Recept za veće plaće u RH
Page 6 of 16
Page 6 of 16 • 1 ... 5, 6, 7 ... 11 ... 16
Re: Recept za veće plaće u RH
danni1 wrote:Naravno da ima, i u švabiji bi gazda najrjadje da mu pokloniš svoj godišnji.
U Njemačkoj gazdi tako nešto ne pada na pamet. Osim ako je gazda balkanac.
catabbath- Posts : 12437
2015-08-22
Ih...kako mu ne bi padalo na pamet, samo moš se slikat ako radnik ne želi.catabbath wrote:danni1 wrote:Naravno da ima, i u švabiji bi gazda najrjadje da mu pokloniš svoj godišnji.
I ne kod gazde balkanca nego kod gazde nijemca. Nisu oni puno drugačiji od nas.
danni1 wrote:Ih...kako mu ne bi padalo na pamet, samo moš se slikat ako radnik ne želi.
Ti si hardcore balkanac pa je poštenje tebi nepojmljivo, jbg.
catabbath-
2015-08-22
catabbath wrote:danni1 wrote:Naravno da ima, i u švabiji bi gazda najrjadje da mu pokloniš svoj godišnji.
https://tradingeconomics.com/germany/personal-income-tax-rate
https://tradingeconomics.com/germany/social-security-rate
i nije mu problem platiti porez na dohodak od 47%, te 40% za doprinose za mirovinsko i zdravstveno
u Njemačkoj je neoliberalizam pa je OK
Guest- Guest
Radnici su radnici..ono..obicni drifteri,bolje ili losije motivirani/citajTriny wrote:Mda...radnici su anđeli, a poslodavci demoni...catabbath wrote:E samo šta se mentalitet poslodavaca u RH nije promijenio od 90tih. Sad su u čudu kako ljudi odjednom traše plaću "na bijelo", usude se pitati godišnj i ne žele besplatno raditi. I onda su prisiljeni raditi po zakonu jer ljudi nema ali kad bi mogli radili bi kao prije. Ključna razlika izmađu RH i EU poslodavaca je u lopovskom mentalitetu.
Nekoliko ljudi sam izvukao iz Yagreba,medju njima i jednu svoju bivsu yebicu,jer su ih kobajagi poslodavci razvlacili za platjanje i po 3/4 mjeseca,dajuci im samo da mogu sto kupiti za jesti..spomenuta prileznica nije mogla stan platjati,pa memolila da joj pomognem...eto danas u svabiji,redovno dobiva platju i bez stresa zivi..
Nisu poslodavci na Balkanu demoni...blago bi bilo reci ghovna,malo zescha..
Svabi prvo sve obaveze poplatjaju,a TU SPADA I PLATJA RADNIKA,a na kraju sto ostane,to je on zaradio...
Kolikogod bio veliki kao poduzetnik u svabiji..neces se itji zajebavati sa sudom i finanzamtom,ne platjajuci radnika..
On je svoje odradio i ti imas da ga platis..Kako..posalji ako treba zenu ili muza da se prostituira i zaradi ako nisi sposoban drugacije..
Guest- Guest
Jes ja balkanac, i ti si, samo meni ne možeš prodavat bajke o švabiji jer ja dobro znam kako je u švabiji i kako žive i rade šljakeri u švabiji u firmama koje su pod zaštitom sindikata i u onima gdje radnici nisu pod zaštitom sindikata i oni koji su iznajmljeni preko drugih firmi.catabbath wrote:danni1 wrote:Ih...kako mu ne bi padalo na pamet, samo moš se slikat ako radnik ne želi.
Ti si hardcore balkanac pa je poštenje tebi nepojmljivo, jbg.
Pusti ti svoje priče o švapskom poštenju, to ti pričaj nekom drugom.
Itekako drugaciji su..itekako...4.5 godine sam ovdje i mogu samo reci..uza japance su po korektnosti i poslovnom postenju..danni1 wrote:Ih...kako mu ne bi padalo na pamet, samo moš se slikat ako radnik ne želi.catabbath wrote:danni1 wrote:Naravno da ima, i u švabiji bi gazda najrjadje da mu pokloniš svoj godišnji.
govorim o ozbiljnim privatnicima sa ozbiljnim poslovima...platit ce te poshteno,ali i gledati sa zasluzis t uplatju
Guest- Guest
Kakogod,Svabo itekako poshtiva zakon i nece se zajebavati sa njim..ako imas ugovor posteni,ispostovat ce ga do zadnjeg slova..
Guest- Guest
naravno i u svabiji ima mulja i propalica ,ali to su uglavnom neki koji su se sa nivoa svinjogojaca htjeli uzdici na nest obolje,pa gaze sve pred sobom.,..takvi su ipak rjetki..uglavnom,se svabi drze tradicionalno svojeg nasljedjenog nivoa..
Guest- Guest
Lol ja nisam baš neki balkanac :D. Balkanski šljakeri u Njemačkoj 99% rade rade za gazde balkance koji su eventualno podizvođači nekih pravih Nijemaca :) A izgleda da je i to ljudima puno prihvatljivije nego da ih pljačkaju domoljubi s obzirom na brzinu kojom se RH prazni.danni1 wrote:Jes ja balkanac, i ti si, samo meni ne možeš prodavat bajke o švabiji jer ja dobro znam kako je u švabiji i kako žive i rade šljakeri u švabiji u firmama koje su pod zaštitom sindikata i u onima gdje radnici nisu pod zaštitom sindikata i oni koji su iznajmljeni preko drugih firmi.
Pa...možda ti jesi tamo 4.5 g al nekako više vjerujem svom bratu koji je tamo 30g, njegovom kumu koji je rođeni šabo i poduzetnik...jbga oni su mi ipak pouzdaniji izvor informacija nego ti s 4.5g iskustva u švabiji.pismejker wrote:Itekako drugaciji su..itekako...4.5 godine sam ovdje i mogu samo reci..uza japance su po korektnosti i poslovnom postenju..danni1 wrote:Ih...kako mu ne bi padalo na pamet, samo moš se slikat ako radnik ne želi.catabbath wrote:danni1 wrote:Naravno da ima, i u švabiji bi gazda najrjadje da mu pokloniš svoj godišnji.
govorim o ozbiljnim privatnicima sa ozbiljnim poslovima...platit ce te poshteno,ali i gledati sa zasluzis t uplatju
Tako je...eto susjed je vani vec 2 godine i radi za nekog Balkanskog poslodavca,kao elektricar...Elektricari koji rade kod svabija su brutalno dobro placeni..ovaj jadnicak maksimalno dobiva 1700 ojra,sve subote rade,da li su platjene,ne znam,a spavaju po iynajmljenim sobama po 5/6 odjedared..svaki placa ya svoj krevet 200 ojra plus troskovi,a nek sad netko ybroji kad 18 njih strpa u tri sobni stan,koji max plati sa reyijama 1200 ojra,koliko nejmu ostane2400..fina platja od svojih radnika...catabbath wrote:Lol ja nisam baš neki balkanac :D. Balkanski šljakeri u Njemačkoj 99% rade rade za gazde balkance koji su eventualno podizvođači nekih pravih Nijemaca :) A izgleda da je i to ljudima puno prihvatljivije nego da ih pljačkaju domoljubi s obzirom na brzinu kojom se RH prazni.danni1 wrote:Jes ja balkanac, i ti si, samo meni ne možeš prodavat bajke o švabiji jer ja dobro znam kako je u švabiji i kako žive i rade šljakeri u švabiji u firmama koje su pod zaštitom sindikata i u onima gdje radnici nisu pod zaštitom sindikata i oni koji su iznajmljeni preko drugih firmi.
Guest- Guest
danni1 wrote:Pa...možda ti jesi tamo 4.5 g al nekako više vjerujem svom bratu koji je tamo 30g, njegovom kumu koji je rođeni šabo i poduzetnik...jbga oni su mi ipak pouzdaniji izvor informacija nego ti s 4.5g iskustva u švabiji.
Brat ti priča bajke, vjerojatno opravdava vlastiti nerad i sl.
Ne kažem da nije bolje. Riječ je o poštenju gazdi, tu neke razlike nema. Druga stvar je što se kod njih zakon bolje provodi pa se gazde boje zajebat radnika al da ga nebi rado zajebali da se ne boje, bi.catabbath wrote:Lol ja nisam baš neki balkanac :D. Balkanski šljakeri u Njemačkoj 99% rade rade za gazde balkance koji su eventualno podizvođači nekih pravih Nijemaca :) A izgleda da je i to ljudima puno prihvatljivije nego da ih pljačkaju domoljubi s obzirom na brzinu kojom se RH prazni.danni1 wrote:Jes ja balkanac, i ti si, samo meni ne možeš prodavat bajke o švabiji jer ja dobro znam kako je u švabiji i kako žive i rade šljakeri u švabiji u firmama koje su pod zaštitom sindikata i u onima gdje radnici nisu pod zaštitom sindikata i oni koji su iznajmljeni preko drugih firmi.
Nije to stvar poštenja nego straha.
da da , tebi ću vjerovat.catabbath wrote:danni1 wrote:Pa...možda ti jesi tamo 4.5 g al nekako više vjerujem svom bratu koji je tamo 30g, njegovom kumu koji je rođeni šabo i poduzetnik...jbga oni su mi ipak pouzdaniji izvor informacija nego ti s 4.5g iskustva u švabiji.
Tja..kakogod..ako ya 4.5 godine ne upoznas sve u nekoj drzavi,nes niti sa 30..e sad,vjerujem da je u pitanju onda nivo firmi,poslova i ljudi sa kojima tvoj bruder i ja kontaktiramo...nis drugo..kako i rekoh.,.u svakom drustvu ima mulja...i objasnih..tako je i dolje na blakanu..odjedared komunjare pozejeli biti privatni poduzetnici,a tako se i ponasaju..kao slonovi u ducanu portzulana...danni1 wrote:Pa...možda ti jesi tamo 4.5 g al nekako više vjerujem svom bratu koji je tamo 30g, njegovom kumu koji je rođeni šabo i poduzetnik...jbga oni su mi ipak pouzdaniji izvor informacija nego ti s 4.5g iskustva u švabiji.pismejker wrote:Itekako drugaciji su..itekako...4.5 godine sam ovdje i mogu samo reci..uza japance su po korektnosti i poslovnom postenju..danni1 wrote:Ih...kako mu ne bi padalo na pamet, samo moš se slikat ako radnik ne želi.catabbath wrote:danni1 wrote:Naravno da ima, i u švabiji bi gazda najrjadje da mu pokloniš svoj godišnji.
Guest- Guest
danni1 wrote:da da , tebi ću vjerovat.
A čuj uvijek mu je opcija da se vrati doma u RH/Bosnu ako je tamo isti kiki
catabbath wrote:danni1 wrote:Pa...možda ti jesi tamo 4.5 g al nekako više vjerujem svom bratu koji je tamo 30g, njegovom kumu koji je rođeni šabo i poduzetnik...jbga oni su mi ipak pouzdaniji izvor informacija nego ti s 4.5g iskustva u švabiji.
ili je prekarni radnik, zaposleni su za pojedinog poslodavca kraće nego je zakonski minimum za ostvarenje prava na godišnji
https://sh.wikipedia.org/wiki/Prekarni_radnici
https://hr.wikipedia.org/wiki/Prekarijat
Guest- Guest
eto..kod Menea ima jedan restoran iz lanca Vapiano..nes ko fast fud,internacionalni butjkurishi,sam naruchujes za pultom i kao pred tobom spremaju..kakogod...rade ugovore na 6 mjeseci i kad drifter pita za godisnji,na lijep nacin mu objasne da ga vise ne trebaju...tim restoranom cirkulira stotine radnika kroz godinu..sad su popularni kozojebi camuge africhke...ne znas koji sa savrsenijim zdravljem i drzanjem higijene...
cak niti zdravstveni pregled nije MUST HAVE..nego,ako ga ne napravis,nece ti firma dati nekih 50 ojra...
e sad,ne znam tko je vlasnik restorana,internacionalan je,uglavnom menageri su talijan i neka kuja nedoprtzana svapska..ima svega...
cak niti zdravstveni pregled nije MUST HAVE..nego,ako ga ne napravis,nece ti firma dati nekih 50 ojra...
e sad,ne znam tko je vlasnik restorana,internacionalan je,uglavnom menageri su talijan i neka kuja nedoprtzana svapska..ima svega...
Guest- Guest
Što bi bili brutalno dobro plačeni 2000-2500 s prekovremenim.pismejker wrote:Tako je...eto susjed je vani vec 2 godine i radi za nekog Balkanskog poslodavca,kao elektricar...Elektricari koji rade kod svabija su brutalno dobro placeni..ovaj jadnicak maksimalno dobiva 1700 ojra,sve subote rade,da li su platjene,ne znam,a spavaju po iynajmljenim sobama po 5/6 odjedared..svaki placa ya svoj krevet 200 ojra plus troskovi,a nek sad netko ybroji kad 18 njih strpa u tri sobni stan,koji max plati sa reyijama 1200 ojra,koliko nejmu ostane2400..fina platja od svojih radnika...catabbath wrote:Lol ja nisam baš neki balkanac :D. Balkanski šljakeri u Njemačkoj 99% rade rade za gazde balkance koji su eventualno podizvođači nekih pravih Nijemaca :) A izgleda da je i to ljudima puno prihvatljivije nego da ih pljačkaju domoljubi s obzirom na brzinu kojom se RH prazni.danni1 wrote:Jes ja balkanac, i ti si, samo meni ne možeš prodavat bajke o švabiji jer ja dobro znam kako je u švabiji i kako žive i rade šljakeri u švabiji u firmama koje su pod zaštitom sindikata i u onima gdje radnici nisu pod zaštitom sindikata i oni koji su iznajmljeni preko drugih firmi.
zajebu te u svabiji, zajebu te i hrvatskoj u italiji , gdje god hoces
izdvajanja iz placa su brutalna al istina jest da kod svaba austrijanaca i svicaraca je ipak malo bolje, jer nema zajebancije ako te sljaker prijavi dok u hrvatskoj i ostalim vukojebinama balkana radnika jos ismiju sa pitanjem sta bi ti jos htjeo, medjutim i u svabiji i u drugim zemljama imas tih preprodavaca i nazovi poduzetnika sa balkana i od kojekuda koji ce te zajebat bez da trepne
izdvajanja iz placa su brutalna al istina jest da kod svaba austrijanaca i svicaraca je ipak malo bolje, jer nema zajebancije ako te sljaker prijavi dok u hrvatskoj i ostalim vukojebinama balkana radnika jos ismiju sa pitanjem sta bi ti jos htjeo, medjutim i u svabiji i u drugim zemljama imas tih preprodavaca i nazovi poduzetnika sa balkana i od kojekuda koji ce te zajebat bez da trepne
» Vlada tvrdi da su plaće vani 50% veće nego u nas
» Marić najavio veće plaće državnim i javnim službenicima
» Grci u štrajku zbog rasta troškova, traže veće plaće
» Radnici poznatih pivovara u Njemačkoj štrajkaju, traže veće plaće
» Vlada tvrdi da su plaće vani 50% veće nego u nas
» Marić najavio veće plaće državnim i javnim službenicima
» Grci u štrajku zbog rasta troškova, traže veće plaće
» Radnici poznatih pivovara u Njemačkoj štrajkaju, traže veće plaće
Page 6 of 16