Washington priznao crnogorski jezik
Page 9 of 11
Page 9 of 11 • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11
Re: Washington priznao crnogorski jezik
Vidiš duplo podcrtane fusnote
- malo zastanete
- naglasak
- ovo treba naglasiti
Očito joj je netko pisao upute kako da izgovara
- malo zastanete
- naglasak
- ovo treba naglasiti
Očito joj je netko pisao upute kako da izgovara
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
epikur37 wrote:Crnogorci su uveli ŠĆ kao glas, rodila ih majka :)
----- Otca im jeben očinska u vr mozga za sva vremena danaas, će ih bačim u Moraču-
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Kao što ti već rekoh, ni ti ne izgovaraš 'lišće', već 'liśće'. Poslušaj samog sebe kad izgovoriš tu riječ. Ako si gluh ko top, ili ti je slon prdnuo u uho pa da to ne možeš čuti, a jebi ga onda, to je tvoj hendikep i odi nekom logopedu ili popu da ti baci grah u rajnglu i pročita u čemu ti je tvoj problem.Stanojko wrote:Ne postoji nijedan ARTIKULISAN glas koji izgovaram a da nije definisan odredjenim slovom. Lokalizme, izgovore, uzdahe, neartikulisano arlaukanje i sl. ne racunam...Oh_Femder wrote:U tvom srpskom jeziku nedostaju mnoga slova za glasove koje svi srbi izgovaraju. Na primjer, ne postoje slova za: ś, dz, źStanojko wrote:Srpski jezik (onaj kojim pricate) je najsavrseniji na planeti Zemlji. Sa 30 slova i odgovarajucim glasovima apsolutno sve je moguce artikulisati. Ne cudim se sto ste ga prihvatili, mada nije lepo da i rvacki nestane... Nije u redu.
Krleža je u svojim ranim dramam koristio srpski 'nijesam'.dzango wrote:Srbin to može da kaže jer nema komplekse. Široka duša. Ajde nađi nekog Hrvata da je rekao nešto slično.Oh_Femder wrote:Koliko je nama poznato, Srbin je rekao da Srbi pričaju iskrivljenom varijantom hrvatskog jezika ;PStanojko wrote:Srpski jezik (onaj kojim pricate) je najsavrseniji na planeti Zemlji. Sa 30 slova i odgovarajucim glasovima apsolutno sve je moguce artikulisati. Ne cudim se sto ste ga prihvatili, mada nije lepo da i rvacki nestane... Nije u redu.
Oh_Femder- Posts : 4103
2016-11-08
jeste, možeš napisat u tom istom CV-u da si studirao na kembriđu, junivrziti of šikego ili mesčusec institjut of teknalađi ...mislim u inostranstvu, jel... garant će te zvat na posao.Stanojko wrote:Pazi, bez zajebancije, nije losa fora... Odes u inostranstvo i stavis u CV da znas -srpski/rvacki/bosnjacki/crnogorski i to prolazi... najozbiljnije...Gnječ wrote:boli me kurac, preko noći sam postao poliglota znam fluidno još jedan strani jezik. crnogorski.
Noor wrote:jeste, možeš napisat u tom istom CV-u da si studirao na kembriđu, junivrziti of šikego ili mesčusec institjut of teknalađi ...mislim u inostranstvu, jel... garant će te zvat na posao.Stanojko wrote:Pazi, bez zajebancije, nije losa fora... Odes u inostranstvo i stavis u CV da znas -srpski/rvacki/bosnjacki/crnogorski i to prolazi... najozbiljnije...Gnječ wrote:boli me kurac, preko noći sam postao poliglota znam fluidno još jedan strani jezik. crnogorski.
CV će pisati na jeziku zemlje gdje predaje.
Ali doista je fora....
Doduše ne pišem cvje ali da pišem sve bih naredao :D
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
pa naravno...njima je to engleski, vidiš da ne fermaju kako se svi ti nazivi u stvari pišu.epikur37 wrote:Noor wrote:jeste, možeš napisat u tom istom CV-u da si studirao na kembriđu, junivrziti of šikego ili mesčusec institjut of teknalađi ...mislim u inostranstvu, jel... garant će te zvat na posao.Stanojko wrote:Pazi, bez zajebancije, nije losa fora... Odes u inostranstvo i stavis u CV da znas -srpski/rvacki/bosnjacki/crnogorski i to prolazi... najozbiljnije...Gnječ wrote:boli me kurac, preko noći sam postao poliglota znam fluidno još jedan strani jezik. crnogorski.
Ali doista je fora....
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Ili da si rođeni New Yorčanin.Noor wrote:jeste, možeš napisat u tom istom CV-u da si studirao na kembriđu, junivrziti of šikego ili mesčusec institjut of teknalađi ...mislim u inostranstvu, jel... garant će te zvat na posao.Stanojko wrote:Pazi, bez zajebancije, nije losa fora... Odes u inostranstvo i stavis u CV da znas -srpski/rvacki/bosnjacki/crnogorski i to prolazi... najozbiljnije...Gnječ wrote:boli me kurac, preko noći sam postao poliglota znam fluidno još jedan strani jezik. crnogorski.
ne, to ćeš napisati...njujorčanin...nemoj da me farbašdzango wrote:Ili da si rođeni New Yorčanin.Noor wrote:jeste, možeš napisat u tom istom CV-u da si studirao na kembriđu, junivrziti of šikego ili mesčusec institjut of teknalađi ...mislim u inostranstvu, jel... garant će te zvat na posao.Stanojko wrote:Pazi, bez zajebancije, nije losa fora... Odes u inostranstvo i stavis u CV da znas -srpski/rvacki/bosnjacki/crnogorski i to prolazi... najozbiljnije...Gnječ wrote:boli me kurac, preko noći sam postao poliglota znam fluidno još jedan strani jezik. crnogorski.
2017-10-06
Ako pišeš CV na srpskom, naravno da ćeš napisati Kembridž.Noor wrote:pa naravno...njima je to engleski, vidiš da ne fermaju kako se svi ti nazivi u stvari pišu.epikur37 wrote:Noor wrote:jeste, možeš napisat u tom istom CV-u da si studirao na kembriđu, junivrziti of šikego ili mesčusec institjut of teknalađi ...mislim u inostranstvu, jel... garant će te zvat na posao.Stanojko wrote:Pazi, bez zajebancije, nije losa fora... Odes u inostranstvo i stavis u CV da znas -srpski/rvacki/bosnjacki/crnogorski i to prolazi... najozbiljnije...Gnječ wrote:boli me kurac, preko noći sam postao poliglota znam fluidno još jedan strani jezik. crnogorski.
Ali doista je fora....
Kako Njujorčanin iz grada New Yorka? Valjda je Njujorčanin iz Njujorka.Noor wrote:ne, to ćeš napisati...njujorčanin...nemoj da me farbašdzango wrote:Ili da si rođeni New Yorčanin.Noor wrote:jeste, možeš napisat u tom istom CV-u da si studirao na kembriđu, junivrziti of šikego ili mesčusec institjut of teknalađi ...mislim u inostranstvu, jel... garant će te zvat na posao.Stanojko wrote:Pazi, bez zajebancije, nije losa fora... Odes u inostranstvo i stavis u CV da znas -srpski/rvacki/bosnjacki/crnogorski i to prolazi... najozbiljnije...Gnječ wrote:boli me kurac, preko noći sam postao poliglota znam fluidno još jedan strani jezik. crnogorski.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Noor wrote:jeste, možeš napisat u tom istom CV-u da si studirao na kembriđu, junivrziti of šikego ili mesčusec institjut of teknalađi ...mislim u inostranstvu, jel... garant će te zvat na posao.Stanojko wrote:Pazi, bez zajebancije, nije losa fora... Odes u inostranstvo i stavis u CV da znas -srpski/rvacki/bosnjacki/crnogorski i to prolazi... najozbiljnije...Gnječ wrote:boli me kurac, preko noći sam postao poliglota znam fluidno još jedan strani jezik. crnogorski.
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
Jebote, u pravu si! Pa to nije Š!Oh_Femder wrote:...ni ti ne izgovaraš 'lišće', već 'liśće'. ...Stanojko wrote:Ne postoji nijedan ARTIKULISAN glas koji izgovaram a da nije definisan odredjenim slovom. Lokalizme, izgovore, uzdahe, neartikulisano arlaukanje i sl. ne racunam...Oh_Femder wrote:U tvom srpskom jeziku nedostaju mnoga slova za glasove koje svi srbi izgovaraju. Na primjer, ne postoje slova za: ś, dz, źStanojko wrote:Srpski jezik (onaj kojim pricate) je najsavrseniji na planeti Zemlji. Sa 30 slova i odgovarajucim glasovima apsolutno sve je moguce artikulisati. Ne cudim se sto ste ga prihvatili, mada nije lepo da i rvacki nestane... Nije u redu.
aloo...pričamo o tebi i stanetudzango wrote:Kako Njujorčanin iz grada New Yorka? Valjda je Njujorčanin iz Njujorka.Noor wrote:ne, to ćeš napisati...njujorčanin...nemoj da me farbašdzango wrote:Ili da si rođeni New Yorčanin.Noor wrote:jeste, možeš napisat u tom istom CV-u da si studirao na kembriđu, junivrziti of šikego ili mesčusec institjut of teknalađi ...mislim u inostranstvu, jel... garant će te zvat na posao.Stanojko wrote:
Pazi, bez zajebancije, nije losa fora... Odes u inostranstvo i stavis u CV da znas -srpski/rvacki/bosnjacki/crnogorski i to prolazi... najozbiljnije...
A kako ćeš ti da napišeš?Noor wrote:aloo...pričamo o tebi i stanetudzango wrote:Kako Njujorčanin iz grada New Yorka? Valjda je Njujorčanin iz Njujorka.Noor wrote:ne, to ćeš napisati...njujorčanin...nemoj da me farbašdzango wrote:Ili da si rođeni New Yorčanin.Noor wrote:
jeste, možeš napisat u tom istom CV-u da si studirao na kembriđu, junivrziti of šikego ili mesčusec institjut of teknalađi ...mislim u inostranstvu, jel... garant će te zvat na posao.
2014-04-19
moš mu ti kakvu vezu nać na mekvoriju, đejms kuku ili kvinslendu?prckov wrote:Noor wrote:jeste, možeš napisat u tom istom CV-u da si studirao na kembriđu, junivrziti of šikego ili mesčusec institjut of teknalađi ...mislim u inostranstvu, jel... garant će te zvat na posao.Stanojko wrote:Pazi, bez zajebancije, nije losa fora... Odes u inostranstvo i stavis u CV da znas -srpski/rvacki/bosnjacki/crnogorski i to prolazi... najozbiljnije...Gnječ wrote:boli me kurac, preko noći sam postao poliglota znam fluidno još jedan strani jezik. crnogorski.
2017-10-06
kao i Roydzango wrote:A kako ćeš ti da napišeš?Noor wrote:aloo...pričamo o tebi i stanetudzango wrote:Kako Njujorčanin iz grada New Yorka? Valjda je Njujorčanin iz Njujorka.Noor wrote:ne, to ćeš napisati...njujorčanin...nemoj da me farbašdzango wrote:
Ili da si rođeni New Yorčanin.
2017-10-06
A ne kažete Zagrebčani, Splićani, Beograđani? Zašto ne Njujorčani? Da ne bi ispali nepismeni ili šta?Noor wrote:kao i Roydzango wrote:A kako ćeš ti da napišeš?Noor wrote:aloo...pričamo o tebi i stanetudzango wrote:Kako Njujorčanin iz grada New Yorka? Valjda je Njujorčanin iz Njujorka.Noor wrote:
ne, to ćeš napisati...njujorčanin...nemoj da me farbaš
2014-04-19
zvučalo bi smiješno...ko i đrnl :)dzango wrote:A ne kažete Zagrebčani, Splićani, Beograđani? Zašto ne Njujorčani? Da ne bi ispali nepismeni ili šta?Noor wrote:kao i Roydzango wrote:A kako ćeš ti da napišeš?Noor wrote:aloo...pričamo o tebi i stanetudzango wrote:
Kako Njujorčanin iz grada New Yorka? Valjda je Njujorčanin iz Njujorka.
ferštest du vas ih majne?
Ajme, Goethe se okreće u grobu :)))
2017-10-06
Kako vaši novinari normalno pišu Njujorčani i nije smešno? Eno Ameri pišu New yorkers sasvim normalno i nikome nije smešno. Druga je stvar što vas jebe iznuđena gramatika.Noor wrote:zvučalo bi smiješno...ko i đrnl :)dzango wrote:A ne kažete Zagrebčani, Splićani, Beograđani? Zašto ne Njujorčani? Da ne bi ispali nepismeni ili šta?Noor wrote:kao i Roydzango wrote:A kako ćeš ti da napišeš?Noor wrote:
aloo...pričamo o tebi i stanetu
ferštest du vas ih majne?
Ajme, Goethe se okreće u grobu :)))
2014-04-19
Njujorčanin..možda, Newyorčanin..ne, Njurčanin iz New Yorka valjda tako...dzango wrote:A kako ćeš ti da napišeš?Noor wrote:aloo...pričamo o tebi i stanetudzango wrote:Kako Njujorčanin iz grada New Yorka? Valjda je Njujorčanin iz Njujorka.Noor wrote:ne, to ćeš napisati...njujorčanin...nemoj da me farbašdzango wrote:
Ili da si rođeni New Yorčanin.
zbunio si i mene
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Page 9 of 11 • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11
Similar topics
» ŠOK U SRBIJI- SELO VIJEĆINCI PROGLASILI HRVATSKI JEZIK KAO SLUŽBENI JEZIK SELA
» Zaev : Slažemo se s prijedlogom Portugala da Bugarska prizna makedonski jezik kao jezik koji je kodificiran 1945 godine
» Zemljom iz Jasenovca prekriven je preminuli crnogorski mitropolit Amfilohije!?
» Hrvati od Mađara kupili Crnogorski Telekom za 123,5 miliona evra
» Koronavirus je srušio crnogorski turizam za više od 90%
» Zaev : Slažemo se s prijedlogom Portugala da Bugarska prizna makedonski jezik kao jezik koji je kodificiran 1945 godine
» Zemljom iz Jasenovca prekriven je preminuli crnogorski mitropolit Amfilohije!?
» Hrvati od Mađara kupili Crnogorski Telekom za 123,5 miliona evra
» Koronavirus je srušio crnogorski turizam za više od 90%
Page 9 of 11