Koliko je zaista teško postati programer?
Page 6 of 9
Page 6 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Koliko je zaista teško postati programer?
Nemoš ući unutra a i da provališ i dođeš do centralnog kompjutera i otvoriš kućište čeka te problem
Unutra nema ništa
To je kod mene
Unutra nema ništa
To je kod mene
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
ma ok moze i tako, ako nema nicega unutra onda ne mos nista ni ukrast, vrlo jednostavno...RayMabus wrote:Nemoš ući unutra a i da provališ i dođeš do centralnog kompjutera i otvoriš kućište čeka te problem
Unutra nema ništa
To je kod mene
Guest- Guest
Galaktička federacija radi te procesore svako par mjeseciLeteca Pegla wrote:a da ali isti jezik vec postoji tamo. To ti govorim cijelo vrijeme. Da bi bio razliciti jezik moras imati neku nepoznatu, jos nevidjenu racunalnu arhitekturu, dakle potpuno neki novi procesor i to koji nema nitko drugi. Jer sa tvojim procesorom se moze direktno komunicirati putem ulaza i izlaza u racunalo (ono fizicki ulazi i izlazi) ne treba ti cak nuzno ni operacijski sustav. Sjecam se jednog virusa kojeg vidjeh jednom, taj ti je imao kopiju zapisanu u boot programu od kompa. I ti ono reinstaliras windowse, i prilkom prvog reboota ti se ovaj virus ponovno zapise u sustav i radi ti sranja. To je morao strucnjak doc srediti ono nije jednostavno. Danas ti je vecina virusa "bezazlenog" tipa i funkcija im je samo onako reklame, skidati malo tvojih podtataka u statisticke svrhe i tako to. Ali to ne znaci da ti neka legenda sa zavrsenim faksom ne moze spakirat informaticku nuklearnu bombu koja te razvali samo tako...RayMabus wrote:Recimo da te ja pustim do svog kompjutera, sjedi i direktno radi
Sad ti to sve probiješ i treba otvoriti vrata
Vrata imaju svoju ploču tj mali kompjuter koji iz tog glavnog kompjutera mogu primati samo naredbu otvori i zatvori
A treba doći iza vrata pa u taj njegov kompjuter stavit taj isti jezik da bi to radilo
A jbga
To je za unutrašnjost broda
2014-04-11
pa nezz za galakticku federaciju, ali meni se to cini ko puno nepotrebnog posla kad trebas samo kriptirati svoje datoteke koje ne zelis da svaka susa moze citati. Ono evo ti slobodno slika, uzmi si ju na izvolte, al jbg, izgleda ko onaj sum kad nema programa na telki ak nemas kljuc...RayMabus wrote:Galaktička federacija radi te procesore svako par mjeseci
Guest- Guest
MI SE NEPREDAJEMOLeteca Pegla wrote:pa nezz za galakticku federaciju, ali meni se to cini ko puno nepotrebnog posla kad trebas samo kriptirati svoje datoteke koje ne zelis da svaka susa moze citati. Ono evo ti sliku obodno slika, uzmi si ju na izvolte, al jbg, izgleda ko onaj sum kad nema programa na telki ak nemas kljuc...RayMabus wrote:Galaktička federacija radi te procesore svako par mjeseci
ELEKTRONSKU BOMBU MOGU JA POJAČATI NA NAJJAČE
Tada svemirski brod postaje BOMBA
2014-04-11
Tako da ti na kraju ostaje jedino da pošalješ vojsku ako želiš brod jer dok to neosvojiš nemaš brod i fino labirint prepreka oko toga i namjerno žestok otpor
Pa šta više vojske pošalješ više će biti mrtvih
Pa šta više vojske pošalješ više će biti mrtvih
2014-04-11
Dobar tutorial na YouTube?
Generalno, hrpa linkova, gde razvlace pricu a nista konkretno ne kazu, osim jednog iz Srbije, koji HTML neverovatno dobro objasnjava.
Bitan je predavac, jer ako te isti smori a ne zna da objasni, nema od tog nista.
Generalno, hrpa linkova, gde razvlace pricu a nista konkretno ne kazu, osim jednog iz Srbije, koji HTML neverovatno dobro objasnjava.
Bitan je predavac, jer ako te isti smori a ne zna da objasni, nema od tog nista.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Toliko o tome što se može a što nemože stvar je samo koliko je to unutra bitno logično za neku tvrtku dovoljno je samo sistem koji sam nije direktno spojen na Internet a komunikaciju sa internetom radiš preko kompjutera koji nije spojen na taj pogon
Ako ti i upadne virus onda će ti prvo tu upasti
Resetiraš windowse i to je to
Ako ti i upadne virus onda će ti prvo tu upasti
Resetiraš windowse i to je to
2014-04-11
Sve zavisi od toga šta nekome treba
Ono netko ima poslovni kompjuter i treba mu 24 sata dnevno, unutra su neke aplikacije i uglavnom posao se svodi na komunikaciju sa klijentima i pretraživanje interneta
Onda antivirusni programi, nema tu nekih poslovnih podataka i sad ako negdje naletiš na žešći virus samo izvadiš rezervni kompjuter sa svim tim istim aplikacijama i ne ideš više na tu stranicu a ovaj prvi kompjuter Resetiraš Windowse i ponovo ubaciš aplikacije i to ti je to ako ti je bitno da si 24 sata na dan spojen na Internet
Ono netko ima poslovni kompjuter i treba mu 24 sata dnevno, unutra su neke aplikacije i uglavnom posao se svodi na komunikaciju sa klijentima i pretraživanje interneta
Onda antivirusni programi, nema tu nekih poslovnih podataka i sad ako negdje naletiš na žešći virus samo izvadiš rezervni kompjuter sa svim tim istim aplikacijama i ne ideš više na tu stranicu a ovaj prvi kompjuter Resetiraš Windowse i ponovo ubaciš aplikacije i to ti je to ako ti je bitno da si 24 sata na dan spojen na Internet
2014-04-11
Uglavnom imaš klijenta i programera i klijent ima neki svoj zahtjev a tvoje je da vidiš kako se to može riješit
Baš zato programeri koji se spscijaliziraju za neka područja rade svoje programe jer uglavnom dosta tih Internet programa je ono na nekom serveru tj te phb datoteke plus intelektualno vlasništvo tj kažnjivo djelo to koristiti i mijenjati bez dozvole vlasnika
Onda naprave svoj program za to registriraju ga zakonski negdje usavršavaju i sa time rade
Baš zato programeri koji se spscijaliziraju za neka područja rade svoje programe jer uglavnom dosta tih Internet programa je ono na nekom serveru tj te phb datoteke plus intelektualno vlasništvo tj kažnjivo djelo to koristiti i mijenjati bez dozvole vlasnika
Onda naprave svoj program za to registriraju ga zakonski negdje usavršavaju i sa time rade
2014-04-11
I tu vam uglavnom ima tog klasičnog programiranja jel nemoš ti nekoj firmi ugradit tuđi program na crno i to nego mora taj kupit original itd i onda oni rade specijalne svoje programe registriraju firmu i ono nemaš ti šta pitati Zuckerbga ili nekog trećeg za išta
A ovo moje drkanje igrica prvo u startu ti je to pirastvo jedino šta ja za razliku od običnog pirata od jedne igre mogu napravit miljon svojih po želji kupaca
Samo šta ih ne mogu prodavati javno nego ispod banka
A ovo moje drkanje igrica prvo u startu ti je to pirastvo jedino šta ja za razliku od običnog pirata od jedne igre mogu napravit miljon svojih po želji kupaca
Samo šta ih ne mogu prodavati javno nego ispod banka
2014-04-11
Ono imaš igru utrka auta dođe klijent da oće Ferrari kockica crveno bijeli
Nema problema ja to za manje od par dana ugradit
Samo nemogu ja to prodavati javno jbte
Nema problema ja to za manje od par dana ugradit
Samo nemogu ja to prodavati javno jbte
2014-04-11
Stavit ću ti tenk da se trka bez obzira šta ga u originalnoj igrici uopće nema
Raketa ono
Voziš raketu
Raketa ono
Voziš raketu
2014-04-11
Napraviti ću ti trku slonova na račun te igrice
Izbacim auta ubacim slonove
Ono od jedne igrice napravim skroz drugu
Izbacim auta ubacim slonove
Ono od jedne igrice napravim skroz drugu
2014-04-11
Od jedne igrice koja je trka auta ja napravit edukativnu igricu za djecu gdje uče o životinjama
Prvo koke trče pa guske pa poniji na kraju slonovi
Igraju se i uče
Prvo koke trče pa guske pa poniji na kraju slonovi
Igraju se i uče
2014-04-11
Serbinho-3 wrote:Dobar tutorial na YouTube?
A i pristup, ako je preko kurca ili ako se prilazi tome sa u startu "to je komplicirano ne mogu ja to" nema ništa od toga.
Guest- Guest
Hrvatska je premala to da je veće pa ovdje ljudi koji rade igrice i žive pa ono daj ideju i napravi od originala šta oš pola pola zarada
Pa samo od utrke auta na jednom cd za tatu Ferrari a za djecu koke i poniji
Samo izabereš tip utrke na početku
Pa samo od utrke auta na jednom cd za tatu Ferrari a za djecu koke i poniji
Samo izabereš tip utrke na početku
2014-04-11
I to ti je ta priča recimo ja sam radija u firmi čovik je napravija svoj program za kase u ugostiteljstvu registrira firmu i zaštitio svoj patent i onda automatski kupuješ legalni program u njega i imaš servis i logistiku
Drži pola kafića i restorana ovdje po Splitu i široj okolici
I boli ga kurac
Drži pola kafića i restorana ovdje po Splitu i široj okolici
I boli ga kurac
2014-04-11
Evo ja o igricama a taman na Indexu članak o tome
Lik upada u te datoteke i oštetija za milijardu dolara proizvođače igara
Slučajno ga uvatili i sad će na robiju
Zato ja to neću da radim nego ovako za sebe i svoj gušt i stalno napominjem da je diranje tuđih programa u firmama i to diranje tuđeg intelektualnog vlasništva i da je to kažnjivo djelo
Ćuj da mi vlasnik programa dopusti ok ali ovako jok bato
https://beta.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=1040117&return_url=http%3A%2F%2Findex.hr%2Fmobile%2Fclanak.aspx%3Fcategory%3Dvijesti%26id%3D1040117%26noredirect=true
Lik upada u te datoteke i oštetija za milijardu dolara proizvođače igara
Slučajno ga uvatili i sad će na robiju
Zato ja to neću da radim nego ovako za sebe i svoj gušt i stalno napominjem da je diranje tuđih programa u firmama i to diranje tuđeg intelektualnog vlasništva i da je to kažnjivo djelo
Ćuj da mi vlasnik programa dopusti ok ali ovako jok bato
https://beta.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=1040117&return_url=http%3A%2F%2Findex.hr%2Fmobile%2Fclanak.aspx%3Fcategory%3Dvijesti%26id%3D1040117%26noredirect=true
2014-04-11
Ti moš uzet nečiji program i u četiri zida sve izminit
Nitko nezna niti je to na tržištu niti ti tu nekome s namjerom nešto kradeš
Čak i da policija pretrese tvoj kompjuter ono i vidi to ok je neko kažnjivo djelo ali to se nigdje nije pojavilo niti ima uopće oštećene strane
Tako da ja mogu mijenjati te igrice samo šta neću to prodavati nego to ja sebi za svoj gušt
Prodavati to mogu jedino u dogovoru sa vlasnikom programa odnosno on svaku novu moju kombinaciju potvrdi kao svoj novi proizvod koji on prodaje a meni ide neka provizija po prodanoj igrici
Nitko nezna niti je to na tržištu niti ti tu nekome s namjerom nešto kradeš
Čak i da policija pretrese tvoj kompjuter ono i vidi to ok je neko kažnjivo djelo ali to se nigdje nije pojavilo niti ima uopće oštećene strane
Tako da ja mogu mijenjati te igrice samo šta neću to prodavati nego to ja sebi za svoj gušt
Prodavati to mogu jedino u dogovoru sa vlasnikom programa odnosno on svaku novu moju kombinaciju potvrdi kao svoj novi proizvod koji on prodaje a meni ide neka provizija po prodanoj igrici
2014-04-11
Ja da živim tamo u Americi to samo doša jedan dan do neke te firme i da im usb sa time i rekao da to nisam nikom prodava nego eto pogledajte
Primilo bi me na posao odma
Neskrivam ništa sam se javio a u biti im izvrtio platformu
Nikakvi fakultet nit preporuke mi netrebaju
Primilo bi me na posao odma
Neskrivam ništa sam se javio a u biti im izvrtio platformu
Nikakvi fakultet nit preporuke mi netrebaju
2014-04-11
Page 6 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Koliko Nemci zaista vole Hrvatsku
» Fenomen bujanja uhljeba '82:Koliko Jugoslovena radi u društvenom sektoru,koliko u industriji?
» PUTIN SE NAKLONIO OVOM VAŽNOM HRVATU! Ovim se zaista, ALI ZAISTA, malo ko može pohvaliti!
» Koliko su ljudi u godinu dana izgubili Ukrajinci, a koliko Rusi? Ovo su sve procjene
» Koliko košta Vesna a koliko Jadranka? Jesu li skuplje od Stipe ili su jeftinije?
» Fenomen bujanja uhljeba '82:Koliko Jugoslovena radi u društvenom sektoru,koliko u industriji?
» PUTIN SE NAKLONIO OVOM VAŽNOM HRVATU! Ovim se zaista, ALI ZAISTA, malo ko može pohvaliti!
» Koliko su ljudi u godinu dana izgubili Ukrajinci, a koliko Rusi? Ovo su sve procjene
» Koliko košta Vesna a koliko Jadranka? Jesu li skuplje od Stipe ili su jeftinije?
Page 6 of 9