Koliko je zaista teško postati programer?
Page 7 of 9
Page 7 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Koliko je zaista teško postati programer?
Ja da živim tamo u Americi to samo doša jedan dan do neke te firme i da im usb sa time i rekao da to nisam nikom prodava nego eto pogledajte
Primilo bi me na posao odma
Neskrivam ništa sam se javio a u biti im izvrtio platformu
Nikakvi fakultet nit preporuke mi netrebaju
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
ja sam sebi isprogramirao kako cu provesti sledeci tjedan,
jesam li ja programer? :)
jesam li ja programer? :)
Daj mi samo datoteke i makni se
2014-04-11
To u biti jednostavno samo triba skužiti
Prvo su bile 2 D igrice
Super Mario trči
Uđeš u datoteku slike i staviš kokoš odeš nazad u datoteku jedinica i upišeš tamo ime te slike jer se sad ona zove Koka
Moraš stavit sliku tamo i u datoteci Jedinice tj to nešto šta je objekt upisat umjesto slika Super Mario stavit Koka
Inače neš ništa dobit
Prvo su bile 2 D igrice
Super Mario trči
Uđeš u datoteku slike i staviš kokoš odeš nazad u datoteku jedinica i upišeš tamo ime te slike jer se sad ona zove Koka
Moraš stavit sliku tamo i u datoteci Jedinice tj to nešto šta je objekt upisat umjesto slika Super Mario stavit Koka
Inače neš ništa dobit
2014-04-11
Šta objekt ima više položaja to ti za svaki položaj treba slika
Ono Super Mario ide i lijevo i desno dakle to su dvije slike treba ti Koka lijevo slika i koka desno slika
Znači dvije slike u datoteci Jedinice moraš promijeniti naziv i dvije slike u datoteci slike stavit
Ono Super Mario ide i lijevo i desno dakle to su dvije slike treba ti Koka lijevo slika i koka desno slika
Znači dvije slike u datoteci Jedinice moraš promijeniti naziv i dvije slike u datoteci slike stavit
2014-04-11
Najlakše su one strateške na mapi tu imaš samo jednu sliku
Ako je dvije slike npr kuća pa ima kad kuća gori onda su to opet dvije slike
Onda imaš datoteku gdje piše kad će biti druga slika tj šta ju aktivira
Ako je dvije slike npr kuća pa ima kad kuća gori onda su to opet dvije slike
Onda imaš datoteku gdje piše kad će biti druga slika tj šta ju aktivira
2014-04-11
Netko po Kaštelima hoda ulicom i puca eno piše na indexu....
Longi jes tu?
Longi jes tu?
Guest- Guest
Ma to tamo neki razvedeni, biće mu doša račun za alimentacijuMaximusDecimusMiridije wrote:Netko po Kaštelima hoda ulicom i puca eno piše na indexu....
Longi jes tu?
2014-04-11
stvar je u tome da moras znat napisati datoteke sa programskim kodom koje u stvari cine igru i koje koriste ove datoteke sa slikama koje ti minjas. Ako to neznas, jok bato od posla...RayMabus wrote:Ja da živim tamo u Americi to samo doša jedan dan do neke te firme i da im usb sa time i rekao da to nisam nikom prodava nego eto pogledajte
Guest- Guest
Nije to baš toliko blizu mene ali dobro okružila ga policija znači mogu ići kosti travu
Kosim travu oko pet sati imam sedam tisuća kvadratnih metara trave od po metra
Jučer sam nešto i sad ću još
Malo pomalo
Kosim travu oko pet sati imam sedam tisuća kvadratnih metara trave od po metra
Jučer sam nešto i sad ću još
Malo pomalo
2014-04-11
RayMabus wrote:Ma to tamo neki razvedeniMaximusDecimusMiridije wrote:Netko po Kaštelima hoda ulicom i puca eno piše na indexu....
Longi jes tu?
Žena ga ostavila ha? Sad će mu se sigurno vratiti
Guest- Guest
A šta će mi?Leteca Pegla wrote:stvar je u tome da moras znat napisati datoteke sa programskim kodom koje u stvari cine igru i koje koriste ove datoteke sa slikama koje ti minjas. Ako to neznas, jok bato od posla...RayMabus wrote:Ja da živim tamo u Americi to samo doša jedan dan do neke te firme i da im usb sa time i rekao da to nisam nikom prodava nego eto pogledajte
Imaš početak i kraj te naredbe i unutra su jedinice
Ako oćeš novu samo copy paste jedne takve do tih
2014-04-11
Netreba mi učenje jezika ja samo copy paste radim
Imaš igricu utrka auta i postoji Ferrari
Odem tamo i nađem datoteku Jedinice uđem unutra i počima velika naredba pa mala pa mala završava pa završava velika naredba
Mala naredba je jedna jedinica
Copy paste i samo do nje unutar te velike
Sad imam dva Ferrarija u menuu igrice
I sad ovom drugom samo u naredbi promjenim da nešto je drukčije npr maksimalna brzina manja ali nešto drugo jače
Pa biraš koji ti je draži
Imaš igricu utrka auta i postoji Ferrari
Odem tamo i nađem datoteku Jedinice uđem unutra i počima velika naredba pa mala pa mala završava pa završava velika naredba
Mala naredba je jedna jedinica
Copy paste i samo do nje unutar te velike
Sad imam dva Ferrarija u menuu igrice
I sad ovom drugom samo u naredbi promjenim da nešto je drukčije npr maksimalna brzina manja ali nešto drugo jače
Pa biraš koji ti je draži
2014-04-11
Ali onda moraš ići i u datoteku menuu pošto ti se neće pojaviti na izborniku
Tom novom Ferrariju moraš dat novo ime
I onda u menuu opet copy paste i tu upisat to ime
Inače ga neš dobit u menuu iako si napravio jedinicu u programu
Tom novom Ferrariju moraš dat novo ime
I onda u menuu opet copy paste i tu upisat to ime
Inače ga neš dobit u menuu iako si napravio jedinicu u programu
2014-04-11
U suštini ti ja puno neradim tu kad jednu novu jedinicu postavim
Nemora je brisat nego samo izbrišem iz menua i ona se neće pojaviti ali je u programu kompjutera
Samo neaktivna jer sam je izbrisa iz menua
Nemora je brisat nego samo izbrišem iz menua i ona se neće pojaviti ali je u programu kompjutera
Samo neaktivna jer sam je izbrisa iz menua
2014-04-11
Ako ti nešto nije u menuu neće ti se pojavit
Ti imaš u Windowsu bojice
Nemoram ja brisat bojice u datoteci bojice
Odem ti na datoteku izbornik ili menu i izbrišem plavu i crvenu boju i kad ti upališ windowse sve radi samo nema plave i crvene boje
Odem ti na datoteku izbornik ili menu i izbrišem plavu i crvenu boju i kad ti upališ windowse sve radi samo nema plave i crvene boje
2014-04-11
pa nije to bas samo copy paste, ali ako si toliko uvjeren da je nek ti bude, ionako se ne mislis baviti programiranjem igrica pa nije ni bitno...RayMabus wrote:A šta će mi?Leteca Pegla wrote:stvar je u tome da moras znat napisati datoteke sa programskim kodom koje u stvari cine igru i koje koriste ove datoteke sa slikama koje ti minjas. Ako to neznas, jok bato od posla...RayMabus wrote:Ja da živim tamo u Americi to samo doša jedan dan do neke te firme i da im usb sa time i rekao da to nisam nikom prodava nego eto pogledajte
Guest- Guest
Pa nije ali kažem ti da na nečiju platformu da ću ja to sve izbrljavit koliko je on to god razvioLeteca Pegla wrote:pa nije to bas samo copy paste, ali ako si toliko uvjeren da je nek ti bude, ionako se ne mislis baviti programiranjem igrica pa nije ni bitno...RayMabus wrote:A šta će mi?Leteca Pegla wrote:stvar je u tome da moras znat napisati datoteke sa programskim kodom koje u stvari cine igru i koje koriste ove datoteke sa slikama koje ti minjas. Ako to neznas, jok bato od posla...RayMabus wrote:Ja da živim tamo u Americi to samo doša jedan dan do neke te firme i da im usb sa time i rekao da to nisam nikom prodava nego eto pogledajte
2014-04-11
to ti je samo prckanje po korisnickom sucelju nize razine, koje cesto zavrsi i sa kuku lele pa trazi strucnjaka za popravak ili reinstall windowsa, to ti nije programiranje. Ti nemozes programirati windowse, kod za to ti nije dostupan, mozes programirati linuxe jer su open source, ne mozes windowse. Prckanje po korisnickom sucelju =/= programiranje....RayMabus wrote:Ako ti nešto nije u menuu neće ti se pojavit
Guest- Guest
Ako ti napraviš igricu koja je na mapi i sad ta osoba tj jedinica se okreće oko svoje osi onda da dobije efekt okretaja to je više slika
Tako mogu ubaciti nešto svoje pa će jedna jedinica imat trideset slika kako ti pomičeš đojistik
Tako mogu ubaciti nešto svoje pa će jedna jedinica imat trideset slika kako ti pomičeš đojistik
2014-04-11
pa ne bas, mozda u onim prastarim igrama ali ne u ovim novima, ali ajde nek ti i to bude...RayMabus wrote:Ako ti napraviš igricu koja je na mapi i sad ta osoba tj jedinica se okreće oko svoje osi onda da dobije efekt okretaja to je više slika
Guest- Guest
Page 7 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Koliko Nemci zaista vole Hrvatsku
» Fenomen bujanja uhljeba '82:Koliko Jugoslovena radi u društvenom sektoru,koliko u industriji?
» PUTIN SE NAKLONIO OVOM VAŽNOM HRVATU! Ovim se zaista, ALI ZAISTA, malo ko može pohvaliti!
» Koliko su ljudi u godinu dana izgubili Ukrajinci, a koliko Rusi? Ovo su sve procjene
» Koliko košta Vesna a koliko Jadranka? Jesu li skuplje od Stipe ili su jeftinije?
» Fenomen bujanja uhljeba '82:Koliko Jugoslovena radi u društvenom sektoru,koliko u industriji?
» PUTIN SE NAKLONIO OVOM VAŽNOM HRVATU! Ovim se zaista, ALI ZAISTA, malo ko može pohvaliti!
» Koliko su ljudi u godinu dana izgubili Ukrajinci, a koliko Rusi? Ovo su sve procjene
» Koliko košta Vesna a koliko Jadranka? Jesu li skuplje od Stipe ili su jeftinije?
Page 7 of 9