Jovanović najavljuje 'rušenje' vjeronauka u školama!
Page 5 of 5
Page 5 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Jovanović najavljuje 'rušenje' vjeronauka u školama!
Kako znaš? Mislim, kako NETKO tko je glup zna bilo sto? Pa i o tuđoj pameti?Trinity wrote:eto, i baš tvoju žrtvovali ...bad luck !Sora wrote:Bila samTrinity wrote:ne znam da si ikad bila u crkviSora wrote:Iz crkve?Trinity wrote:Jesu te pustili iz ustanove ili si pobjegla?
ali kruži priča da si bila na (bezuspješnom) liječenju
U crkvi jedno par puta
Dosadno, ritualno žrtvovanje pameti...i slobode duha..
Sora- Posts : 23839
2014-04-29
očigledno je da si ipak pobjegla iz "te" ustanoveSora wrote:Kako znaš? Mislim, kako NETKO tko je glup zna bilo sto? Pa i o tuđoj pameti?Trinity wrote:eto, i baš tvoju žrtvovali ...bad luck !Sora wrote:Bila samTrinity wrote:ne znam da si ikad bila u crkviSora wrote:Iz crkve?Trinity wrote:Jesu te pustili iz ustanove ili si pobjegla?
ali kruži priča da si bila na (bezuspješnom) liječenju
U crkvi jedno par puta
Dosadno, ritualno žrtvovanje pameti...i slobode duha..
Trinity-
2014-04-17
bog ga blagoslovio i svaka mu dalamortal-joint wrote:
Jovanović osobno smatra da je vjeronauk nepotreban za razliku od građanskog odgoja
debotoijusto- Posts : 31651
2014-04-12
A šta je to svaka mu dala ...tebi kompatibilno s blagoslovom? Pa ne smijemo tako razvrat širiti kužiš debelidebotoijusto wrote:bog ga blagoslovio i svaka mu dalamortal-joint wrote:
Jovanović osobno smatra da je vjeronauk nepotreban za razliku od građanskog odgoja
Neka ukine vjeronauk i ući će u povijest kao najbolji ministar prosvjete u RH
2014-04-29
bi on ali ne može i to ga jebe, kao i tebeSora wrote:A šta je to svaka mu dala ...tebi kompatibilno s blagoslovom? Pa ne smijemo tako razvrat širiti kužiš debelidebotoijusto wrote:bog ga blagoslovio i svaka mu dalamortal-joint wrote:
Trinity-
2014-04-17
Sto ne znaci da nije u pravuTrinity wrote:bi on ali ne može i to ga jebe, kao i tebeSora wrote:A šta je to svaka mu dala ...tebi kompatibilno s blagoslovom? Pa ne smijemo tako razvrat širiti kužiš debelidebotoijusto wrote:bog ga blagoslovio i svaka mu dalamortal-joint wrote:
I drugi put kad branitelji, nezaposleni i koji GOD budu kmecali za parama
Neka idu na vjeronauk
Okolo jedne milijarde tamo će naćinaći
2014-04-29
ti sora po svim temama kenjaš isto, omilio ti se copy/paste?
Trinity-
2014-04-17
Trebalo bi razjuriti sve to sto alo bi razjuriti sve to sto ovoj državi isisavanje para i para a ne daje efekta i rezultata
Sto kad već toliko molite u crkvi ne izmolite pomoć od Vatikanske banke, donaciju, investiciju ?
Sto kad već toliko molite u crkvi ne izmolite pomoć od Vatikanske banke, donaciju, investiciju ?
Vjeruj u životu nisam nikad Copy pastela jer ni ne znam kak to raditiTrinity wrote:ti sora po svim temama kenjaš isto, omilio ti se copy/paste?
Znam da nije problem ali nisam ni pokušala
Teme kao sto vidiš ja ne otvaram i to mi je problem bas radi Gornjega razloga
A pišem na one teme koje drugi otvaraju i nisam kriva da druge to zanima
Ok stara?
2014-04-29
jovanovic je nebitan , sama ideja izvlastenja vatikanata iz zivota sekularne drzave je tu , trebaju se jos posloziti voljni moment i trenutak....voljni jaca a gdje ces bolji trenutak nego dovodjenje stada na rad za 300€ i upola manja davanja drzave
debotoijusto- Posts : 31651
2014-04-12
ti tako prosvijećena i pametna ?Sora wrote:Vjeruj u životu nisam nikad Copy pastela jer ni ne znam kak to raditiTrinity wrote:ti sora po svim temama kenjaš isto, omilio ti se copy/paste?
Znam da nije problem ali nisam ni pokušala
Teme kao sto vidiš ja ne otvaram i to mi je problem bas radi Gornjega razloga
A pišem na one teme koje drugi otvaraju i nisam kriva da druge to zanima
Ok stara?
stara, odoh ja kuhati ručak, baš si me fino zabavila jutros
na misu ću navečer, mladi sviraju i pjevaju, ima jedna mala u zboru, kad pusti glas, naježiš se...
Trinity-
2014-04-17
Ukoliko je čovjek rob vlastitih nagona nema riječi o slobodi, a Vjera i Isusovo učenje potiču upravo čovjeka na borbu protiv mana i poroka u sebi. A na vjernicima je da primjene Njegovo učenje prema vlastitim mogućnostima...Sora wrote:Komunizam nije postojao nigdje do sada
Lagati vas uče popovi i vjera. Pretpostavljam, jer svaka je rečenica netočna i neistinita.
Sloboda koju uci Isus je prazna fraza koja se servira porobljrnima i mentalno i fizički.
Nema slobode bez ekonomske neovisnosti.
To sto zamjerati komunistima nekakvu diktsturu proletariijata je termin izvučen iz naftalina u 19. Stoljeću i preživite ga ko krave travu.
Samoupravljanje NIJE nikakva diktatura nego koncept društvenog vlasništva nad sredstvima za proizvodnju.
Porobljeni su oni koji se bez razlučivanja odaju političkim ideologijama, partiji, komesarima i raznim diktatorčićima. Toliko su zarobljeni da i nakon smrti voljenog vođe oni se ne mogu suočiti sa istinom o počinjenim zvjerstvima nad nedužnim civilima, zato još i dan danas neki slave Staljina, Pol Pota, Tita...
Ako je netko pridonio obrazovanju ljudi to je Crkva osnivanjem školstva i sveučilišta diljem Europe već od 1250 god. gdje se svima pružalo besplatno obrazovanje. Isto tako redovnici su osnovali prve bolnice, prve domove za siročad, prvi pružali pomoć beskućnicima, itd...Danas opet Crkva upozorava na užasne posljedice neoliberalnog modela, kao i u prošlosti Crkva je na strani naroda, kulture, obrazovanja, ujedno brani dostojanstvo doličnom čovjeku!
A kako bi komunist razumio što je poštenje, dostojanstvo, kultura, obrazovanje, trpeljivost, kad nije spreman ni priznati što je sve učinjeno u ime komunizma?
2014-04-13
Oni koji se odriču vlastite odgovornosti su komunsti prerušeni u zadnji tren u demokrate, a koji ne mreju priznati da su podržavali sustav koji je gutao živote, zatirao slobode i porobljavao mase tijelom i umom, ti si jedan dobar primjer represivnog sustava koji je ostavio traume u tebi.Sora wrote:Mislim da je bolje ne analizirati suštini vjerskih dogmi koji isijavaju iz gornjeg teksta u vezi sa lamentacijom kako komunisti zamjenjuju boga čovjekom pa mu se klanjaju.
Čovjeku.
Radniku bolje rečeno.
Takve gluposti o komunistima i tome da stavljaju čovjeka namjestio boga pokszujunsvu bijedu otudenog i ponizno guma vjernika, koji izmišlja bogove da bi se zatukao pod njihove skupove i odriče se svoje odgovornosti za svoju sudbinu i sudbinu svijeta.
Kad bi pročitala Bbliju znala bi da, na suprot tvojoj tvrdnji, Bog tjera čovjeka na suočavanje sa posljedicama svojih postupka, a osobna odgovornost se spominje u više navrata kao i sloboda svakog bića. Isus pokazuje put, na čovjeku hoće li ga slijedit ili ne.
2014-04-13
Kada vjernici shvate da ih drže ovcama koje trebaju uklanjati mane u sebi, proći će još jedan Milenij ako uopće doživimo to preobraćenje prije nego totalni razorni rat.Avatar wrote:Ukoliko je čovjek rob vlastitih nagona nema riječi o slobodi, a Vjera i Isusovo učenje potiču upravo čovjeka na borbu protiv mana i poroka u sebi. A na vjernicima je da primjene Njegovo učenje prema vlastitim mogućnostima...Sora wrote:Komunizam nije postojao nigdje do sada
Lagati vas uče popovi i vjera. Pretpostavljam, jer svaka je rečenica netočna i neistinita.
Sloboda koju uci Isus je prazna fraza koja se servira porobljrnima i mentalno i fizički.
Nema slobode bez ekonomske neovisnosti.
To sto zamjerati komunistima nekakvu diktsturu proletariijata je termin izvučen iz naftalina u 19. Stoljeću i preživite ga ko krave travu.
Samoupravljanje NIJE nikakva diktatura nego koncept društvenog vlasništva nad sredstvima za proizvodnju.
Porobljeni su oni koji se bez razlučivanja odaju političkim ideologijama, partiji, komesarima i raznim diktatorčićima. Toliko su zarobljeni da i nakon smrti voljenog vođe oni se ne mogu suočiti sa istinom o počinjenim zvjerstvima nad nedužnim civilima, zato još i dan danas neki slave Staljina, Pol Pota, Tita...
Ako je netko pridonio obrazovanju ljudi to je Crkva osnivanjem školstva i sveučilišta diljem Europe već od 1250 god. gdje se svima pružalo besplatno obrazovanje. Isto tako redovnici su osnovali prve bolnice, prve domove za siročad, prvi pružali pomoć beskućnicima, itd...Danas opet Crkva upozorava na užasne posljedice neoliberalnog modela, kao i u prošlosti Crkva je na strani naroda, kulture, obrazovanja, ujedno brani dostojanstvo doličnom čovjeku!
A kako bi komunist razumio što je poštenje, dostojanstvo, kultura, obrazovanje, trpeljivost, kad nije spreman ni priznati što je sve učinjeno u ime komunizma?
Crkva nije na strani naroda nego vlasti. Ili onih koji su buduća vlast. Jer je i sama dio vladajućeg sloja iliti klase, bogata i pokvarena koliko treba biti da bi sačuvala svoje bogatstvo.
Tako da se sluzi lažima od kojih ti dođe zlo. Crkva upozorava na neki neoliberalizam?
Jaka stvar. U biti podržava ga jer jave li se u društvu istinski borci npr. Komunisti, crkva će ih prva anatemizirati i izručiti krvnicima.
Crkva i obrazovanje DANAS? Pa dajte najte, svake se godine znanja multipliciraju. Crkva može imat ulogu dvorske lude. Nema vise nikoga tko to može slijediti.
A komunizam je vama crkvenjacima opasan.
Uzeli bi vam dvore od onixa?...
2014-04-29
Kad bi ti pročitao Marxa znao bi da se sloboda ne spominje kao mogućnost bića nego ima ekonomsku i društvenu dimenziju, inače je pizdin dim.Avatar wrote:Oni koji se odriču vlastite odgovornosti su komunsti prerušeni u zadnji tren u demokrate, a koji ne mreju priznati da su podržavali sustav koji je gutao živote, zatirao slobode i porobljavao mase tijelom i umom, ti si jedan dobar primjer represivnog sustava koji je ostavio traume u tebi.Sora wrote:Mislim da je bolje ne analizirati suštini vjerskih dogmi koji isijavaju iz gornjeg teksta u vezi sa lamentacijom kako komunisti zamjenjuju boga čovjekom pa mu se klanjaju.
Čovjeku.
Radniku bolje rečeno.
Takve gluposti o komunistima i tome da stavljaju čovjeka namjestio boga pokszujunsvu bijedu otudenog i ponizno guma vjernika, koji izmišlja bogove da bi se zatukao pod njihove skupove i odriče se svoje odgovornosti za svoju sudbinu i sudbinu svijeta.
Kad bi pročitala Bbliju znala bi da, na suprot tvojoj tvrdnji, Bog tjera čovjeka na suočavanje sa posljedicama svojih postupka, a osobna odgovornost se spominje u više navrata kao i sloboda svakog bića. Isus pokazuje put, na čovjeku hoće li ga slijedit ili ne.
Kad bi ti pročitao Marxa znao bi da je religija ideologija koja porobljava a ne oslobađa jer to ne radi niti jedna ideologija pa niti ta komunistička ali bome niti religijska.
Ono sto oslobađa jest istina ali ona nije samo putokaz ka cilju, ona je i početak puta. Ne možeš ti ići po nekom putu makar bio putokaz na njemu, ako je laž na početku.
Zato tebe odaju riječi BOG TJERA čovjeka ....
Pa da... Prisilom...
Nema tu šanse za slobodu i individualnu odgovornost.
2014-04-29
Sloboda, ili postoji kao dio ljudske biti, ili je uopce nema.Sora wrote:Kad bi ti pročitao Marxa znao bi da se sloboda ne spominje kao mogućnost bića nego ima ekonomsku i društvenu dimenziju, inače je pizdin dim.Avatar wrote:Oni koji se odriču vlastite odgovornosti su komunsti prerušeni u zadnji tren u demokrate, a koji ne mreju priznati da su podržavali sustav koji je gutao živote, zatirao slobode i porobljavao mase tijelom i umom, ti si jedan dobar primjer represivnog sustava koji je ostavio traume u tebi.Sora wrote:Mislim da je bolje ne analizirati suštini vjerskih dogmi koji isijavaju iz gornjeg teksta u vezi sa lamentacijom kako komunisti zamjenjuju boga čovjekom pa mu se klanjaju.
Čovjeku.
Radniku bolje rečeno.
Kad bi ti pročitao Marxa znao bi da je religija ideologija koja porobljava a ne oslobađa jer to ne radi niti jedna ideologija pa niti ta komunistička ali bome niti religijska.
Ono sto oslobađa jest istina ali ona nije samo putokaz ka cilju, ona je i početak puta. Ne možeš ti ići po nekom putu makar bio putokaz na njemu, ako je laž na početku.
Zato tebe odaju riječi BOG TJERA čovjeka ....
Pa da... Prisilom...
Nema tu šanse za slobodu i individualnu odgovornost.
A glede Istine, samo je jedan rekao, "Ja sam put, istina i zivot", a to je bio Isus Krist, a ne Marx. Na koji bi nacin onda Marx dosao do ISTINE, nije mi jasno, a tebi?
Samo Bog kao Istina moze osloboditi covjeka od svih poroka. To ljudi sami po sebi ne mogu. Komunizam nam je to zorno pokazao u svojoj praksi, Pobio je oko 150 milijuna nevinih zrtava, sto rasnim a sto klasnim genocidom.
Kako i sama znas, tvoj Marx je ucio nasilje, nasilne prevrate i krvave revolucije. Ako je rekao da je religija opijum naroda, onda mi mozemo reci, komunizam je tek aspirin naroda.
Preslab da im utazi boli, a prejak, u ubijanju.
2014-04-23
Ma ti di Michael preslab da udes u raspravu o Marxu
Čudi me uvijek sam zamišljala da se na teologiji pažljivo proučava
Znaci postali ste -sigurni u svoju moć
Ali samo me zanima ako je samo Bog ili Isus jedini put u istinu, odričete li pravo svim ostalim vjernicima da budu u pravu? I uostalom ako se tako jednostavno dolazi do istine, čemu već 2 milenija tragedije, boli i stradanja čovječanstva?
Ima vise istine na jednoj stranicii Marxa nego u svem tvom vjerskom bulaznjenje bez smisla
A u pogledu žrtava jeste izračunali broj umorenih u vjerskim ratovima u povijesti?
Ali samo me zanima ako je samo Bog ili Isus jedini put u istinu, odričete li pravo svim ostalim vjernicima da budu u pravu? I uostalom ako se tako jednostavno dolazi do istine, čemu već 2 milenija tragedije, boli i stradanja čovječanstva?
Ima vise istine na jednoj stranicii Marxa nego u svem tvom vjerskom bulaznjenje bez smisla
A u pogledu žrtava jeste izračunali broj umorenih u vjerskim ratovima u povijesti?
Smatram da vjeronauku nije mjesto u školi.Tko se želi dodatno obrazovati,uvijek može dalje.Nešto poput učenja stranih jezika..tako nešto...
Guest- Guest
Jesmo i zaključili smo da je zbog marksističkih ideja pobijeno cca 5 puta više ljudi.Sora wrote:Ma ti di Michael preslab da udes u raspravu o Marxu
danni1-
2014-04-16
Ne vjerujem vama.danni1 wrote:Jesmo i zaključili smo da je zbog marksističkih ideja pobijeno cca 5 puta više ljudi.Sora wrote:Ma ti di Michael preslab da udes u raspravu o Marxu
Treba uzeti kao vjerske ratove niz ratova u povijesti:
Križarske ratove
Ratove između protestanata i katolika
Konkvistadore
Progone Zidova
Inkviziciju
Islamsko-kršćanske ratove
Lijep popis bi bio kroz dulje razdoblje nego sto je pojava marksizma, zar ne
I to sve u ime boga bilo...
2014-04-29
Page 5 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Ovo je slika vjeronauka u hrvatskim školama
» Crkva šalje pisma školama: "Ne smijete djeci nuditi da se ispišu s vjeronauka"
» Nikolić: Informisan sam da je na sceni rušenje vlasti u RS-u kroz rušenje Dodika
» 'Zbog vjeronauka idemo na Ustavni sud pa ako treba i u Strasbourg'
» Čeda Jovanović na aparatima
» Crkva šalje pisma školama: "Ne smijete djeci nuditi da se ispišu s vjeronauka"
» Nikolić: Informisan sam da je na sceni rušenje vlasti u RS-u kroz rušenje Dodika
» 'Zbog vjeronauka idemo na Ustavni sud pa ako treba i u Strasbourg'
» Čeda Jovanović na aparatima
Page 5 of 5