Denkverbot
Page 42 of 50
Page 42 of 50 • 1 ... 22 ... 41, 42, 43 ... 46 ... 50
Re: Denkverbot
aben wrote:dramatičnije je reći istina,Speare Shaker wrote:aben wrote:točno, ali moro biti temeljeno na istini,mativka wrote:Samopoštovanje je ključ napretka.
Jednom si davno rekao da je jako važno "dobro se prodati".
Uze mi riječ iz usta. Makar bih ja umjesto na istini napisao kako treba biti utemeljeno na činjenicama.
zamisli da je isus reko - jo sun činjenica, put i život
Bome i to što kažeš.
Guest- Guest
Smatraš li da je samopoštovanje manje kod osobe koja laže i napreduje u odnosu na osobu kojoj se samopoštovanje temelji na istini, a ne more od lažnjaka napredovati?aben wrote:ili moreš nojti vezu koja te guro krez institucije i lagati si da napreduješmativka wrote:A ne znam baš.aben wrote:točno, ali moro biti temeljeno na istini,mativka wrote:Samopoštovanje je ključ napretka.
jer inače moš siditi isprid butige, lokati pivu i lagati si da napreduješ
Ovo što ja vidim je da takvi sjede po kojekakvim općinskim, gradskim, županijskim i državnim uredima.
Guest- Guest
Jel istina oslobađa ili činjenice?Speare Shaker wrote:aben wrote:dramatičnije je reći istina,Speare Shaker wrote:aben wrote:točno, ali moro biti temeljeno na istini,mativka wrote:Samopoštovanje je ključ napretka.
Uze mi riječ iz usta. Makar bih ja umjesto na istini napisao kako treba biti utemeljeno na činjenicama.
Bome i to što kažeš.
Imam dojam da se činjenice daju lažirati.
Guest- Guest
Fibica wrote:Hmmm male zenice, tko su zapravo ovdje "male" zenice :)))))
ti nisi, nije ni saudade, nije ni Nice, onda sam možda ja
Guest- Guest
mativka wrote:Jel istina oslobađa ili činjenice?Speare Shaker wrote:aben wrote:dramatičnije je reći istina,Speare Shaker wrote:aben wrote:
točno, ali moro biti temeljeno na istini,
Bome i to što kažeš.
Imam dojam da se činjenice daju lažirati.
To su praktički sinonimi, premda se pojam istine uobičajeno intepretira nešto šire i obuhvatnije od činjenica.
Činjenice se ne daju lažirati, one su takve kakve jesu i ne mogu biti drugačije, bar ne bitno.
Guest- Guest
mativka wrote:A koja je razlika između činjenica i dokaza?
Dokazi upućuju na činjenice odnosno u funkciji su spoznaje/otkrivanja činjenica.
Guest- Guest
Hmm, a poznato je da se dokazima može manipulirati. Znači li to da su i činjenice podložne manipulaciji, tj. Da iz njih ne proizlazi istinska spoznaja?Speare Shaker wrote:mativka wrote:A koja je razlika između činjenica i dokaza?
Dokazi upućuju na činjenice odnosno u funkciji su spoznaje/otkrivanja činjenica.
Guest- Guest
mativka wrote:Hmm, a poznato je da se dokazima može manipulirati. Znači li to da su i činjenice podložne manipulaciji, tj. Da iz njih ne proizlazi istinska spoznaja?Speare Shaker wrote:mativka wrote:A koja je razlika između činjenica i dokaza?
Spoznaja ne dolazi iz činjenica samih nego iz dokaza koji upućuju na činjenice. Činjenicama se ne može manipulirati. Ukoliko su dokazi nedostatni, nekonzistentni, pogrešni ili se njima manipulira, to nema veze sa činjenicama samim koje postoje neovisno od dokaza i dokaznog postupka. Nego sa promatračima, osobljem koje izvodi dokazni postupak, metodologijom, aparaturom odnosno dokaznim postupkom samim.
Guest- Guest
ma, ne laže niko,mativka wrote:Smatraš li da je samopoštovanje manje kod osobe koja laže i napreduje u odnosu na osobu kojoj se samopoštovanje temelji na istini, a ne more od lažnjaka napredovati?aben wrote:ili moreš nojti vezu koja te guro krez institucije i lagati si da napreduješmativka wrote:A ne znam baš.aben wrote:točno, ali moro biti temeljeno na istini,mativka wrote:Samopoštovanje je ključ napretka.
jer inače moš siditi isprid butige, lokati pivu i lagati si da napreduješ
Ovo što ja vidim je da takvi sjede po kojekakvim općinskim, gradskim, županijskim i državnim uredima.
neko je neko u zabludi o svojoj stvarnosti.
i, kad bi tako glosilo pitanje, je li samopštovanje manje ili veće s obziron na čemu se temelji, bolje rečeno, nije li bolje imati samopoštovanje taman i lažno, nego ga ne imati, unda bi odgovor bi...
ovisi.
koliko god jo misli da to ni zdravo, i da je vjerojatno da se balon sapunice jednon rasplini i počini veliku psihološku štetu, ne morin reći da je to univerzalno tako.
2014-04-16
aben wrote:
koliko god jo misli da to ni zdravo, i da je vjerojatno da se balon sapunice jednon rasplini i počini veliku psihološku štetu, ne morin reći da je to univerzalno tako.
I nije.
Guest- Guest
ljudi normalno život provodu pod velon zabluda, ali da je moći zadobiti pozornost nekog čovika na par minuti i pokozati mu u čemu se sastoji njegova zabluda- naravski uz obaveznu promjenu životnih uvjeta na gore, ko u slučaju nane iz šume striborove ili stanovnika ziona iz matriksa- retko ki bi odabro ugodni nastavak zablude,Speare Shaker wrote:aben wrote:
I nije.
correct?
2014-04-16
aben wrote:naravski da sun sudjelovo u domovinskin ratu,metilda wrote:aben wrote:metilda wrote:aben wrote:
točno tako
bit će da je ruka sina glazbenika ili se ti baš dobro zabavljaš ovdje
ni, moja je ruka,
nemun ni četrdeset godin
pa ako se dobro sjećam govorio si da si sudjelovao u DR.. koliko bi ti tada moglo biti godina
mislim da se ti ovdje dobro zabavljaš mantajući male ženice... kako bi rekao drug nietzche kroz usta svog zarathustre
i naravski da se vode dobro zabavljan
onda imaš više od 40 godina...
i sve mi žene uviđamo da se ti dobro zabavljaš i popunjavaš svoje praznine.. ali moram reći inače bih bila licemjer.. tebi je ovo što radiš s mativkom zabava, ali njoj nije zabava, preduboko je zaglibila s tobom i nije fer od tebe tako je izlagati i iskorištavati njenu naivnost i dobrotu...
i to je sve što ću o tome reći...
Guest- Guest
imun manje,metilda wrote:aben wrote:naravski da sun sudjelovo u domovinskin ratu,metilda wrote:aben wrote:metilda wrote:
bit će da je ruka sina glazbenika ili se ti baš dobro zabavljaš ovdje :B-):
ni, moja je ruka,
nemun ni četrdeset godin
pa ako se dobro sjećam govorio si da si sudjelovao u DR.. koliko bi ti tada moglo biti godina :P:
mislim da se ti ovdje dobro zabavljaš mantajući male ženice... kako bi rekao drug nietzche kroz usta svog zarathustre
i naravski da se vode dobro zabavljan
onda imaš više od 40 godina...
i sve mi žene uviđamo da se ti dobro zabavljaš i popunjavaš svoje praznine.. ali moram reći inače bih bila licemjer.. tebi je ovo što radiš s mativkom zabava, ali njoj nije zabava, preduboko je zaglibila s tobom i nije fer od tebe tako je izlagati i iskorištavati njenu naivnost i dobrotu...
i to je sve što ću o tome reći...
ako granate padaju po meni, kako me to diskvalificiro ko sudionika rata?
ne zun zoč misliš da i njoj ni zabava, ali ča jo to njoj točno činin? ako ki koga vode iskorištava, unda je to ona mene. sićun se kako su me, back in the day, isto opominjali da iskorištavan cure, u malo izravnijen obliku :)
funny thing, kako se povijest nekad ponovi:)
2014-04-16
Kako je ono išla priča?aben wrote:ljudi normalno život provodu pod velon zabluda, ali da je moći zadobiti pozornost nekog čovika na par minuti i pokozati mu u čemu se sastoji njegova zabluda- naravski uz obaveznu promjenu životnih uvjeta na gore, ko u slučaju nane iz šume striborove ili stanovnika ziona iz matriksa- retko ki bi odabro ugodni nastavak zablude,Speare Shaker wrote:aben wrote:
I nije.
correct?
Staricu je u šumu otjerala snaja-zmija....što je ono bila poanta?
Guest- Guest
stribor joj je do na izbor, da izbriše sve njene jade, da bude ponovno mloda, i da igra kolo u selu, ali da zaburavi da je ikad imala sina. starica ga je odjebala, i odabrala istinu, mučnu istinu. to je toliko moćno odjeknulo šumon, da je de fakto ubilo stribora.mativka wrote:Kako je ono išla priča?aben wrote:ljudi normalno život provodu pod velon zabluda, ali da je moći zadobiti pozornost nekog čovika na par minuti i pokozati mu u čemu se sastoji njegova zabluda- naravski uz obaveznu promjenu životnih uvjeta na gore, ko u slučaju nane iz šume striborove ili stanovnika ziona iz matriksa- retko ki bi odabro ugodni nastavak zablude,Speare Shaker wrote:aben wrote:
I nije.
correct?
2014-04-16
Ehh, da, da....aben wrote:stribor joj je do na izbor, da izbriše sve njene jade, da bude ponovno mloda, i da igra kolo u selu, ali da zaburavi da je ikad imala sina. starica ga je odjebala, i odabrala istinu, mučnu istinu. to je toliko moćno odjeknulo šumon, da je de fakto ubilo stribora.mativka wrote:Kako je ono išla priča?aben wrote:ljudi normalno život provodu pod velon zabluda, ali da je moći zadobiti pozornost nekog čovika na par minuti i pokozati mu u čemu se sastoji njegova zabluda- naravski uz obaveznu promjenu životnih uvjeta na gore, ko u slučaju nane iz šume striborove ili stanovnika ziona iz matriksa- retko ki bi odabro ugodni nastavak zablude,Speare Shaker wrote:aben wrote:
I nije.
correct?
Ali ljudi vole zablude...i šarene mjehuriće od sapunice.
Može li psihološku štetu ublažiti ostvarena materijalna korist?
Guest- Guest
ne zun baš, jednon kad ti se pokože i dokože da si u zabludi...?mativka wrote:Ehh, da, da....aben wrote:stribor joj je do na izbor, da izbriše sve njene jade, da bude ponovno mloda, i da igra kolo u selu, ali da zaburavi da je ikad imala sina. starica ga je odjebala, i odabrala istinu, mučnu istinu. to je toliko moćno odjeknulo šumon, da je de fakto ubilo stribora.mativka wrote:Kako je ono išla priča?aben wrote:ljudi normalno život provodu pod velon zabluda, ali da je moći zadobiti pozornost nekog čovika na par minuti i pokozati mu u čemu se sastoji njegova zabluda- naravski uz obaveznu promjenu životnih uvjeta na gore, ko u slučaju nane iz šume striborove ili stanovnika ziona iz matriksa- retko ki bi odabro ugodni nastavak zablude,Speare Shaker wrote:
I nije.
correct?
Ali ljudi vole zablude...i šarene mjehuriće od sapunice.
Može li psihološku štetu ublažiti ostvarena materijalna korist?
misliš u trenutku raspada zablude? kako komu. ali ljudi imaju običaju isplesti svoju zabludu oko nojlakšeg puta. recimo, epikur i regoč su uhljebi, ki su modificirali svoju zabludu da opravdo njihovu poziciju (prvo korist, pa zabluda). to je puno češći slučaj nego obrnuto, prvo zabluda pa korist, jel
2014-04-16
aben wrote:stribor joj je do na izbor, da izbriše sve njene jade, da bude ponovno mloda, i da igra kolo u selu, ali da zaburavi da je ikad imala sina. starica ga je odjebala, i odabrala istinu, mučnu istinu. to je toliko moćno odjeknulo šumon, da je de fakto ubilo stribora.mativka wrote:Kako je ono išla priča?aben wrote:ljudi normalno život provodu pod velon zabluda, ali da je moći zadobiti pozornost nekog čovika na par minuti i pokozati mu u čemu se sastoji njegova zabluda- naravski uz obaveznu promjenu životnih uvjeta na gore, ko u slučaju nane iz šume striborove ili stanovnika ziona iz matriksa- retko ki bi odabro ugodni nastavak zablude,Speare Shaker wrote:aben wrote:
I nije.
correct?
odabrala je sina..
aben wrote:ljudi normalno život provodu pod velon zabluda, ali da je moći zadobiti pozornost nekog čovika na par minuti i pokozati mu u čemu se sastoji njegova zabluda- naravski uz obaveznu promjenu životnih uvjeta na gore, ko u slučaju nane iz šume striborove ili stanovnika ziona iz matriksa- retko ki bi odabro ugodni nastavak zablude,Speare Shaker wrote:aben wrote:
I nije.
correct?
Vjerojatno. No, ako ostavimo po strani didaktiku Šume Striborove, u takvim slučajevima najčešće uz odbacivanje stare jednostavno izaberu neku novu zabludu koja im u tom trenutku odnosno razdoblju života više odgovara, iz nekih razloga im se jednostavno čini prihvatljivijom. Ponekad je riječ čak i o žešćoj zabludi od one stare koju su odbacili. Ali je došlo do nekakve promjene i vjerodostojnost im je u vlastitim očima barem naizgled očuvana i život ide dalje.
Guest- Guest
Page 42 of 50 • 1 ... 22 ... 41, 42, 43 ... 46 ... 50
Page 42 of 50