne i praktično dvolično je od djeteta zahtjevati, tj. određivati mu da mora ići na vjeronauk.
Točno .... i takvo ponašanje nikada ne proizvede dobar efekt kod djeteta. Sistem kupus gledam meso vadim neće kod mladog čovjeka usaditi etiku, moral i poštenje, a što je okosnica dobroga odnosa prema svom i prema tuđim životima .....
2014-04-17
Komunizam nije postojao nigdje do sadaAvatar wrote:Da, za razliku od komunizma koji razvija kritičku misao i usađuje temeljna načela demokracije... a o idolatriji komunisti su zadnji koji bi ovdje imali što spočitavati obzirom da se bespogovorno klanjaju monstrumima krvavim rukama nedužnih ljudi. Isus u novom zavjetu uči čovjeka o slobodi i o međusobnome poštivanju, dok komunizam svojom propagandom o diktaturi proletarijata pere mozak mladim generacijama. Nitko nije ravan komunistima, jedini koji se klanjaju običnom čovjeku kojeg smatraju iznad Boga, imaju svoje obrede, imaju svoje svetke, imaju svoje kipove kojim se treba uredno klanjati...ni sami vjernici im nisu ravni u idolopoklonstvu.Sora wrote:Vjeronauk nije ok jer zaglupljiva djecu, smanjuje kritičko rasudivanje, prenosi idolatriju iz vjerskih tema u svakidašnje, nameće neznanstvenim diskurs i bulaznjenje o bezgrešnom začecima Itd.
Lagati vas uče popovi i vjera. Pretpostavljam, jer svaka je rečenica netočna i neistinita.
Sloboda koju uci Isus je prazna fraza koja se servira porobljrnima i mentalno i fizički.
Nema slobode bez ekonomske neovisnosti.
To sto zamjerati komunistima nekakvu diktsturu proletariijata je termin izvučen iz naftalina u 19. Stoljeću i preživite ga ko krave travu.
Samoupravljanje NIJE nikakva diktatura nego koncept društvenog vlasništva nad sredstvima za proizvodnju.
Sora- Posts : 23839
2014-04-29
Mislim da je bolje ne analizirati suštini vjerskih dogmi koji isijavaju iz gornjeg teksta u vezi sa lamentacijom kako komunisti zamjenjuju boga čovjekom pa mu se klanjaju.
Čovjeku.
Radniku bolje rečeno.
Takve gluposti o komunistima i tome da stavljaju čovjeka namjestio boga pokszujunsvu bijedu otudenog i ponizno guma vjernika, koji izmišlja bogove da bi se zatukao pod njihove skupove i odriče se svoje odgovornosti za svoju sudbinu i sudbinu svijeta.
Čovjeku.
Radniku bolje rečeno.
Takve gluposti o komunistima i tome da stavljaju čovjeka namjestio boga pokszujunsvu bijedu otudenog i ponizno guma vjernika, koji izmišlja bogove da bi se zatukao pod njihove skupove i odriče se svoje odgovornosti za svoju sudbinu i sudbinu svijeta.
Ustajte prezreni na svijetu
KmeeeeKmeeeeTotenkopf wrote:tip je u najmanju ruku iritantan, ne što je etnički srbin, već radi svog nadmenog nastupa na granici bezobrazluka, kleveta i uvrjeda koje konstantno upućuje političkim neistomišljenicima putem medija, što ne priliči ministru obrazovanja bilo koje države...
Sora- Posts : 23839
2014-04-29
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Ovo je slika vjeronauka u hrvatskim školama
» Crkva šalje pisma školama: "Ne smijete djeci nuditi da se ispišu s vjeronauka"
» Nikolić: Informisan sam da je na sceni rušenje vlasti u RS-u kroz rušenje Dodika
» 'Zbog vjeronauka idemo na Ustavni sud pa ako treba i u Strasbourg'
» Čeda Jovanović na aparatima
» Crkva šalje pisma školama: "Ne smijete djeci nuditi da se ispišu s vjeronauka"
» Nikolić: Informisan sam da je na sceni rušenje vlasti u RS-u kroz rušenje Dodika
» 'Zbog vjeronauka idemo na Ustavni sud pa ako treba i u Strasbourg'
» Čeda Jovanović na aparatima
Page 3 of 5