Lavrov: Srbija je kriva za sve na Balkanu
Page 4 of 5
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Lavrov: Srbija je kriva za sve na Balkanu
Nemojte se svađati vas dvojica, pitajte mene ako vam nešto nje jasno oko domovinskog.dzango wrote:Nekim dan čitam da i rat u BIH zovete "domovinski".crvenkasti wrote:dzango wrote:Koji mi? Jebote ratovali ste sa svojom nacionalnom manjinom.mortal-joint wrote:koliko smo manji i slabiji to ste osjetilicrvenkasti wrote:
Evo ti kurac, to pišeš jer znaš da smo manji i slabiji kad smo sami!
Da, ali mi to zovemo agresija Srbije na Hrvatsku. Boli nas kurac.
:)
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
ali je bila puna rezervista pancevaca,valjevaca,beogradjana,nislija,kragujevcana,novosadjana..a ti velis 'nekoliko'...dzango wrote:Lepo ti kaže da su ispeglali šta im je dato. Druga je stvar što je JNA bila loša, neorganizovana, partijska i puna izdajnika. Kao takva, više je pravila nered nego što je bila korisna.vuksadinare wrote:Da 'nekoliko'...tsssss
https://youtu.be/NfErahE9YgQ
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
skoro svaki rat je hibrid , ima elemenata jednog i drugog i trećeg. nikad samo jednog.
tako je domovinski bio dijelom i građanski, suprotna strana osim jna bila je i srpska manjina u rh.
srbi doduše gledaju da je bio građanski u jugoslaviji. ako je i bio nakon priznanja rh više nije bio.
izazvan je jer su određeni krugovi u srbiji godinama ranije pripremali srpsku hegemoniju u sfrj. ostali su ih provalili i htjeli pošto poto izaći sa doljevanjem ulja na vatru, progon srpske manjine , koja osim što je bila nafukana od srbije djelomično je zbilja bila ugrožena.
činjenica je da su letili iz stana van jer su srbi da im se otme stan ali isto tako su letili hrvati van iz knina i iz drugih njihovih uporišta gdje su bili brojčano jači.
tako je domovinski bio dijelom i građanski, suprotna strana osim jna bila je i srpska manjina u rh.
srbi doduše gledaju da je bio građanski u jugoslaviji. ako je i bio nakon priznanja rh više nije bio.
izazvan je jer su određeni krugovi u srbiji godinama ranije pripremali srpsku hegemoniju u sfrj. ostali su ih provalili i htjeli pošto poto izaći sa doljevanjem ulja na vatru, progon srpske manjine , koja osim što je bila nafukana od srbije djelomično je zbilja bila ugrožena.
činjenica je da su letili iz stana van jer su srbi da im se otme stan ali isto tako su letili hrvati van iz knina i iz drugih njihovih uporišta gdje su bili brojčano jači.
2015-08-15
u mojoj bivsoj zgradi nijedan srbin nije letio van..mogu i dokazati...cak ni jedan vlasnik butiqa u zg..koji je financirao sds tada..nije dirnut niti mu je policija i vojska upadala u stan..i danas mu kcerka na istom mjestu drzi modni salon vjencanicakaja wrote:skoro svaki rat je hibrid , ima elemenata jednog i drugog i trećeg. nikad samo jednog.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Vjerujem, ni u mojoj. Međutim to ne znaci da nije nigdje.
2015-08-15
trk na pijacu po salatudzango wrote:Pa sad, ako treba pomoć...vuksadinare wrote:.....ahahaha zaklat cu se...dzango wrote:Nama ne treba. Ali da se onda sklone i vaše gazde. U tom slučaju bi vrlo brzo rešili sve probleme.Eroo wrote:Što vam je trebao itko, ta niste malodobni, jebate...Stalno vam treba stariji brat da možete pravit pi*darije u komšiluku.dzango wrote:
Nije Srbija cepala državu. Rusija je bila na kolenima sa pijanim Jelcinom. Da je na vlasti bio Putin, ništa se od toga ne bi dogodilo.
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
o čem tidzango wrote:Koji mi? Jebote ratovali ste sa svojom nacionalnom manjinom.mortal-joint wrote:koliko smo manji i slabiji to ste osjetilicrvenkasti wrote:dzango wrote:Nama ne treba. Ali da se onda sklone i vaše gazde. U tom slučaju bi vrlo brzo rešili sve probleme.Eroo wrote:
Što vam je trebao itko, ta niste malodobni, jebate...Stalno vam treba stariji brat da možete pravit pi*darije u komšiluku.
rat ste izgubili
a naša nacionalna manjina ne živi u Srbiji
još jednom
imam dosta video kaseta gdje se nalaze nakaze Yu zločinci ... dokaz da su Srbi napadali, ne Hr manjina
pametni
to jest i jedni i drugi
a ima srpske manjine koja je bila u našim redovima :-D
immortal-
2014-04-16
Pametan covek.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
lavrov je kurvin sin .napravili su ono sto je srpcad tila i Hrvatskoj,oteli dio suverenog prostora druge drzave...
max123- Posts : 2853
2015-10-28
Imaš kasete ali ti riknuo video rekorder. Džaba ti.mortal-joint wrote:o čem tidzango wrote:Koji mi? Jebote ratovali ste sa svojom nacionalnom manjinom.mortal-joint wrote:koliko smo manji i slabiji to ste osjetilicrvenkasti wrote:dzango wrote:
Nama ne treba. Ali da se onda sklone i vaše gazde. U tom slučaju bi vrlo brzo rešili sve probleme.
rat ste izgubili
još jednom
imam dosta video kaseta gdje se nalaze nakaze Yu zločinci ... dokaz da su Srbi napadali, ne Hr manjina
pametni
to jest i jedni i drugi
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Može turšija?Noor wrote:trk na pijacu po salatudzango wrote:Pa sad, ako treba pomoć...vuksadinare wrote:.....ahahaha zaklat cu se...dzango wrote:Nama ne treba. Ali da se onda sklone i vaše gazde. U tom slučaju bi vrlo brzo rešili sve probleme.Eroo wrote:
Što vam je trebao itko, ta niste malodobni, jebate...Stalno vam treba stariji brat da možete pravit pi*darije u komšiluku.
2014-04-19
Dok su ovi bili, niste imali šta da traćite. Mislim na ono kada je JNA povučena.vuksadinare wrote:ali je bila puna rezervista pancevaca,valjevaca,beogradjana,nislija,kragujevcana,novosadjana..a ti velis 'nekoliko'...dzango wrote:Lepo ti kaže da su ispeglali šta im je dato. Druga je stvar što je JNA bila loša, neorganizovana, partijska i puna izdajnika. Kao takva, više je pravila nered nego što je bila korisna.vuksadinare wrote:Da 'nekoliko'...tsssss
2014-04-19
:-D već sam vidjela Mladića i mnoge druge u jna uniformama s partizanskom zvjezdom .....dzango wrote:Imaš kasete ali ti riknuo video rekorder. Džaba ti.mortal-joint wrote:o čem tidzango wrote:Koji mi? Jebote ratovali ste sa svojom nacionalnom manjinom.mortal-joint wrote:koliko smo manji i slabiji to ste osjetilicrvenkasti wrote:
rat ste izgubili
još jednom
pametni
to jest i jedni i drugi
immortal-
2014-04-16
Ono jest. Bolje da je bila kokarda.mortal-joint wrote::-D već sam vidjela Mladića i mnoge druge u jna uniformama s partizanskom zvjezdom .....dzango wrote:Imaš kasete ali ti riknuo video rekorder. Džaba ti.mortal-joint wrote:o čem tidzango wrote:Koji mi? Jebote ratovali ste sa svojom nacionalnom manjinom.mortal-joint wrote:
koliko smo manji i slabiji to ste osjetili
rat ste izgubili
još jednom
pametni
to jest i jedni i drugi
2014-04-19
Potvrdjujem iz prve ruke. I onakva nesposobna JNA sa partizancinama kao oficirskim kadrom i dobrovoljcima i rezervistima skupljenim s koca i konopca je mogla da uradi sta je htela - da je htela. Ali dobro, zasto kvariti srecu devojacku, nek se i oni mukice malo loze da su "pobedili" u ratu...dzango wrote:Dok su ovi bili, niste imali šta da traćite. Mislim na ono kada je JNA povučena.vuksadinare wrote:ali je bila puna rezervista pancevaca,valjevaca,beogradjana,nislija,kragujevcana,novosadjana..a ti velis 'nekoliko'...dzango wrote:Lepo ti kaže da su ispeglali šta im je dato. Druga je stvar što je JNA bila loša, neorganizovana, partijska i puna izdajnika. Kao takva, više je pravila nered nego što je bila korisna.vuksadinare wrote:Da 'nekoliko'...tsssss
a mozda nije mogla sto je htjela, i u Afganistanu ti se čini da NATO a prije Rusi mogu sto hoce a nisu mogli ništa specijalno, uopće mi nije jasno kako al ne mogu.Stanojko wrote:Potvrdjujem iz prve ruke. I onakva nesposobna JNA sa partizancinama kao oficirskim kadrom i dobrovoljcima i rezervistima skupljenim s koca i konopca je mogla da uradi sta je htela - da je htela. Ali dobro, zasto kvariti srecu devojacku, nek se i oni mukice malo loze da su "pobedili" u ratu...dzango wrote:Dok su ovi bili, niste imali šta da traćite. Mislim na ono kada je JNA povučena.vuksadinare wrote:ali je bila puna rezervista pancevaca,valjevaca,beogradjana,nislija,kragujevcana,novosadjana..a ti velis 'nekoliko'...dzango wrote:Lepo ti kaže da su ispeglali šta im je dato. Druga je stvar što je JNA bila loša, neorganizovana, partijska i puna izdajnika. Kao takva, više je pravila nered nego što je bila korisna.vuksadinare wrote:Da 'nekoliko'...tsssss
2015-08-15
Nemo` pogresno da me razumes. Ni meni nije bilo najjasnije koji djavo trazimo tamo. Nit se znalo sta je cilj, ni gde, ni kako...nista. Kreni-stani, hoce kaki-nece kaki... Na kraju u bus i kuci. Da me pitas sta sam radio tamo ne bih znao da ti kazem. Posle je to sve cika Sloba na tacni i sa masnicom predao, zali boze poginulih ljudi, vremena i cimanja...kaja wrote:a mozda nije mogla sto je htjela, i u Afganistanu ti se čini da NATO a prije Rusi mogu sto hoce a nisu mogli ništa specijalno, uopće mi nije jasno kako al ne mogu.Stanojko wrote:Potvrdjujem iz prve ruke. I onakva nesposobna JNA sa partizancinama kao oficirskim kadrom i dobrovoljcima i rezervistima skupljenim s koca i konopca je mogla da uradi sta je htela - da je htela. Ali dobro, zasto kvariti srecu devojacku, nek se i oni mukice malo loze da su "pobedili" u ratu...dzango wrote:Dok su ovi bili, niste imali šta da traćite. Mislim na ono kada je JNA povučena.vuksadinare wrote:ali je bila puna rezervista pancevaca,valjevaca,beogradjana,nislija,kragujevcana,novosadjana..a ti velis 'nekoliko'...dzango wrote:
Lepo ti kaže da su ispeglali šta im je dato. Druga je stvar što je JNA bila loša, neorganizovana, partijska i puna izdajnika. Kao takva, više je pravila nered nego što je bila korisna.
Kužim al hoću reci da nekada jaci ne moze ništa , ni meni nije jasno kako.Stanojko wrote:Nemo` pogresno da me razumes. Ni meni nije bilo najjasnije koji djavo trazimo tamo. Nit se znalo sta je cilj, ni gde, ni kako...nista. Kreni-stani, hoce kaki-nece kaki... Na kraju u bus i kuci. Da me pitas sta sam radio tamo ne bih znao da ti kazem. Posle je to sve cika Sloba na tacni i sa masnicom predao, zali boze poginulih ljudi, vremena i cimanja...kaja wrote:a mozda nije mogla sto je htjela, i u Afganistanu ti se čini da NATO a prije Rusi mogu sto hoce a nisu mogli ništa specijalno, uopće mi nije jasno kako al ne mogu.Stanojko wrote:Potvrdjujem iz prve ruke. I onakva nesposobna JNA sa partizancinama kao oficirskim kadrom i dobrovoljcima i rezervistima skupljenim s koca i konopca je mogla da uradi sta je htela - da je htela. Ali dobro, zasto kvariti srecu devojacku, nek se i oni mukice malo loze da su "pobedili" u ratu...dzango wrote:Dok su ovi bili, niste imali šta da traćite. Mislim na ono kada je JNA povučena.vuksadinare wrote:
ali je bila puna rezervista pancevaca,valjevaca,beogradjana,nislija,kragujevcana,novosadjana..a ti velis 'nekoliko'...
Ja sam pitala bivšega, jer on je čak neki magistar za to, politologija, strategije tako nešto kako Rusi nisu mogli pobjediti u Afganistanu ili NATO a ovi prasinari, veli on ne mogu , luđaci izlaze iz pećina, skrivaju se tamo , ne mogu do njih. Uvijek netko preživi, koliko god da lupaš..
Doduše za ovo naše mi je isto rekao, da su htjeli mogli su sto hoce. A tri godine je bio u ratu , ko balavac .
Ali valjda na početku , na kraju vise nisu jer naoružala Hrvatska i javnost je dobila na svoju stranu.
2015-08-15
Pa to ti i ja kazem... Besmisleno... Razlika izmedju Avganistana i Rvacke je sto je JNA imala podrsku u lokalnom stanovnistvu a ameri nisu... Tako da bi epilog bio drugaciji da je bilo politicke volje. Ovako je Sloba srbe iz Rvacke prodao ko prasice...kaja wrote:Kužim al hoću reci da nekada jaci ne moze ništa , ni meni nije jasno kako.Stanojko wrote:Nemo` pogresno da me razumes. Ni meni nije bilo najjasnije koji djavo trazimo tamo. Nit se znalo sta je cilj, ni gde, ni kako...nista. Kreni-stani, hoce kaki-nece kaki... Na kraju u bus i kuci. Da me pitas sta sam radio tamo ne bih znao da ti kazem. Posle je to sve cika Sloba na tacni i sa masnicom predao, zali boze poginulih ljudi, vremena i cimanja...kaja wrote:a mozda nije mogla sto je htjela, i u Afganistanu ti se čini da NATO a prije Rusi mogu sto hoce a nisu mogli ništa specijalno, uopće mi nije jasno kako al ne mogu.Stanojko wrote:Potvrdjujem iz prve ruke. I onakva nesposobna JNA sa partizancinama kao oficirskim kadrom i dobrovoljcima i rezervistima skupljenim s koca i konopca je mogla da uradi sta je htela - da je htela. Ali dobro, zasto kvariti srecu devojacku, nek se i oni mukice malo loze da su "pobedili" u ratu...dzango wrote:
Dok su ovi bili, niste imali šta da traćite. Mislim na ono kada je JNA povučena.
Ja sam pitala bivšega, jer on je čak neki magistar za to, politologija, strategije tako nešto kako Rusi nisu mogli pobjediti u Afganistanu ili NATO a ovi prasinari, veli on ne mogu , luđaci izlaze iz pećina, skrivaju se tamo , ne mogu do njih. Uvijek netko preživi, koliko god da lupaš..
Doduše za ovo naše mi je isto rekao, da su htjeli mogli su sto hoce. A tri godine je bio u ratu , ko balavac .
Ali valjda na početku , na kraju vise nisu jer naoružala Hrvatska i javnost je dobila na svoju stranu.
U tom momentu kad ih je prodao nije vise ništa mogao, to je vec bio kraj . Pa jna se nije mogla ni približiti , Amerikanci su im ometali signale , s ničim nisu mogli blizu.
Ali prvih godinu, dvije, i ovaj veli a nije internet warior :) da nas jna mogla pojesti doslovno da je htjela . Ali nije ipak.
Ali prvih godinu, dvije, i ovaj veli a nije internet warior :) da nas jna mogla pojesti doslovno da je htjela . Ali nije ipak.
2015-08-15
ne nisu paravojne formacije mada je bilo i takvih.. radi se baš o Jugoslavenskoj vojscidzango wrote:Ono jest. Bolje da je bila kokarda.mortal-joint wrote::-D već sam vidjela Mladića i mnoge druge u jna uniformama s partizanskom zvjezdom .....dzango wrote:Imaš kasete ali ti riknuo video rekorder. Džaba ti.mortal-joint wrote:o čem tidzango wrote:
Koji mi? Jebote ratovali ste sa svojom nacionalnom manjinom.
rat ste izgubili
još jednom
pametni
to jest i jedni i drugi
Jugoslavenski helikopteri s sksplozivnim teretom , tenkovi ...
immortal-
2014-04-16
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Januš Bugajski: Rusija kriva za svo sranje na Balkanu
» General NATO-a:Srbija nešto agresivno muti na Balkanu!Vučić:'Ko mi bre?Ajde čoveće pa Srbija je mirotvorna uvek bila,tužit ću te šefu'!
» Srbija je kriva što je amerikanka debela
» Srbija je čuvar mira na Balkanu
» Srbija ima ključnu ulogu na širem Balkanu
» General NATO-a:Srbija nešto agresivno muti na Balkanu!Vučić:'Ko mi bre?Ajde čoveće pa Srbija je mirotvorna uvek bila,tužit ću te šefu'!
» Srbija je kriva što je amerikanka debela
» Srbija je čuvar mira na Balkanu
» Srbija ima ključnu ulogu na širem Balkanu
Page 4 of 5