američka ratnohuškačka politika, liberali za atomski rat, trump i putin protiv
Page 7 of 12
Page 7 of 12 • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 10, 11, 12
Re: američka ratnohuškačka politika, liberali za atomski rat, trump i putin protiv
nije lupetanje, nego pomno smišljena subverzivna propagandamarcellus wrote:pa ono što sam čitao od froma se meni uglavnom činilo kao lupetanje
Guest- Guest
Re: američka ratnohuškačka politika, liberali za atomski rat, trump i putin protiv
Speare Shaker wrote:Oh_Femder wrote:Speare Shaker wrote:Oh_Femder wrote:Psihologija ti nikad nije bila jača strana ;PSpeare Shaker wrote:
Ma ni govora. Izdaja podrazumjeva zlu namjeru, a on to ne radi iz zle namjere i financijskih motiva nego zaista iz najdubljih osobnih uvjerenja.
Što mogu kad ne podnosim kvazireligijske poluznanstvene discipline.
Jebi ga, a šta ćeš kad je MRI scan kvazireligijska poluznanstvena disciplina.
To je samo stroj odnosno tehnika, a ne bilo kakva misaona disciplina.
A što je to kad ti MRI scan mozga pokaže koju ćeš odluku donijeti i do 6 sekundi prije nego što si sam postao svjestan te odluke? Biti će da je to na nivou babe Vange ili cijenje kolegice tvog branjenika Z. Kasapićke, od klikova na čije paranoidno šizofrenične papazjanije i on živi.
Oh_Femder wrote:Iako, ne govorim ja o tome, već o vrlo jednostavnom činu shvaćanja što su nečiji pravi motivi.
Speare Shaker wrote:Shvaćanja odnosno intepretacije su prečesto pretjerano subjektivne stvari da bi se mogli čvrsto pouzdati u njih.
Davno prije MRI scana je Freudov dupli nećak Edward Bernays upotrijebio psihoanalitičke teorije svog ujaka da bi vrlo uspješno vodio kampanju za promoviranje ženskih prava u Americi. Kampanja se zvala "Baklje Slobode" i žene su je progutale masovno i punim ustima. Objektivna je činjenica da su počele puno više pušiti (baklja slobode je naravno bila cigareta), a cijelu kampanju je, jasno, platila American Tobacco Company. Pa ti filozofiraj o interpretacijama i subjetivnosti u koje se ne može čvrsto pouzdati.[/quote]
Oh_Femder- Posts : 4103
2016-11-08
marcellus wrote:Oh_Femder wrote:Speare Shaker wrote:Oh_Femder wrote:Psihologija ti nikad nije bila jača strana ;PSpeare Shaker wrote:
Ma ni govora. Izdaja podrazumjeva zlu namjeru, a on to ne radi iz zle namjere i financijskih motiva nego zaista iz najdubljih osobnih uvjerenja.
Što mogu kad ne podnosim kvazireligijske poluznanstvene discipline.
Jebi ga, a šta ćeš kad je MRI scan kvazireligijska poluznanstvena disciplina. Iako, ne govorim ja o tome, već o vrlo jednostavnom činu shvaćanja što su nečiji pravi motivi. Ljude očito ne znaš pročitati kad su crne negotinke ;P
speare ti želi reći da je psihologiziranje i nagađanje o nečijim motivima za cosmopolitan, a ne za ozbiljnu raspravu a kamoli znanost.
Neš' ti muke o tebi psihologizirati. Ma kakav crni Cosmo, tebe je isto tako lako pročitati kao i socrealistički strip Mirko i Slavko. Jednom rječju: nounar. Da pridodam samo i kolega cijenjenih, s istog portala, također nounara Zrinke K. i Elvisa D. Ravnozemljaša ;P Sapienti sat!
2016-11-08
Oh_Femder wrote:Speare Shaker wrote:Oh_Femder wrote:
A što je to kad ti MRI scan mozga pokaže koju ćeš odluku donijeti i do 6 sekundi prije nego što si sam postao svjestan te odluke? Biti će da je to na nivou babe Vange ili cijenje kolegice tvog branjenika Z. Kasapićke, od klikova na čije paranoidno šizofrenične papazjanije i on živi.
To ti samo pokazuje kašnjenje odnosno vremensku zadršku jasne svijesti i ništa više. Dokazano Libetovim i Kornhuberovim pokusima i o tome između ostalih piše i Roger Penrose u svojoj knjizi "Carev novi um", str. 470.-473.
Inače sam o tome ranije već nekoliko puta pisao na ovom forumu po raznim temama.
Guest- Guest
tocno, kod nekih ljudi je to kasnjenje manje a kod nekih vise, puno ovisi i od istreniranosti mozgaSpeare Shaker wrote:Oh_Femder wrote:Speare Shaker wrote:Oh_Femder wrote:
To ti samo pokazuje kašnjenje odnosno vremensku zadršku jasne svijesti i ništa više. Dokazano Libetovim i Kornhuberovim pokusima i o tome između ostalih piše i Roger Penrose u svojoj knjizi "Carev novi um", str. 470.-473.
Inače sam o tome ranije već nekoliko puta pisao na ovom forumu po raznim temama.
Davno prije MRI scana je Freudov dupli nećak Edward Bernays upotrijebio psihoanalitičke teorije svog ujaka da bi vrlo uspješno vodio kampanju za promoviranje ženskih prava u Americi. Kampanja se zvala "Baklje Slobode" i žene su je progutale masovno i punim ustima. Objektivna je činjenica da su počele puno više pušiti (baklja slobode je naravno bila cigareta), a cijelu kampanju je, jasno, platila American Tobacco Company. Pa ti filozofiraj o interpretacijama i subjetivnosti u koje se ne može čvrsto pouzdati.
Stvari su i tu prilično jasne i o tome se nema što posebno filozofirati odnosno intepretirati ih.
Sometimes a cigar is just a pure profit. Ostale intepretacije su samo duda varalica za one posebno naivne.
Guest- Guest
Leviathan2 wrote:tocno, kod nekih ljudi je to kasnjenje manje a kod nekih vise, puno ovisi i od istreniranosti mozgaSpeare Shaker wrote:Oh_Femder wrote:Speare Shaker wrote:Oh_Femder wrote:
To se obično opisuje kao "postupno nagomilavanje zabilježenih električnih potencijala" za akciju koja slijedi.
Guest- Guest
Nuke Monte Negro...marcellus wrote:"nuke russia"
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Napose kao čovjek koji zna kako prekršiti međunarodne ugovore, pogotovo onaj o klimi ili nuklearni sporazum s Iranom...marcellus wrote:trump se do sad pokazao kao čovjek koji ima moralni integritet a to je danas rijetkost
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Što je sve po tebi kvazireligijska poluznanstvena disciplina.Speare Shaker wrote:To ti samo pokazuje kašnjenje odnosno vremensku zadršku jasne svijesti i ništa više. Dokazano Libetovim i Kornhuberovim pokusima i o tome između ostalih piše i Roger Penrose u svojoj knjizi "Carev novi um", str. 470.-473.Oh_Femder wrote:A što je to kad ti MRI scan mozga pokaže koju ćeš odluku donijeti i do 6 sekundi prije nego što si sam postao svjestan te odluke? Biti će da je to na nivou babe Vange ili cijenje kolegice tvog branjenika Z. Kasapićke, od klikova na čije paranoidno šizofrenične papazjanije i on živi.Speare Shaker wrote:To je samo stroj odnosno tehnika, a ne bilo kakva misaona disciplina.Oh_Femder wrote:Jebi ga, a šta ćeš kad je MRI scan kvazireligijska poluznanstvena disciplina.
2016-11-08
Oh_Femder wrote:Što je sve po tebi kvazireligijska poluznanstvena disciplina.Speare Shaker wrote:To ti samo pokazuje kašnjenje odnosno vremensku zadršku jasne svijesti i ništa više. Dokazano Libetovim i Kornhuberovim pokusima i o tome između ostalih piše i Roger Penrose u svojoj knjizi "Carev novi um", str. 470.-473.Oh_Femder wrote:A što je to kad ti MRI scan mozga pokaže koju ćeš odluku donijeti i do 6 sekundi prije nego što si sam postao svjestan te odluke? Biti će da je to na nivou babe Vange ili cijenje kolegice tvog branjenika Z. Kasapićke, od klikova na čije paranoidno šizofrenične papazjanije i on živi.Speare Shaker wrote:To je samo stroj odnosno tehnika, a ne bilo kakva misaona disciplina.Oh_Femder wrote:Jebi ga, a šta ćeš kad je MRI scan kvazireligijska poluznanstvena disciplina.
Znaš ti dobro na što sam pri tome ciljao.
Dakle, evo ti (još jednom) osnovna informacija o knjizi:
http://verbum.hr/knjige/psihologija-kao-religija-298/
Kad si već toliko antiprotivan stavu kojega sam iznio u određenom kontekstu, siguran sam kako ćeš imati dovoljno volje, energije i znanja da i sam napišeš kritiku na osvrt Paula Vitza u obliku ako ne baš knjižice sličnog formata, a ono barem jednog malo ozbiljnijeg eseja.
Eh da, Vitz je i sam psiholog i to prilično ugledan.
Guest- Guest
Pa čuj, upravo si ti počeo sa 'psihologiziranjem' svojom ocjenom da vrli kolumnist dnevno.hr piše stvari iz dubokog osobnog uvjerenja, a onda si sam napao takvu vrstu psihološkog profiliranja kao pseudoregilioznu disciplinu. Rečeni se u međuvremenu sam javio u tu našu diskusiju i opovrgao tvoj zaključak o njegovim iskrenim motivima priznanjem da mu je modus operandi 'cilj opravdava sredstvo'. Sredstvo mu je pri tom serviranje poluistina, spinanje, manipulacija i bezočno laganje, kao što smo se već mnogo puta mogli uvjeriti i na forumu, a i u njegovim pisanijama po opskurnim, ekstremno desnim portalima.Speare Shaker wrote:Znaš ti dobro na što sam pri tome ciljao.Oh_Femder wrote:Što je sve po tebi kvazireligijska poluznanstvena disciplina.Speare Shaker wrote:To ti samo pokazuje kašnjenje odnosno vremensku zadršku jasne svijesti i ništa više. Dokazano Libetovim i Kornhuberovim pokusima i o tome između ostalih piše i Roger Penrose u svojoj knjizi "Carev novi um", str. 470.-473.Oh_Femder wrote:A što je to kad ti MRI scan mozga pokaže koju ćeš odluku donijeti i do 6 sekundi prije nego što si sam postao svjestan te odluke? Biti će da je to na nivou babe Vange ili cijenje kolegice tvog branjenika Z. Kasapićke, od klikova na čije paranoidno šizofrenične papazjanije i on živi.Speare Shaker wrote:
Dakle, evo ti (još jednom) osnovna informacija o knjizi:
Kad si već toliko antiprotivan stavu kojega sam iznio u određenom kontekstu, siguran sam kako ćeš imati dovoljno volje, energije i znanja da i sam napišeš kritiku na osvrt Paula Vitza u obliku ako ne baš knjižice sličnog formata, a ono barem jednog malo ozbiljnijeg eseja.
Kao što već jednom rekoh, neupitno je da si potkovan u fizici, ali mislim da psihologija ličnosti (osobnosti? ) nije za tebe. Što se pak teme psihologije kao religije tiče, na potpuno isti način bismo mogli i čitavu znanost okarakterizirati kao religiju, dapače magiju.
2016-11-08
speare nema pojma o fiziciOh_Femder wrote:neupitno je da si potkovan u fizici
a očito da nisi ni ti potkovan ako misliš da on je
Guest- Guest
Paul Vitz, veliš? Konvertit na katoličanstvo kojemu to onda postaje platforma za znanstveno djelovanje. Moje je osobno gledište da je ateizam vrsta religije, ali kovertiti bilo koje vrste, jao ne . Vitz mu tu dođe kao potvrda one dobre stare latinske 'nomen is omen'Speare Shaker wrote:
2016-11-08
naravno, imaš religije u kojima nema boga, štuju se prirodne sile, duhovi itd.Oh_Femder wrote:
Moj je osobno gledište da je ateizam vrsta religije
no iako i jabuke i kruške spadaju pod voće, to ne znači da su kruške isto što i jabuke
Guest- Guest
Oh_Femder wrote:
Što se pak teme psihologije kao religije tiče, na potpuno isti način bismo mogli i čitavu znanost okarakterizirati kao religiju, dapače magiju.
Teško. Jer uostalom, sam znaš na temelju čega su Freud (posebno) ali također i drugi narodni heroji starog doba psihoanalize temeljili svoje zaključke, da ih sad ne nabrajam.
Na temelju prirodo-znanstvenih istraživanja? MRI skeniranja? Nema šaMse. To je bila neka njihova osobna filozofija koju su oni neuspješno pokušali prodati u znanost, druga je priča što su na tome čitave generacije šrinkova zgrnule cijela bogatstva pa je i logično da su pristajali uz takve zaključke, a onda naravno i uvjerili svoje pacijente skupa sa skoro cijelom javnošću da tu ima nekog znanstvenog vraga, a kad ono što ćorak što mućak, od zla oca i gore matere.
Dobro, znalo se tu naći i čisto pametnih zaključaka, ali doslovce na kapaljku i premalo u odnosu na ostalu hrpu neznanstvenih gluparija.
Last edited by Speare Shaker on 24/7/2018, 10:10; edited 2 times in total
Guest- Guest
šifra wrote:speare nema pojma o fiziciOh_Femder wrote:neupitno je da si potkovan u fizici
Samo se ti ne javljaj kada je fizika u pitanju.
A i neka druga područja, ali posebno fizika.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:šifra wrote:speare nema pojma o fiziciOh_Femder wrote:neupitno je da si potkovan u fizici
šejkeru nemaš pojma o fizici, jednostavno nemaš matematičke vještine da bi razumio tu disciplinu
voliš filozofirati o stvarima koje su trenutno na rubu spoznaje, u sferi špekulacije, i to je sve, znanja nemaš
https://hr.wikipedia.org/wiki/Vulkan_(planet)
pričaš o teoriji relativnosti a ne razumiješ se u geometriju, pričaš o kvantnoj mehanici a ne razumiješ statistiku i teoriju vjerojatnosti, itd.
filozofiraš, znanja nemaš
da te stvarno zanima fizika i kako svijet funkcionira, sjeo bi pa naučio matematičke vještine potrebne za razumijevanje fizike
no tebe to ne zanima, lakše je filozofirati
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:Oh_Femder wrote:
Što se pak teme psihologije kao religije tiče, na potpuno isti način bismo mogli i čitavu znanost okarakterizirati kao religiju, dapače magiju.
Teško.
Lako. Fizika, kao najegzaktnija znanost priznaje samo 'klasičnu' materiju i pojave proizašle iz te materije. Kad ono, 95% svemira se sastoji od... hm, blage veze nemamo.
Speare Shaker wrote:Jer uostalom, sam znaš na temelju čega su Freud (posebno) ali također i drugi narodni heroji starog doba psihoanalize temeljili svoje zaključke, da ih sad ne nabrajam.
Na temelju prirodo-znanstvenih istraživanja? MRI skeniranja? Nema šaMse. To je bila neka njihova osobna filozofija koju su oni neuspješno pokušali prodati u znanost, druga je priča što su na tome čitave generacije šrinkova zgrnule cijela bogatstva pa je i logično da su pristajali uz takve zaključke, a onda logično uvjerili svoje pacijente da tu ima nekog znanstvenog vraga, a kad ono što ćorak što mućak.
Dobro, znalo se tu naći i čisto pametnih zaključaka, ali doslovce na kapaljku i premalo u odnosu na ostalu hrpu neznanstvenih gluparija.
Freud je svoju psihoanalizu bazirao na 'seksualnoj teoriji', dapače 'seksualnoj dogmi', kako je to potvrdio Jungu, inače će se pod nama otvoriti ponor... čega? Pa okultnog, u koje se Jung onda bacio na vrat, na nos. S obzirom da seksualno potiskivanje, barem na razvijenom zapadu, u velikoj mjeri više ne igra tako veliku ulogu kao u njegovo doba, bilo bi za očekivati i da su nestale i većina neuroza i ostalih psiholoških i psihijatrijskih problema, što kao što znamo ni izdaleka nije slučaj. Dakle Freudova psihoanaliza je tu na krajnje klimavim nogama, a o tome da ne zadovoljava znanstveni princip falcifikabilnosti da ni ne pričamo. Međutim, having said that, daleko je tu više kod Freuda than meets the eye. Ako se i ne slažeš s njim, nemoguće je poreći da se radilo o intelektualnom gigantu koji je bio, i ostao, i dalje će biti inspiracija za promišljanje o čovjeku i njegovoj srži. Kao što je slučaj i s Jungom.
to ti tako izgleda jer ne znaš kako koristiti tražilicu, ne znaš se služiti s alatomSpeare Shaker wrote:ima volje volje i strpljenja za guglanje koje malo tko ima
https://www.google.com/advanced_search
što je s fizikom ako ne znaš koristiti alat matematiku?
Guest- Guest
šifra wrote:Speare Shaker wrote:šifra wrote:speare nema pojma o fiziciOh_Femder wrote:neupitno je da si potkovan u fizici
šejkeru nemaš pojma o fizici, jednostavno nemaš matematičke vještine da bi razumio tu disciplinu
voliš filozofirati o stvarima koje su trenutno na rubu spoznaje, u sferi špekulacije, i to je sve, znanja nemaš
https://hr.wikipedia.org/wiki/Vulkan_(planet)
pričaš o teoriji relativnosti a ne razumiješ se u geometriju, pričaš o kvantnoj mehanici a ne razumiješ statistiku i teoriju vjerojatnosti, itd.
filozofiraš, znanja nemaš
da te stvarno zanima fizika i kako svijet funkcionira, sjeo bi pa naučio matematičke vještine potrebne za razumijevanje fizike
no tebe to ne zanima, lakše je filozofirati
Ti se ne razumiješ u ništa i nemaš temeljnjih znanja praktički ni o čemu pa je onda logično da ti ni enormna vještina u guglanju ne može pomoći jer si u stanju i najtemeljnije stvari potpuno pogrešno protumačiti zbog slabog temeljnog znanja.
I samo ti nemoj pričati sa sprdnjom o filozofiranju s obzriom da se tvoje pisanije ionako svode na neku osobnu filozofiju pri čemu nisi imao pojma čak niti da je logika filozofijska disciplina i čim se hvataš logike, hvataš se istovremeno i filozofije.
Eto ti primjera kako nemaš temeljnih znanja o stvarima o kojima pokušavaš filozofirati i onda se nemoj čuditi kada tvoje blebetanja na nailaze na dobar odjek.
Ne samo na forumu, jer jebeš forumu, očito niti u stvarnom životu, a također je očito da je klasična kompenzacija moguće i glavni motiv za tvoje prosipanje žuči na forumu.
Guest- Guest
Page 7 of 12 • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 10, 11, 12
Similar topics
» Američka politika se pogubila na Bliskom istoku
» Foreign Policy: Američka politika prema Rusiji doživjela fijasko!
» DRAMA!Udaraju ga i atomski sa lijeva i atomski s desna
» Američki kongresmeni za Assada a protiv umjerenih kanibala, liberali vrište
» Antiimigrantska politika protiv Vučica
» Foreign Policy: Američka politika prema Rusiji doživjela fijasko!
» DRAMA!Udaraju ga i atomski sa lijeva i atomski s desna
» Američki kongresmeni za Assada a protiv umjerenih kanibala, liberali vrište
» Antiimigrantska politika protiv Vučica
Page 7 of 12