ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KATOLIČKI ATEIST

Page 6 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Go down

KATOLIČKI ATEIST - Page 6 Empty Re: KATOLIČKI ATEIST

Post by RayMabus Tue 26 Dec - 11:27

RayMabus wrote:
RayMabus wrote:Božić je samo jedan dan, samo ga crkva smije komentirati, vjerski je blagdan

I izbacite više iz uma da se radi tu o usranom Valentinovu

NERADI SE
Mada šta se mene tiče može i tri dana da bude

..... samo će bit malo teško objasnit da je ova tri dana rađala
Šalim se naravno, samo vam pokušavam na duhovit način objasnit da nema dva, tri, pet, deset dana

SAMO JEDAN

RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest Tue 26 Dec - 11:43

Opet Krscani osli sjesti za stolovbe i jesti... :clown
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Noor Tue 26 Dec - 12:29

dzango wrote:
kaja wrote:
dzango wrote:
kaja wrote:
Triny wrote:
Pa i je.
Obitelj se valjda skuplja za praznim stolom, fuj sva ta hrana i piće, to je grešno.
Obitelj se mora okupiti u ladnoj crkvi i kasnije na komad kruha od prekjučer. 
Njih zaista nervira sreća izgleda..
Praznik i jeste molitva i zajedništvo. Ne kupoholičarsko proseravanje po tržnim centrima. Porodica na okupu a ne svinja na trpezi.
Je, a kad je vrijeme za poklone ti im veliš i isus je bio siromašan, nema. 
Nije to to. Zajedništvo da, ali ako ljudi hoce kupovati i castititi se neka uživaju. 
Nema ih tko prozivati za to.

Stvar i jeste u tome što ovi uživaju u kupovini a ne u deljenju. Kupovina im je postala nova religija. Izgubio se svaki smisao.
x
Noor
Noor

2017-10-06

Back to top Go down

Post by Stanojko Tue 26 Dec - 12:30

x2

2014-05-05

Back to top Go down

Post by danni1 Tue 26 Dec - 12:49

dzango wrote:
danni1 wrote:
dzango wrote:
pismejker wrote:
dzango wrote:

Može sve. Ali to je jeres reći u potrošačkom društvu koje ti nameće standarde koje moraš da ispuniša ako "hoćeš da ti bude lepo za praznik". Ko kaže da trpeza mora da bude bogata? TV i reklamne agencije koje stvaraju takvu sliku za zombi konzumente? Koka kola i mega marketi?
Previse ti to doslovno shvatjas...

vis,opet velika vetina ljudi baulja po vajnahtmarketima i soping centrima i GLEDA,POPIJE KOFI,POJEDE NEKI SLATKIS...Kupovina ima,ali ne onih megalomanskih,napose,svi se opet okupe u obitelji i stave na stol,uglavnom prosjecne,ne stvari od tisuca ojrova..
sve je to vise parada,da bi se ljudi opustili i bili boljeg raspolozenja..
ja eto nisam na vajnahmarktu popio niti ono gluhovino,sa klincicima..niti ista kupio,osim kobasa konjskih i jelenjih kod Madjara..i to je to..sve ostalo sitnice u biti..Rujka usolila puricu,ja ispeko,francusku napravili i baklavu..cisto ako tko dodje ali malo i za nas..
dobio sam od Rujke X BOX X,ja njoj kupio čizmice lijepe i zdjelu za votje od pravog kristala,i to je to.. :cleanteeth
Stvar i jeste u tome da bude skromno i da se izbegne kupoholičarsko ludilo koje nameću mediji. Nije praznik kupovanje već nešto drugo.
Dosta je bilo skromnog za vrijeme Jugoslavije, ja hoću da moja mater i moja cijela obitelj uživa obilje ovih dana i ako mogu, a hvala Bogu mogu, to obilje ću im i priuštiti.

Ovog kao da su pravili u Koka koli. Može da im bude zaštitno lice.

O kakvom obilju pričaš? Daj malo obajsni. Prase i torta na stolu su nekakvo obilje koje tvojoj mami zdovoljavaju sve životne potrebe jer su joj tako rekli na TV-u?
Prase, torte, sirevi, vina, slastice....svakakve pizdarije za koje nisam ni znao da postoje. Danas jeo sir s ananasom i lješnjacima...WTF...i takva pizdarija postoji, i svakako ću je probati. Ne ne treba biti siromašno ako ne mora.
To što je bilo tako, siromašno, u jebenoj Jugi ne znači da mora biti i danas kad imamo na raspolaganju sve i sve nam je dostupno.

Male
2014-04-16

Back to top Go down

Post by danni1 Tue 26 Dec - 12:53

jastreb wrote:Osim toga,ako ja na Božić mogu bez cuge,možete svi.
Mogu ali ne moraju, poanta je u umjerenosti. Ne moraš se razvalit od cuge. Pij malo pij dobro.

Male
2014-04-16

Back to top Go down

Post by dzango Tue 26 Dec - 13:04

danni1 wrote:
dzango wrote:
danni1 wrote:
dzango wrote:
pismejker wrote:
Previse ti to doslovno shvatjas...

vis,opet velika vetina ljudi baulja po vajnahtmarketima i soping centrima i GLEDA,POPIJE KOFI,POJEDE NEKI SLATKIS...Kupovina ima,ali ne onih megalomanskih,napose,svi se opet okupe u obitelji i stave na stol,uglavnom prosjecne,ne stvari od tisuca ojrova..
sve je to vise parada,da bi se ljudi opustili i bili boljeg raspolozenja..
ja eto nisam na vajnahmarktu popio niti ono gluhovino,sa klincicima..niti ista kupio,osim kobasa konjskih i jelenjih kod Madjara..i to je to..sve ostalo sitnice u biti..Rujka usolila puricu,ja ispeko,francusku napravili i baklavu..cisto ako tko dodje ali malo i za nas..
dobio sam od Rujke X BOX X,ja njoj kupio čizmice lijepe i zdjelu za votje od pravog kristala,i to je to.. :cleanteeth
Stvar i jeste u tome da bude skromno i da se izbegne kupoholičarsko ludilo koje nameću mediji. Nije praznik kupovanje već nešto drugo.
Dosta je bilo skromnog za vrijeme Jugoslavije, ja hoću da moja mater i moja cijela obitelj uživa obilje ovih dana i ako mogu, a hvala Bogu mogu, to obilje ću im i priuštiti.

Ovog kao da su pravili u Koka koli. Može da im bude zaštitno lice.

O kakvom obilju pričaš? Daj malo obajsni. Prase i torta na stolu su nekakvo obilje koje tvojoj mami zdovoljavaju sve životne potrebe jer su joj tako rekli na TV-u?
Prase, torte, sirevi, vina, slastice....svakakve pizdarije za koje nisam ni znao da postoje. Danas jeo sir s ananasom i lješnjacima...WTF...i takva pizdarija postoji, i svakako ću je probati. Ne ne treba biti siromašno ako ne mora.
To što je bilo tako, siromašno, u jebenoj Jugi ne znači da mora biti i danas kad imamo na raspolaganju sve i sve nam je dostupno.
Ispazni motak koji su ubedili da mu treba nešto što mu ne treba. Klasičan primer potrošačkog društva. Vi slavite Božić ili rimske bahanalije? Nekoliko dana prežderavanja i proseravanja koje plaćaju celogodišnjim rmbačenjem. Bez sira sa ananasom i lešnicima ne mogu da žive a do juče su jeli klot pasulj.
dzango
dzango

2014-04-19

Back to top Go down

Post by melkior Tue 26 Dec - 13:44

Pravo je pitanje što je danas kršćanstvo, što bi kršćanstvo trebalo biti u odnosu na ono što je pružlo ljudima prije stotinu ili dvije stotina godina, a što im pruža danas. Ja sam kršćanin, katolik, ali sam si malo razmišljao ovih dana što je to što kršćanstvo pruža čovjeku. Ila ajmo šire, uopće Biblija. Imaš Boga na kojeg se ne možeš osloniti da te neće zadesiti potres, poplava, teška bolest, velika bijeda ili rat. Da nema grijeha i smrti, Bog bi bio običan parazit, krpelj na ljudskim strahovima i čežnjama. Dok god postoji grijeh i smrt, ne možemo se osloboditi Boga. Čitava Biblija opisuje Boga kao velikog bossa mafije koji upada nekom vlasniku kafića u lokal, protivno njegovoj volji unosi automat za kockanje i počne prisilno naplaćivati proviziju za njegovo korištenje vlasniku kafića. Potom počne nuditi uskuge zaštite i sigurnosti od mafije. Eh, ali kad vlasnik kafića ustvrdi da mu ne treba zaštita od mafije, onda ga ta ista mafija natuče ko vola u kupusu da mu ipak pokaže kako mu treba zaštita od mafije. Pa tako vlasnik kafića počne plaćati još jedan reket bossu mafije, onaj za sigurnost. I tako prolaze dani, mjeseci i godine u plaćanju neželjene provizije za automat z poker kao i reketa za sigunost. Nakon toga, pošalje mafijaški boss svoga sina da na svojim plećima, opet bezpitanja i dopuštenja vlasnika kafića, iznese automat za poker van iz kafića. I bio bi blasnik kafića sretan da se riješio gamadi i parazita, da mu za uslugu iznošenja automata za poker van iz kafića sin mafijaškog bossa nije zatražio da mu ovaj prepiše vlasništvo nad čitavim kfićem, kućom i obitelji vlasnika kafića. Ljupko zar ne? Evo vam razjašnjenje prispodobe: kafić, to je ljudska duša, automat za poker je grijeh. Provizija koju plaća vlasnik kafića je kazna ili iskupljenje za grijeh, sin mafijaškog bossa koji na vlastitim plećima iznosi automat za poker iz kafića je Isus, koji za uzvrat traži da mu pripišeš vlasništvo nad svojom dušom, kućom i obitelji. Lucifer je loš mafijaški sin koji je unio automat za poker u kafić, dobar mafijaški sin je onaj koji ga iznosi van. Ako vlasnik kafića neće sinu mafijaškog bossa pripisati vlasništvo nad kafićem, kućom i obitelji, ovaj će ga za kaznu prepustiti "lošem" mafijaškom sinu, Luciferu koji će mu čitav kafić, a možda i kuću pretvoriti u kockarnicu. To vam najbolje opisuuje Knjiga o Jobu. Bog je kao vlasnik pit bulla (Lucifera kojeg drži na lancu) i kojeg, prema potrebi, pušta na ljude da se nad njima iživljava. Tako Bog glumi dobrog i lošeg policajca, a ljudi kroz čitavu povijest puše priče o spasenju, krivnji i iskupljenju. Prava je istina da je Bog stvorio čovjeka slabog na grijeh, a onda mu tu slabost propisno i naplatio po svim dobrim pravilima Don Vita Corleonea.
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by melkior Tue 26 Dec - 13:49

Što je to što kršćanstvo danas nudi suvremenom čovjeku? Spasenje od islama? S islamom bi se europski čovjek puno efikasnije obračunao kao s neprijateljskim elementom da nema kršćanstva; holokaustom u Europi i atomskom bombom po Bliskom istoku. Ništa Crkva Katolička ni religija nije ponudila suvremenom čovjeku; nikakvu ezoteriju, nikakav misticizam ni spoznaju. Imaju istinu koju skrivaju kao zmija noge, navbodno je čuvaju, ali prava je istina da masama nedaju uvid u vječite istine jer bi inače oni sami (kler) postali nepotrebni.
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by melkior Tue 26 Dec - 13:50

Postali su kao farizeiji i licemjeri iz Isusova doba: drugima brane da se napajaju na izvoru, a sami ne piju. Kršćanstvo se mora promijeniti, iz temelja promijeniti, ili nestati.
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by Noor Tue 26 Dec - 13:55

danni1 wrote:
jastreb wrote:Osim toga,ako ja na Božić mogu bez cuge,možete svi.
Mogu ali ne moraju, poanta je u umjerenosti. Ne moraš se razvalit od cuge. Pij malo pij dobro.
Ne moraš ni od hrane....nije vrag da si cijelu godinu gladan pa na Božić pomahnitaš!?
Noor
Noor

2017-10-06

Back to top Go down

Post by Guest Tue 26 Dec - 13:59

melkior wrote:Ja sam kršćanin, katolik, ali sam si malo razmišljao ovih dana što je to što kršćanstvo pruža čovjeku.

Križ.
Uvijek samo i jedino križ.
Nije kršćanin onaj koji nije u stanju prihvatiti, nositi, pa na kraju i umrijeti na svojem križu.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by melkior Tue 26 Dec - 14:01

U čemu je dakle suština i ljepota kršćanstva? U tradiciji? Poserem se na tradiciju otkad postoji pokretna traka, roboti i industrijska revolucija. Ako hoćete tradiciju, zabranite medicinsku skrb za sve starije od 50 godina, i zabranite mu blaagodati struje. Neka se grije na peć na drva i neka čita uz svjetlost svijeća. Izbacite mu televizor i internet iz kuće, i odjednom će procvasti tradicionalni život u punoj mjeri. I bit će taj život daleko više u skladu s prirodnim načelima, zakonima svemira, pa i s Bogom, na kojeg se ti starci vole pozivati. Pljunuli smo na Boga onda kada smo uveli industrijsku revoluciju, pokretnu traku, oružje za masovno uništenje, otkrili lijekove za borbu protiv globalnih pandemija,produljili ljudski život, otkrili seksualnu revoluciju i žensku emancipaciju. I što sad hoćete? Da se kotač povijesti vrti natrag? E ne može. Uskoro će umjetna inteligencija zamijeniti ljude na isti način na koji su ljudi, upregnuvši sve svoje kreativne snage i potencijale kroz minula stoljeća, odlučili zamijeniti Boga.
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by melkior Tue 26 Dec - 14:05

Križ...ovca liže ruku krvniku koji ju vodi na klanje. U stvarnosti, neće lavić s janjcem zajedno pasti, niti će dječak njih zajedno voditi, jer se to protivi samoj različitoj prirodi koju im je dao Bog. Kada bi Bog to učinio, pljunuo bi na vlastite prirodne zakone koje je stvorio.
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by Guest Tue 26 Dec - 14:05

melkior wrote:Kršćanstvo se mora promijeniti, iz temelja promijeniti, ili nestati.

Pravo iskreno kršćanstvo je od Isusovih vremena uvijek bilo ono stado malo, koje se doduše boji, ali svejedno ide za svojim Spasiteljem i Otkupiteljem.
I tako će biti dok bude čovjeka i čovječanstva.
Bitno je ustrajati do kraja. Na kraju krajeva, tajna ljubavi je prije svega u povjerenju, ali i u ustrajnosti i to bez obzira na sve nepovoljne i pogibeljne okolnosti pa upravo i usprkos njima.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by dzango Tue 26 Dec - 14:06

melkior wrote:U čemu je dakle suština i ljepota kršćanstva? U tradiciji? Poserem se na tradiciju otkad postoji pokretna traka, roboti i industrijska revolucija. Ako hoćete tradiciju, zabranite medicinsku skrb za sve starije od 50 godina, i zabranite mu blaagodati struje. Neka se grije na peć na drva i neka čita uz svjetlost svijeća. Izbacite mu televizor i internet iz kuće, i odjednom će procvasti tradicionalni život u punoj mjeri. I bit će taj život daleko više u skladu s prirodnim načelima, zakonima svemira, pa i s Bogom, na kojeg se ti starci vole pozivati. Pljunuli smo na Boga onda kada smo uveli industrijsku revoluciju, pokretnu traku, oružje za masovno uništenje, otkrili lijekove za borbu protiv globalnih pandemija,produljili ljudski život, otkrili seksualnu revoluciju i žensku emancipaciju. I što sad hoćete? Da se kotač povijesti vrti natrag? E ne može. Uskoro će umjetna inteligencija zamijeniti ljude na isti način na koji su ljudi, upregnuvši sve svoje kreativne snage i potencijale kroz minula stoljeća, odlučili zamijeniti Boga.
Ovaj prso.
dzango
dzango

2014-04-19

Back to top Go down

Post by melkior Tue 26 Dec - 14:06

Neka se kršćani i (ili) neka se Bog međusobno dogovore: je li svijet koji je stvorio Bog, vrlo, vrlo dobar, kako navodi Knjiga postanka, ili nije?
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by Guest Tue 26 Dec - 14:07

melkior wrote:U stvarnosti, neće lavić s janjcem zajedno pasti, niti će dječak njih zajedno voditi, jer se to protivi samoj različitoj prirodi koju im je dao Bog.

Naravno da neće. No, govoriš o ovome svijetu kojim si očito opsjednut pa tako u sadašnjosti nisi ni kršćanin.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Tue 26 Dec - 14:08

melkior wrote:Neka se kršćani i (ili) neka se Bog međusobno dogovore: je li svijet koji je stvorio Bog, vrlo, vrlo dobar, kako navodi Knjiga postanka, ili nije?

Svijet je takav kakav jest, ali svakako nije savršen pa iz te činjenice slijede i sve ono što ne valja u njemu, a tako će ostati sve dok taj isti svijet postoji.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by melkior Tue 26 Dec - 14:10

U čitavoj toj kršćanskoj tradiciji i vjeri postoji jedan bug, jedna kompjutorska, sistemska greška, koja msve više dolazi do izražaja kako se razvija tehološka revolucija. Je li ovaj svijet dobar ili nije? Ako jest, zašto ga pokušavamo mijenjati? Ako nije, tko smo mi da kritiziramo Božje djelo i ljudsku prirodu, kojoj ionako nismo stvoritelji?
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by melkior Tue 26 Dec - 14:11

Slidindooroperator, ni u onom svijetu ne može lav s janjićem, a pogotovo neće lavića dječak voditi, jer u onome svijetu svatko poznaje svoju prirodu i svatko živi u skladu sa svojom prirodom.
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 6 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Back to top

- Similar topics