egzodus iz slavonije iz malo drugog ugla
Page 8 of 12
Page 8 of 12 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12
Re: egzodus iz slavonije iz malo drugog ugla
Evo bio danas u Požegi prazan grad, nema kera, ko kulise, pitam kolegu kaže zatvara butiku, tuženik odselio u Norvešku ono heheheh kao da se sprema potpuna propast...ali zbog odlaska suficit i povećanje BDP što će reći da namjerno tjeraju stanovništvo (a zbog toga smo ušli u EU, a zbog toga i Vučić isto hoće) a na kraju ide rasprodaja zemljišta, te čitavih sela
Kermit- Posts : 26479
2014-04-17
pa i to stoji.. što si bliže germanskom utjecaju to si civiliziraniji..marcellus wrote:Pinochet wrote:marcellus wrote:i da, slažem se da je hrvatska užasno centralizirana, da je sve u zagrebu, da lokalni porezi trebaju biti veći a manji oni koji idu za centralnu državu, ali to je dio problema. I to manji dio problema. Istra se lijepo razvija i bogata je, makar stalno njurgaju na zagreb. Sjever gore Varaždin i to isto tako. Zašto je onda Slavonija totalno u kurcu? Očito postoji tu više od jednog problema.
istra
1)ima more
2) u blizini istre su najbogatije regije na svijetu.. austrija, švicarska, južna njemačka, sjeverna italija.. hrpa investicija se preljeva u istru
3)slavonija graniči sa bosnom i srbijom, nema šta doći iz bosne i srbije nego još veća sirotinja
samo istra je jako, jako kultivirana u odnosu na dalmaciju... vidi se razlika jako jebiga, dalmacija je i dalje malo a la vild. Vidi se na detaljima, uređenim travnjacima, bankinama, takvim stvarima
jedino što istrijani voze gore od turaka
stoga propadanje Slavonije nema smisla, meni je rodbina bježala u Slavoniju kao jeftina radna snaga da prežive, sada nesretni Slavonci sele u Dalmaciju, možeš mislit u koju se to vukojebinu pretvorilo
Guest- Guest
Grah se bere ručno za razliku od recimo krumpira. I sigurno nisi znao da se sije u kukuruzu? Dvije kulture odjednom.marcellus wrote:Triny wrote:Pišeš gluposti. Uzgaja se i grah i krastavci i krumpir, šećerna repa, soja...marcellus wrote:Leviathan2 wrote:pricam ti price
najisplativije
di moze bit isplativo kad ti drzava otima zaradu, sto porezima sto kojekakvim kaznacama
novinarska pljuga
to isto ko sto su bosanci poceli masovno sadit kupine, sad im propadaju
daj levi nemoj majketi jesi bio kad u slavoniji, niko ne uzgaja ništa osim pšenice i kukuruza i onda kažu ne može se živjet od toga
ne, ne može, naravno, nitko ne može živjet od deset hektara pod pšenicom. Jer ona raste sama i oko nje nema posla.
pod grahom nema ni osamsto hektara u cijeloj slavoniji što je ništa a krumpir i šećerna repa su isto u biti pušiona osim toga krumpir nije baš za slavoniju idealan
Trinity-
2014-04-17
žaliti se na centralizaciju u hrvatskoj je isto ko i da se čovik s rakom mozga žali na atletsko stopalo
2014-04-16
U Zagrebu misle da svi koji žive u Slavoniji žive od poljoprivrede. Ni onima koji su na selu nije poljoprivreda primarna.asilovski wrote:U zagrebu vlada mišljenje o slavoniji kao o nekoj dalekoj koloniji gdje žive bušmani koji cvokću i skupljaju nojeva jaja. To što u Slavoniji nije jedn ajedina agencija ili bilo što vezano za poljoprivredu ili bilo što slično te što se mora hodočastiti u Zagrebiju za svaki papir njima je sasvim prirodno jer kao metropola i središte njihove kosmogonije sve druge izvan toga kruga oni smatraju za niže razredna bića između oposuna i haićaninaTriny wrote:Ne bi vjerovao ali u Slavoniji je bilo firmi koje nisu bile vezane za poljoprivredu.marcellus wrote:asilovski wrote:Isto je i u europi tamo se placa seljaka što proizvodi. Što se tiče marcela na ovoj temi se vidi svo bogatstvo njegove površnosti te da nema blage veze o temi. Osim toga iseljavanje je najvece po gradovima Slavonije a uzrokovano je sistematski uništavanjem i zanemarivanjem ovog dijela države k9je je više manje prepušteno kriminalnim bandama i ...shady.lady wrote:
kod nas poljoprivredni proizvođači većinom očekuju subvencije države za ono što proizvode, a također i da im država nađe tržište ili otkupi ono što nisu uspjeli prodati
Slavonija ovisi o poljoprivredi, koje nema.
Naravno da gradovi u slavoniji ne mogu opstati jer oni sami ovise o poljoprivredi. Kad seljak nema love onda nema ni za doktora ni za pravnika
ako će slavonija čekat da država pomogne možete kolektivno odmah svi za irsku. Ili si sami pomoć.
I nisu svi u Slavoniji zemljoposjednici i to veliki.
Na malome se ne isplati proizvoditi, čak ni za sebe.
Najbolje je bilo onima koji su bili zaposleni negdje i malo prčkali po bašči.
Ali sad nema više građevinskih firmi, prerađivačkih, tekstilnih, drvoprerađivačkih...
Ne odlaze oni koji žive isključivo od poljoprivrede, nego oni koji se nemaju gdje zaposliti.
Trinity-
2014-04-17
I to bi obrađivao čime? Noktima?marcellus wrote:uglavnom da kurca znam o poljoprivredi i da imam desetak dvajst hektara i još mogućnost da uzmem nešto u zakup pa sigurno ne bi išao na posao... živio bi od toga
Trinity-
2014-04-17
Ošao bi se dogovoriti u poreznu hehehe inače volim i cijenim marcela ali nekad me vrlo neugodno iznenadi kao da je završio 3 razreda na Kozari 1943.g. i nikad nije izašao iz Kumorvca, pardon neviđene metropole i velegrada Zagrebije maximusTriny wrote:I to bi obrađivao čime? Noktima?marcellus wrote:uglavnom da kurca znam o poljoprivredi i da imam desetak dvajst hektara i još mogućnost da uzmem nešto u zakup pa sigurno ne bi išao na posao... živio bi od toga
Kermit-
2014-04-17
Ma...priča bajke ... :)asilovski wrote:Ošao bi se dogovoriti u poreznu hehehe inače volim i cijenim marcela ali nekad me vrlo neugodno iznenadi kao da je završio 3 razreda na Kozari 1943.g. i nikad nije izašao iz Kumorvca, pardon neviđene metropole i velegrada Zagrebije maximusTriny wrote:I to bi obrađivao čime? Noktima?marcellus wrote:uglavnom da kurca znam o poljoprivredi i da imam desetak dvajst hektara i još mogućnost da uzmem nešto u zakup pa sigurno ne bi išao na posao... živio bi od toga
Evo, nećak mi radi kao programer u Osijeku, podstanar, dvoje djece, žena ne radi...
Pakira se za Irsku slijedeći mjesec...
I nitko tko je otišao nije ostavio desetke hektara i mehanizaciju...
Trinity-
2014-04-17
Moj dobri lega uzgaja svinje i ukratko ako ti pod svinjetinu I klase nudiš meso III klase iz Danske, a pod cijenu I klase tu se nema što pričati o domaćem uzgoju proizvodni iili bilo čemu ali avaj začudilo me potpuno neznanje velikih domoljuba o svojoj domovini, znači 60% foruma uopće nikad nije prešlo šešeljevu liniju kod Slavonije što dovoljno govori koliko je propala ova država...a i forumTriny wrote:Ma...priča bajke ... :)asilovski wrote:Ošao bi se dogovoriti u poreznu hehehe inače volim i cijenim marcela ali nekad me vrlo neugodno iznenadi kao da je završio 3 razreda na Kozari 1943.g. i nikad nije izašao iz Kumorvca, pardon neviđene metropole i velegrada Zagrebije maximusTriny wrote:I to bi obrađivao čime? Noktima?marcellus wrote:uglavnom da kurca znam o poljoprivredi i da imam desetak dvajst hektara i još mogućnost da uzmem nešto u zakup pa sigurno ne bi išao na posao... živio bi od toga
Evo, nećak mi radi kao programer u Osijeku, podstanar, dvoje djece, žena ne radi...
Kermit-
2014-04-17
u sezoni da, al dođi sad....ne bi prepoznao, jer je zapušteno, obraslo i neuređeno.marcellus wrote:Pinochet wrote:marcellus wrote:i da, slažem se da je hrvatska užasno centralizirana, da je sve u zagrebu, da lokalni porezi trebaju biti veći a manji oni koji idu za centralnu državu, ali to je dio problema. I to manji dio problema. Istra se lijepo razvija i bogata je, makar stalno njurgaju na zagreb. Sjever gore Varaždin i to isto tako. Zašto je onda Slavonija totalno u kurcu? Očito postoji tu više od jednog problema.
istra
1)ima more
2) u blizini istre su najbogatije regije na svijetu.. austrija, švicarska, južna njemačka, sjeverna italija.. hrpa investicija se preljeva u istru
3)slavonija graniči sa bosnom i srbijom, nema šta doći iz bosne i srbije nego još veća sirotinja
samo istra je jako, jako kultivirana u odnosu na dalmaciju... vidi se razlika jako jebiga, dalmacija je i dalje malo a la vild. Vidi se na detaljima, uređenim travnjacima, bankinama, takvim stvarima
al, još malo, pa će krenuti..a onda naprave čuda..istina.
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
alatima za obradu zemlje...Triny wrote:I to bi obrađivao čime? Noktima?marcellus wrote:uglavnom da kurca znam o poljoprivredi i da imam desetak dvajst hektara i još mogućnost da uzmem nešto u zakup pa sigurno ne bi išao na posao... živio bi od toga
Pinochet wrote:pa i to stoji.. što si bliže germanskom utjecaju to si civiliziraniji..marcellus wrote:Pinochet wrote:marcellus wrote:i da, slažem se da je hrvatska užasno centralizirana, da je sve u zagrebu, da lokalni porezi trebaju biti veći a manji oni koji idu za centralnu državu, ali to je dio problema. I to manji dio problema. Istra se lijepo razvija i bogata je, makar stalno njurgaju na zagreb. Sjever gore Varaždin i to isto tako. Zašto je onda Slavonija totalno u kurcu? Očito postoji tu više od jednog problema.
istra
1)ima more
stoga propadanje Slavonije nema smisla, meni je rodbina bježala u Slavoniju kao jeftina radna snaga da prežive, sada nesretni Slavonci sele u Dalmaciju, možeš mislit u koju se to vukojebinu pretvorilo
tada se dolazilo na imanja prognanih folksdojčera, radi njih je slavonija bila bogata.
ne radi hrvata
jebiga budimo realni da iseliš hrvate i naseliš švabe opet u slavoniju ta imanja bi opet brzo bila bogata
osim ako hrvatski jal i reket ne bi uzeli danak
osim ako hrvatski jal i reket ne bi uzeli danak
Triny wrote:Ma...priča bajke ... :)asilovski wrote:Ošao bi se dogovoriti u poreznu hehehe inače volim i cijenim marcela ali nekad me vrlo neugodno iznenadi kao da je završio 3 razreda na Kozari 1943.g. i nikad nije izašao iz Kumorvca, pardon neviđene metropole i velegrada Zagrebije maximusTriny wrote:I to bi obrađivao čime? Noktima?marcellus wrote:uglavnom da kurca znam o poljoprivredi i da imam desetak dvajst hektara i još mogućnost da uzmem nešto u zakup pa sigurno ne bi išao na posao... živio bi od toga
e pa ja govorim o hektarima a ne o programerima u osijeku
btw odlaze i iz zagreba za irsku programeri
malo se hrane stereotipi, kao i da su Dalmatinci lijeni..a, digli pola J.Amerike..Noor wrote:u sezoni da, al dođi sad....ne bi prepoznao, jer je zapušteno, obraslo i neuređeno.marcellus wrote:Pinochet wrote:marcellus wrote:i da, slažem se da je hrvatska užasno centralizirana, da je sve u zagrebu, da lokalni porezi trebaju biti veći a manji oni koji idu za centralnu državu, ali to je dio problema. I to manji dio problema. Istra se lijepo razvija i bogata je, makar stalno njurgaju na zagreb. Sjever gore Varaždin i to isto tako. Zašto je onda Slavonija totalno u kurcu? Očito postoji tu više od jednog problema.
istra
1)ima more
2014-04-12
Alat za obradu zemlje je motika. :)marcellus wrote:alatima za obradu zemlje...Triny wrote:I to bi obrađivao čime? Noktima?marcellus wrote:uglavnom da kurca znam o poljoprivredi i da imam desetak dvajst hektara i još mogućnost da uzmem nešto u zakup pa sigurno ne bi išao na posao... živio bi od toga
S tim baš nećeš puno napraviti. Za hektare su potrebni strojevi od nekoliko mil kuna. :)
Trinity-
2014-04-17
A ja tebi govorim da se u Slavoniji ne živi samo od hektara.marcellus wrote:Triny wrote:Ma...priča bajke ... :)asilovski wrote:Ošao bi se dogovoriti u poreznu hehehe inače volim i cijenim marcela ali nekad me vrlo neugodno iznenadi kao da je završio 3 razreda na Kozari 1943.g. i nikad nije izašao iz Kumorvca, pardon neviđene metropole i velegrada Zagrebije maximusTriny wrote:I to bi obrađivao čime? Noktima?marcellus wrote:uglavnom da kurca znam o poljoprivredi i da imam desetak dvajst hektara i još mogućnost da uzmem nešto u zakup pa sigurno ne bi išao na posao... živio bi od toga
I da ne odlaze oni koji imaju hektare.
Trinity-
2014-04-17
Madelaine wrote:malo se hrane stereotipi, kao i da su Dalmatinci lijeni..a, digli pola J.Amerike..Noor wrote:u sezoni da, al dođi sad....ne bi prepoznao, jer je zapušteno, obraslo i neuređeno.marcellus wrote:Pinochet wrote:marcellus wrote:i da, slažem se da je hrvatska užasno centralizirana, da je sve u zagrebu, da lokalni porezi trebaju biti veći a manji oni koji idu za centralnu državu, ali to je dio problema. I to manji dio problema. Istra se lijepo razvija i bogata je, makar stalno njurgaju na zagreb. Sjever gore Varaždin i to isto tako. Zašto je onda Slavonija totalno u kurcu? Očito postoji tu više od jednog problema.
istra
1)ima more
dalmacija nije kultivirana kao istra, iako osobno preferiram dalmaciju za ljetovanje, nema veze s lijenošću ima s drugim stvarima, kulturnim utjecajima itd
Triny wrote:A ja tebi govorim da se u Slavoniji ne živi samo od hektara.marcellus wrote:Triny wrote:Ma...priča bajke ... :)asilovski wrote:Ošao bi se dogovoriti u poreznu hehehe inače volim i cijenim marcela ali nekad me vrlo neugodno iznenadi kao da je završio 3 razreda na Kozari 1943.g. i nikad nije izašao iz Kumorvca, pardon neviđene metropole i velegrada Zagrebije maximusTriny wrote:
I to bi obrađivao čime? Noktima?
I da ne odlaze oni koji imaju hektare.
ne, odakle tolika imanja na prodaju u bescjenje
asilovski wrote:Ošao bi se dogovoriti u poreznu hehehe inače volim i cijenim marcela ali nekad me vrlo neugodno iznenadi kao da je završio 3 razreda na Kozari 1943.g. i nikad nije izašao iz Kumorvca, pardon neviđene metropole i velegrada Zagrebije maximusTriny wrote:I to bi obrađivao čime? Noktima?marcellus wrote:uglavnom da kurca znam o poljoprivredi i da imam desetak dvajst hektara i još mogućnost da uzmem nešto u zakup pa sigurno ne bi išao na posao... živio bi od toga
logična je pretpostavka ako imaš imanje i zemlju da imaš ili ćeš nabavit i traktor, priključke, dva roba...
drugacija je geo-klimatska situacija prvenstveno.marcellus wrote:Madelaine wrote:malo se hrane stereotipi, kao i da su Dalmatinci lijeni..a, digli pola J.Amerike..Noor wrote:u sezoni da, al dođi sad....ne bi prepoznao, jer je zapušteno, obraslo i neuređeno.marcellus wrote:Pinochet wrote:
istra
1)ima more
dalmacija nije kultivirana kao istra, iako osobno preferiram dalmaciju za ljetovanje, nema veze s lijenošću ima s drugim stvarima, kulturnim utjecajima itd
Tko moze napravit one suhozidove, npr.
2014-04-12
Page 8 of 12 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12
Similar topics
» Masovni egzodus Slavonije!!!
» Malo slađa,malo Zorka,malo trupci i motorka
» Kad je u pitanju srpska politička kultura, srpska mitološka kultura, stvari su malo kompleksnije, malo dublje i malo je to više ideologizirana, pervertirana svijest nego što mi znamo i pretpostavljamo
» Prevrtljivi SDP:Malo bi ukidali općine i županije,malo ne bi-ovisno sa kim koaliraju
» SOCIJALISTIČKI RASIZAM
» Malo slađa,malo Zorka,malo trupci i motorka
» Kad je u pitanju srpska politička kultura, srpska mitološka kultura, stvari su malo kompleksnije, malo dublje i malo je to više ideologizirana, pervertirana svijest nego što mi znamo i pretpostavljamo
» Prevrtljivi SDP:Malo bi ukidali općine i županije,malo ne bi-ovisno sa kim koaliraju
» SOCIJALISTIČKI RASIZAM
Page 8 of 12