ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Podiže se dob za odlazak u penziju na 67 godina

Page 3 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Go down

Podiže se dob za odlazak u penziju na 67 godina  - Page 3 Empty Re: Podiže se dob za odlazak u penziju na 67 godina

Post by Guest 10/3/2018, 16:07

Gnječ wrote:

radio sam ja za amere pa dobio za mirovinu u kešu što me pripada. da li ću ja taj novac zapit potrošit na kocku i kurve ili štedit to je moj problem ne njihov.
to su ameri, ne hrvatske "gazde"... Podiže se dob za odlazak u penziju na 67 godina  - Page 3 1f602

Guest
Guest

Back to top Go down

Podiže se dob za odlazak u penziju na 67 godina  - Page 3 Empty Re: Podiže se dob za odlazak u penziju na 67 godina

Post by Guest 10/3/2018, 16:24

Leteca Pegla wrote:
Gnječ wrote:

radio sam ja za amere pa dobio za mirovinu u kešu što me pripada. da li ću ja taj novac zapit potrošit na kocku i kurve ili štedit to je moj problem ne njihov.
to su ameri, ne hrvatske "gazde"... Podiže se dob za odlazak u penziju na 67 godina  - Page 3 1f602

pa ne uzimaju taj tvoj zarađeni keš hrvatske "gazde" nego zločinačka država, čardak.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 10/3/2018, 17:18

Gnječ wrote:
Leteca Pegla wrote:
Gnječ wrote:

pa ne uzimaju taj tvoj zarađeni keš hrvatske "gazde" nego zločinačka država, čardak.
zar te ne dodje na isto... Podiže se dob za odlazak u penziju na 67 godina  - Page 3 1f602 

Samo kazem, da nemoraju to platit drzavi, ne bi  platili ni radnicima. Evo da sutra ukinu uplatu za penzije u hrvatskoj, zar zaista mislis da bi place porasle za tu razliku? Eto ja sumnjam da bi se to dogodilo, nego bi place ostale iste a "poduzetnik" bi si, u poduzetnickom duhu, razliku stavio u djep. To ono ko kad su bila poskupljenja zbog rasta cijena benzina, ali kad je cijena pala nije bilo nikakvih pojeftinjenja. Dakle, nije da se meni tvoja ideja ne svidja, i bilo bi mi draze da ja dobijam to sto se uplacuje u mirovinski fond lijepo na ruke posto sam ja generacija koja se moze radovati nikakvim penzijama  (jej! radost!), samo kazem kako bi to realno izgledalo u ovom bananistanu... Podiže se dob za odlazak u penziju na 67 godina  - Page 3 1f619
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 10/3/2018, 17:25

epikur37 wrote:
Ako se zaleti onako kako bi moglo, možda i saborski mandat, zaozbilj ;)

Onda ne na HSS-ovoj listi, jer je Beljak najozbiljnije naumio uništiti stranku i pripojiti ju SDP-u.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 11/3/2018, 04:08

Pinochet wrote:
Vjerojatno će HDZ ići na sljedeće rješenje - umjesto da sreže sve moguće poreze

recimo da se to dogodi, da neka vlada smanji poreze, posljedica toga je pad prihoda u proračunu, država ubire manje nego troši, imaš deficit

što bi ti i ostali Rvati rekli na taj deficit, da li bi tražili da se smanji taj dug?

HDZova vlada je dobila zadnje izbore sa ekonomskim programom da smanji dug, da ostvari suficit državnog proračuna, ljudi su glasali za HDZ kako bi smanjio dug države

želite manje poreze, ali ne želite vići dug, veći deficit

režete potrošnju, a hoćete da raste BDP

očito ne želite realna rješenja, ne želite lijekove i cjepiva "farmaceutske" industrije, vi bi radije maguju, šamanizam i bajke

i želje će se na krauju snagom volje naroda materijalizirati

Podiže se dob za odlazak u penziju na 67 godina  - Page 3 Communism
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 11/3/2018, 07:59

to je ok, kad je osoba zdrava, svkako treba omoguciti rad dok osoba
ne napuni 40 radnog staza. moramo da uzmemo u obzir duzinu skolovanja
i nemogucnost brzog zaposlenja sa prijavom.
cujem da na zapadu ljudi i nakon ostvarne penzije rade, sto pozdravljam.
covek ne zivi da bi jeo :);:)
postoji jedan cica u N.Y. odnoso postojao je do pre godinu ili dve, 
imao je 101 godinu kada je i dalje starim autom odlazio na posao.
niko nije smeo da mu da otkaz, da ne propadne firma :))
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sora 11/3/2018, 08:21

To je u redu . 
Raditi do 67 godine. 
u socijalizmu smo isli u mirovinu s 55 godina tj. Prijevremenu s 50 .
Jako smo se dosađivali doma. I jos su ljude od 55 zvsli starci . 
Fuj 
Socijalizam je bio jedan dosadan sistem.
M

2014-04-29

Back to top Go down

Post by epikur37 11/3/2018, 08:30

slidingdoorsoperator wrote:
epikur37 wrote:
Ako se zaleti onako kako bi moglo, možda ii saborski mandat, zaozbilj ;)

Onda ne na HSS-ovoj listi, jer je Beljak najozbiljnije naumio uništiti stranku i pripojiti ju SDP-u.

Vazno da osiguram par tisuca glasova a onda u pregovore s konzervativnim opcijama.
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Yehudim 11/3/2018, 08:37

Odlično, primati će mirovinu samo godinu dvije i to je to

2018-03-06

Back to top Go down

Post by epikur37 11/3/2018, 08:43

Yehudim wrote:Odlično, primati će mirovinu samo godinu dvije i to je to

Ne planiras zivjeti duze?
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Guest 11/3/2018, 08:49

epikur37 wrote:

Ne planiras zivjeti duze?
a to se moze planirati?  Podiže se dob za odlazak u penziju na 67 godina  - Page 3 1f602 

Dakle, prosijecan zivotni vijek za muskarce u hrvatskoj je 74,5 godine. Dakle, na otprilike toliko mozes racunati, cisto toliko da se zna. Ostalo je bonus... Podiže se dob za odlazak u penziju na 67 godina  - Page 3 1f602 

S time da ce se prosijecni zivotni vijek, po mojoj  skromnoj procjeni jos i smanjiti u (bliskoj) buducnosti, tako da ocekuj da to bude i manje. Mozda u skoroj buducnosti prosjecan covijek ni ne doceka penziju jer ce prije toga u grob. Eto finu racunicu je netko naprvio sto se penzija tice, a ljudi lijepo neka planiraju zivjeti komotno i 250 godina, lijepo je raditi planove.... Podiže se dob za odlazak u penziju na 67 godina  - Page 3 1f602
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by epikur37 11/3/2018, 08:54

Jaa pla iram 90...e sad :)
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by aben 11/3/2018, 08:59

HDZ u srcu wrote:
Pinochet wrote:
Vjerojatno će HDZ ići na sljedeće rješenje - umjesto da sreže sve moguće poreze

recimo da se to dogodi, da neka vlada smanji poreze, posljedica toga je pad prihoda u proračunu, država ubire manje nego troši, imaš deficit

što bi ti i ostali Rvati rekli na taj deficit, da li bi tražili da se smanji taj dug?

HDZova vlada je dobila zadnje izbore sa ekonomskim programom da smanji dug, da ostvari suficit državnog proračuna, ljudi su glasali za HDZ kako bi smanjio dug države

želite manje poreze, ali ne želite vići dug, veći deficit

režete potrošnju, a hoćete da raste BDP

očito ne želite realna rješenja, ne želite lijekove i cjepiva "farmaceutske" industrije, vi bi radije maguju, šamanizam i bajke

i želje će se na krauju snagom volje naroda materijalizirati

stani, dedalose, čekoj,
ti si šarlatan;
75% biračkog tijela su uhljebi, i naravski da vi glasujete da se nas opelješi, za punu državnu blagajnu i shodno veće privilegije.

one realne ni briga za državni deficit u uvjetima niskih porezov.

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 11/3/2018, 09:00

epikur37 wrote:
epikur37 wrote:
Ako se zaleti onako kako bi moglo, možda ii saborski mandat, zaozbilj ;)

Vazno da osiguram par tisuca glasova a onda u pregovore s konzervativnim opcijama.

Beljak preuzima sve više ovlasti u stranci pa će te spriječiti u toj namjeri. U biti je riječ o planu da HSS postane poput HNS-a, ali naravno prije nego je ta stranka prešla na drugu stranu.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 11/3/2018, 09:04

epikur37 wrote:Jaa pla iram 90...e sad :)
planovi su jedno, realnost (prosijek) je drugo. Tako da realno, prosijecan muskarac u hrvatskoj moze ocekivati 3-4 godine penzije i u grob onda. Prosijecna zena nesto duze moze ocekivati uzivati u penziji (ako se zivjeti na prosijecno minimalnoj penziji moze nazvati uzivanje), ali kako ocekujem pad zivotnog vijeka i kod zena, nece ni one uzivati pre dugo. Divota & krasota, napredak & radost, jedva cekam.... Podiže se dob za odlazak u penziju na 67 godina  - Page 3 1f619
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 11/3/2018, 09:05

Leteca Pegla wrote:
planovi su jedno, realnost (prosijek) je drugo.
...
kako ocekujem pad zivotnog vijeka i kod zena

Tko je ono napisao da su planovi jedno, a realnost (prosjek) drugo?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 11/3/2018, 09:10

Leteca Pegla wrote:
planovi su jedno, realnost (prosijek) je drugo.
...
kako ocekujem pad zivotnog vijeka i kod zena

Tko je ono napisao da su planovi jedno, a realnost (prosjek) drugo?
Pa ja ne planiram pad zivotnog vijeka, ja to ocekujem zbog nekih realnih pokazatelja. Vec vidis taj trend i u americi, mislim da je prosle godine vec prvi puta pao prosijek za godinu dana. To je na zalost poprilicno realno za ocekivati s obzirom na sve. Ja bih rado da nije tako i da se varam, zapravo niko sretniji od mene ako ispadnem u krivu na kraju, ali meni izgleda nerealno za ocekivati da ti neki racuni nece doci na naplatu. U svakom slucaju bumo zivi bili i vidjeli tako da.... Podiže se dob za odlazak u penziju na 67 godina  - Page 3 1f619

U svakom slucaju ocekivati zivotni vijek od 90 godina ako si muskarac je poprilicno  nerealno, ali nije zabranjeno. Moj deda docekao 92, dakle moze se, nije da se nemoze.... Podiže se dob za odlazak u penziju na 67 godina  - Page 3 1f619
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 11/3/2018, 09:15

Leteca Pegla wrote:
Pa ja ne planiram pad zivotnog vijeka, ja to ocekujem zbog nekih realnih pokazatelja. Vec vidis taj trend i u americi, mislim da je prosle godine vec prvi puta pao prosijek za godinu dana.

Kojih pokazatelja?
Govorim o pokazateljima u Europi odnosno kod nas, a ne u SAD-u. Tamo se problem dogodio zbog pogoršanja stanja srednjeg i siromašnijeg sloja koji je došao sa katastrofalnom ekonomskom krizom iz prethodnih administracija, a onih superbogatih nema dovoljno da bi popravili prosjek. 
Sa očekivanim jačanjem američke ekonomije i podizanjem potrošnje u državi samoj u čijim plodovima neće uživati samo najbogatiji nego i srednji i posebno radnički sloj, sasvim sigurno će se dogoditi i prosječno produljenje životnog vijeka, jer to tako uobičajeno ide.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 11/3/2018, 09:19

Leteca Pegla wrote:
U svakom slucaju ocekivati zivotni vijek od 90 godina ako si muskarac je poprilicno  nerealno, ali nije zabranjeno. Moj deda docekao 92, dakle moze se, nije da se nemoze.... Podiže se dob za odlazak u penziju na 67 godina  - Page 3 1f619

A moja baka punih 99. :) Je, nerealno je očekivati životni vijek od 90 godina, uz dobru genetiku je i to sasvim lako moguć pothvat, posebno ako se držiš nekih zdravih prehrambenih navika, nemaš zloćudnih ovisnosti o halucinogenim sredstvima, duhanu ili pretjeranoj konzumaciji alkoholnih pića i šećera, a uz to se baviš i sportom na jedan umjeren i zdrav način.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 11/3/2018, 09:22

Leteca Pegla wrote:
Pa ja ne planiram pad zivotnog vijeka, ja to ocekujem zbog nekih realnih pokazatelja. Vec vidis taj trend i u americi, mislim da je prosle godine vec prvi puta pao prosijek za godinu dana.

Kojih pokazatelja?
Govorim o pokazateljima u Europi odnosno kod nas, a ne u SAD-u. Tamo se problem dogodio zbog pogoršanja stanja srednjeg i siromašnijeg sloja koji je došao sa katastrofalnom ekonomskom krizom iz prethodnih administracija, a onih superbogatih nema dovoljno da bi popravili prosjek. 
Sa očekivanim jačanjem američke ekonomije i podizanjem potrošnje u državi samoj u čijim plodovima neće uživati samo najbogatiji nego i srednji i posebno radnički sloj, sasvim sigurno će se dogoditi i prosječno produljenje životnog vijeka, jer to tako uobičajeno ide.
ha ha ha, pa potrosnja nije povezana sa produljenjem zivotnog vijeka. Poznato je, imas cak i eksperimente napravljene, da prosijecno zive duze oni koji unose manje hrane u organizam. Dakle restrikcija kalorija, a to se moze i ako si siromasan. Takodjer hrana sa aditivima, gmo i ostalo takodjer smanjuje zivotni vijek. prije su ljudi jeli manje tih sranja, u americi katastrofa u tom pogledu tako da ja ne ocekujem tamo da ce se situacija poboljsati. Ocekujem trend na gore isto kao i u europi. Ti se mozes neslagati sa mnom, i mozda ja jesam u krivu, u svakom slucaju cemo vidjeti kako bu bilo i to jos za naseg zivota....
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 11/3/2018, 09:27

Leteca Pegla wrote:

A moja baka punih 99. :) Je, nerealno je očekivati životni vijek od 90 godina, uz dobru genetiku je i to sasvim lako moguć pothvat, posebno ako se držiš nekih zdravih prehrambenih navika, nemaš zloćudnih ovisnosti o halucinogenim sredstvima, duhanu ili pretjeranoj konzumaciji alkoholnih pića i šećera, a uz to se baviš i sportom na jedan umjeren i zdrav način.
Naglasak je na ovo posebno ako, s time da ti je to puno teze danas nego u doba nasih 90+ godisnjih baka i djedova, cak i ako pazis na sve... Podiže se dob za odlazak u penziju na 67 godina  - Page 3 1f619
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 3 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Back to top

- Similar topics