Recept za veće plaće u RH
Page 10 of 16
Page 10 of 16 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 16
Re: Recept za veće plaće u RH
RayMabus wrote:Puca mi kurac i za administraciju i poslodavcekofein wrote:Administracija je kod nas učinila da su nezadovoljni i radnici i poslodavci, pa u tom latentnom sukobu spomenutih jako dobro pliva i opstaje.
Doista smo još koju generaciju u tranziciji.
Uspoređivati mentalitete (njemačke-hrvatske) je suludo i nepraktično. :)
Život je poskupio i plaća to mora pratiti
Oš neš Bangladeš
Moja rješenja su radikalna. Uvođenje satnice umjesto minimalne mjesečne plaće i fiskalizacija radnog sata. Najniža minimalna satnica 38 kuna. Tko može, neka si priušti radnika.
S druge strane, poslodavcima bih zakonski olakšao oslobađanje od bitangi i neradnika na najlakši mogući način.
Državni sektor i mirovine srezati za 15% i da vidiš. ;)
Last edited by kofein on 27/5/2018, 09:57; edited 1 time in total
Guest- Guest
kofein wrote:RayMabus wrote:Puca mi kurac i za administraciju i poslodavcekofein wrote:Administracija je kod nas učinila da su nezadovoljni i radnici i poslodavci, pa u tom latentnom sukobu spomenutih jako dobro pliva i opstaje.
Oš neš Bangladeš
Moja rješenja su radikalna. Uvođenje satnice i fiskalizacija radnog sata. Najniža minimalna satnica 38 kuna. Tko može, neka si priušti radnika.
S druge strane, poslodavcima bih zakonski olakšao oslobađanje od bitangi i neradnika na najlakši mogući način.
sve mjere zvuče kao nešto
ali outcome istih nitko ne zna..
Moja su još radikalnija Iseljavanje mladih i pravih radnika
Pa ti radi sa tima šta ti ostanu
Pa ti radi sa tima šta ti ostanu
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
kic wrote:kofein wrote:RayMabus wrote:Puca mi kurac i za administraciju i poslodavcekofein wrote:Administracija je kod nas učinila da su nezadovoljni i radnici i poslodavci, pa u tom latentnom sukobu spomenutih jako dobro pliva i opstaje.
Oš neš Bangladeš
Moja rješenja su radikalna. Uvođenje satnice i fiskalizacija radnog sata. Najniža minimalna satnica 38 kuna. Tko može, neka si priušti radnika.
Stari moj. Ovo je irski model. Outcome je poznat.
Guest- Guest
Zašto mirovine? Treba razdvojiti ono što se uštedjelo, to njek isplaćuje HZMO, od onoga što je po posebnih propisih ("povlaštene", "beneficirane"), to njek plaća tko je proglasil posebnim.kofein wrote:RayMabus wrote:Puca mi kurac i za administraciju i poslodavcekofein wrote:Administracija je kod nas učinila da su nezadovoljni i radnici i poslodavci, pa u tom latentnom sukobu spomenutih jako dobro pliva i opstaje.
Oš neš Bangladeš
Moja rješenja su radikalna. Uvođenje satnice umjesto minimalne mjesečne plaće i fiskalizacija radnog sata. Najniža minimalna satnica 38 kuna. Tko može, neka si priušti radnika.
kofein wrote:kic wrote:kofein wrote:RayMabus wrote:Puca mi kurac i za administraciju i poslodavcekofein wrote:Administracija je kod nas učinila da su nezadovoljni i radnici i poslodavci, pa u tom latentnom sukobu spomenutih jako dobro pliva i opstaje.
Oš neš Bangladeš
Stari moj. Ovo je irski model. Outcome je poznat.
minimalnu satnicu se ne smije propisivati, outcome tog efekta je poznat, radnici postaju preskupi i poslodavci se okreću automatiziranju i selidbi u jeftinije krajeve..
liberalizacija tržišta rada je potrebna.. po meni treba škole razjebat jer proizvode lošu selekciju, i svakom generacijom sve goru:
- djeca ne smiju raditi
- roditelji nemaju pravo uvida u ocjene i napredak djece
treba ih što prije uključivati a ne, ja da imam firmu i da imam radnike koji me potkradaju, ne bi ih odmah otpustio ali bi ponudio školama da mi djeca dolaze na plaćenu praksu (kod nas uopće nema prakse a kamo li plaćene), nemaju Njemci uzalud Ausbildung od 3g.. i sam sebi obučiš kadar dok je još svjež i mlad, neopterećen i u hodu s vremenom i tehnologijom novom--
mada i kod Njemaca govore da je problem što svi odlaze u glupe Kaufman smjerove, a nitko ne želi zanate više učit..
Regoč wrote:Zašto mirovine? Treba razdvojiti ono što se uštedjelo, to njek isplaćuje HZMO, od onoga što je po posebnih propisih ("povlaštene", "beneficirane"), to njek plaća tko je proglasil posebnim.kofein wrote:RayMabus wrote:Puca mi kurac i za administraciju i poslodavcekofein wrote:Administracija je kod nas učinila da su nezadovoljni i radnici i poslodavci, pa u tom latentnom sukobu spomenutih jako dobro pliva i opstaje.
Oš neš Bangladeš
Postojala je M.Thatcher koja bi Ti mogla bolje od mene objasniti zašto mirovine i zašto zatvoriti nerentabilne rudnike gdje je u jednom danu 70k ljudi ostalo bez posla.
Administracija je u nas ukorijenjeni socijalistički gmaz u simbiozi s novim "kapitalistima". Zasad nema pomoći.
Onaj dedalos se ovdje jedini razumije u ekonomiju, iako je lud. Treba njega pitati. :)
Guest- Guest
Kic zaboravi
Ide iseljavanje mladih i pravih radnika
Pa njima pola kvota za turizam nije ispunjeno znači ni ovi iz Bosne neće ovdje a plaće u turizmu su još i više od ovih klasičnih
Odjebalo ih
Pa njima pola kvota za turizam nije ispunjeno znači ni ovi iz Bosne neće ovdje a plaće u turizmu su još i više od ovih klasičnih
Odjebalo ih
2014-04-11
RayMabus wrote:Kic zaboravi
Odjebalo ih
filozofija u mojoj firmi je: treba nam više novaca a manje posla..
a mi smo privatnici eto, možeš mislit kako administracija razmišlja, slično i gore..
minimalnu satnicu se ne smije propisivati,
Smije. Imaš primjere Irske i Njemačke gdje to nije izazvalo ništa loše.
Automatizacija će doći i da je satnica tri lipe.
Guest- Guest
epikur37 wrote:Place su oke ne treba nista mijenjati
a cijena goriva smije ić na 15kn
Brige me za administraciju
Za manje od dvije godine otvaraju tržište rada Austrija i Slovenija i još će u međuvremenu iselit
Aj ti moj prošetaj pa ti traži tko će ti radit za kikiriki
Za manje od dvije godine otvaraju tržište rada Austrija i Slovenija i još će u međuvremenu iselit
Aj ti moj prošetaj pa ti traži tko će ti radit za kikiriki
2014-04-11
epikur37 wrote:Place su oke ne treba nista mijenjati
Vaš bih sektor, štovani kolega stavio pod posebne uvjete.
Guest- Guest
kic wrote:epikur37 wrote:Place su oke ne treba nista mijenjati
...eto vidiš. Ništa bez regulacije.
Guest- Guest
Pusti njega on je i onako nekakvi medicinski profesorkic wrote:epikur37 wrote:Place su oke ne treba nista mijenjati
Nije privatni sektor
2014-04-11
kofein wrote:
minimalnu satnicu se ne smije propisivati,
Smije. Imaš primjere Irske i Njemačke gdje to nije izazvalo ništa loše.
Automatizacija će doći i da je satnica tri lipe.
automatizacija se svakako dešava oke..
di ti živiš?epikur37 wrote:Place su oke ne treba nista mijenjati
4000kn za trosmjenski rad i rad nedjeljom i praznicima. stvarno ok.
a, gazda si kupio novi bmw. cabrio.
2014-12-30
kofein wrote:epikur37 wrote:Place su oke ne treba nista mijenjati
Vaš bih sektor, štovani kolega stavio pod posebne uvjete.
Ja sam vec pod posebnim uvjetima....
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Zašto zatvoriti nerentabilne rudnike (u našem slučaju brodogradilišta), mi je jasno, ali i dalje ne vidim što su krivi umirovljenici da ih se kažnjava.kofein wrote:Regoč wrote:Zašto mirovine? Treba razdvojiti ono što se uštedjelo, to njek isplaćuje HZMO, od onoga što je po posebnih propisih ("povlaštene", "beneficirane"), to njek plaća tko je proglasil posebnim.kofein wrote:RayMabus wrote:Puca mi kurac i za administraciju i poslodavcekofein wrote:Administracija je kod nas učinila da su nezadovoljni i radnici i poslodavci, pa u tom latentnom sukobu spomenutih jako dobro pliva i opstaje.
Oš neš Bangladeš
Postojala je M.Thatcher koja bi Ti mogla bolje od mene objasniti zašto mirovine i zašto zatvoriti nerentabilne rudnike gdje je u jednom danu 70k ljudi ostalo bez posla.
Administracija je u nas ukorijenjeni socijalistički gmaz u simbiozi s novim "kapitalistima". Zasad nema pomoći.
Onaj dedalos se ovdje jedini razumije u ekonomiju, iako je lud. Treba njega pitati. :)
Neradi u privatnom sektoruveber wrote:di ti živiš?epikur37 wrote:Place su oke ne treba nista mijenjati
4000kn za trosmjenski rad i rad nedjeljom i praznicima. stvarno ok.
a, gazda si kupio novi bmw. cabrio.
Nije osposobljen za učestvovanje u ovoj temi
2014-04-11
Page 10 of 16 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 16
Similar topics
» 400 milijuna kn za veće plaće učitelja, nastavnika i profesora
» Vlada tvrdi da su plaće vani 50% veće nego u nas
» Marić najavio veće plaće državnim i javnim službenicima
» Grci u štrajku zbog rasta troškova, traže veće plaće
» Radnici poznatih pivovara u Njemačkoj štrajkaju, traže veće plaće
» Vlada tvrdi da su plaće vani 50% veće nego u nas