Podiže se dob za odlazak u penziju na 67 godina
Page 4 of 4
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Podiže se dob za odlazak u penziju na 67 godina
Naglasak je na ovo posebno ako, s time da ti je to puno teze danas nego u doba nasih 90+ godisnjih baka i djedova, cak i ako pazis na sve...slidingdoorsoperator wrote:Leteca Pegla wrote:
U svakom slucaju ocekivati zivotni vijek od 90 godina ako si muskarac je poprilicno nerealno, ali nije zabranjeno. Moj deda docekao 92, dakle moze se, nije da se nemoze....
A moja baka punih 99. :) Je, nerealno je očekivati životni vijek od 90 godina, uz dobru genetiku je i to sasvim lako moguć pothvat, posebno ako se držiš nekih zdravih prehrambenih navika, nemaš zloćudnih ovisnosti o halucinogenim sredstvima, duhanu ili pretjeranoj konzumaciji alkoholnih pića i šećera, a uz to se baviš i sportom na jedan umjeren i zdrav način.
Guest- Guest
Leteca Pegla wrote:
ha ha ha, pa potrosnja nije povezana sa produljenjem zivotnog vijeka. Poznato je, imas cak i eksperimente napravljene, da prosijecno zive duze oni koji unose manje hrane u organizam. Dakle restrikcija kalorija, a to se moze i ako si siromasan.
Znam za taj podatak i to odavno, ali nisam govorio o toj potrošnji nego o većoj mogućnosti plaćanja zdravstvenih usluga, podizanju kvalitete konzumirane hrane, bavljenju sportom na zdrav način itd. A sve to košta. I badava ti restrikcija unosa kalorija ako konzumiraš hranu trećerazredne kvalitete prepune svakakve kemije.
To je jedini realni način produljenja života na zapadu, jer se ne može od prosječnog zapadnjaka da živi u uvjetima sličnim na vrhu Kavkaza o ovčjem ili kozjem siru i mlijeku i da ima natprosječno dobru genetiku koja će mu omogućiti dug životni vijek od 90 ili više godina.
Guest- Guest
Leteca Pegla wrote:Naglasak je na ovo posebno ako, s time da ti je to puno teze danas nego u doba nasih 90+ godisnjih baka i djedova, cak i ako pazis na sve...slidingdoorsoperator wrote:Leteca Pegla wrote:
U svakom slucaju ocekivati zivotni vijek od 90 godina ako si muskarac je poprilicno nerealno, ali nije zabranjeno. Moj deda docekao 92, dakle moze se, nije da se nemoze....
A moja baka punih 99. :) Je, nerealno je očekivati životni vijek od 90 godina, uz dobru genetiku je i to sasvim lako moguć pothvat, posebno ako se držiš nekih zdravih prehrambenih navika, nemaš zloćudnih ovisnosti o halucinogenim sredstvima, duhanu ili pretjeranoj konzumaciji alkoholnih pića i šećera, a uz to se baviš i sportom na jedan umjeren i zdrav način.
To stoji, ali evo, prosjek životnog vijeka na zapadu se ipak podiže, uz povremene rijetke i kratkotrajne iznimke. Za sad.
Vidjet ćemo kako će se to odvijati u nekoj doglednoj budućnosti, ali ne vidim razloga zašto bi se trendovi okrenuli za 180 stupnjeva uz jedno prosječno podizanje ekoloških standarda u proizvodnji namirnica i poboljšanje nutritivnih vrijednosti istih koje je ipak prosječno prisutno.
Guest- Guest
ja jos uvijek ostajem pri svome da je nereano ocekivati dugacki zivotni vijek uz zapadnjacki nacin zivota. Ovi dedeci sto su sad dozivjeli toliko dugo su veci dio zivota proveli u drugacijim uvijetima, cak i u americi. Ove mlade generacije se ne mogu nadati da ce zivjeti toliko dugo. Ako prosijecno docekaju 65 godina mogu se radovati tome, ali iskreno mene ne bi cudilo da prosijek padne i na 55 godina. Nazalost, meni to tako izgleda, sto da ti kazem drugo...slidingdoorsoperator wrote:Leteca Pegla wrote:
ha ha ha, pa potrosnja nije povezana sa produljenjem zivotnog vijeka. Poznato je, imas cak i eksperimente napravljene, da prosijecno zive duze oni koji unose manje hrane u organizam. Dakle restrikcija kalorija, a to se moze i ako si siromasan.
Znam za taj podatak i to odavno, ali nisam govorio o toj potrošnji nego o većoj mogućnosti plaćanja zdravstvenih usluga, podizanju kvalitete konzumirane hrane, bavljenju sportom na zdrav način itd. A sve to košta. I badava ti restrikcija unosa kalorija ako konzumiraš hranu trećerazredne kvalitete prepune svakakve kemije.
To je jedini realni način produljenja života na zapadu, jer se ne može od prosječnog zapadnjaka da živi u uvjetima sličnim na vrhu Kavkaza o ovčjem ili kozjem siru i mlijeku i da ima natprosječno dobru genetiku koja će mu omogućiti dug životni vijek od 90 ili više godina.
Guest- Guest
Leteca Pegla wrote:ja jos uvijek ostajem pri svome da je nereano ocekivati dugacki zivotni vijek uz zapadnjacki nacin zivota. Ovi dedeci sto su sad dozivjeli toliko dugo su veci dio zivota proveli u drugacijim uvijetima, cak i u americi. Ove mlade generacije se ne mogu nadati da ce zivjeti toliko dugo. Ako prosijecno docekaju 65 godina mogu se radovati tome, ali iskreno mene ne bi cudilo da prosijek padne i na 55 godina. Nazalost, meni to tako izgleda, sto da ti kazem drugo...slidingdoorsoperator wrote:Leteca Pegla wrote:
Pa dobro, svatko ima pravo na svoje stavove i mišljenja, a kako će biti, ostaje nam da vidimo.
Guest- Guest
Za sad...slidingdoorsoperator wrote:Leteca Pegla wrote:Naglasak je na ovo posebno ako, s time da ti je to puno teze danas nego u doba nasih 90+ godisnjih baka i djedova, cak i ako pazis na sve...slidingdoorsoperator wrote:Leteca Pegla wrote:
To stoji, ali evo, prosjek životnog vijeka na zapadu se ipak podiže, uz povremene rijetke i kratkotrajne iznimke. Za sad.
Vidjet ćemo kako će se to odvijati u nekoj doglednoj budućnosti, ali ne vidim razloga zašto bi se trendovi okrenuli za 180 stupnjeva uz jedno prosječno podizanje ekoloških standarda u proizvodnji namirnica i poboljšanje nutritivnih vrijednosti istih koje je ipak prosječno prisutno.
Guest- Guest
Gnječ wrote:onda je plaćanje mirovinskog nepotrebno. neka ukinu mirovinsko i vrate pare radnicima.
a ne trebamo svi studirat do tridesete i ić u penziju s pedeset ako je moguće. I izglasat obavezni osobni dohodak.
pa će radit sto tisuća ljudi u državi od čega devedeset tisuća u gubitaškim državnim firmama i javnim poduzećima.
ostalih deset tisuća će od svoje zarade uzdržavat ostala četri milijuna.
Sora wrote:To je u redu .
Raditi do 67 godine.
u socijalizmu smo isli u mirovinu s 55 godina tj. Prijevremenu s 50 .
Jako smo se dosađivali doma. I jos su ljude od 55 zvsli starci .
Fuj
Socijalizam je bio jedan dosadan sistem.
M
zato što ste vi išli s pet banki u pemziju a studirali ste do tridesete i sada parazitirate na našoj grbači idućih 30-40 godina života a ukupno od 80 godina života ste imali 20 godina staža od čega ste deset proveli na bolovanju i godišnjem a još dvije ili tri na pauzama za gablec zato mi sad imamo soma eura plaće umjesto dva jer svaki zaposleni u realnom sektoru mora uzdržavat još jednog umirovljenika, jednog učenika ili studenta, jednog uhljeba i plus davat za korupciju i političare.
aben wrote:
stani, dedalose, čekoj,
ti si šarlatan
jesam, ja sam šarlatan
a sad osim mirovina bit će i rezanja zdravstvenih usluga...
jer mi nemamo para, nemamo grafičkih kartica da majnamo coin
Guest- Guest
niko nemo pravo na život ili pravo na zdrovlje, to su ljevičarske gluposti.HDZ u srcu wrote:aben wrote:
stani, dedalose, čekoj,
ti si šarlatan
jesam, ja sam šarlatan
a sad osim mirovina bit će i rezanja zdravstvenih usluga...
jer mi nemamo para, nemamo grafičkih kartica da majnamo coin
2014-04-16
da ne bi neko misli da sun te uvridi, dedalos jest šarlatan:HDZ u srcu wrote:aben wrote:
stani, dedalose, čekoj,
ti si šarlatan
jesam, ja sam šarlatan
https://en.wikipedia.org/wiki/Chartalism
2014-04-16
Gnječ wrote:onda je plaćanje mirovinskog nepotrebno. neka ukinu mirovinsko i vrate pare radnicima.
za plaćanje mirovinskog dosta pet godina skidanja
tko god to ima neka mu zaista prestanu skidati s plaća
immortal-
2014-04-16
bakina čarapa majka..nazalost,za tu opciju treba extradjelatnost za koju drzava ne zna..
Guest- Guest
aben wrote:da ne bi neko misli da sun te uvridi, dedalos jest šarlatan:HDZ u srcu wrote:aben wrote:
stani, dedalose, čekoj,
ti si šarlatan
jesam, ja sam šarlatan
nije uvreda, ja jesam šarlatan
naime ako kažeš ženskoj istinu, činjenice, dobiješ šamar, ako kažeš muškom istinu, izbije ti zube, kažeš li narodu istinu spale te na lomači
ako ih varaš, iskorištavaš, zlostavljaš... obožavaju te, slave te, vole te najviše na svijetu, pogotovo žene
takva su pravila igre
ja tu na forumu napišem 2+2=4, da vidim što će biti
a u svakodnevici, u praksi, znam da je 5, ili 16, ili -2, kako kad, nije fiksno, bilo što samo ne 4
Guest- Guest
gud van...HDZ u srcu wrote:aben wrote:da ne bi neko misli da sun te uvridi, dedalos jest šarlatan:HDZ u srcu wrote:aben wrote:
stani, dedalose, čekoj,
ti si šarlatan
jesam, ja sam šarlatan
nije uvreda, ja jesam šarlatan
naime ako kažeš ženskoj istinu, činjenice, dobiješ šamar, ako kažeš muškom istinu, izbije ti zube, kažeš li narodu istinu spale te na lomači
ako ih varaš, iskorištavaš, zlostavljaš... obožavaju te, slave te, vole te najviše na svijetu, pogotovo žene
takva su pravila igre
ja tu na forumu napišem 2+2=4, da vidim što će biti
a u svakodnevici, u praksi, znam da je 5, ili 16, ili -2, kako kad, nije fiksno, bilo što samo ne 4
Guest- Guest
He,he...Mene to ne kači.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Yesus Peglo,kako debelo grijesis,ali samo tako..da vis ovdje sto se sve kotrlja ulicama,busevima,ide redovno na kontrolu u kliniku...Metuzalema over 85 kolikogod hos..Leteca Pegla wrote:ja jos uvijek ostajem pri svome da je nereano ocekivati dugacki zivotni vijek uz zapadnjacki nacin zivota. Ovi dedeci sto su sad dozivjeli toliko dugo su veci dio zivota proveli u drugacijim uvijetima, cak i u americi. Ove mlade generacije se ne mogu nadati da ce zivjeti toliko dugo. Ako prosijecno docekaju 65 godina mogu se radovati tome, ali iskreno mene ne bi cudilo da prosijek padne i na 55 godina. Nazalost, meni to tako izgleda, sto da ti kazem drugo...slidingdoorsoperator wrote:Leteca Pegla wrote:
ne moze hodati bez Wagena,ali ide ipak..yebote,koja otimacina za duzim zivotom..
Guest- Guest
da država sreže poreze, da privremeno bi skočio deficit, ali deficit iovako -ionako stalno skače. država troši lovu ko pijani miljarder, a troši tuđu lovu.HDZ u srcu wrote:Pinochet wrote:
Vjerojatno će HDZ ići na sljedeće rješenje - umjesto da sreže sve moguće poreze
recimo da se to dogodi, da neka vlada smanji poreze, posljedica toga je pad prihoda u proračunu, država ubire manje nego troši, imaš deficit
što bi ti i ostali Rvati rekli na taj deficit, da li bi tražili da se smanji taj dug?
HDZova vlada je dobila zadnje izbore sa ekonomskim programom da smanji dug, da ostvari suficit državnog proračuna, ljudi su glasali za HDZ kako bi smanjio dug države
želite manje poreze, ali ne želite vići dug, veći deficit
režete potrošnju, a hoćete da raste BDP
očito ne želite realna rješenja, ne želite lijekove i cjepiva "farmaceutske" industrije, vi bi radije maguju, šamanizam i bajke
i želje će se na krauju snagom volje naroda materijalizirati
da sreže poreze, however, to bi pogodovalo rastu potrošnje, investiranja, zapošljavanja, pa bi to pokrenulo novi ekonomski ciklus rasta, i onda bi se manje ljudi iseljavalo, rastao bi BDP, i tak bi se čardak izvuka iz sranja i mirovinski fondovi bi se počeli puniti itd..
ali problem je tranzicija 3-4godine, dok pozitivni efekti nižih poreza ne daju puni zamah, HDZ bi morao ograničiti trpačinu uhljeba na državnu sisu i malo obuzdati lopovluk, ali oni kradu kao da ne postoji sutra, njihov moto je "daj, još, daj mi sve, odmah sada , use nase podase"
Guest- Guest
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Italijani od Nove godine u penziju idu s 67 godina
» Hrvatska PRODUŽAVA radni vek, muškarci i žene će u penziju sa isto godina
» Crno vam se piše? U penziju ćemo tek sa 67 godina, a bez hitnih mjera uskoro nećemo ni imati za mirovine
» Bosna V c gradi već 20 godina, nije stigla do pola. Ali kažu biće gotovo za 5 godina...
» Hrabra lijecnica 25 godina tragala za ubojicom svog zarucnika i pronasla ga..sad sluzi kaznu od 20 godina zatvora
» Hrvatska PRODUŽAVA radni vek, muškarci i žene će u penziju sa isto godina
» Crno vam se piše? U penziju ćemo tek sa 67 godina, a bez hitnih mjera uskoro nećemo ni imati za mirovine
» Bosna V c gradi već 20 godina, nije stigla do pola. Ali kažu biće gotovo za 5 godina...
» Hrabra lijecnica 25 godina tragala za ubojicom svog zarucnika i pronasla ga..sad sluzi kaznu od 20 godina zatvora
Page 4 of 4