Oprez sa hrvatskom Wickipedijom
Page 4 of 7
Page 4 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Oprez sa hrvatskom Wickipedijom
Jedan od najvećih pogreba u povijesti Splita - ispraćen Predrag Lucić
"U jeziku u kojemu živimo nema imenice za našega Tebe. Siromašan je jezik koji za tebe nema riječi. Zato što si prevelik i predrag za jedan ljudski život, otišao si prerano" rekao je novinar Boris Dežulović danas u Splitu na pogrebu kolegi Predragu Luciću, s kojim je pisao u Feralu. (ovdje video snimka govora, Dežulović se rasplače na kraju...). Na pogrebu je bilo nekoliko tisuća ljudi, što ga čini jednim od najvećih pogreba u povijesti Splita, između ostalih bili su ondje Zoran Pusić, Ivica Ivanišević, Veljan Radojković, Marin Jurjević, Viktor Ivančić, Boris Dežulović, Davor Bernardić, Milorad Pupovac, dok je Rade Šerbedžija pročitao dvije Lucićeve pjesme. Pokopan je uz 'Always Look on the Bright Side of Life' Monty Pythona. » Index
"U jeziku u kojemu živimo nema imenice za našega Tebe. Siromašan je jezik koji za tebe nema riječi. Zato što si prevelik i predrag za jedan ljudski život, otišao si prerano" rekao je novinar Boris Dežulović danas u Splitu na pogrebu kolegi Predragu Luciću, s kojim je pisao u Feralu. (ovdje video snimka govora, Dežulović se rasplače na kraju...). Na pogrebu je bilo nekoliko tisuća ljudi, što ga čini jednim od najvećih pogreba u povijesti Splita, između ostalih bili su ondje Zoran Pusić, Ivica Ivanišević, Veljan Radojković, Marin Jurjević, Viktor Ivančić, Boris Dežulović, Davor Bernardić, Milorad Pupovac, dok je Rade Šerbedžija pročitao dvije Lucićeve pjesme. Pokopan je uz 'Always Look on the Bright Side of Life' Monty Pythona. » Index
Sora- Posts : 23832
2014-04-29
Predrag Lucić rođen je 1964. u Splitu
Osnovnu i srednju školu završio je u Splitu, dok je kazališnu i radio režiju studirao na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. Od 1985. godine počeo je suradnju s Feralom, koji je u to vrijeme bio još samo satirični podlistak Nedjeljne Dalmacije. S Viktorom Ivančićem i Borisom Dežulovićem proširuje Feral Tribune i pokreće ga kao samostalnu novinu, kojoj je u prvim brojevima bio glavni i odgovorni urednik. Feral Tribune proglašen je najboljim satiričnim listom na svijetu, a dobiio je više inozemnih nagrada nego kompletno hrvatsko novinarstvo u svojoj povijesti.
Nakon gašenja Feral Tribunea, Lucić je 2008. godine prešao u Novi list. U našem listu je pisao dnevnu kolumnu "Trafika Predraga Lucića".
Bio je član Hrvatskog društva pisaca i Hrvatskog centra PEN-a. Objavio je "Greatest Shits - Antologiju suvremene hrvatske gluposti" u koautorstvu s Borisom Dežulovićem, 1998., pjesmaricu "Haiku haiku jebem ti maiku" 2003., knjigu lirike "Ljubavnici iz Verone" 2007., čitanke "Sun Tzu na prozorčiću" 2009., "Bezgaća povijesne zbiljnosti" 2010. godine i ''Gusle u magli'' 2013. godine. Od 2007. s Borisom Dežulovićem je nastupao u pjesničkom kabareu "Melodije Bljeska i Oluje".
Osnovnu i srednju školu završio je u Splitu, dok je kazališnu i radio režiju studirao na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. Od 1985. godine počeo je suradnju s Feralom, koji je u to vrijeme bio još samo satirični podlistak Nedjeljne Dalmacije. S Viktorom Ivančićem i Borisom Dežulovićem proširuje Feral Tribune i pokreće ga kao samostalnu novinu, kojoj je u prvim brojevima bio glavni i odgovorni urednik. Feral Tribune proglašen je najboljim satiričnim listom na svijetu, a dobiio je više inozemnih nagrada nego kompletno hrvatsko novinarstvo u svojoj povijesti.
Nakon gašenja Feral Tribunea, Lucić je 2008. godine prešao u Novi list. U našem listu je pisao dnevnu kolumnu "Trafika Predraga Lucića".
Bio je član Hrvatskog društva pisaca i Hrvatskog centra PEN-a. Objavio je "Greatest Shits - Antologiju suvremene hrvatske gluposti" u koautorstvu s Borisom Dežulovićem, 1998., pjesmaricu "Haiku haiku jebem ti maiku" 2003., knjigu lirike "Ljubavnici iz Verone" 2007., čitanke "Sun Tzu na prozorčiću" 2009., "Bezgaća povijesne zbiljnosti" 2010. godine i ''Gusle u magli'' 2013. godine. Od 2007. s Borisom Dežulovićem je nastupao u pjesničkom kabareu "Melodije Bljeska i Oluje".
C
Predrag Lucić rođen je 1964. u Splitu. Djed po očevoj strani je bio partizan, te su priče o njegovom sudjelovanju u partizanskim bitkama bile prisutne u obitelji. Za razliku od djeda Predraga Lucića, djedov brat je bio član domobranskih postrojbi te je tijekom ratnih godina nestao na Bleiburgu. Takvo obiteljsko nasljeđe uvelike je opterećivalo obitelj. Otac Predraga Lucića otišao je na privremeni rad u Njemačku gdje je ostao do svoje smrti 1991. Fakultet dramskih umetnosti, kazališnu i radio režiju, Predrag Lucić upisao je u Beogradu 1984. 1988. vraća se u Hrvatsku, a 1989. započinje suradnju s Nedjeljnom Dalmacijom u satiričnom podlistku koji se zvao Feral. 1990. s Feral Tribuneom prelazi u Slobodnu Dalmaciju, gdje radi kao predratni i ratni reporter. U ožujku 1993. godine napušta Slobodnu Dalmaciju i sa skupinom kolega pokreće satiričko-politički dvotjednik Feral Tribune. Prve brojeve lista potpisuje kao glavni i odgovorni urednik. U prosincu 1993. Feral Tribune postaje tjednik. Od tada pa sve do gašenja Ferala 2008. godine Lucić radi kao urednik lista, autor tekstova, uređuje internetske stranice, kreira fotomontaže, ispisuje i uređuje razne rubrike, te pokreće i uređuje "Biblioteku Feral Tribune". Pjesničke, prozne i dramske tekstove objavljivao u časopisima "Fantom slobode", "Sarajevske sveske", "Naše pismo" i drugima. Član je HDP-a i Hrvatskog P.E.N. centra.
Predrag Lucić
Predrag Lucić rođen je 1964. u Splitu. Djed po očevoj strani je bio partizan, te su priče o njegovom sudjelovanju u partizanskim bitkama bile prisutne u obitelji. Za razliku od djeda Predraga Lucića, djedov brat je bio član domobranskih postrojbi te je tijekom ratnih godina nestao na Bleiburgu. Takvo obiteljsko nasljeđe uvelike je opterećivalo obitelj. Otac Predraga Lucića otišao je na privremeni rad u Njemačku gdje je ostao do svoje smrti 1991. Fakultet dramskih umetnosti, kazališnu i radio režiju, Predrag Lucić upisao je u Beogradu 1984. 1988. vraća se u Hrvatsku, a 1989. započinje suradnju s Nedjeljnom Dalmacijom u satiričnom podlistku koji se zvao Feral. 1990. s Feral Tribuneom prelazi u Slobodnu Dalmaciju, gdje radi kao predratni i ratni reporter. U ožujku 1993. godine napušta Slobodnu Dalmaciju i sa skupinom kolega pokreće satiričko-politički dvotjednik Feral Tribune. Prve brojeve lista potpisuje kao glavni i odgovorni urednik. U prosincu 1993. Feral Tribune postaje tjednik. Od tada pa sve do gašenja Ferala 2008. godine Lucić radi kao urednik lista, autor tekstova, uređuje internetske stranice, kreira fotomontaže, ispisuje i uređuje razne rubrike, te pokreće i uređuje "Biblioteku Feral Tribune". Pjesničke, prozne i dramske tekstove objavljivao u časopisima "Fantom slobode", "Sarajevske sveske", "Naše pismo" i drugima. Član je HDP-a i Hrvatskog P.E.N. centra.
K
Dakle , kratko
Jad i bijeda hrvatske kulture je u tom da se ponasa jalnuski, diskriminacijski i prezrivo prema onima koji nisu RVATINE a hoce uciniti nesto u obrazovanju i kulturi za Hrvatsku .
Tko je bio meta najžešćih napada u RH
Jokic
Lučić
Šerbedžija
Balašević
Frljic
Sto im je zajednicko?
Srbi su ili polusrbin
Razotkrivanje hrvatskoh lazi i mitova u formi vrhunske kulture : satire, drame, poezije..im je posao.
CARDAKLIJE u hrbatskoj ..njima ni TESLA NI Andrić nisu do koljena
Njima i njihovom goloj primitivizmu u kojimsu uvukli naciju
Fuj .
Nitko na ovom jadnom forumu nije u stanju pojmiti unkojoj dubokoj kaljuži nekulture se valja,
Osim gnjeca ali on nije Hrvat negi istrijan
Dakle , kratko
Jad i bijeda hrvatske kulture je u tom da se ponasa jalnuski, diskriminacijski i prezrivo prema onima koji nisu RVATINE a hoce uciniti nesto u obrazovanju i kulturi za Hrvatsku .
Jokic
Lučić
Šerbedžija
Balašević
Frljic
Sto im je zajednicko?
Srbi su ili polusrbin
Razotkrivanje hrvatskoh lazi i mitova u formi vrhunske kulture : satire, drame, poezije..im je posao.
Fuj .
Nitko na ovom jadnom forumu nije u stanju pojmiti unkojoj dubokoj kaljuži nekulture se valja,
Lucic i Frljic nisu srbi nit polusrbi...ipak realno frljic je idiot ovaj lucic nije ali je perfidniji...ipak od trojke ivancic-lucic-dezulovic ovaj posljednji je nekako malo ajmo rec prohrvatski skloniji...Sora wrote:K
Dakle , kratko
Jokic
Lučić
Šerbedžija
Balašević
Frljic
Sto im je zajednicko?
Srbi su ili polusrbin
Fuj .
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Lucićeva sahrana i broj ljudi koji su ga ispratili pokazuje kakav je ugled imao.
Bio je to veliki čovjek i novinar. Pisac i književnik. Lani sam ga upoznao iza trgovine gdje sam bio na pivi,pričao sa njime i kasnije došao na promociju knjige "Razgovori sa Smojom",gdje su bili on i Dežulović.
Divan čovjek. Baš mi je ono žao,što je tako rano umro.
Bio je to veliki čovjek i novinar. Pisac i književnik. Lani sam ga upoznao iza trgovine gdje sam bio na pivi,pričao sa njime i kasnije došao na promociju knjige "Razgovori sa Smojom",gdje su bili on i Dežulović.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Jastrebe bruda...koga ti od poznatih osoba nisi susreo na pivi 'iza ducana'...iz hrvatske gotovo sve a iz ex yu poprilican broj...jastreb wrote:Lucićeva sahrana i broj ljudi koji su ga ispratili pokazuje kakav je ugled imao.
2015-09-08
To mjesto zovemo "Špica". Ljudi tu dosta često idu. Taj dan Lucić i Dežulović imali su promociju knjige. Pa je Lucić proša. Pa smo malo divanili š njim.vuksadinare wrote:Jastrebe bruda...koga ti od poznatih osoba nisi susreo na pivi 'iza ducana'...iz hrvatske gotovo sve a iz ex yu poprilican broj...jastreb wrote:Lucićeva sahrana i broj ljudi koji su ga ispratili pokazuje kakav je ugled imao.
No bit je u tome što su ga ljudi poštivali. Napose njegovi Splićani,o čemu govori ogroman broj ljudi na sprovodu.
Bio je legenda.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Ma splicani ti idu u vecem broju kad umre bilo koji poznatiji splicanin...tradicija..inace to je tako u dalmaciji...neki red...drugo prilika da se vide ili budu vidjeni oni koji nisu duze vidjenijastreb wrote:To mjesto zovemo "Špica". Ljudi tu dosta često idu. Taj dan Lucić i Dežulović imali su promociju knjige. Pa je Lucić proša. Pa smo malo divanili š njim.vuksadinare wrote:Jastrebe bruda...koga ti od poznatih osoba nisi susreo na pivi 'iza ducana'...iz hrvatske gotovo sve a iz ex yu poprilican broj...jastreb wrote:Lucićeva sahrana i broj ljudi koji su ga ispratili pokazuje kakav je ugled imao.
No bit je u tome što su ga ljudi poštivali. Napose njegovi Splićani,o čemu govori ogroman broj ljudi na sprovodu.
Bio je legenda.
2015-09-08
Jesu ali nebitnovuksadinare wrote:Lucic i Frljic nisu srbi nit polusrbi...ipak realno frljic je idiot ovaj lucic nije ali je perfidniji...ipak od trojke ivancic-lucic-dezulovic ovaj posljednji je nekako malo ajmo rec prohrvatski skloniji...Sora wrote:K
Dakle , kratko
Jokic
Lučić
Šerbedžija
Balašević
Frljic
Sto im je zajednicko?
Srbi su ili polusrbin
Fuj .
Stvar se svodi na uobicajeno prebrojavanje krvnih zrnaca
Nista drugo ne znate
Zazo ste tu gdje jeste
Na dnu EU
Ali kako,tko ti je reko za moje povremene aktivnosti ?mamin sin wrote:Noor wrote:a tko inače uređuje i piše tu hrvatsku wikipediju?
iknar je gay
http://ex-iskon.forumcroatian.com/u208
tj, dok ga ne otkriju
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
Ali,ako netko zna da sam to ja tamo,onda nije niti čudno kako me se sabotira.Osim toga,nije hrvatska wikipedija jedina na kojoj participiram u uređivanju.Na jednoj drugoj sam i stalni suradnik.
2015-07-23
Četničko sijelo.Sora wrote:Jedan od najvećih pogreba u povijesti Splita - ispraćen Predrag Lucić
Sora wrote:K
Dakle , kratko
Jokic
Lučić
Šerbedžija
Balašević
Frljic
Sto im je zajednicko?
Srbi su ili polusrbin
Fuj .
Hvala Bogu da više ne zagađuje hrvatsku zemlju!jastreb wrote:Lucićeva sahrana i broj ljudi koji su ga ispratili pokazuje kakav je ugled imao.
Pa to je najbolja stvar na internetu.Jedina stvar na koju slobodnomisleći ljudi mogu sudjelovati i kreirati,dok recimo u služebnom leksikografskom zavodu postoje takođe brojne neistine,ali su pod kontrolom sistema,te na njih ne možeš uticati.Na wikiju bar nemaju monopol na istinu.Leviathan2 wrote:nabijem i tu wikipediju na kurac
2015-07-23
nabijem na kurac i leksikografski zavodסמאל wrote:Pa to je najbolja stvar na internetu.Jedina stvar na koju slobodnomisleći ljudi mogu sudjelovati i kreirati,dok recimo u služebnom leksikografskom zavodu postoje takođe brojne neistine,ali su pod kontrolom sistema,te na njih ne možeš uticati.Na wikiju bar nemaju monopol na istinu.Leviathan2 wrote:nabijem i tu wikipediju na kurac
a kreiranje istine je kreiranje istine, uvijek neciji pogled na istinu
wikipedija je smece i tocka
Pa i ja sam nekad prije tako mislio,a sad smatram kako je to ozbiljan i hvale vrijedan projekt.Leviathan2 wrote:nabijem na kurac i leksikografski zavodסמאל wrote:Pa to je najbolja stvar na internetu.Jedina stvar na koju slobodnomisleći ljudi mogu sudjelovati i kreirati,dok recimo u služebnom leksikografskom zavodu postoje takođe brojne neistine,ali su pod kontrolom sistema,te na njih ne možeš uticati.Na wikiju bar nemaju monopol na istinu.Leviathan2 wrote:nabijem i tu wikipediju na kurac
2015-07-23
bio bi ozbiljan i hvalevrijedan projekt kad nebi svaka budala ubacivala svoje vidjenje, ajd eventualno eventualno science dio je dobar, sve ostalo je smeceסמאל wrote:Pa i ja sam nekad prije tako mislio,a sad smatram kako je to ozbiljan i hvale vrijedan projekt.Leviathan2 wrote:nabijem na kurac i leksikografski zavodסמאל wrote:Pa to je najbolja stvar na internetu.Jedina stvar na koju slobodnomisleći ljudi mogu sudjelovati i kreirati,dok recimo u služebnom leksikografskom zavodu postoje takođe brojne neistine,ali su pod kontrolom sistema,te na njih ne možeš uticati.Na wikiju bar nemaju monopol na istinu.Leviathan2 wrote:nabijem i tu wikipediju na kurac
Naprimjer,kad ideš korigirati neki članka za koji smatraš kako nije odgovarajuće predstavljen,ne ideš ovako radikalno kao što je netko napravio ovo s Lucićem,već ideš s detaljima,navedeš kontraverze,i tako sve dok taj članak ne bude spremljen i snimljen tako da netko poslije tko uređuje iza tebe,u slučaju zloupotrebe pnovno se vrati,kako bih rekao,,na tvorničke postavke''
Ja to u početku nisam znao,pa se kao budala potrudim,sve izmjenim i korigiram,kad ujutro pogledam,sve vraćeno kako je i bilo,i cijeli moj trud uzalud,ali onda sam naučio postepeno i pravovremeno djelovati.
Wiki je zakon,samo treba imati strpljenja i djelovati neutralno dok ne dobiješ status suradnika.
Ja to u početku nisam znao,pa se kao budala potrudim,sve izmjenim i korigiram,kad ujutro pogledam,sve vraćeno kako je i bilo,i cijeli moj trud uzalud,ali onda sam naučio postepeno i pravovremeno djelovati.
Wiki je zakon,samo treba imati strpljenja i djelovati neutralno dok ne dobiješ status suradnika.
2015-07-23
Page 4 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» U hrvatskom društvu postoji odbojnost prema svemu hrvatskom
» Hrvatska oprez!Marie Le Pen lobira za Veliku Srbiju
» Oprez,kruzi sms koji briše androide! Iza napada stoji Putin.
» POTROŠAČI OPREZ! S tržišta se povlači proizvod od konoplje – nije siguran za prehranu
» Češki ministar se zabrinuo:Česi oprez desetak nas godišnje gine u Hrvatskoj
» Hrvatska oprez!Marie Le Pen lobira za Veliku Srbiju
» Oprez,kruzi sms koji briše androide! Iza napada stoji Putin.
» POTROŠAČI OPREZ! S tržišta se povlači proizvod od konoplje – nije siguran za prehranu
» Češki ministar se zabrinuo:Česi oprez desetak nas godišnje gine u Hrvatskoj
Page 4 of 7