Ukidaju se dozvole za gljive,šparoge i druge šumske đakonije
Page 4 of 6
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Ukidaju se dozvole za gljive,šparoge i druge šumske đakonije
ne kreće...za pravo tek kreće kad ti počneš o mobitelima i tabletimaveber wrote:kreće chatNoor wrote:
volim vrganje na gulaš...ti?
stvar je da je taj namet obuhvaćao i privatne šume. jebote nemrem u svojoj šumi brat gljive ili bljušt. otprilike da mi naplate namet za trešnju u dvorištu.
u njemačkoj se naplaćuje ulazak u šumu, državnu.
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
nee, bas bjela pecurka, kad je prelomis pusta ono bijelo mlijeko, malkice je otrovna al je jako fina za jesti :Dmaggie13 wrote:Bukovaca :-)Leviathan2 wrote:bjela pecurka mi je najukusnija gljivacrvenkasti wrote:Znam još i lisičarke i sunčanice, kod njih nema opasnosti, lako ih prepoznaš. Pečurku možeš zamijeniti za pupavku, ako ne paziš.
bukovača se može proizvoditi tokom cijele godine u kontroliranim uvjetimaveber wrote:micelij se ne sadi i gljiva živi u simbiozi sa šumom.Leviathan2 wrote:pa nek posade varganje, nema frke, nek naplacuju :D
ako ljudi mogu napravit pecalista za gobi ribolovce, zas i drzava nebi napravila gljivista za hobi skupljace hljiva koji bi hobi uredno platili :D
2017-10-06
njeno Visočanstvo BlagvaLeviathan2 wrote:a ovo je kraljica gljiva :D
2017-10-06
ma pečurka je šampinjon...i nije otrovanLeviathan2 wrote:nee, bas bjela pecurka, kad je prelomis pusta ono bijelo mlijeko, malkice je otrovna al je jako fina za jesti :Dmaggie13 wrote:Bukovaca :-)Leviathan2 wrote:bjela pecurka mi je najukusnija gljivacrvenkasti wrote:Znam još i lisičarke i sunčanice, kod njih nema opasnosti, lako ih prepoznaš. Pečurku možeš zamijeniti za pupavku, ako ne paziš.
2017-10-06
kao i pečurka, shi take i sl.Noor wrote:bukovača se može proizvoditi tokom cijele godine u kontroliranim uvjetimaveber wrote:micelij se ne sadi i gljiva živi u simbiozi sa šumom.Leviathan2 wrote:pa nek posade varganje, nema frke, nek naplacuju :D
ako ljudi mogu napravit pecalista za gobi ribolovce, zas i drzava nebi napravila gljivista za hobi skupljace hljiva koji bi hobi uredno platili :D
2014-12-30
kakva j eovo gljiva :D
ma to je trubača. kod mene ih u šumi trgaju. onda se svadim s budalama da netko to možda jede.Leviathan2 wrote:
2014-12-30
inace je poluotrovnaveber wrote:ma to je trubača. kod mene ih u šumi trgaju. onda se svadim s budalama da netko to možda jede.Leviathan2 wrote:
iskuhas je par minuta u vreloj vodi i onda izdinstas
ima spcifican okus i odlicna je
2014-04-17
Znam da nije isto...ja volim bukovace :-))Leviathan2 wrote:nee, bas bjela pecurka, kad je prelomis pusta ono bijelo mlijeko, malkice je otrovna al je jako fina za jesti :Dmaggie13 wrote:Bukovaca :-)Leviathan2 wrote:bjela pecurka mi je najukusnija gljivacrvenkasti wrote:Znam još i lisičarke i sunčanice, kod njih nema opasnosti, lako ih prepoznaš. Pečurku možeš zamijeniti za pupavku, ako ne paziš.
2014-04-11
dobre su bukovace, jesi probala rujnicu iliti blagvu?maggie13 wrote:Znam da nije isto...ja volim bukovace :-))Leviathan2 wrote:nee, bas bjela pecurka, kad je prelomis pusta ono bijelo mlijeko, malkice je otrovna al je jako fina za jesti :Dmaggie13 wrote:Bukovaca :-)Leviathan2 wrote:bjela pecurka mi je najukusnija gljivacrvenkasti wrote:Znam još i lisičarke i sunčanice, kod njih nema opasnosti, lako ih prepoznaš. Pečurku možeš zamijeniti za pupavku, ako ne paziš.
2014-04-17
pupavku možeš zamjeniti sa sunčanicom
2014-12-30
prsten na stručku i jaje iz kojeg se razvilacrvenkasti wrote:Pupavku ćeš prepznati po tome što ima korijen:
2017-10-06
Ne. Ovo je trubača.veber wrote:
ma to je trubača. kod mene ih u šumi trgaju. onda se svadim s budalama da netko to možda jede.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Pa i ne baš.veber wrote:pupavku možeš zamjeniti sa sunčanicom
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
bolja je od bilo kakvog šniclajastreb wrote:Pa i ne baš.veber wrote:pupavku možeš zamjeniti sa sunčanicom
2017-10-06
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Plenkijeva diplomacija daje rezultate: Rusi ukidaju sve izvozne dozvole za za hrvatske proizvođače
» Rusija intervenirala u Turskoj, 11 vojnih aviona gasi šumske požare
» Ruske babe koje beru gljive
» dodo iz tkz. republike sumske prijeti
» Elon Musk je iz republike šumske
» Rusija intervenirala u Turskoj, 11 vojnih aviona gasi šumske požare
» Ruske babe koje beru gljive
» dodo iz tkz. republike sumske prijeti
» Elon Musk je iz republike šumske
Page 4 of 6