Nepostoji nedostatak radnika. Postoje samo premale plaće
Page 6 of 10
Page 6 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Nepostoji nedostatak radnika. Postoje samo premale plaće
zasto u njemackoj placaju 2500 eura brutto a ovdje ne?kaja wrote:u njemačkoj je država drugačije uređena, porezi, konkurencija ..sve..Leteca Pegla wrote:ako moze u njemackoj uz iste cijene i manji promet moze i ovdje, sve ostalo su izgovori...kaja wrote:je, ali to što je prodao koliko košta, za koliko je on to nabavio ? rezije, najam ako je u najmu dnevno, kolika je onda dobit i odbij porez na dobit i ostale poreze. više nema 20 000 kada to odbiješ...Leteca Pegla wrote:20 000 kn ti je dnevni promet jednog malo boljeg kluba u splitu, mnogi cak i vise.
pa vidi koliko mu ostane..nije tu zarada takva da možeš plaćati radnike 20 000...
nego vi svi to gledate na način ako je prodao biftek za 200 kuna toliko mu je ostalo, trošak ništa..
gle 200 mu je ostalo po bifteku ...može meni dati plaću 50 000, 00 majke mi...:)
zašto naši otvaraju firme u njemačkoj?
Guest- Guest
u hrvatskoj mercedesa da, da mu ne uzme država na kraju godine..i tako bi morao porez platitireformator Jokić wrote:u Njemačkoj poduzetnik vozi Škodu, u Hrvatskoj MercedesaLeteca Pegla wrote:
ako moze u njemackoj uz iste cijene i manji promet moze i ovdje, sve ostalo su izgovori...
onda misli bolje da se vozim nego da plaćam uhljebe u agencijama..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
nemas ti nikakvog gazdu, treba te nalupati crvenom morskom petokrakom po glavi ako mislis da ti je netko gazda...MaximusDecimusMiridije wrote:reformator Jokić wrote:u Njemačkoj poduzetnik vozi Škodu, u Hrvatskoj MercedesaLeteca Pegla wrote:
ako moze u njemackoj uz iste cijene i manji promet moze i ovdje, sve ostalo su izgovori...
Moj gazda vozi Renault Megane! Istinabog od firme...koja mu plaća i gorivo i registraciju,popravke....
Ok loš primjer
Guest- Guest
mislis, bolje da vozim nego da placam radnicima posteno posao...kaja wrote:u hrvatskoj mercedesa da, da mu ne uzme država na kraju godine..i tako bi morao porez platitireformator Jokić wrote:u Njemačkoj poduzetnik vozi Škodu, u Hrvatskoj MercedesaLeteca Pegla wrote:
Guest- Guest
kaja wrote:pa evo, ima rješenje , budi ti privatnik .reformator Jokić wrote:treba povećati nezaposlenostkaja wrote:Samim time trebaju sezonce
kad je velika nezaposlenost onda nema problema sa sezonskim radnicima
kuhar nek bude 8 mjeseci na burzi, na državnoj socijali nek jede paštetu, da bi ga u sezoni privatnik mogao zaposliti jeftino za kikiriki, i da radi prekovremeno
drugo se ne isplati
otvoriš fino nešto jer valjda znaš da tu ima posla i zarade i zaposliš 10 radnika, daš im 20 000 , 00.
što te spriječava u tome?
zla država me sprječava, komunistički mentalitet
Ramljak i Dalićka me uništiše
a najgori je onaj Jandroković, od njega mi se bilanca uopće ne diže
Last edited by reformator Jokić on Fri 27 Apr - 20:16; edited 1 time in total
Guest- Guest
zato što imaju bolju zaradu, ne otme mu država 60%Leteca Pegla wrote:zasto u njemackoj placaju 2500 eura brutto a ovdje ne?kaja wrote:u njemačkoj je država drugačije uređena, porezi, konkurencija ..sve..Leteca Pegla wrote:ako moze u njemackoj uz iste cijene i manji promet moze i ovdje, sve ostalo su izgovori...kaja wrote:je, ali to što je prodao koliko košta, za koliko je on to nabavio ? rezije, najam ako je u najmu dnevno, kolika je onda dobit i odbij porez na dobit i ostale poreze. više nema 20 000 kada to odbiješ...Leteca Pegla wrote:20 000 kn ti je dnevni promet jednog malo boljeg kluba u splitu, mnogi cak i vise.
pa vidi koliko mu ostane..nije tu zarada takva da možeš plaćati radnike 20 000...
nego vi svi to gledate na način ako je prodao biftek za 200 kuna toliko mu je ostalo, trošak ništa..
gle 200 mu je ostalo po bifteku ...može meni dati plaću 50 000, 00 majke mi...:)
pa to je fakat jednostavno , tu samo plaćaju poreze i kazne , rade za državni aparat
2015-08-15
kako imaju bolju zaradu? Cijene iste kao ovdje a promet manji nego ovdje u piku sezone? Ajd objasni...kaja wrote:zato što imaju bolju zaradu, ne otme mu država 60%Leteca Pegla wrote:zasto u njemackoj placaju 2500 eura brutto a ovdje ne?kaja wrote:u njemačkoj je država drugačije uređena, porezi, konkurencija ..sve..Leteca Pegla wrote:ako moze u njemackoj uz iste cijene i manji promet moze i ovdje, sve ostalo su izgovori...kaja wrote:
je, ali to što je prodao koliko košta, za koliko je on to nabavio ? rezije, najam ako je u najmu dnevno, kolika je onda dobit i odbij porez na dobit i ostale poreze. više nema 20 000 kada to odbiješ...
pa to je fakat jednostavno , tu samo plaćaju poreze i kazne , rade za državni aparat
Guest- Guest
Ponudis turistima spavanje u rustikalnim objektima strateski smjestenima...ima ih koji vole tutnjavu jakih vjetrova i zavijanje vjetra,zvuk kise koja tushti po krovu.,..samo treba malo mashte i kreativnosti..
Guest- Guest
MaximusDecimusMiridije wrote:reformator Jokić wrote:u Njemačkoj poduzetnik vozi Škodu, u Hrvatskoj MercedesaLeteca Pegla wrote:
Moj gazda vozi Renault Megane! Istinabog od firme...koja mu plaća i gorivo i registraciju,popravke....
Ok loš primjer
tvoj gazda je ugostitelj?
Guest- Guest
Leteca Pegla wrote:nemas ti nikakvog gazdu, treba te nalupati crvenom morskom petokrakom po glavi ako mislis da ti je netko gazda...MaximusDecimusMiridije wrote:reformator Jokić wrote:u Njemačkoj poduzetnik vozi Škodu, u Hrvatskoj MercedesaLeteca Pegla wrote:
Ok loš primjer
Žargon
Guest- Guest
to ti ne bi radnici dobili i tako nego državaLeteca Pegla wrote:mislis, bolje da vozim nego da placam radnicima posteno posao...kaja wrote:u hrvatskoj mercedesa da, da mu ne uzme država na kraju godine..i tako bi morao porez platitireformator Jokić wrote:u Njemačkoj poduzetnik vozi Škodu, u Hrvatskoj MercedesaLeteca Pegla wrote:
ali gle, kao i reformatoru, ako ti misliš da je tim ljudima tako dobro i imaju gadnu lovu, što ne otvoriš sam nešto i zaposliš ljude?
2015-08-15
reformator Jokić wrote:MaximusDecimusMiridije wrote:reformator Jokić wrote:u Njemačkoj poduzetnik vozi Škodu, u Hrvatskoj MercedesaLeteca Pegla wrote:
Ok loš primjer
Jok. Mada izgleda ko konobar iz 80'ih.
Guest- Guest
Imaju bolju zaradu i ona je stabilna,ljudi ulaze u brutalne troskove jer ce iduca platja biti sigurna,dozvoljeni su brutalni minusi,koji se bez beda saniraju,ako covjek drzi konce u rukama,a potrosnja je KONTINUIRANA,tijekom tjedna,vikendom,dakle subotom,da vidis Tatu-Kajuflanda od 8 ujutro pa do kraja...grad u sebi,a potrosnja u istom rangu..Leteca Pegla wrote:kako imaju bolju zaradu? Cijene iste kao ovdje a promet manji nego ovdje u piku sezone? Ajd objasni...kaja wrote:zato što imaju bolju zaradu, ne otme mu država 60%Leteca Pegla wrote:zasto u njemackoj placaju 2500 eura brutto a ovdje ne?kaja wrote:u njemačkoj je država drugačije uređena, porezi, konkurencija ..sve..Leteca Pegla wrote:
ne mos to usporedjivati...
Guest- Guest
mišo kovač stayl?MaximusDecimusMiridije wrote:reformator Jokić wrote:MaximusDecimusMiridije wrote:reformator Jokić wrote:u Njemačkoj poduzetnik vozi Škodu, u Hrvatskoj MercedesaLeteca Pegla wrote:
Ok loš primjer
Jok. Mada izgleda ko konobar iz 80'ih.
2015-08-15
kaja wrote:
zato što imaju bolju zaradu, ne otme mu država 60%
The Corporate Tax Rate in Croatia stands at 18 percent.
The Personal Income Tax Rate in Croatia stands at 36 percent.
The Social Security Rate in Croatia stands at 37.20 percent.
The Corporate Tax Rate in Germany stands at 29.79 percent.
The Personal Income Tax Rate in Germany stands at 47.50 percent.
The Social Security Rate in Germany stands at 40.21 percent.
kajo, porezi su u Njemačkoj veći nego u Hrvatskoj...
lupetaš gluposti, kao i većina naših poduzetnika koja ne zna zbrojit 2+2, debili retardirani, i takvi trebaju propast, što prije to bolje
Guest- Guest
Slabo pratim tu branšu jer nije moja, meni je zanimljiviji onaj dio teksta gdje piše da je tek 60 tisuća ljudi na birou radi posla a ostalih sto tisuća su dangubići kao ja imaju neke prihode i neće ti ustati iz kreveta ispod pet tisuća kuna a kamo li radit za tolikoMaximusDecimusMiridije wrote:RayMabus wrote:Otvorili puste hotele po Splitu nemogu naći sezonce
https://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/543612/39nismo-ni-svjesni-sto-ce-biti-u-splitu-kad-se-otvore-hoteli-koji-se-sad-grade-situacija-je-alarmantna39-zasto-radnika-nema-ni-za-lijeka-ako-je-na-zavodu-cak-170-tisuca-ljudi
Nema domaće radne snage
Pa tko bi radio realno kad seru po ljudima godinama. GODINAMA. SC ih je tužio bio i nekim hotelima nisu uopće ugovore dozvoljavali da se provedu jer nisu plaćali ljudima ni tu crkavicu. Dabogda propali.
Neka uvoze
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Et,ja si sutra kupim bajk,od 500 i nes ojra,dakle donja klasa bajkova,ali to je suma koju si odredim za potrosnju vikendom u ...neke svrhe...(ugoditi guzici)..iduci tjedan bude nes trece..
Guest- Guest
i onda naši idu otvoriti firmu vani da plate više?reformator Jokić wrote:kaja wrote:
2015-08-15
nema veze, neka plate 2500 eura brutto ko u njemackoj a neka se onda radnici bune za ostalo pred banskim dvorima u one zimske mjesece kad nema posla pa mogu mlatarti okolo do mile volje...kaja wrote:to ti ne bi radnici dobili i tako nego državaLeteca Pegla wrote:mislis, bolje da vozim nego da placam radnicima posteno posao...kaja wrote:u hrvatskoj mercedesa da, da mu ne uzme država na kraju godine..i tako bi morao porez platitireformator Jokić wrote:u Njemačkoj poduzetnik vozi Škodu, u Hrvatskoj MercedesaLeteca Pegla wrote:
ali gle, kao i reformatoru, ako ti misliš da je tim ljudima tako dobro i imaju gadnu lovu, što ne otvoriš sam nešto i zaposliš ljude?
a sto se tice ovog drugog, a gle, ako ne zele platiti nema radnika! Jel ja mogu doc u hotel npr. i rec a ja ne mogu platiti 100 eura dnevno smjestaj, pa vam evo 20 eura dnevno molim sobu sa pogledom na more...
Dakle poslodavac koji nema radnike jer ne moze isplatiti placu koju zahtjevaju ili svi pobjegli konkurentu, kljuc u bravu i crta u njemacku za radnicima, nek tamo otvaraju hotele i isplacuju 2500 eura brutto, jer radnika jednostavno nece vise tu biti koliko god se netko ljutio oko toga...
Guest- Guest
Ono sto je bitno,ovdje su ZA SVE ISTA PRAVILA..nema HDZEY mafije i povlastenih,ako si i majusan u biznisu,veliki te nece nasutavati i odbiti platiti..jerbo je mama-germany iznad svih i provodi ostro pravdu..trziste je razvijeno i bogato i imas ogromno trziste za svoju ponudu..najljpse,svi su odgojeni da prvo placaju obaveze..njima sto ostane..kaja wrote:i onda naši idu otvoriti firmu vani da plate više?reformator Jokić wrote:kaja wrote:
Last edited by pismejker on Fri 27 Apr - 20:27; edited 1 time in total
Guest- Guest
kaja wrote:
http://www.forum.hr/showthread.php?t=1067067
pa evo ti jednog takvog, plaća po index.hr-u članke kako država ne valja, kako neradnici hoće plaće, kako je njemu teško...
http://www.index.hr/vijesti/clanak/zasto-su-place-kuhara-i-konobara-u-austriji-vece-nego-u-hrvatskoj-vlasnik-restorana-ima-odgovor/1038023.aspx
a voza se u Porsheu
https://www.instagram.com/p/BajA8grlgZ1/?taken-by=markostrmecki
slično kao i Kerum, voza Ferrari i Maybacha a nema za kredit, pa mu je kriva država i banke što je propo
Guest- Guest
Page 6 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Nedostatak radnika uzrokovao pad plaća
» Hrvatsku muči nedostatak radnika u poljoprivredi
» Ovakav nedostatak radnika u turizmu se nepamti u Hrvatskoj
» ŽIVOT VANI .. od plaće do plaće život ne pruža ništa... sve samo rad, trka, stres, borba...nemaš nikoga i ništa
» Niske plače radnika ključ uspjeha njemačke ekonomije
» Hrvatsku muči nedostatak radnika u poljoprivredi
» Ovakav nedostatak radnika u turizmu se nepamti u Hrvatskoj
» ŽIVOT VANI .. od plaće do plaće život ne pruža ništa... sve samo rad, trka, stres, borba...nemaš nikoga i ništa
» Niske plače radnika ključ uspjeha njemačke ekonomije
Page 6 of 10