Lavrov: Srbija je kriva za sve na Balkanu
Page 1 of 5
Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Lavrov: Srbija je kriva za sve na Balkanu
Lavrov: Rusija se optužuje za sve u svetu, a Srbija za sve na Balkanu
Rusija se svuda optužuje za umešanost u zbivanja, pa i u Meksiku, kao što se i Srbija optužuje za sve što se dešava na Balkanu, rekao je ruski ministar spoljnih poslova te zemlje Sergej Lavrov, istakavši da ne vidi nijednu drugu ulogu Moskve u zemljama Balkana, osim da je reč o državama "tradicionalnim i bliskim prijateljima".
Balkanske države su tradicionalni i bliski prijatelji Rusije, neke od njih dele istu religiju", rekao je Lavrov, prenosi Dojče vele.
Pročitajte još: NEMAČKI MEDIJI: Rusija ima „pakleno oružje“
On je kao primer za napade na Moskvu naveo primer Srpsko-ruskog centra u Nišu, istakavši da što više Moskva instira na tome da taj centar služi samo za gašenje požara, to se na Zapadu sve više rasplamsavaju sumnje da Kremlj na taj način pokušava da utiče na prilike na Balkanu.
Lavrov je podsetio da je taj centar obezbedio pomoć mnogim zemljama, „ne samo u Srbiji, već i Crnoj Gori i, čak još i više, prema zapadu".
„Mislim da tamo radi osam Rusa i deset Srba. Oni vrše monitoring stanja kada je reč o iznenadnim situacijama i kad su u pitanju katastrofe ili prirodne nepogode. Pomažu da se to ublaži, gase požare i šalju tamo specijalnu avijaciju", naveo je Lavrov za Dojče vele.
Pročitajte još: Lavrov: Pritisak na Srbiju kao na Ukrajinu pred „Majdan“
I pored toga, ukazao je, američki ambasador u Beogradu javno je zatražio od rukovodstva Srbije da ne potpišu nikakav ugovor o imunitetu osoblju tog centra.
"Tražio je to javno, jer je, navodno, taj centar špijunsko gnezdo", kazao je Lavrov na konerenciji za novinare u sedištu UN u Njujorku, u subotu.
Primetio je, međutim, da se, kada državljani drugih zemalja-članica NATO obavljajući zajedničke vežbe u Srbiji traže takvu zaštitu i imunitet, „to uopšte ne dovodi u pitanje."
Obrazlažući dalje ulogu Rusije na Balkanu, ministar Lavrov, piše DNj, ocenio je da se Rusija „okrivljuje svuda", a što se Srbije tiče, „ona (Srbija) se okrivljuje za sve što se dešava na Balkanu".
„Evo, Crna Gora je (tek) sada prestala da spominje ruski trag u događajima oko kojih su bili toliko verbalno zabrinuti (pokušaj navodnog državnog udara i atentata na Mila Ðukanovića prošle godine za šta se sumnjiče državljani Rusije i Srbije, prim.aut). Ipak, verujem da će doći do otrežnjenja", rekao je Lavrov, a DNj konstatuje da on pritom nije ponudio više detalja o događajima u kojima su u Podgorici već utvrđene i neke sudske činjenice.
Obrazlažući šta bi trebalo dalje preduzeti, Sergey Lavrov kaže:
„Potrebno je da na Balkanu sarađujemo, kao što smo sarađivali kada je dogovoren Dejtonski sporazum (1995), koji je još uvek temelj za Bosnu i Hercegovinu. Ima još mnogo primera gde smo zajedno sa našim zapadnim kolegama i drugim zemljama - uključujući i Tursku - sarađivali kako bismo normalizovali situaciju u tom ili nekom drugom delu Balkana".
Na pitanje DNj šta misli o ideji da se organizuje „Dejton 2", kao što to predlaže američki kongresmen Majk Tarner (iz Dejtona u Ohaju), koji je od Stejt Departmenta već zatražio da organizuje novu konferenciju o BiH pod tim imenom, Lavrov je izrazio nedoumicu, ali i ruske uslove za to:
„Prvo je neophodno da saznamo šta je on mislio s tim. Nisam čuo o tome. Ali ako bi tako trebalo da ponovo pišemo (novi) ''Dejton'' - onda smo mi protiv toga. Verujem da Bosna ne bi izdržala takav izazov, jer bismo tako iznova počeli da razbijamo njenu državnost", kazao je.
Ipak šef ruske diplomatije veruje u, kako kaže, otrežnjenje.
„Ne krive nas samo za Balkan, već i za uplitanje u Meksiko, a ja verujem i još ponegde“, rekao je Lavrov na pitanje Dojče velea da komentariše američke optužbe oko ruske uloga u jugoistočnoj Evropi.
Primećujući da je odgovor ruskog ministra ironičan, DNj navodi da je Lavrov još rekao da su balkanske države „tradicionalni i bliski prijatelji“.
„Ja ne vidim nijednu drugu ulogu“, zaključio je šef ruske diplomatije.
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktuelno.289.html:707952-Lavrov-Rusija-se-optuzuje-za-sve-u-svetu-a-Srbija-za-sve-na-Balkanu
----------------------------------
Konačno su i Rusi shvatili da je Srbija sve kriva.
crvenkasti-
2014-04-17
Re: Lavrov: Srbija je kriva za sve na Balkanu
90'-95'.je odista bilo tako. Tako je mislila i Rusija. Nije to nikakva tajna.crvenkasti wrote:
Nije bila kriva Srbija, tako govore isključivo ondašnji krivci(srpska politika i političari)
za sve što se ružnog događalo na Balkanu. Jedino je srpska politika imala izbor
između rata i mira: imali su i vojsku i novac, koji su uzurpirali od YU. Ostali su imali
samo izbor između rata ili biti Miloševićevo roblje. "Bolje grob-nego rob" je bila jedina opcija.
Sve ostalo je povijest...
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Stanojko- Posts : 8340
2014-05-05
ako traži opravdanje za Ruse ne mora i za Srbe
Srbi su napadali sve živo oko sebe, dok su Rusi napali samo Ukrajinu i Tursku .. ono što se zna...možda još ponegdje
da su Srbi htjeli ostati van ratnih zbivanja mogli su ali nisu
Srbi su napadali sve živo oko sebe, dok su Rusi napali samo Ukrajinu i Tursku .. ono što se zna...možda još ponegdje
da su Srbi htjeli ostati van ratnih zbivanja mogli su ali nisu
2014-04-16
mortal-joint wrote:ako traži opravdanje za Ruse ne mora i za Srbe
Zar Rusi nisu napali i Njemačku?
crvenkasti-
2014-04-17
Crveni trazi uvjek neko opravdanje ali nema opravdanja nemoguce ga je pronaci...te niste htjeli biti u jugi pa etozato rat..a zaboravlja da su upravo srbi na masovnim mitinzima 1988,1989 trazili oruzje inaplatu 'racuna' od komsija..mada su tad komunisti bili na vlasti...pa tko bi normalan htio bit u drzavi sa onim koji poziva na oruzje i naplate 'racuna'
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Danas je moj stariji princ u tvom komšiluku(druga ulica levo). Bolje ti je da ušutiš, da ne bi popio batine.Stanojko wrote:Nevinasca mala...
2016-07-22
Miting na uscu 1988
https://youtu.be/RvXgqKWwUzk
https://youtu.be/RvXgqKWwUzk
2015-09-08
Rusija i Srbi se trebaju jače povezati.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Miting na Kosovu 1989
https://youtu.be/vdU6ngDhrAA
https://youtu.be/vdU6ngDhrAA
2015-09-08
? O cemu ti to mujaga?Eroo wrote:Danas je moj stariji princ u tvom komšiluku(druga ulica levo). Bolje ti je da ušutiš, da ne bi popio batine.Stanojko wrote:Nevinasca mala...
Miting na kosovu polju kod knina 1989
https://youtu.be/QpQfHTJMNVY
https://youtu.be/QpQfHTJMNVY
2015-09-08
Miting na petrovoj gori u trecem mjesecu 1990 prije prvih izbora u hrvatskoj
https://youtu.be/-x6KpKkdlQY
https://youtu.be/-x6KpKkdlQY
2015-09-08
Dakle konacan zakljucak...da srbijo kriva si za sve a crveni nek i dalje trazi opravdanja
2015-09-08
Sad me je zvao i kaže da ste ga dočekali kao kralja. Imate moj +, a glede posla qe da vidime.Stanojko wrote:? O cemu ti to mujaga?Eroo wrote:Danas je moj stariji princ u tvom komšiluku(druga ulica levo). Bolje ti je da ušutiš, da ne bi popio batine.Stanojko wrote:Nevinasca mala...
2016-07-22
Eroo wrote:90'-95'.je odista bilo tako. Tako je mislila i Rusija. Nije to nikakva tajna.crvenkasti wrote:
Nije bila kriva Srbija, tako govore isključivo ondašnji krivci(srpska politika i političari)
između rata i mira: imali su i vojsku i novac, koji su uzurpirali od YU. Ostali su imali
samo izbor između rata ili biti Miloševićevo roblje. "Bolje grob-nego rob" je bila jedina opcija.
Nije Srbija cepala državu. Rusija je bila na kolenima sa pijanim Jelcinom. Da je na vlasti bio Putin, ništa se od toga ne bi dogodilo.
Eroo wrote:Sad me je zvao i kaže da ste ga dočekali kao kralja. Imate moj +, a glede posla qe da vidime.Stanojko wrote:? O cemu ti to mujaga?Eroo wrote:Danas je moj stariji princ u tvom komšiluku(druga ulica levo). Bolje ti je da ušutiš, da ne bi popio batine.Stanojko wrote:Nevinasca mala...
Ovo se najeli ludih gljiva
Normalno da će dočekati gosta. Nije ti ovo tvoje Sarajevo.Eroo wrote:Sad me je zvao i kaže da ste ga dočekali kao kralja. Imate moj +, a glede posla qe da vidime.Stanojko wrote:? O cemu ti to mujaga?Eroo wrote:Danas je moj stariji princ u tvom komšiluku(druga ulica levo). Bolje ti je da ušutiš, da ne bi popio batine.Stanojko wrote:Nevinasca mala...
Što vam je trebao itko, ta niste malodobni, jebate...Stalno vam treba stariji brat da možete pravit pi*darije u komšiluku.dzango wrote:Eroo wrote:90'-95'.je odista bilo tako. Tako je mislila i Rusija. Nije to nikakva tajna.crvenkasti wrote:
Nije Srbija cepala državu. Rusija je bila na kolenima sa pijanim Jelcinom. Da je na vlasti bio Putin, ništa se od toga ne bi dogodilo.
2016-07-22
Nama ne treba. Ali da se onda sklone i vaše gazde. U tom slučaju bi vrlo brzo rešili sve probleme.Eroo wrote:Što vam je trebao itko, ta niste malodobni, jebate...Stalno vam treba stariji brat da možete pravit pi*darije u komšiluku.dzango wrote:Eroo wrote:90'-95'.je odista bilo tako. Tako je mislila i Rusija. Nije to nikakva tajna.crvenkasti wrote:
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Januš Bugajski: Rusija kriva za svo sranje na Balkanu
» General NATO-a:Srbija nešto agresivno muti na Balkanu!Vučić:'Ko mi bre?Ajde čoveće pa Srbija je mirotvorna uvek bila,tužit ću te šefu'!
» Srbija je kriva što je amerikanka debela
» Srbija je čuvar mira na Balkanu
» Srbija ima ključnu ulogu na širem Balkanu
» General NATO-a:Srbija nešto agresivno muti na Balkanu!Vučić:'Ko mi bre?Ajde čoveće pa Srbija je mirotvorna uvek bila,tužit ću te šefu'!
» Srbija je kriva što je amerikanka debela
» Srbija je čuvar mira na Balkanu
» Srbija ima ključnu ulogu na širem Balkanu
Page 1 of 5