Denkverbot
Page 4 of 50
Page 4 of 50 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 27 ... 50
Re: Denkverbot
Tvoja vizija društva je vizija koja je itekako romantična:)aben wrote:aha. a koliko sun ti puti reko da moja vizija društva uključuje brutalne, nepromjenjive zakone, šumu propisa i besprijekornu provedbu? pedeset? sto?mativka wrote:Pa i ja tebe pitam, al mi budeš malo kontradiktoran pa često ostajem zbunjena:)aben wrote:pa pitoj ča ti ni jasno, jo ne morin znati ča ne razumiš dokle ne pitoš.mativka wrote:Pa tebe čovik čita, ne čita; niš mu nije jasno:)aben wrote:
tebi čovik govori, ne govori; isto je
s druge strone, ti ne želiš da te se svati, jer jo svako malo rečin ča ne razumin, ali pojašnjenja nika nemo.
A ne, ja uvijek sve lijepo objasnim:)
a ti mi napišeš za zakone si...ful kontradiktorno.
Guest- Guest
kako god ki oće,mativka wrote:Pa koja su to ponašanja koja bi trebala biti općeprihvaćena?aben wrote:kakove veze imo romantika sa kantom?mativka wrote:Pa da!aben wrote:ne postanu bolji nego gori, uz dodatak da prastanu beštimati. zaljubljeni ljudi most certainly are not romantični, nužno.mativka wrote:
A viš kako ljudi kada postanu romantični, prestanu s beštimanjem i postaju bolji. Zaljubljeni ljudi su romantični:)
Koga da pitam, svi se srame biti krik s krovova?!
koga god oćeš;
pitoj jel dovući plamenca romantičnije od skuvati velikog galeba i razniti trajekt. mislin, to je terorizam, prije nego romanika,
Ti uvijek navodiš općeprihvaćene kriterije romantike i ono što me u istom trenutku zbunjuje je činjenica da se zalažeš za ponašanja koja bi trebala po Kantu nešto značiti :)
Možda je za nekog terorizam, a nekom je i više od romantike:)
jo sun samo reko da ne vidin poantu u romantiki. to je za manje inteligentne, po mojin mišljenju.
2014-04-16
niti nojmanje. više je kontradiktorna, nego ča je romantična. a kontradiktorna ni uopće.mativka wrote:Tvoja vizija društva je vizija koja je itekako romantična:)aben wrote:aha. a koliko sun ti puti reko da moja vizija društva uključuje brutalne, nepromjenjive zakone, šumu propisa i besprijekornu provedbu? pedeset? sto?mativka wrote:Pa i ja tebe pitam, al mi budeš malo kontradiktoran pa često ostajem zbunjena:)aben wrote:pa pitoj ča ti ni jasno, jo ne morin znati ča ne razumiš dokle ne pitoš.mativka wrote:
Pa tebe čovik čita, ne čita; niš mu nije jasno:)
s druge strone, ti ne želiš da te se svati, jer jo svako malo rečin ča ne razumin, ali pojašnjenja nika nemo.
2014-04-16
Urezala mi se ova misao koju si napisao:čini ono za ča moreš prihvatiti da postane obći zakon.
Guest- Guest
benti neboga, ni to moja misal, nemoj okolo govoriti da sun reko da je to mojemativka wrote:Urezala mi se ova misao koju si napisao:čini ono za ča moreš prihvatiti da postane obći zakon.
to je koda govorš da sun jo reko its a trap! ili this could be beginning of a beautiful friendship...
2014-04-16
Pa da!aben wrote:niti nojmanje. više je kontradiktorna, nego ča je romantična. a kontradiktorna ni uopće.mativka wrote:Tvoja vizija društva je vizija koja je itekako romantična:)aben wrote:aha. a koliko sun ti puti reko da moja vizija društva uključuje brutalne, nepromjenjive zakone, šumu propisa i besprijekornu provedbu? pedeset? sto?mativka wrote:Pa i ja tebe pitam, al mi budeš malo kontradiktoran pa često ostajem zbunjena:)aben wrote:
pa pitoj ča ti ni jasno, jo ne morin znati ča ne razumiš dokle ne pitoš.
O tome ti ja govorim:)
Guest- Guest
a, tako, pa ča ne rečeš omohmativka wrote:Pa da!aben wrote:niti nojmanje. više je kontradiktorna, nego ča je romantična. a kontradiktorna ni uopće.mativka wrote:Tvoja vizija društva je vizija koja je itekako romantična:)aben wrote:aha. a koliko sun ti puti reko da moja vizija društva uključuje brutalne, nepromjenjive zakone, šumu propisa i besprijekornu provedbu? pedeset? sto?mativka wrote:
Pa i ja tebe pitam, al mi budeš malo kontradiktoran pa često ostajem zbunjena:)
O tome ti ja govorim:)
2014-04-16
A benti,aben wrote:benti neboga, ni to moja misal, nemoj okolo govoriti da sun reko da je to mojemativka wrote:Urezala mi se ova misao koju si napisao:čini ono za ča moreš prihvatiti da postane obći zakon.
to je koda govorš da sun jo reko its a trap! ili this could be beginning of a beautiful friendship...
I onda ja nisam kako spada:)
Guest- Guest
ča to znoči?mativka wrote:A benti,aben wrote:benti neboga, ni to moja misal, nemoj okolo govoriti da sun reko da je to mojemativka wrote:Urezala mi se ova misao koju si napisao:čini ono za ča moreš prihvatiti da postane obći zakon.
2014-04-16
Komplicirano je, i ovisi o oku promatrača:)aben wrote:ča to znoči?mativka wrote:A benti,aben wrote:benti neboga, ni to moja misal, nemoj okolo govoriti da sun reko da je to mojemativka wrote:Urezala mi se ova misao koju si napisao:čini ono za ča moreš prihvatiti da postane obći zakon.
Guest- Guest
pa ako je jena riječ tako komplicirona, kako mi uopće moremo odgovoriti na pitanje iz knjige?mativka wrote:Komplicirano je, i ovisi o oku promatrača:)aben wrote:ča to znoči?mativka wrote:A benti,aben wrote:benti neboga, ni to moja misal, nemoj okolo govoriti da sun reko da je to mojemativka wrote:Urezala mi se ova misao koju si napisao:čini ono za ča moreš prihvatiti da postane obći zakon.
2014-04-16
Moja prvotna misao je bila da ne moremo. Ne moremo u nekom univerzalnom smislu. Taman mi se lijepo poklopila misao banera s onim što želim reći, a to je da svatko za sebe bira. U tom biranju, nametanju, očekivanjima, težnjama, najteže je stajati iza svog odabira.aben wrote:pa ako je jena riječ tako komplicirona, kako mi uopće moremo odgovoriti na pitanje iz knjige?mativka wrote:Komplicirano je, i ovisi o oku promatrača:)aben wrote:ča to znoči?mativka wrote:A benti,aben wrote:
benti neboga, ni to moja misal, nemoj okolo govoriti da sun reko da je to moje
Guest- Guest
ne moremo?mativka wrote:Moja prvotna misao je bila da ne moremo. Ne moremo u nekom univerzalnom smislu. Taman mi se lijepo poklopila misao banera s onim što želim reći, a to je da svatko za sebe bira. U tom biranju, nametanju, očekivanjima, težnjama, najteže je stajati iza svog odabira.aben wrote:pa ako je jena riječ tako komplicirona, kako mi uopće moremo odgovoriti na pitanje iz knjige?mativka wrote:Komplicirano je, i ovisi o oku promatrača:)aben wrote:ča to znoči?mativka wrote:
A benti,
vidiš, jo imun odgovor, i omoh sun ga imo, i ne more biti jednostavniji: under no circumstances.
ki je baner?
2014-04-16
Pojedinac ne može nametati društvu, društvo može pojedincu. Pojedinac u tom društvu može zadržati sebe, društvo može napadati.
Ona sličica na početku foruma u lijevom gornjem uglu.z
Guest- Guest
"I am not what happened to me.
I am what I choose to become."
C.G.Jung
- on mi je drag...
C.G.Jung
- on mi je drag...
Guest- Guest
je, ali pitanje ni o sposonosti, nego o moralnosti.mativka wrote:Pojedinac ne može nametati društvu, društvo može pojedincu. Pojedinac u tom društvu može zadržati sebe, društvo može napadati.
2014-04-16
a ča to oće reći?mativka wrote:"I am not what happened to me.
C.G.Jung
- on mi je drag...
2014-04-16
Uključuje li moral u sebi osjećaj stida, srama,odgovornosti?aben wrote:je, ali pitanje ni o sposonosti, nego o moralnosti.mativka wrote:Pojedinac ne može nametati društvu, društvo može pojedincu. Pojedinac u tom društvu može zadržati sebe, društvo može napadati.
Guest- Guest
Znaš, tebi ide puuuno bolje objašnjavanje, a ja jednostavno osjećam. Ako počnem objašnjavati, bojim se da bih se cijela zapetljala, a vrlo je jednostavno. Ne prepustiti se, već boriti se biti boljom osobom.aben wrote:a ča to oće reći?mativka wrote:"I am not what happened to me.
C.G.Jung
- on mi je drag...
Guest- Guest
mativka wrote:Pojedinac ne može nametati društvu, društvo može pojedincu. Pojedinac u tom društvu može zadržati sebe, društvo može napadati.
mislim da si zanemarila neke očigledne povijesne istine.. pojedinac itekako može nametati društvu, primjer lenjina i staljina
Guest- Guest
mativka wrote:Uključuje li moral u sebi osjećaj stida, srama,odgovornosti?aben wrote:je, ali pitanje ni o sposonosti, nego o moralnosti.mativka wrote:Pojedinac ne može nametati društvu, društvo može pojedincu. Pojedinac u tom društvu može zadržati sebe, društvo može napadati.
ne,
mislin da je to čisto racionalna kategorija,
ča ne znoči da ga osjećaji ne pratu(i ne utječu, as a matter of fact), to je nešto ča ljudi ne moru izbjeći
2014-04-16
Page 4 of 50 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 27 ... 50
Page 4 of 50