SAD odlučio ministra, gen. Krstičevića, uvesti u Hall of Fame
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
crvenkasti-
2014-04-17
Re: SAD odlučio ministra, gen. Krstičevića, uvesti u Hall of Fame
Jebe se tebi. Ti već imaš dva.Noor wrote:i mislila sam da ces ga i ti trebat...dzango wrote:Još jedan.Eroo wrote:Kaja na respiratoru.
kupite odmah dva
Hoćeš li danas bar jednom da ubodeš temu?Eroo wrote:
Eroo wrote:OVO JE AMERIČKO NAJMOĆNIJE ORUŽJE: SVI brodovi koje ima njihova ratna mornarica na jednom mestu! (INFOGRAFIKA)Ovo su svi vojni brodovi koji trenutno služe "fokama". Okosnica mornarice SAD i glavni adut američke vojske u svetu svakako je nosač aviona
Foto: Twitter/@Naval_Graphics
U smislu nosivosti, ali i tehničke superiornosti, Američka ratna mornarica je najveća i najnaprednija pomorska sila na svetu.
AMERI UZVRATILI PUTINU: Ovo je najmoćniji ratni brod na svetu?! (VIDEO)
Mogućnosti i dometi Američke mornarice dodatno su unapređeni i osnaženi vojnim savezima kao što je NATO gde SAD igra ključnu ulogu.
Okosnica mornarice SAD i glavni adut američke vojske u svetu svakako je nosač aviona. SAD trenutno ima 10 nosača u svojoj floti, daleko više od bilo koje druge nacije na svetu. Indija, koja trenutno gradi svoj treći nosač, druga je po broju ovih plovila na svetu.
Foto: Tanjug/AP
Druga velika prednost Američke ratne mornarice jeste što u svojoj floti ima i balističke nuklearne projektile i podmornice spremne za napad.
Ova plovila u stanju su da rade mesecima između obnavljanja zaliha i da funkcionišu istovremeno kao nuklearna zastrašujuća sila i da love neprijateljske brodove i podmornice.
(Telegraf.rs / Izvor: Businessinsider.com)
Ovako su pisali srpski mediji dok su bili neovisni. ...odnosno, dok Srbija nije bila neutralna.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
bogme, gadno te strefilo, stvarno jedva vataš vazduh kad vec i priviđenja imašdzango wrote:Jebe se tebi. Ti već imaš dva.Noor wrote:i mislila sam da ces ga i ti trebat...dzango wrote:Još jedan.Eroo wrote:Kaja na respiratoru.
kupite odmah dva
Mala napomena. Obje Wasp i nova America klasa desantnih brodova, obje su napravljene da imaju sve i svašta na palubi u službi potpore marincima iskrcavanjima i slično. Sa osnovne verzije u kojoj je bilo namjenjeno da svaki brod ima 6 F35...sad to skace vec na 12 jerbo Harrieri otpadaju iz igre...a u slucaju potrebe America klasa brodova moze primiti 20-24 takva aviona. Sto je za par aviona manje od ukupnog broja koji mogu nositi trenutni Kineski i Indijski flotni nosači.
Znači računajte da uz standardne grupe nosača velikih ima još 10 tih vragova koji svaki može imati aktivnu grupu od još 20 aviona. Pa sad lijepo zbrojite koliko je to
Znači računajte da uz standardne grupe nosača velikih ima još 10 tih vragova koji svaki može imati aktivnu grupu od još 20 aviona. Pa sad lijepo zbrojite koliko je to
Guest- Guest
Zar ameri u tako prestiznu instituciju zovu kreteneone sa kupljenom diplomom prometnog faksa..
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Daj im digitron, na prste im to neće ići...MaximusDecimusMiridije wrote:Mala napomena. Obje Wasp i nova America klasa desantnih brodova, obje su napravljene da imaju sve i svašta na palubi u službi potpore marincima iskrcavanjima i slično. Sa osnovne verzije u kojoj je bilo namjenjeno da svaki brod ima 6 F35...sad to skace vec na 12 jerbo Harrieri otpadaju iz igre...a u slucaju potrebe America klasa brodova moze primiti 20-24 takva aviona. Sto je za par aviona manje od ukupnog broja koji mogu nositi trenutni Kineski i Indijski flotni nosači.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Jebi ga, da je bio iz neke susjedne drzave ili nacije, bilo bi:necete verovati vlastitim ocima, pasti cete u nesvest kada procitate sto je dobio nas general, Drugi general, nakon Tepica koji je dodirnuo nebo i sl Kila mozga...... Bilo kako bilo ne gledaj sto ti se dessava doma a susjedu, dobar dan za dobar dan......
2014-04-14
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Povijesni dan hrvatskog sporta: Toni Kukoč ulazi u Hall of Fame
» Kanađani imaju ministra nobelovca, a mi imamo ministra ustašu
» Banozic priznao da mu se uloga ministra obrane bas i ne svidja:'Nisam ja sam sebe za ministra postavio.Dosao sam na preporuku.'
» HRT titlao Krstičevića
» Ante Gotovina podrzao i stao iza Krsticevica
» Kanađani imaju ministra nobelovca, a mi imamo ministra ustašu
» Banozic priznao da mu se uloga ministra obrane bas i ne svidja:'Nisam ja sam sebe za ministra postavio.Dosao sam na preporuku.'
» HRT titlao Krstičevića
» Ante Gotovina podrzao i stao iza Krsticevica
Page 2 of 2