Niske plače radnika ključ uspjeha njemačke ekonomije
Page 1 of 9
Page 1 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Niske plače radnika ključ uspjeha njemačke ekonomije
http://m.dw.com/bs/niske-plate-radnika-ključ-uspjeha-njemačke-ekonomije/a-15259222
Neto zarada slabije plaćenih radnika od 2000 otpala za 22%
Sedam miljona zaposlenih u Njemačkoj jedva pokriva tekuće troškove
Neto zarada slabije plaćenih radnika od 2000 otpala za 22%
Sedam miljona zaposlenih u Njemačkoj jedva pokriva tekuće troškove
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Niske plače radnika ključ uspjeha njemačke ekonomije
Ako je to niska plaća onda je ovo kod nas tržnica robova u Tripoliju
Kermit-
2014-04-17
AHHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAasilovski wrote:Ako je to niska plaća onda je ovo kod nas tržnica robova u Tripoliju
Guest- Guest
A jbga 1200 eura izgleda puno no takve poslove rade uglavnom dotepenci a nit jedan od njih nema svoj stan dakle plati podstanarstvo a to je najmanje trećina ove plaće dakle 800 eura imaju u stvarnosti
2014-04-11
inače omjer kupovne moći i prosječne plaće u Europi.. u RH je index 84, a u njemačkoj 183, 2ipo puta veći.
Međutim računajte da je naša prosjećna plaća nekih 6000kn, i to zahvaljujući uhljebima u ZGu , medijan plaće je nekih 4500kn.. tako da index prosječnog Hrvata je prije nekih 60 ili 70, nego 84..
sa druge strane, u Njemačkoj je realni index još i veći, jer sirotinja im spušta prosjek, dok index pravog švabe je preko 220..
Guest- Guest
Pinochet wrote:
inače omjer kupovne moći i prosječne plaće u Europi.. u RH je index 84, a u njemačkoj 183, 2ipo puta veći.
Međutim računajte da je naša prosjećna plaća nekih 6000kn, i to zahvaljujući uhljebima u ZGu , medijan plaće je nekih 4500kn.. tako da index prosječnog Hrvata je prije nekih 60 ili 70, nego 84..
sa druge strane, u Njemačkoj je realni index još i veći, jer sirotinja im spušta prosjek, dok index pravog švabe je preko 220..
Ma mi smo razina Ukrajine kad izuzmeš Zg i primorski pojas...
darth_vader-
2014-04-17
Trebalo bi nas s afričkim zemljama uspoređivati, u pravu je Asila...
darth_vader-
2014-04-17
asilovski wrote:Ako je to niska plaća onda je ovo kod nas tržnica robova u Tripoliju
pa kad gledaš troškove u njemačkoj, internet pivo javni prijevoz kobasice ovo ono, onda ti treba duplo love nego u zagrebu za pokriti minimum troškova, a u zagrebu ti je soma eura malo
Dobro pivo u dućanu nije toliko skupo ali duvan jest, ono ima dosta tih nekih drugih troškova koji u globalu ipak poskupljuje život tamo za nekih najmanje 20%marcellus wrote:asilovski wrote:Ako je to niska plaća onda je ovo kod nas tržnica robova u Tripoliju
pa kad gledaš troškove u njemačkoj, internet pivo javni prijevoz kobasice ovo ono, onda ti treba duplo love nego u zagrebu za pokriti minimum troškova, a u zagrebu ti je soma eura malo
2014-04-11
nisam baš siguran.. bio sam prije 2godine u njemačkoj..marcellus wrote:asilovski wrote:Ako je to niska plaća onda je ovo kod nas tržnica robova u Tripoliju
cijene u trgovinama su čak jeftinije nego kod nas. cijene tehnike, gluposti, robe, auta, mobitela, što ti god padne napamet, DOSTA jeftinije.. možda i 30%. ..(a u isto vrijeme švabe pun kurac više zarađuju).
a onda, bio sam malo restorani, kafići,mc donalds to je 20% skuplje, ništa strašno za zemlju koja ima 300% veći standard.
jedinio što je baš skuplje jest renta, ali i to je pitanje . u Splitu i Dubrovniku podstanari nemogu doći do stana.. u švabiji mi priča ovaj jedan, živi malo dalje od grada, ali sjedne na brzi vlak(tamo je sve to povezano), za 20minuta je na poslu, 30km dalje, a stan jeftin.
probaj ti iz splita raditi u trogiru, koji je 30km dalje. nema jebene šanse. ah, vozio sam se ubanom, dneva karta par € i možeš se cili dan voziti po gradu od par milijuna stanovnika, sa time da nikada nisam vidio kontrolu
Guest- Guest
najviše radi stanova i rentanja.. jedino je to skuplje nego kod nas, .. ali opet i ovisi gdje gledaš.. u dubrovniku zaboravi na stan. u Splitu, i ovdje je postalo nemoguće naći stan. u Zagrebu se može. Slavonija je jeftina za kupovanje.RayMabus wrote:Dobro pivo u dućanu nije toliko skupo ali duvan jest, ono ima dosta tih nekih drugih troškova koji u globalu ipak poskupljuje život tamo za nekih najmanje 20%marcellus wrote:asilovski wrote:Ako je to niska plaća onda je ovo kod nas tržnica robova u Tripoliju
čak i da je sve skupa njemačka 20% skuplja, opet računaj plaće (a da nisu uhljeba, nego ljudi u realnom sektoru) 200-300% veće.. plus traže radnike, ovdje u RH , prije 3-4godine, kada je bila najviše nezaposlenost, ljudi se tukli za najgadniji posao od 3000kn.. znam bio sam u toj situaciji, moran povlačiti vezu za posao od 400€ , gdje se ubijaš.. i gdje ljudima djele otkaze , čim malo uspore, i odmah dovode sutra drugoga(a ove godine nemaju radnika).. i sada usporedi ti takav standard, sa njemačkim
Guest- Guest
Ma mi smo razina Bangladeša...kakve uopće usporedbe s Njemačkom po ičemu...
darth_vader-
2014-04-17
A neznam šta da ti kažem, evo mene maloprije zva bivši direktor da se nađemo ova dva dana neki poslić mi sređuje vjerojatno onaj Split parking pita jel još primam naknadu sa biroa
Uglavnom Njemačka za šljakere je završena ovo ti je plača od 650 eura kad oduzmeš stan i 20% veće troškove
Neisplati se odoh se uhljebit u Split parking
Uglavnom Njemačka za šljakere je završena ovo ti je plača od 650 eura kad oduzmeš stan i 20% veće troškove
Neisplati se odoh se uhljebit u Split parking
2014-04-11
Neisplati se ta Njemačka, ovo šta oni prolaze to je Italija prolazila prije petnajst godina kad sam ja tamo bija, jednostavno ti šljakerski posao su ti oni koje domaći neće a često su naravno i teški i sad umisto da to plače rastu kako ih rade stranci sve više onda plaće padaju tj robovska kasta
Zaboravi, prošao sam ja tu priču, nema od toga ništa
Zaboravi, prošao sam ja tu priču, nema od toga ništa
2014-04-11
velika hrpetina teških gluposti
vili40-
2015-08-02
To su statistički podaci, svako sedmi radnik, to šta ti ne upadaš u te ne znači da nije takovili40 wrote:velika hrpetina teških gluposti
2014-04-11
Kad neke stvari nekužite onda ću vam ih ja objasnit
Njemačka je zemlja Nijemaca
Uzmimo neko zanimanje npr kuhar i sad domaće stanovništvo neće više da kuha, sve stranci
Zašto bi Nijemaca bilo brige kolika je tu visina plače?
E vidiš kad je tako onda utrpaj još kuhara pa će stranci radit za još manje
Njemačka je zemlja Nijemaca
Uzmimo neko zanimanje npr kuhar i sad domaće stanovništvo neće više da kuha, sve stranci
Zašto bi Nijemaca bilo brige kolika je tu visina plače?
E vidiš kad je tako onda utrpaj još kuhara pa će stranci radit za još manje
2014-04-11
Ćim ti počme ovakva priča tj jedan dio poslova a to su ovi koje domaći neće da rade dešava se ono što sam gore opisao
Prošao sam ja to u Italiji prije više od petnaest godina, jednostavno Talijan to neće da radi nego samo stranac a onda nije bitno jel sa Balkana ili Nigerije nego da oće da radi za manje.
Uglavnom tko misli šljakat u Njemačkoj a te poslove više neće nit jedan domaći da radi onda nek se ne čudi kako plaća pada a ne raste
Eto poviše vam je objašnjeno
Prošao sam ja to u Italiji prije više od petnaest godina, jednostavno Talijan to neće da radi nego samo stranac a onda nije bitno jel sa Balkana ili Nigerije nego da oće da radi za manje.
Uglavnom tko misli šljakat u Njemačkoj a te poslove više neće nit jedan domaći da radi onda nek se ne čudi kako plaća pada a ne raste
Eto poviše vam je objašnjeno
2014-04-11
ja nisam do sada vidio ni čuo da i jedan radnik za mjesec dana ako radi zaradi manje od 1.500 eura,samo više.RayMabus wrote:To su statistički podaci, svako sedmi radnik, to šta ti ne upadaš u te ne znači da nije takovili40 wrote:velika hrpetina teških gluposti
Ova priča sa stanovima je isto glupost,onaj tko živi sam neće si iznajmiti stan u centru za 600-800 eura nego će potovat autom ili gradskim prijevozom svaki dan dvadesetak minuta ali će ga stan koštati upola manje.
Duhan?Kaine problem,imaš 200 gramski Winston za 25 eura pa namataš na grose štopflmašine i dosta ti je za dva tjedna a cigarete lete savršene,ili ko neki dovezu od kuće ili češke.
Hrana bolja i jeftinija,pivo bolje i jeftinije...npe.jedno od skupljih u njemačkoj augustiner 90 centi flaša a normalno u našem rangu upola manje.
Meni više ne mogu prodavati te fore.
vili40-
2015-08-02
Nije Njemačka to samo gdje si ti
Normalno da stranci ne dolaze u regije gdje nema potrebe da dolaze nego samo gdje ima posla
Previše gledaš po sebi ako ti piše svako sedmi onda je to tako, i žene rade dakle i to upada u radničku klasu
Normalno da stranci ne dolaze u regije gdje nema potrebe da dolaze nego samo gdje ima posla
Previše gledaš po sebi ako ti piše svako sedmi onda je to tako, i žene rade dakle i to upada u radničku klasu
2014-04-11
Page 1 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Sad ćemo napokon shvatiti kako su nas izdresirali na niske plaće
» Nekretnine temelj njemačke ekonomije
» Katastrofa sa Volkswagenom: udarac po samom temelju njemačke ekonomije
» Njemačke željeznice zapošljavaju 21.000 radnika
» Nema pedlja Njemačke gdje ne manjka radnika
» Nekretnine temelj njemačke ekonomije
» Katastrofa sa Volkswagenom: udarac po samom temelju njemačke ekonomije
» Njemačke željeznice zapošljavaju 21.000 radnika