Ukidaju se dozvole za gljive,šparoge i druge šumske đakonije
Page 3 of 6
Page 3 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Ukidaju se dozvole za gljive,šparoge i druge šumske đakonije
Jovica?crvenkasti wrote:jastreb wrote:Milan?crvenkasti wrote:Jedan moj susjed se najeo otrovnih gljiva, vozio sam ha u bolnicu, jedva su ga spasili.
nije on, drugi jedan
nijedancrvenkasti wrote:Leviathan2 wrote:netocnom u njemackoj se naplacuje u uredjene sume koje su predvidjene kao izletistaveber wrote:kreće chatNoor wrote:
volim vrganje na gulaš...ti?
stvar je da je taj namet obuhvaćao i privatne šume. jebote nemrem u svojoj šumi brat gljive ili bljušt. otprilike da mi naplate namet za trešnju u dvorištu.
u njemačkoj se naplaćuje ulazak u šumu, državnu.
jesi ti njemac ili on?
Odvezem ja njega na Rebro, on polumrtav, jedva diše. Tamo mi sestra na prijemnom kaže, ne može ovdje, vozi ga u drugu bolnicu, mi tu ne liječimo one što se otruju gljivama. Onda sam ga još i morao voziti u vojnu bolnicu. Užas.
crvenkasti-
2014-04-17
Šta je pojeo? Obično ovi koje odmah uhvati mučnina imaju velike šanse za spas. Moguće je da je pojeo neku manje otrovnu gljivu,ili jestivu,a pokvarenu.crvenkasti wrote:Odvezem ja njega na Rebro, on polumrtav, jedva diše. Tamo mi sestra na prijemnom kaže, ne može ovdje, vozi ga u drugu bolnicu, mi tu ne liječimo one što se otruju gljivama. Onda sam ga još i morao voziti u vojnu bolnicu. Užas.
Ja sam se jednom otrovao sa pokvarenim vrganjima,ali ništa strašno. samo je povraćanje bilo obilno.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
pa dis na rebro s njim, rebro je za puknuta rebracrvenkasti wrote:Odvezem ja njega na Rebro, on polumrtav, jedva diše. Tamo mi sestra na prijemnom kaže, ne može ovdje, vozi ga u drugu bolnicu, mi tu ne liječimo one što se otruju gljivama. Onda sam ga još i morao voziti u vojnu bolnicu. Užas.
vojna bolnica i to, draskoviceva hitna
tctc,
a mogo si mu dat dvi ljute da popije, odma bi se oporavio
jastreb wrote:Šta je pojeo? Obično ovi koje odmah uhvati mučnina imaju velike šanse za spas. Moguće je da je pojeo neku manje otrovnu gljivu,ili jestivu,a pokvarenu.crvenkasti wrote:Odvezem ja njega na Rebro, on polumrtav, jedva diše. Tamo mi sestra na prijemnom kaže, ne može ovdje, vozi ga u drugu bolnicu, mi tu ne liječimo one što se otruju gljivama. Onda sam ga još i morao voziti u vojnu bolnicu. Užas.
Ja sam se jednom otrovao sa pokvarenim vrganjima,ali ništa strašno. samo je povraćanje bilo obilno.
Ne znam, vjerojatno pupavku, vozio sam ga navečer, a jeo je za ručak.
crvenkasti-
2014-04-17
gljivin otrov opako razara jetru..zato ljudi umiru sigurno
Guest- Guest
pupavke su ok ako se zna kak ih pripremit :D
pupavka je jedina naša smrtonosna gljiva
crvenkasti-
2014-04-17
istina..volim vise gljive nego meso..ali ne ove industrijske...vrganji,lisicarke,prirodnoLeviathan2 wrote:ali su te gljive bogate nekim supstancama i kad se otrov eliminira iz njih su bas ooooooopapismejker wrote:gljivin otrov opako razara jetru..zato ljudi umiru sigurno
najopasnije su ipak vaginalne gljive..
Guest- Guest
Ne. Muhare. One crvene sa bijelim točkicama. U Italiji ih jedu bez ikakvih problema,ali ih posebno pripremaju. Kod nas su zabilježena neka trovanja muharom u Dubrovniku,a otrovali se Rusi.Leviathan2 wrote:pupavke su ok ako se zna kak ih pripremit :D
U Sibiru ih jedu ,ali te sibirske muhare nemaju otrova kao ove kod nas.
U svakom slučaju muhare jesu otrovne,ali nisu smrtonosne. Ni blizu kao pupavke i panterovka.
2014-04-22
Imaš zelenu i bijelu pupavku. Obje su smrtonosne. I panterovka također.crvenkasti wrote:pupavka je jedina naša smrtonosna gljiva
Imaš ih još nešto manje poznatih.
2014-04-22
i prdavac je jestiv kad je mlad
crvenkasti-
2014-04-17
Znam još i lisičarke i sunčanice, kod njih nema opasnosti, lako ih prepoznaš. Pečurku možeš zamijeniti za pupavku, ako ne paziš.
crvenkasti-
2014-04-17
To si naporan, k'oi ja..pa nas puste na miruLeviathan2 wrote:ma idiotizammaggie13 wrote:Tako je i u nekim drugim zemljama.
Kao sto vec rekoh: kopiraju zakone koji im odgovaraju, a ignoriraju one koji im se ne svidjaju.
prije dvije godine u italiji, korak od austrije naleti na mene u sumi njihova verzija lugara, pita me sto radim u sumi, reko trazim gljive,
jel imam dozvolu, reko nemam, e bez dozvole nemos trazit gljive
reko boli me kurac za tebe i za dozvolu, naravno da nisam trazio gljive nego sam ga provocirao
lik trazi osobni ja ga posaljem vafanculo, medjutim dojde mi za dva mjeseca kazna od 300 eura
ja kaznu u smece, dojde opomena
dojde opet opomena,
dojde poziv na sud,
ja posaljem pismo na sud da nemam vremena ali da se u buducosti budemo dogovorili o terminu kad mogu doci
dolazi mi vigile, nes ko komunalni policajac na ugovaranje termina,ja inzistiram na suboti ili nedelji ,
lik me gleda kao da sam lud,
ja mu predlozim da mogu pod ruckom razgovarat sa sudijom preko skajpa
dolazi nakon par dana opet vigil i trazi broj skajpa :D
dogovorim se sa sudijom
dolazim na sud, dvije recenice, tj pitanja onom nazovi lugaru
da li ima ikakovo ovlascenje legitimirati osobu
i da li sam ja imao gljive kad smo se sreli ili bilo kakvu vrecicu torbu ili ruksak
okrenem se sudiji i velim, nisam znao da se trazenje gljiva naplacuje, ajd razumljivo mi je branje, al trazenje :D
okrenem se i odem, nikad nije stiglo ni rjesenje od suda nit kakav glas
kopiraju idiotske zakone
:-D
Inace, imaju i dnevne dozvole za ulazak u sume..pa beres i jagode, borovnice..;-)
2014-04-12
bjela pecurka mi je najukusnija gljivacrvenkasti wrote:Znam još i lisičarke i sunčanice, kod njih nema opasnosti, lako ih prepoznaš. Pečurku možeš zamijeniti za pupavku, ako ne paziš.
Leviathan2 wrote:bjela pecurka mi je najukusnija gljivacrvenkasti wrote:Znam još i lisičarke i sunčanice, kod njih nema opasnosti, lako ih prepoznaš. Pečurku možeš zamijeniti za pupavku, ako ne paziš.
Odat ću ti trik: Listići s donje strane moraju biti crvenkasti, onda si siguran da nije pupavka.
crvenkasti-
2014-04-17
Bukovaca :-)Leviathan2 wrote:bjela pecurka mi je najukusnija gljivacrvenkasti wrote:Znam još i lisičarke i sunčanice, kod njih nema opasnosti, lako ih prepoznaš. Pečurku možeš zamijeniti za pupavku, ako ne paziš.
2014-04-12
ne kreće...za pravo tek kreće kad ti počneš o mobitelima i tabletimaveber wrote:kreće chatNoor wrote:
volim vrganje na gulaš...ti?
stvar je da je taj namet obuhvaćao i privatne šume. jebote nemrem u svojoj šumi brat gljive ili bljušt. otprilike da mi naplate namet za trešnju u dvorištu.
u njemačkoj se naplaćuje ulazak u šumu, državnu.
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Page 3 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Plenkijeva diplomacija daje rezultate: Rusi ukidaju sve izvozne dozvole za za hrvatske proizvođače
» Rusija intervenirala u Turskoj, 11 vojnih aviona gasi šumske požare
» Ruske babe koje beru gljive
» dodo iz tkz. republike sumske prijeti
» Elon Musk je iz republike šumske
» Rusija intervenirala u Turskoj, 11 vojnih aviona gasi šumske požare
» Ruske babe koje beru gljive
» dodo iz tkz. republike sumske prijeti
» Elon Musk je iz republike šumske
Page 3 of 6