Marić najavio veće plaće državnim i javnim službenicima
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Marić najavio veće plaće državnim i javnim službenicima
[size=44]Marić najavio veće plaće državnim i javnim službenicima[/size]
VLADA će osigurati novac za već ranije dogovorenu povišicu osnovice plaće za državne i javne službe od dva posto od 1. rujna, rekao je za Hinu potpredsjednik vlade i ministar financija Zdravko Marić te naglasio da vlada prema državnim i javnim službenicima ima horizontalan pristup, bez izdvajanja i davanja posebne važnosti bilo kojemu sektoru.
Marić podsjeća na dogovor sa sindikatima iz 2017. godine kada je osnovica plaće u tri navrata podignuta ukupno za nešto više od šest posto. Nastavkom toga dijaloga je tijekom 2018. za 2019. godinu dogovoreno dodatno povećanje od tri posto s 1. siječnja ove godine. To je prihvaćeno i stupilo je na snagu, no sindikati su tražili dodatnih dva posto povećanja od 1. rujna, a s plaćom u listopadu, podsjeća Marić i naglašava da je vlada tada odgovorila da za to nema osigurana sredstva, ali da je to spremna prihvatiti pod uvjetom da se nađu uštede na drugim stavkama rashoda.
"To je ono na čemu radimo i što smo preuzeli kao obvezu i to će se dogoditi", rekao je Marić te dodao da sredstva za podizanje osnovice za dva posto kod većine ministarstava nisu osigurana, ali će vlada dogovor ispoštovati.
"S punom odgovornošću kažem da ćemo mi to ispoštovati, u smislu dodatnih dva posto osnovice plaće za sve", rekao je.
Marić naglašava "ključni vladin stav", odnosno horizontalni odnos prema svim državnim službenicima, ali u okviru mogućnosti.
"Ne možemo nikoga zanemariti"
"Uz dužno poštovanje prema njima, ne može izdvajati zaposlene u zdravstvu i obrazovanju od ostalih službi", rekao je Marić.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/maric-najavio-vece-place-drzavnim-i-javnim-sluzbenicima/2108611.aspx
..................
Pomalo i strpljivo, ide se bolje i bolje.
Kolega regoch evo lipih vijesti.
VLADA će osigurati novac za već ranije dogovorenu povišicu osnovice plaće za državne i javne službe od dva posto od 1. rujna, rekao je za Hinu potpredsjednik vlade i ministar financija Zdravko Marić te naglasio da vlada prema državnim i javnim službenicima ima horizontalan pristup, bez izdvajanja i davanja posebne važnosti bilo kojemu sektoru.
Marić podsjeća na dogovor sa sindikatima iz 2017. godine kada je osnovica plaće u tri navrata podignuta ukupno za nešto više od šest posto. Nastavkom toga dijaloga je tijekom 2018. za 2019. godinu dogovoreno dodatno povećanje od tri posto s 1. siječnja ove godine. To je prihvaćeno i stupilo je na snagu, no sindikati su tražili dodatnih dva posto povećanja od 1. rujna, a s plaćom u listopadu, podsjeća Marić i naglašava da je vlada tada odgovorila da za to nema osigurana sredstva, ali da je to spremna prihvatiti pod uvjetom da se nađu uštede na drugim stavkama rashoda.
"To je ono na čemu radimo i što smo preuzeli kao obvezu i to će se dogoditi", rekao je Marić te dodao da sredstva za podizanje osnovice za dva posto kod većine ministarstava nisu osigurana, ali će vlada dogovor ispoštovati.
"S punom odgovornošću kažem da ćemo mi to ispoštovati, u smislu dodatnih dva posto osnovice plaće za sve", rekao je.
Marić naglašava "ključni vladin stav", odnosno horizontalni odnos prema svim državnim službenicima, ali u okviru mogućnosti.
"Ne možemo nikoga zanemariti"
"Uz dužno poštovanje prema njima, ne može izdvajati zaposlene u zdravstvu i obrazovanju od ostalih službi", rekao je Marić.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/maric-najavio-vece-place-drzavnim-i-javnim-sluzbenicima/2108611.aspx
..................
Pomalo i strpljivo, ide se bolje i bolje.
Kolega regoch evo lipih vijesti.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Re: Marić najavio veće plaće državnim i javnim službenicima
https://novac.jutarnji.hr/aktualno/val-zahtjeva-za-povecanje-placa-doktorima-i-uciteljima-dali-obecanja-marica-nisu-pitali/9236504/
školstvu i zdravstvu još dodatno.
Tako se osigurava da ljudi ostaju, zasnivaju obitelji i žive u zemlji i za zemlju.
školstvu i zdravstvu još dodatno.
Tako se osigurava da ljudi ostaju, zasnivaju obitelji i žive u zemlji i za zemlju.
2015-08-06
Ne odlazimo mi Hrvati iz Hrvatske zbog malih plaća.
crvenkasti-
2014-04-17
Ti si ipak tu. Valjda zbog velike plaće, ili?crvenkasti wrote:Ne odlazimo mi Hrvati iz Hrvatske zbog malih plaća.
Eroo wrote:Ti si ipak tu. Valjda zbog velike plaće, ili?crvenkasti wrote:Ne odlazimo mi Hrvati iz Hrvatske zbog malih plaća.
Čak i meni, koji sam stvarno pravi Hrvat i sve, čak se i meni sve zgadilo.
crvenkasti-
2014-04-17
BLIZE SE IZBORIIII
TIRURIRUUUU
TIRURIRUUUU
boli glava a?epikur37 wrote:
vili40-
2015-08-02
vili40 wrote:boli glava a?epikur37 wrote:
Malo po malo, i ti ćeš se vrnuti...za to koliko radiš gore i ovdje bi imao pristojan život a ide sve na bolje.
2015-08-06
lijepo
hoce se zaduzit oli povecat namete na rad ? moguce uvest porez na imovinu ?
hoce se zaduzit oli povecat namete na rad ? moguce uvest porez na imovinu ?
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
pošto je u srbiji i RS gore nego ovdje isplati se glumiti revnog Hrvatacrvenkasti wrote:Eroo wrote:Ti si ipak tu. Valjda zbog velike plaće, ili?crvenkasti wrote:Ne odlazimo mi Hrvati iz Hrvatske zbog malih plaća.
Čak i meni, koji sam stvarno pravi Hrvat i sve, čak se i meni sve zgadilo.
ponekad i revati
immortal-
2014-04-16
porezni obveznici na aparatima
2014-04-16
zanimljivo kako takve teme otvara ista ekipa. na državnoj pipi i onda malo svrati kaja.
i onda ta ukrušna ekipa ljenivaca pokušava nas uvjeriti kako je tamo dolje super.
epi da si tu. ne bi ti imao brod niti bi gledao da što prije otpirjaš pacijente jer te, eto ćeka kaić s mušterijama.
i svi mlađi koji su otišli i polako osnovali obitelj. i svi mi stariji čija djeca misle studirat van hr, nitko se ne bu vratio.
vidim po ljudima oko sebe.
tako da ti je najbolje prijeći na gerijatriju kada ti mrski njemački starci dođu na masažu.
i onda ta ukrušna ekipa ljenivaca pokušava nas uvjeriti kako je tamo dolje super.
epi da si tu. ne bi ti imao brod niti bi gledao da što prije otpirjaš pacijente jer te, eto ćeka kaić s mušterijama.
i svi mlađi koji su otišli i polako osnovali obitelj. i svi mi stariji čija djeca misle studirat van hr, nitko se ne bu vratio.
tako da ti je najbolje prijeći na gerijatriju kada ti mrski njemački starci dođu na masažu.
2014-12-30
Reka bi moj stari
"dok dura dura" (čardak naravno)
2% nije puno, a građani će dobiti bolju uslugu od zadovoljnijih i motiviranijih državnih službenika...
Win-win situacija...
Šta kažu za godišnje odmore, jubilarne nagrade i otpremnine, ide li i tu povećanje?
Win-win situacija...
Šta kažu za godišnje odmore, jubilarne nagrade i otpremnine, ide li i tu povećanje?
ma, epi više živi od rentanja nego od struke. ljeti pohita sve van da more ić apartmane čisti i kaić rentat, a zimi moli boga da se svi smrznu, prehlade i dođu k njemu.AssadNaPodmornici wrote:Reka bi moj stari
sve je to zapad prošao od prve industrijske revolucije, nismo ni bolji niti smo lošiji, samo neki zaostaju.
u njemačkoj ili francuskoj, epi bi doživotno izgubio licencu za rad. pa neka renta brod.
2014-12-30
Pa snašao se čovjek... Bosna, HDZ, lagano državni sektor, državni sektor dobra i sigurna plaća, što ti omogućuje da dignes kredit, 80% hrvata u privatnom sektoru uopće nemoze do kredita, nekome država RH majka (domoljubima, katolicima, ekipi iz Bosne malo i vlajima) ostalim maceha.veber wrote:ma, epi više živi od rentanja nego od struke. ljeti pohita sve van da more ić apartmane čisti i kaić rentat, a zimi moli boga da se svi smrznu, prehlade i dođu k njemu.AssadNaPodmornici wrote:Reka bi moj stari
sve je to zapad prošao od prve industrijske revolucije, nismo ni bolji niti smo lošiji, samo neki zaostaju.
u njemačkoj ili francuskoj, epi bi doživotno izgubio licencu za rad. pa neka renta brod.
Dok dura dura, uskoro kreće kriza iz Njemačke, Britanije, Italije, pa će zahvatiti Kinu a čak možda i USA..navedene zemlje će se izuvći, a čardak bi mogao fasovati
... Ima pun kurac gladnih usta na državnoj sisi koji žele tuđe pare, a sve manje onih sto proizvode, turizam više ne raste, industrijska proizvodnja zadnjih par mjeseci ima rekordne razine pada, a Njemačka će u idućoj krizi usisati zadnje što je ostalo.. Onda lagano krepavanje.. Dok dura dura
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
I naši danas najavili povećanje plata jer imaju veliki suficit. Je l' to neko kordiniše regionske politike?
hmveber wrote:zanimljivo kako takve teme otvara ista ekipa. na državnoj pipi i onda malo svrati kaja.
kada su odlazile generacije mog oca, neki su odlazili da se nikad ne vrate s cijelom obitelji, drugi su gradili kuće tu, dolazili par puta godišnje da bi u i oko tih kuća radili i nakon dan, dva ili par dana godišnjeg se opet vraćali na teži rad van Hrvatske
iza ovog rata mnogi su napuštali Hrvatsku... isto tako mnogi s namjerom da se ne vrate, masa drugih kupuju i grade kuće da bi imali gdje doći na dan, dva, ili nekoliko dana
takvih je samo u mom bližem susjedstvu nekoliko obitelji
vidim da te obuzela doza ogorčenosti
i naši su znali biti ogorčeni
i mi djeca koje nitko nije imao zaštititi a pred domaćima uvijek smo bili ustaše
još bi nešto napisala.. (psovku) , ali neću
ja nisam uhljeb, kao djevojka sam htjela van Hrvatske, otac mi tada nije dao, već dulje vremena sama to ne želim
kažeš uvjeravaju kako je ovdje super.. nije, ali nije ni vani
velika većina ljudi ostaju sluge, poslušna radna snaga bez obzira na struku, obrazovanje
uspijevaju oni koji nalaze mir, ljepotu i plemenite razloge rada u svakom danu svog života
immortal-
2014-04-16
da, koordiniraju kako sto duze ostati na vlasti.dzango wrote:I naši danas najavili povećanje plata jer imaju veliki suficit. Je l' to neko kordiniše regionske politike?
T. wrote:2% nije puno, a građani će dobiti bolju uslugu od zadovoljnijih i motiviranijih državnih službenika...
Win-win situacija...
Ispravan komentar...za potoje ne znam ali idu kolektivni novi ugovori pa možda se nešto namakner.
2015-08-06
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Ide povišica javnim službenicima
» moramo pronaći novac za povišice državnim službenicima
» Recept za veće plaće u RH
» 400 milijuna kn za veće plaće učitelja, nastavnika i profesora
» Vlada tvrdi da su plaće vani 50% veće nego u nas
» moramo pronaći novac za povišice državnim službenicima
» Recept za veće plaće u RH
» 400 milijuna kn za veće plaće učitelja, nastavnika i profesora