Petar Stošić - Francuski prosvjednici su gori od ISILa
Page 1 of 1
Petar Stošić - Francuski prosvjednici su gori od ISILa
Ako su Francuzi koji uništavaju spomenike revolucionari, onda je to i ISIS
ŽUTI prsluci, pokret protiv visokih cijena goriva, počeo je kao duboko promašen, ali razumljiv bunt protiv trošarina na gorivo u Francuskoj. U međuvremenu je prerastao u nešto monstruozno.
postoji potklasa ljudi - ideoloških fanatika i radikala, huligana, propalica i svih ostalih dežurnih prosvjednika - koji će skočiti na svaki vlak bunta, iskoristiti svaki povod da bi se mogli mlatiti s policijom, paliti, lomiti izloge. Koji će demonstrirati jer u svakoj demonstraciji vide kraj "sistema" i početak željene revolucije koja nikako da dođe - i za koju nemaju pojma što bi točno donijela sve i da dođe.
Novinar Bloomberg Newsa u članku o neviđenom vandalizmu u Slavoluku pobjede poetično zaključuje da je rupa u bisti francuskog nacionalnog simbola razotkrila "golemu rupu u središtu francuske politike što ju je stvorio francuski predsjednik Emmanuel Macron". Ali spomenici se ne demoliraju zbog trošarina na dizel ili mirovinske reforme. Spomenici se demoliraju i ruše kada se želi srušiti neki društveni poredak - formatirati i resetirati ga, krenuti ab ovo. Što je nekad poželjno - kad se radi o totalitarnim režimima i o veličanju zločina poput genocida ili ropstva - ali najčešće nije.
Kvragu i civilizacije, neka sve gori
Ako su ovo revolucionari, onda je revolucionar i pijani "branitelj" iz Splita koji je išao braniti domovinu od biste Rade Končara pa mu je ona onda polomila nogu. Onda su revolucionari i džihadisti ISIS-a koji su u sirijskoj Palmiri maljem i dinamitom uništili spomenike antičke civilizacije, daleko sofisticiranije i naprednije od njihove vehabijske distopije. Samo što, za razliku od vandala u žutim prslucima iz Pariza, imaju nešto bolju tehniku demoliranja.
Za razliku od novinara Bloomberga, meni se čini da ovaj vandalizam prije razotkriva golemu prazninu u središtu zapadne civilizacije. Zamor civilizacijskog materijala, što li. Ono neopipljivo nešto zbog čega je često preziru i domaći i doseljenici, i (ekstremni) ljevičari i desničari, pa sad rame uz rame divljaju po Parizu. Razbij, zapali, poharaj, sruši. Kvragu i povijest, kvragu i tradicija i naslijeđe, kvragu sav napredak koji smo postigli - a postigli smo, kao društvo i kultura, više nego ijedno drugo u povijesti, ma koliko mislili da nam je loše. Kvragu i to što bez strukture i poretka nemaš ni slobode.
Naši revolucionari hoće samo kaos. Samo neka sve gori i neka sve ide kvragu. A onda, kad divljanje završi, možemo si u Europi urediti društvo po uzoru na Sjevernu Koreju, Rusiju ili Saudijsku Arabiju. Samo da nije "neoliberalno". Ili, vjerojatnije, možemo imati svijet iz ''Mad Maxa'', kada klimatske promjene dokrajče ono što su započeli dokoni, bezglavi, destruktivni zapadnjaci, tragični nusprodukt zapadnog prosperiteta i slobode.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/ako-su-francuzi-koji-unistavaju-spomenike-revolucionari-onda-je-to-i-isis/2047356.aspx
Guest- Guest
Re: Petar Stošić - Francuski prosvjednici su gori od ISILa
Outao se lik potpuno... koji debil, majko mila...
darth_vader-
2014-04-17
Ja se slažem sa Pericom , ti šta prosvjeduju su isti kao i ISIL i triba ih tako i tretirati
Policija na konjima i galop u masu
Policija na konjima i galop u masu
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Daleko je to od ISISa..u vise videja sam vidio kako je vise pandura palo pod masu prosvjednika,KOJI IH NISU VISE SUTALI,nego ih pridigli i uputili medju svoje...tak oda....ne kakati..
Guest- Guest
Sve su to teroristipismejker wrote:Daleko je to od ISISa..u vise videja sam vidio kako je vise pandura palo pod masu prosvjednika,KOJI IH NISU VISE SUTALI,nego ih pridigli i uputili medju svoje...tak oda....ne kakati..
Policija na konjima i šibaj
2014-04-11
Jesu, jesupismejker wrote:jok..nisu...
2014-04-11
RayMabus wrote:Ja se slažem sa Pericom , ti šta prosvjeduju su isti kao i ISIL i triba ih tako i tretirati
Je potpuno su isti, nije da se bune jer su siromašni nego kako bi Perica rekao, bune se jer žele srušizi zapadnu liberalnu civilizaciju :)
Btw. ja znam da čim Perica cmizrdri, ovi u žutim prslucima su pozitivci.
catabbath-
2015-08-22
Uostalom, da su baš isti, bilo bi puno oblezglavljenih pandura a ne par ogrebenih i pošaranih spomenika.
Similar topics
» Petar Stošić ima dijareju
» Petar Stošić: Amerika na rubu revolucije !
» Petar Stošić: Trump krenuo u rat s Huaweijem. Što to znači?
» Petar Stošić zagovora rušenje demokracije i građanski rat u SAD-u
» Rusija 2018: Petar Stošić u hropcu, aparati otkazuju :)
» Petar Stošić: Amerika na rubu revolucije !
» Petar Stošić: Trump krenuo u rat s Huaweijem. Što to znači?
» Petar Stošić zagovora rušenje demokracije i građanski rat u SAD-u
» Rusija 2018: Petar Stošić u hropcu, aparati otkazuju :)
Page 1 of 1