Nepostoji nedostatak radnika. Postoje samo premale plaće
Page 3 of 10
Page 3 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Nepostoji nedostatak radnika. Postoje samo premale plaće
kad sam selio firmu sa stare adrese + jos neke sitne izmjene oko djelatnosti kostalo me 2 000 knkic wrote:
naravno da su ljudi sami sebi krivi za stanje, jer trpe ovu priglupu i nametničku vlast, ali govoriti da porezi nisu krivi, pa to je prvi destimulacijski faktor, uz nepravedno pravosuđe-
frend mi otvorio firmu prošli mjesec i morao platiti promjenu adrese iako je sve točno ispunio u prijavnim listovima, greška sustava a čovjek plaća.. DIVOTA
kad mi netko kaze da bi vise novca za svoj rad uputim ga da naredno glasovanje dobro razmisli sto ponuda nosi
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
debotoijusto wrote:kad sam selio firmu sa stare adrese + jos neke sitne izmjene oko djelatnosti kostalo me 2 000 knkic wrote:
naravno da su ljudi sami sebi krivi za stanje, jer trpe ovu priglupu i nametničku vlast, ali govoriti da porezi nisu krivi, pa to je prvi destimulacijski faktor, uz nepravedno pravosuđe-
frend mi otvorio firmu prošli mjesec i morao platiti promjenu adrese iako je sve točno ispunio u prijavnim listovima, greška sustava a čovjek plaća.. DIVOTA
kad mi netko kaze da bi vise novca za svoj rad uputim ga da naredno glasovanje dobro razmisli sto ponuda nosi
sistem je pokvaren, a nitko ga ne dovodi u pitanje na pravi način..
Ti pogrešno shvaćaš tržište.Leteca Pegla wrote:pa ne odredjuju to nikakvi socijalisti nego toliko ljubljeni zakoni trzista. Dakle, ako ljudi odlaze u njemacku raditi zbog njemackih placa, onda se moraju ovdje ponuditi njemacke place, ili bar nesto vrlo slicno tome, i onda ce radnik htjeti i tu raditi. Sto se nameta tice, za to su si ljudi sami krivi, i to se lagano rijesi na izborima, ako izabrani sere kvake i ne zeli mijenjati namete onda srusis vladu, recimo referendumom, ne treba nista nasilno za pocetak, i stavljas novoga. To se zove odgovornost. Kukanje i kmecanje sa obje starane je neproduktivno. Lakse je, to znam, ali ne rijesava problem. Opcijonalno, ljudi bi se mogli poceti i pridrzavati Bozjeg Zakona, to bi isto upalilo u prosperitetu, jer oni koji se drze Bozjih Zakona zive u raju, ali to je malo tesko za ocekivati za sada pa onda imamo ovo nekakvo trziste koje regulira te nekakve cijene. Dakle nema tu socijalista, nego mnogo ljubljeno to nekakvo kapitalisticko trziste..Triny wrote:A je, prvo se odrede plaće, pa sve ostalo...Leteca Pegla wrote:ma lako za goleme doprinose, nego ajde reci kolika je bruto placa u njemackoj? E pa sad, nek poslodavci isplacuju nasi recimo 80% bruto njemacke place radnicima, pa ako radnici oce vise neka ljepo ne glasaju za hdz & sdp koji su natandrkali ovakve nakaradne namete. Ali bruto placa neka bude slicna kao i u njemackoj, tek onda mozemo pricati o eventualnoj nekonkurentnosti zbog poreza, nameta & ostalo...Kermit wrote:Ma, Vojki je zaboravio da na plaću imaš ogromen doprinose koji plaću recimo od 5000 pretvaraju u 8.500 davanja za poslodavca, a takav omjer nemaš nigdje...kic wrote:
nekako netipičan Vojković, ali poznato sve da..
Socijalisti.
Plaća se može dati onolika koliko ima novaca, a ne onakva kakva je u Njemačkoj.
Trinity-
2014-04-17
Pa u stvari ova situacija ide u korist radnika i umjesto da žele da se što više radnih mjesta otvara, oni samo viču nek se zatvaraju.debotoijusto wrote:relativno to , place bi mogle biti malo vece no to ne bi zadovoljilo uposlene koji mogu trenutno birat , kad bi poslodavci ispunili zelje djelatnika mogli bi 3 mjesec zatvorit firmu te svi bit bez posla
nema sretnih rjesenja u katolickoj djamahiriji
Trinity-
2014-04-17
Ma daj, sad mi knjigovotkinja dala neke uplatnice za Ministrstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede.debotoijusto wrote:kad sam selio firmu sa stare adrese + jos neke sitne izmjene oko djelatnosti kostalo me 2 000 knkic wrote:
Koji k**** ja imam s njima?!
Trinity-
2014-04-17
tržište jebiga. Samo onda će ovi što bi veće plaće kmečat da što uvozimo bugare i rumunje da konobare, i zašto su cijene na jadranu porasle... evo, zato.
Triny wrote:Ma daj, sad mi knjigovotkinja dala neke uplatnice za Ministrstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede.debotoijusto wrote:kad sam selio firmu sa stare adrese + jos neke sitne izmjene oko djelatnosti kostalo me 2 000 knkic wrote:
da da draga moja
a svaki natjecaj je 600-700 kn papirologije i gubitka vremena po "institucijama" ... i ako bude srece dobijes lovu drzava ti odmah uzme pola na razna davanja i ogranici ti potrosnju ostatka kontrolom/izvjescima
i onda jos i neredovno isplacuju ugovoreno
2014-04-12
kolko je ljudi iz hrvatske iselilo zadnjih godina, trebale bi kuce i stanovi bit skoro badava. a kad ono cijene rastu i rastu...nesto ne stima.
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
flumen wrote:kolko je ljudi iz hrvatske iselilo zadnjih godina, trebale bi kuce i stanovi bit skoro badava. a kad ono cijene rastu i rastu...nesto ne stima.
rastu gdje ima posla..
ako se nešto ne može prodati, onda znači da se cijena treba prilagoditi tj spustiti konkretno..
flumen wrote:kolko je ljudi iz hrvatske iselilo zadnjih godina, trebale bi kuce i stanovi bit skoro badava. a kad ono cijene rastu i rastu...nesto ne stima.
sve stima , kod nas ljudi ne trose na blagodati civilizacije tj. usluge i prihodi im dovoljni da stanove/kuce zovu stednja
evo jedna pored mene se "prodaje" godinama
2014-04-12
Gdje rastu? Cijene su pale i do 40%, a u selima i varošicama kao Đakovo ili Vk i preko 50%flumen wrote:kolko je ljudi iz hrvatske iselilo zadnjih godina, trebale bi kuce i stanovi bit skoro badava. a kad ono cijene rastu i rastu...nesto ne stima.
Kermit-
2014-04-17
Priča gluposti, vjerojatno još jedan iz australije koji nema preča posla da nas uvjerava kako mi živimo i što se događa oko naskic wrote:flumen wrote:kolko je ljudi iz hrvatske iselilo zadnjih godina, trebale bi kuce i stanovi bit skoro badava. a kad ono cijene rastu i rastu...nesto ne stima.
rastu gdje ima posla..
ako se nešto ne može prodati, onda znači da se cijena treba prilagoditi tj spustiti konkretno..
Kermit-
2014-04-17
Bosna, Kosovo, Srbija, Crna Gora... sve imaju niže poreze nego mi, i lošiju ekonomijukic wrote:
ali govoriti da porezi nisu krivi, pa to je prvi destimulacijski faktor
https://tradingeconomics.com/country-list/personal-income-tax-rate?continent=europe
https://tradingeconomics.com/country-list/corporate-tax-rate?continent=europe
https://tradingeconomics.com/country-list/social-security-rate?continent=europe
dok zemlje sa višim porezima poput Njemačke i Austrije, Italije i Francuske imaju daleko jaču ekonomiju
očito nije do poreza, nego do konzumerizma, do potrošnje
treba uprt jače u štednju, ako budemo svi u jedno onda će bit
Guest- Guest
debotoijusto wrote:Triny wrote:Ma daj, sad mi knjigovotkinja dala neke uplatnice za Ministrstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede.debotoijusto wrote:kad sam selio firmu sa stare adrese + jos neke sitne izmjene oko djelatnosti kostalo me 2 000 knkic wrote:
da da draga moja
a svaki natjecaj je 600-700 kn papirologije i gubitka vremena po "institucijama" ... i ako bude srece dobijes lovu drzava ti odmah uzme pola na razna davanja i ogranici ti potrosnju ostatka kontrolom/izvjescima
koliko plaćaš gataru?
trebaš više uložiti u tarot, al mora bit ciganske krvi, pa će ti i prihodi biti veći
Guest- Guest
ne ja ga svahacam jako dobro, samo neki nikako da shvate da je trziste rada i radne snage isto trziste i podljeze trzisnim zakonima. ako se ne mozes nosit s time, kljuc u bravu i pravac njemacka pa tamo budi gazda i isplacuj njemacke place nasim i njemackim radnicima, a moze i afganistancima. Dakle trziste je nesto kao zakon ocuvanja energije - ako radis protiv njega, zavrsis u banani kakvou imamo. Bude poslodavcima jos i gore i kmecanje jos vece, i ne mogu reci da mi to nece biti milozvucno za usesa, pogotovo od onih koji su isplacivali naknadu za rad koja je nedostatna za zivot u hrvatskoj. To je trziste - nemilosrdno je to i uvijek se ispravi, to je jednostavno tako...Triny wrote:Ti pogrešno shvaćaš tržište.Leteca Pegla wrote:pa ne odredjuju to nikakvi socijalisti nego toliko ljubljeni zakoni trzista. Dakle, ako ljudi odlaze u njemacku raditi zbog njemackih placa, onda se moraju ovdje ponuditi njemacke place, ili bar nesto vrlo slicno tome, i onda ce radnik htjeti i tu raditi. Sto se nameta tice, za to su si ljudi sami krivi, i to se lagano rijesi na izborima, ako izabrani sere kvake i ne zeli mijenjati namete onda srusis vladu, recimo referendumom, ne treba nista nasilno za pocetak, i stavljas novoga. To se zove odgovornost. Kukanje i kmecanje sa obje starane je neproduktivno. Lakse je, to znam, ali ne rijesava problem. Opcijonalno, ljudi bi se mogli poceti i pridrzavati Bozjeg Zakona, to bi isto upalilo u prosperitetu, jer oni koji se drze Bozjih Zakona zive u raju, ali to je malo tesko za ocekivati za sada pa onda imamo ovo nekakvo trziste koje regulira te nekakve cijene. Dakle nema tu socijalista, nego mnogo ljubljeno to nekakvo kapitalisticko trziste..Triny wrote:A je, prvo se odrede plaće, pa sve ostalo...Leteca Pegla wrote:ma lako za goleme doprinose, nego ajde reci kolika je bruto placa u njemackoj? E pa sad, nek poslodavci isplacuju nasi recimo 80% bruto njemacke place radnicima, pa ako radnici oce vise neka ljepo ne glasaju za hdz & sdp koji su natandrkali ovakve nakaradne namete. Ali bruto placa neka bude slicna kao i u njemackoj, tek onda mozemo pricati o eventualnoj nekonkurentnosti zbog poreza, nameta & ostalo...Kermit wrote:
Ma, Vojki je zaboravio da na plaću imaš ogromen doprinose koji plaću recimo od 5000 pretvaraju u 8.500 davanja za poslodavca, a takav omjer nemaš nigdje...
Socijalisti.
Plaća se može dati onolika koliko ima novaca, a ne onakva kakva je u Njemačkoj.
Guest- Guest
reformator Jokić wrote:debotoijusto wrote:Triny wrote:Ma daj, sad mi knjigovotkinja dala neke uplatnice za Ministrstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede.debotoijusto wrote:kad sam selio firmu sa stare adrese + jos neke sitne izmjene oko djelatnosti kostalo me 2 000 knkic wrote:
da da draga moja
koliko plaćaš gataru?
trebaš više uložiti u tarot, al mora bit ciganske krvi, pa će ti i prihodi biti veći
300-500 kn/mj. , ovisi o stanju na trzistu , zadovoljan sam uslugom
sto bi jos moglo biti problem ?
2014-04-12
Kermit wrote:Gdje rastu? Cijene su pale i do 40%, a u selima i varošicama kao Đakovo ili Vk i preko 50%flumen wrote:kolko je ljudi iz hrvatske iselilo zadnjih godina, trebale bi kuce i stanovi bit skoro badava. a kad ono cijene rastu i rastu...nesto ne stima.
Rijeka - Kvarnerki Zaljev
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
to je sve istina, imaju i moji privatnu firmu pa znam. ali kako je nastalo to stanje? Ko je kriv za to? Dakle pocelo je tamo neke davne godine dok su ti neki poslodavci odlucili imati robove. I onda nitko nije htio raditi kod privatnika i pocelo je naguravanje u drzavne kancelarije jer u drzavnim poslovima su jos uvijek vrijedila nekakva tamo bezvezna prava radnika i tako to. I kako su godine odmicale, sve vise ljudi se trpalo po kancelarijama ili iseljavalo vani. A ljudie natrpane u kancelarijama treba hraniti pa su rasli porezi. A ekipa zaposlena u kancelarijama je nastavila glasati za te koji dizu poroze i uvode nakaradne zakone zato jer su gledali svoj kratkorocni interes, da slucajno ne izgube posao pa da moraju robovati nekom nasem privatnom robovlasniku. I tako sad imamo ovo sto imamo zato jer je neko htio imati robovlasnicko drustvo, ali jbg, malo ne ide, eto to je uzrok problema nasih - zelja za moci nad drugim covjekom koji je stvoren u Slobodi Bozjoj. Eto tko i sto je kriv, i sistem ce i dalje biti takav kakv je, okrutan i nemilosrdan, dok god ljudi sljede taj mentalni sklop koji ih tjera da zele biti gospodari nad drugim ljudima. Eventualno ce se malo korigirati place i tako, cisto da robovi mogu opstati na zivotu, kao sto je u banani njemackoj, ali sustav ce i dalje biti nemilosrdan i okrutan dokle god su ljudi nemilosrdni i okrutni. Eto kratki pregled problema u banani hrvatskoj, a primjenjivo je i na sire...debotoijusto wrote:Triny wrote:Ma daj, sad mi knjigovotkinja dala neke uplatnice za Ministrstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede.debotoijusto wrote:kad sam selio firmu sa stare adrese + jos neke sitne izmjene oko djelatnosti kostalo me 2 000 knkic wrote:
da da draga moja
Guest- Guest
Leteca Pegla wrote:to je sve istina, imaju i moji privatnu firmu pa znam. ali kako je nastalo to stanje? Ko je kriv za to? Dakle pocelo je tamo neke davne godine dok su ti neki poslodavci odlucili imati robove. I onda nitko nije htio raditi kod privatnika i pocelo je naguravanje u drzavne kancelarije jer u drzavnim poslovima su jos uvijek vrijedila nekakva tamo bezvezna prava radnika i tako to. I kako su godine odmicale, sve vise ljudi se trpalo po kancelarijama ili iseljavalo vani. A ljudie natrpane u kancelarijama treba hraniti pa su rasli porezi. A ekipa zaposlena u kancelarijama je nastavila glasati za te koji dizu poroze i uvode nakaradne zakone zato jer su gledali svoj kratkorocni interes, da slucajno ne izgube posao pa da moraju robovati nekom nasem privatnom robovlasniku. I tako sad imamo ovo sto imamo zato jer je neko htio imati robovlasnicko drustvo, ali jbg, malo ne ide, eto to je uzrok problema nasih - zelja za moci nad drugim covjekom koji je stvoren u Slobodi Bozjoj. Eto tko i sto je kriv, i sistem ce i dalje biti takav kakv je, okrutan i nemilosrdan, dok god ljudi sljede taj mentalni sklop koji ih tjera da zele biti gospodari nad drugim ljudima. Eventualno ce se malo korigirati place i tako, cisto da robovi mogu opstati na zivotu, kao sto je u banani njemackoj, ali sustav ce i dalje biti nemilosrdan i okrutan dokle god su ljudi nemilosrdni i okrutni. Eto kratki pregled problema u banani hrvatskoj, a primjenjivo je i na sire...debotoijusto wrote:Triny wrote:Ma daj, sad mi knjigovotkinja dala neke uplatnice za Ministrstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede.debotoijusto wrote:kad sam selio firmu sa stare adrese + jos neke sitne izmjene oko djelatnosti kostalo me 2 000 knkic wrote:
da da draga moja
dakle problem je samo u ljudima.
pa'da!
pa da i ne. Glavni problem je zapravo u demonima i ljudima koji su na autopilotu i popuse svaku demonsku psinu koji im ovi puste na duhovnoj razini. Ako vec trazimo uzrok onda treba reci pravi jel tako...kic wrote:Leteca Pegla wrote:to je sve istina, imaju i moji privatnu firmu pa znam. ali kako je nastalo to stanje? Ko je kriv za to? Dakle pocelo je tamo neke davne godine dok su ti neki poslodavci odlucili imati robove. I onda nitko nije htio raditi kod privatnika i pocelo je naguravanje u drzavne kancelarije jer u drzavnim poslovima su jos uvijek vrijedila nekakva tamo bezvezna prava radnika i tako to. I kako su godine odmicale, sve vise ljudi se trpalo po kancelarijama ili iseljavalo vani. A ljudie natrpane u kancelarijama treba hraniti pa su rasli porezi. A ekipa zaposlena u kancelarijama je nastavila glasati za te koji dizu poroze i uvode nakaradne zakone zato jer su gledali svoj kratkorocni interes, da slucajno ne izgube posao pa da moraju robovati nekom nasem privatnom robovlasniku. I tako sad imamo ovo sto imamo zato jer je neko htio imati robovlasnicko drustvo, ali jbg, malo ne ide, eto to je uzrok problema nasih - zelja za moci nad drugim covjekom koji je stvoren u Slobodi Bozjoj. Eto tko i sto je kriv, i sistem ce i dalje biti takav kakv je, okrutan i nemilosrdan, dok god ljudi sljede taj mentalni sklop koji ih tjera da zele biti gospodari nad drugim ljudima. Eventualno ce se malo korigirati place i tako, cisto da robovi mogu opstati na zivotu, kao sto je u banani njemackoj, ali sustav ce i dalje biti nemilosrdan i okrutan dokle god su ljudi nemilosrdni i okrutni. Eto kratki pregled problema u banani hrvatskoj, a primjenjivo je i na sire...debotoijusto wrote:Triny wrote:Ma daj, sad mi knjigovotkinja dala neke uplatnice za Ministrstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede.debotoijusto wrote:
kad sam selio firmu sa stare adrese + jos neke sitne izmjene oko djelatnosti kostalo me 2 000 kn
da da draga moja
dakle problem je samo u ljudima.
pa'da!
Ali ova gore spikica i dalje stoji, sto vise ljudi to osvjesti onda se moze promijeniti svijet, nema samo demona na ovom svijetu ima i onih drugih nekih lijepih isto..
Guest- Guest
znači u početku su poslodavci htjeli imati robove-
iako, živimo u nastavku države gdje je sve bilo 'društveno' i 'državno'
a zašto su drugdje poslodavci malo bolji? manje demona stanuje gdje je više ljudi? hows that works
Page 3 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Nedostatak radnika uzrokovao pad plaća
» Hrvatsku muči nedostatak radnika u poljoprivredi
» Ovakav nedostatak radnika u turizmu se nepamti u Hrvatskoj
» ŽIVOT VANI .. od plaće do plaće život ne pruža ništa... sve samo rad, trka, stres, borba...nemaš nikoga i ništa
» Niske plače radnika ključ uspjeha njemačke ekonomije
» Hrvatsku muči nedostatak radnika u poljoprivredi
» Ovakav nedostatak radnika u turizmu se nepamti u Hrvatskoj
» ŽIVOT VANI .. od plaće do plaće život ne pruža ništa... sve samo rad, trka, stres, borba...nemaš nikoga i ništa
» Niske plače radnika ključ uspjeha njemačke ekonomije
Page 3 of 10