Ma nitko više ne želi leći na pijesak
Page 1 of 12
Page 1 of 12 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Ma nitko više ne želi leći na pijesak
Okupacija. Samo je tu jednu riječ napisao naš sugrađanin Vedran Šegvić i administrator Facebook stranice "Split i oko Splita" uz fotografijuležaljkama okupiranih Bačvica.
Ljudi su se, naravno, odmah naložili, pa su krenuli komentari: "Industrijsko kupanje spremno!"; "Navali narode..."; "Dobili ste šta ste tili..."; "Žalosno je da familija s dicon nema di leć na šugaman. Trčala san priko ovih ležaljki kad je došlo loše čoviku u moru..."
Ukratko, ljudi su ogorčeni činjenicom da je dobar dio plaže prekriven ležaljkama, a puno ih uopće nije unajmljeno, nego su prazne. Čekaju nekoga tko ima 80 kuna da ih unajmi i izvali se.
Očito su ležaljke na gradskim plažama sad već postale neki standard, ali upućeni kažu da bi po koncesijskom odobrenju trebale biti postavljane "na zahtjev", dakle kad ih korisnik unajmi, odnosno plati, a ne da su stalo razvučene.
https://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/550566/splicani-ogorceni-okupacijom-bacvica-lezaljke-prekrile-cijelu-plazu-nemas-di-lec-na-sugaman-koncesionar-ima-zanimljivo-opravdanje-ma-nitko-vise-ne-zeli-leci-na-pijesak
Ljudi su se, naravno, odmah naložili, pa su krenuli komentari: "Industrijsko kupanje spremno!"; "Navali narode..."; "Dobili ste šta ste tili..."; "Žalosno je da familija s dicon nema di leć na šugaman. Trčala san priko ovih ležaljki kad je došlo loše čoviku u moru..."
Ukratko, ljudi su ogorčeni činjenicom da je dobar dio plaže prekriven ležaljkama, a puno ih uopće nije unajmljeno, nego su prazne. Čekaju nekoga tko ima 80 kuna da ih unajmi i izvali se.
Očito su ležaljke na gradskim plažama sad već postale neki standard, ali upućeni kažu da bi po koncesijskom odobrenju trebale biti postavljane "na zahtjev", dakle kad ih korisnik unajmi, odnosno plati, a ne da su stalo razvučene.
Nikša Ivanović, direktor tvrtke "Bačvice plaža" (51 posto udjela u tvrtki drži "Konstruktor", a ostatak Grad Split), ima opravdanje:
– Nemamo gdje držati ležaljke. Ne možemo ići u skladište po njih kad ih gosti zatraže, a traže ih često. Imamo otprilike 200 ležaljki, ali ima i dosta slobodnog prostora, evo od "Tropica" pa nadalje nema ni jedne. S druge strane, od njihova najma mi plaćamo 600.000 kuna za godišnju koncesiju, plaćamo šest spasilaca, čistačice, 100.000 kuna vode, ispitivanje kvalitetemora – nabraja Ivanović i ističe kako im je zarada od iznajmljivanja ležaljki nužna da bi mogli održavati plažu urednom.
– Ma nitko više ne želi leći na pijesak, pogotovo stranci. Onaj tko plati 300-400 eura za sobu u hotelu "Park" sigurno neće staviti ručnik na salbun. Sad smo im postavili i pepeljare uz ležaljke da ne bacaju opuške po pijesku. A stalne kupače, domaće ljude, puštamo i besplatno na ležaljke. Domaćih je kupača ipak puno manje nego stranaca – kaže Ivanović, čija tvrtka upravlja pomorskim dobrom na Bačvicama, dok je za plažni objekt odgovorna gradska tvrtka "Splitska obala".
Kako bilo, kupači nam se žale i da je malo tuševa, primjerice, onoga pokraj "Tropica" uopće nema...
https://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/550566/splicani-ogorceni-okupacijom-bacvica-lezaljke-prekrile-cijelu-plazu-nemas-di-lec-na-sugaman-koncesionar-ima-zanimljivo-opravdanje-ma-nitko-vise-ne-zeli-leci-na-pijesak
debotoijusto- Posts : 31647
2014-04-12
Re: Ma nitko više ne želi leći na pijesak
to ti je tako na zapadu (francuska, italija) svugdje. Grčka slično samo tamo su tolko velike plaže da ne mogu sve pokrit, samo opet pijesak je toliko vruć da ne možeš ležat na njemu svejedno
pa ka će ot socijalizam više umriti..
2014-04-16
a znam , nemam problema s napretkom
ovdje problem kon. ugovora/koristenja u drzavi bez reda
2014-04-12
dođeš sa ženom-curom, opla 160 kn,a iznad glave ti urlič i skaču nečija dica.
Guest- Guest
Meni na kurac ide da mi u Dalmaciji moramo patit i plačat državni reket 5-6 miseci godišnje da bi ovi u ZG vozili nove audije, a ovi u Slavoniji primali poticaje za ambroziju....mamu vam parazitsku.
Last edited by Kserks. on 9/6/2018, 10:00; edited 1 time in total
Guest- Guest
lets not get ahead of ourselves,debotoijusto wrote:a znam , nemam problema s napretkom
red u državi je privatizacija
2014-04-16
aben wrote:pa ka će ot socijalizam više umriti..
smrt onog sto ti utvaras socijalizmom neces dozivit
kao sto ja vise nikad necu rasparat knjige zadnji dan i otic na bace djetinjstva
morati ces da naucis da zivis s tim
2014-04-12
aben wrote:lets not get ahead of ourselves,debotoijusto wrote:a znam , nemam problema s napretkom
triba bace prodat ?
a unda najbolje kerumu , zele je nas covik issati
2014-04-12
morati da naučin?debotoijusto wrote:aben wrote:pa ka će ot socijalizam više umriti..
kao sto ja vise nikad necu rasparat knjige zadnji dan i otic na bace djetinjstva
brrr....
ma nauči sun, jo to više dramski evocirun;
"o, gospode, kad više socijalizam umrijet će?"
2014-04-16
Mass turizam je zadnja faza dekadencije pred raspad društva, tako su i Rimljani turistički poutovali u Indiju,a Vizogoti su im pljačkali Rim.debotoijusto wrote:aben wrote:pa ka će ot socijalizam više umriti..
Ovi nosili glupase suvenire iz Indije,a Vizogti kare i kare zlata i srebra iznosili iz Rima.
Guest- Guest
sve tribo prodati,debotoijusto wrote:aben wrote:lets not get ahead of ourselves,debotoijusto wrote:a znam , nemam problema s napretkom
triba bace prodat ?
a unda najbolje kerumu , zele je nas covik issati
premda, jo ne bi prodivo, jo bi dili muhte. poanta je da država ostane bez imovine, da ne bude igroč na tržištu
2014-04-16
aben wrote:
sve tribo prodati
osim vojske, policije i pravosuđa gdje država ima prirodni monopol
Izvor?Kserks. wrote:Mass turizam je zadnja faza dekadencije pred raspad društva, tako su i Rimljani turistički poutovali u Indiju,a Vizogoti su im pljačkali Rim.debotoijusto wrote:aben wrote:pa ka će ot socijalizam više umriti..
Ovi nosili glupase suvenire iz Indije,a Vizogti kare i kare zlata i srebra iznosili iz Rima.
Kermit-
2014-04-17
složin se, za sa. u budućnosti, ki zno, možda ljudi nojdu dobar nočin kako i to riješiti.marcellus wrote:aben wrote:
sve tribo prodati
https://en.m.wikipedia.org/wiki/The_Machinery_of_Freedom
2014-04-16
marcellus wrote:aben wrote:
sve tribo prodati
i bacvice prodat ?
2014-04-12
Jebe mi se ja ženu vodim u Krakow pa onda fino u Minsk
Kermit-
2014-04-17
Ne znam najvjerojatnije si u pravumarcellus wrote:aben wrote:
sve tribo prodati
Kermit-
2014-04-17
Page 1 of 12 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Similar topics
» Užas: nitko više ne želi pričati o Ukrajini
» Užas: Putin više ne želi mir. Želi osvetu.
» Nitko ne želi u Hrvatsku :D
» Agencije kombijima obilaze Zagoru tražeći žene za čišćenje apartmana
» Lokalni izbori : S Bandićem nitko ne želi
» Užas: Putin više ne želi mir. Želi osvetu.
» Nitko ne želi u Hrvatsku :D
» Agencije kombijima obilaze Zagoru tražeći žene za čišćenje apartmana
» Lokalni izbori : S Bandićem nitko ne želi
Page 1 of 12