NE ŽELIM NOSITI HIDŽAB
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
NE ŽELIM NOSITI HIDŽAB
UKRAJINSKA šahistkinja Anna Muzychuk (27), dvostruka svjetska prvakinja, na svojem Facebook profilu potvrdila je svoju već ranije donesenu odluku kako odbija sudjelovati na skorašnjem Svjetskom prvenstvu u brzopoteznom šahu u Saudijskoj Arabiji zbog kršenja ljudskih i ženskih prava.
"U nekoliko ću dana izgubiti dvije titule svjetske prvakinje samo zato što svojom odlukom neću otputovati u Saudijsku Arabiju. Samo zato što ne želim igrati prema nečijim pravilima, odnosno jer ne želim nositi hidžab te abaju i pritom se osjećati kao sekundarno biće", oglasila se Anna Muzychuk oštro osuđujući "diskriminaciju".
U studenom je najavila svoj čin nakon što je Svjetska šahovska federacija (FIDE) objavila kako je Saudijska Arabija stekla domaćinski status predstojećeg Svjetskog prvenstva. Odlukom je bila razočarana, a ponajviše zbog saznanja u vezi s izrabljivanjem na prethodnom Svjetskom prvenstvu u Iranu.
"Uprkos rekordnom nagradnom fondu, neću se odazvati što znači da ću izgubiti obje titule. Međutim, postoje granice. Riskirati svoj život i nositi abaju cijelo vrijeme? Pokrivanje glave maramom u Iranu bilo je dovoljno", napisala je sredinom studenoga na vlastitom Facebook profilu.
U Saudijskoj Arabiji sve žene trebaju biti odjevene abajom, vrstom ogrtača koji seže od vrata do gležnjeva i navlači se preko druge odjeće.
http://www.index.hr/sport/clanak/ne-zelim-nositi-hidzab-sahovska-prvakinja-odustala-od-spa-u-saudijskoj-arabiji/1015748.aspx
"U nekoliko ću dana izgubiti dvije titule svjetske prvakinje samo zato što svojom odlukom neću otputovati u Saudijsku Arabiju. Samo zato što ne želim igrati prema nečijim pravilima, odnosno jer ne želim nositi hidžab te abaju i pritom se osjećati kao sekundarno biće", oglasila se Anna Muzychuk oštro osuđujući "diskriminaciju".
U studenom je najavila svoj čin nakon što je Svjetska šahovska federacija (FIDE) objavila kako je Saudijska Arabija stekla domaćinski status predstojećeg Svjetskog prvenstva. Odlukom je bila razočarana, a ponajviše zbog saznanja u vezi s izrabljivanjem na prethodnom Svjetskom prvenstvu u Iranu.
"Uprkos rekordnom nagradnom fondu, neću se odazvati što znači da ću izgubiti obje titule. Međutim, postoje granice. Riskirati svoj život i nositi abaju cijelo vrijeme? Pokrivanje glave maramom u Iranu bilo je dovoljno", napisala je sredinom studenoga na vlastitom Facebook profilu.
U Saudijskoj Arabiji sve žene trebaju biti odjevene abajom, vrstom ogrtača koji seže od vrata do gležnjeva i navlači se preko druge odjeće.
http://www.index.hr/sport/clanak/ne-zelim-nositi-hidzab-sahovska-prvakinja-odustala-od-spa-u-saudijskoj-arabiji/1015748.aspx
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: NE ŽELIM NOSITI HIDŽAB
"Prije točno godinu dana osvojila sam svjetske naslove prvakinje i bila sam najsretnija osoba u šahovskom svijetu, ali danas se osjećam zbilja loše. Spremna sam braniti svoje principe, pa i pod cijenu propuštanja natjecanja na kojem bih zaradila više negoli na nekoliko turnira zajedno", naglasila je Ukrajinka znajući kako nagradni fond za žene iznosi između rekordnih 80 000 i 250 000 dolara.
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Kapa do poda
2014-04-14
Saudijci su wehabdije isto ko i UAE
http://ex-iskon.forumcroatian.com/t23551-tunizani-se-posrali-i-popisali-po-wehabdijama-iz-uae
Tunižani im prekjučer zabranili da slijeću u Tunis
http://ex-iskon.forumcroatian.com/t23551-tunizani-se-posrali-i-popisali-po-wehabdijama-iz-uae
Tunižani im prekjučer zabranili da slijeću u Tunis
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Ovdje Kozojepke nabiju hijab,da ce im glava puknuti,ali zato guza uredno ide u strech jeans ili tajice,da im camel toe ispada i bode u oci..
Guest- Guest
Zašto Svjetska šahovska federacija dopušta ovakvo narušavanje ljudskih pravah?
Zato jer su šupci.Regoč wrote:Zašto Svjetska šahovska federacija dopušta ovakvo narušavanje ljudskih pravah?
Kad u nas budu njeke igre, zabranimo mi športašicom da uopće nose odjeću. Nikad veća gledanost.
Za desnicu je ženska emancipacija jedno od zala kojima liberalizam sustavno uništava zapadnu, judeo-kršćansku civilizaciju. Dakle za pravog desničara, žena možda ne treba nositi burku, ali u svakom slučaju mora imati manja prava nego muškarac. A od toga do burke je samo jedan korakRegoč wrote:Zašto Svjetska šahovska federacija dopušta ovakvo narušavanje ljudskih pravah?
Liberalno seruckanje.Oh_Femder wrote:Za desnicu je ženska emancipacija jedno od zala kojima liberalizam sustavno uništava zapadnu, judeo-kršćansku civilizaciju. Dakle za pravog desničara, žena možda ne treba nositi burku, ali u svakom slučaju mora imati manja prava nego muškarac. A od toga do burke je samo jedan korakRegoč wrote:Zašto Svjetska šahovska federacija dopušta ovakvo narušavanje ljudskih pravah?
Opovrgni me onda.Regoč wrote:Liberalno seruckanje.Oh_Femder wrote:Za desnicu je ženska emancipacija jedno od zala kojima liberalizam sustavno uništava zapadnu, judeo-kršćansku civilizaciju. Dakle za pravog desničara, žena možda ne treba nositi burku, ali u svakom slučaju mora imati manja prava nego muškarac. A od toga do burke je samo jedan korakRegoč wrote:Zašto Svjetska šahovska federacija dopušta ovakvo narušavanje ljudskih pravah?
Oh_Femder- Posts : 4103
2016-11-08
Kako ću opovrgnuti tvoje mnienje? Mogu opovrgnuti metodologiju istraživanja, mogu opovrgnuti rezultate tvoga istraživanja, ali ti nikakvo istraživanje nisi provel, samo si iskazal svoj stav. A za početak tvoga istraživanja, evo ti moj iskaz, konzervativni iskaz: žene ne trebaju imati manja prava od muškaracah.Oh_Femder wrote:Opovrgni me onda.Regoč wrote:Liberalno seruckanje.Oh_Femder wrote:Za desnicu je ženska emancipacija jedno od zala kojima liberalizam sustavno uništava zapadnu, judeo-kršćansku civilizaciju. Dakle za pravog desničara, žena možda ne treba nositi burku, ali u svakom slučaju mora imati manja prava nego muškarac. A od toga do burke je samo jedan korakRegoč wrote:Zašto Svjetska šahovska federacija dopušta ovakvo narušavanje ljudskih pravah?
Katolik, a ateist pa još k tome i desničar, a feminist To je možda neka tvoja privatna papazjanija od političke pozicije, ali ako se već deklariraš kao vrli desničar, možda bi bio red i da se informiraš o pravom značenju političke desnice. Za desnicu su naime nejednakost i hijerarhija prirodne, pa kao takve i poželjne. Pogledaj samo lice američkog desnog ženskog žurnalizma: Anne Coulter. Žena smatra da bi ženama trebalo ukinuti pravo glasa jer onda demokrati (liberali) nikad više ne bi došli na vlast. Kužiš, stari moj?Regoč wrote:Kako ću opovrgnuti tvoje mnienje? Mogu opovrgnuti metodologiju istraživanja, mogu opovrgnuti rezultate tvoga istraživanja, ali ti nikakvo istraživanje nisi provel, samo si iskazal svoj stav. A za početak tvoga istraživanja, evo ti moj iskaz, konzervativni iskaz: žene ne trebaju imati manja prava od muškaracah.Oh_Femder wrote:Opovrgni me onda.Regoč wrote:Liberalno seruckanje.Oh_Femder wrote:Za desnicu je ženska emancipacija jedno od zala kojima liberalizam sustavno uništava zapadnu, judeo-kršćansku civilizaciju. Dakle za pravog desničara, žena možda ne treba nositi burku, ali u svakom slučaju mora imati manja prava nego muškarac. A od toga do burke je samo jedan korakRegoč wrote:Zašto Svjetska šahovska federacija dopušta ovakvo narušavanje ljudskih pravah?
Oh_Femder- Posts : 4103
2016-11-08
Odakle ti da sam feminist? Bog je stvoril čovjeka na svoju sliku, Bog je stvoril muško i žensko. U Knjizi postanka zadana je ravnopravnost.Oh_Femder wrote:Katolik, a ateist pa još k tome i desničar, a feminist To je možda neka tvoja privatna papazjanija od političke pozicije, ali ako se već deklariraš kao vrli desničar, možda bi bio red i da se informiraš o pravom značenju političke desnice. Za desnicu su naime nejednakost i hijerarhija prirodne, pa kao takve i poželjne. Pogledaj samo lice američkog desnog ženskog žurnalizma: Anne Coulter. Žena smatra da bi ženama trebalo ukinuti pravo glasa jer onda demokrati (liberali) nikad više ne bi došli na vlast. Kužiš, stari moj?Regoč wrote:Kako ću opovrgnuti tvoje mnienje? Mogu opovrgnuti metodologiju istraživanja, mogu opovrgnuti rezultate tvoga istraživanja, ali ti nikakvo istraživanje nisi provel, samo si iskazal svoj stav. A za početak tvoga istraživanja, evo ti moj iskaz, konzervativni iskaz: žene ne trebaju imati manja prava od muškaracah.Oh_Femder wrote:Opovrgni me onda.Regoč wrote:Liberalno seruckanje.Oh_Femder wrote:
Za desnicu je ženska emancipacija jedno od zala kojima liberalizam sustavno uništava zapadnu, judeo-kršćansku civilizaciju. Dakle za pravog desničara, žena možda ne treba nositi burku, ali u svakom slučaju mora imati manja prava nego muškarac. A od toga do burke je samo jedan korak
Nego, kako napreduje tvoje istraživanje o desničarskih stavovih?
A vidićeš tek SP za 4-5 godina...Regoč wrote:Zašto Svjetska šahovska federacija dopušta ovakvo narušavanje ljudskih pravah?
Pun stadion haljina a ni jedne žene...
T.- Posts : 17558
2014-04-14
pojednostavio si ti to sebiOh_Femder wrote:Za desnicu je ženska emancipacija jedno od zala kojima liberalizam sustavno uništava zapadnu, judeo-kršćansku civilizaciju. Dakle za pravog desničara, žena možda ne treba nositi burku, ali u svakom slučaju mora imati manja prava nego muškarac. A od toga do burke je samo jedan korakRegoč wrote:Zašto Svjetska šahovska federacija dopušta ovakvo narušavanje ljudskih pravah?
bice da ti jedino tako I moze uc u glavu
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
naravno da je nejednakost prirodna, stvar je da pred zakonom I u drustvu imamo ista prava, ali ne da se silom namece isti rezultat. Tj. da se sposobnijim oduzima zato sto su sposobni. Btw desnica je malo siri spektar nego tvoj ograniceni mozak moze pojmitOh_Femder wrote:Katolik, a ateist pa još k tome i desničar, a feminist To je možda neka tvoja privatna papazjanija od političke pozicije, ali ako se već deklariraš kao vrli desničar, možda bi bio red i da se informiraš o pravom značenju političke desnice. Za desnicu su naime nejednakost i hijerarhija prirodne, pa kao takve i poželjne. Pogledaj samo lice američkog desnog ženskog žurnalizma: Anne Coulter. Žena smatra da bi ženama trebalo ukinuti pravo glasa jer onda demokrati (liberali) nikad više ne bi došli na vlast. Kužiš, stari moj?Regoč wrote:Kako ću opovrgnuti tvoje mnienje? Mogu opovrgnuti metodologiju istraživanja, mogu opovrgnuti rezultate tvoga istraživanja, ali ti nikakvo istraživanje nisi provel, samo si iskazal svoj stav. A za početak tvoga istraživanja, evo ti moj iskaz, konzervativni iskaz: žene ne trebaju imati manja prava od muškaracah.Oh_Femder wrote:Opovrgni me onda.Regoč wrote:Liberalno seruckanje.Oh_Femder wrote:
Za desnicu je ženska emancipacija jedno od zala kojima liberalizam sustavno uništava zapadnu, judeo-kršćansku civilizaciju. Dakle za pravog desničara, žena možda ne treba nositi burku, ali u svakom slučaju mora imati manja prava nego muškarac. A od toga do burke je samo jedan korak
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
a sto se tice demokrata u americi oni su osnivaci KKK, a sad bi malo prodavali antirasizam I uvalili rasizam republikancima
2014-04-19
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Ako muslimanka želi nositi hidžab, njoj se to treba omogućiti. Isto vrijedi ako katolik želi nositi križ.
» Hrvatski nogometaš Wlfburga odbio nositi simbol homoseksualizma: “Neću nositi traku duginih boja, ja sam kršćanin”
» ''Dalija Orešković: ''Ne želim popraviti HDZ, želim ga razmontirati''
» KOMŠILUK : Hidžab, džuma, križ i krunica
» Manekenka u reklami skinula hidžab, vjernici je izvrijeđali
» Hrvatski nogometaš Wlfburga odbio nositi simbol homoseksualizma: “Neću nositi traku duginih boja, ja sam kršćanin”
» ''Dalija Orešković: ''Ne želim popraviti HDZ, želim ga razmontirati''
» KOMŠILUK : Hidžab, džuma, križ i krunica
» Manekenka u reklami skinula hidžab, vjernici je izvrijeđali
Page 1 of 2