ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Iračanima pun k. Amerikanaca i njihovog ISILa

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

Go down

Iračanima pun k. Amerikanaca i njihovog ISILa Empty Iračanima pun k. Amerikanaca i njihovog ISILa

Post by AlfaOmega 14/5/2018, 10:44

Irak se okreće snažno prema Iranu. Prvi rezultati parlamentarnih izbora sugeriraju pobjedu pro-iranskih snaga - u vodstvu su klerik Moqdata al-Sadr i lider paramilitarne skupine Hadi al-Amiri

Iračanima pun k. Amerikanaca i njihovog ISILa Vijest-28989_6107_9392

Iako se konačni rezultati očekuju tek krajem dana već sada je poznato kako su pro-iranske opcije ostvarile znatan rezultat u jučer održanim parlamentarnim izborima u Iraku. To su loše vijesti za aktualnog premijera Haidara al-Abadija čija se pozicija svodi na balansiranje između Irana i SAD-a. Dakako, loše vijesti su i po SAD koji već godinama strahuje da će "izgubiti" Irak zbog sve snažnijeg utjecaja Irana. Ono što također čini ovu situaciju još napetijom je činjenica da izbori dolaze u trenutku naglog srozavanja odnosa između Irana i SAD-a nakon što je Trump odlučio izići iz iranskog nuklearnog sporazuma.

Nakon što je većina glasova prebrojano u vodstvu su blok kojeg predvodi klerik Moqtada al-Sadr kao i blok kojeg predvodi Hadi al-Amiri, lider paramilitarne organizacije. Abadi i njegova vladajuća koalicija su tek na trećem mjestu.

Abadi se, nakon poraza ISIL-a, nadao pobjedi, no izgleda, kako stvari sada stoje, da ga čeka loš rezultat. Pritom treba istaknuti kako je izlaznost bila poprilično niska - svega 44,5% što je manje nego na prethodnim izborima. 

2015-09-11

Back to top Go down

Iračanima pun k. Amerikanaca i njihovog ISILa Empty Re: Iračanima pun k. Amerikanaca i njihovog ISILa

Post by RayMabus 14/5/2018, 10:46

Šije su večina u Iraku, to je očekivano
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Iračanima pun k. Amerikanaca i njihovog ISILa Empty Re: Iračanima pun k. Amerikanaca i njihovog ISILa

Post by AlfaOmega 14/5/2018, 10:49

Da, ali su dosad ugl. birali korumpirane pro-američke kuje koje su nastojale balansirati sa Iranom, Saudijom itd... 
A to im ništ dobroga ni donilo. Sad im je došlo iz guzice u glavu. Skužili su konačno ko im je istinska zemlja prijatelj.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 14/5/2018, 10:50

Ono kaj je i bitnije, ovo će ojačati teheranov geo-politički koridor prema Siriji i Libanonu.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by vuksadinare 14/5/2018, 10:51

suniti su vecina samo na sjeveru iraka gdje je isil i najjaci...tako da ovo nista nije ocekivano...to isto da ocekujes od hrvata u bh-a da u vecini podrzi politiku sarajeva
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by RayMabus 14/5/2018, 10:55

AlfaOmega wrote:Ono kaj je i bitnije, ovo će ojačati teheranov geo-politički koridor prema Siriji i Libanonu.
Puca mi kurac za Iran gledam svoj interes
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 14/5/2018, 10:58

Tak i triba. I ja isto. :)

2015-09-11

Back to top Go down

Post by Guest 14/5/2018, 11:01

islamska posla. zid , bara i krokodili
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic 14/5/2018, 11:03

http://www.index.hr/vijesti/clanak/sad-danas-otvara-veleposlanstvo-u-jeruzalemu-trump-baca-jos-jednu-bacvu-benzina-na-vatru/1044607.aspx
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by Yehudim 14/5/2018, 11:07

Extraordinarily

2018-03-06

Back to top Go down

Post by RayMabus 14/5/2018, 11:07

Kuvajt na aparatima

Sad će Trump tražit pare u zamjenu za zaštitu 

Ovo je odlično jer Trump samo čeka da ga ovi izbace sami iz Iraka

On i obitelj Bush nisu u dobrim tako da bi im se ovako osvetio
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 14/5/2018, 11:09

IamOneofYou wrote:islamska posla. zid , bara i krokodili
Humano. Ali... kak bu onda zapadni kapitalisti mogli raditi kaj ih volja? :)

2015-09-11

Back to top Go down

Post by Guest 14/5/2018, 11:16

AlfaOmega wrote:
IamOneofYou wrote:islamska posla. zid , bara i krokodili
Humano. Ali... kak bu onda zapadni kapitalisti mogli raditi kaj ih volja? :)
jebe me se , nisam zapadni kapitalist. eno ti trump i njegovi cionistički banksteri pa se obračunajte sa njima, ja vam dajem podršku, samo ... prije par dana je bila žestoka tarapana :D pa sačekajte još 50ak godina možda oslabe
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 14/5/2018, 11:22

Iran je krenuo dosta agresivno zadnjih godina, što može ponukati nanovo rođeni američki imperijalizam, da direkto udari po Iranu i vrati ga u srednji vijek i tako riješi problem.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 14/5/2018, 11:27

Pa dragi đoda, 2006. smo vam pokazali koliko ste jaki, kaj bi još? Da oslabite do te mjere da vas samo ugazimo? Pa ni to draž igre. 
Bolje ovak, uspostavimo koridor, demokratsi osvojimo vlast vlast u Siriji, Iraku, Libanonu, pa onda masovnije krenemo dovlačiti oružije. Vi nam uništite 0,005%, mi vas pustimo da se osjetite jaki, pa vam malo po ušima zadamo koju, pa vi jaučete, i onda opet. :D

2015-09-11

Back to top Go down

Post by vuksadinare 14/5/2018, 11:29

AlfaOmega wrote:Pa dragi đoda, 2006. smo vam pokazali koliko ste jaki, kaj bi još? Da oslabite do te mjere da vas samo ugazimo? Pa ni to draž igre. 
Bolje ovak, uspostavimo koridor, demokratsi osvojimo vlast vlast u Siriji, Iraku, Libanonu, pa onda masovnije krenemo dovlačiti oružije. Vi nam uništite 0,005%, mi vas pustimo da se osjetite jaki, pa vam malo po ušima zadamo koju, pa vi jaučete, i onda opet. :D
kad govoris 'mi'?Objasni tko to 'mi'...da li ti je drzavljanstvo sirijsko,rusko,iracko...ako nije onda trebas govoriti oni premas kojim gajim simpatije
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 14/5/2018, 11:33

Dugo mi pisati "oni premas kojim gajim simpatije". Ne bu đoda skužija.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by vuksadinare 14/5/2018, 11:35

AlfaOmega wrote:Dugo mi pisati "oni premas kojim gajim simpatije". Ne bu đoda skužija.
...ma pusti balegare da se potuku sto te briga..nit ti kruh i vodu daju niti su ti braca..
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Guest 14/5/2018, 11:40

AlfaOmega wrote:Pa dragi đoda, 2006. smo vam pokazali koliko ste jaki, kaj bi još? Da oslabite do te mjere da vas samo ugazimo? Pa ni to draž igre. 
navijam za vas, ja sam jedan od vas :D
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 14/5/2018, 11:40

ali naši (iranci, sirijci, rusi) su dobili batina od židova prije par dana.. :/ tako da treba da se povučemo još 50godina i sačekamo bolja vremena
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

Back to top

- Similar topics