Washington priznao crnogorski jezik
Page 8 of 11
Page 8 of 11 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11
Re: Washington priznao crnogorski jezik
Jeste. Hrvatski ako podvrsta srpskog jezika jeste naš. Što je nesavršen i šta ga masakrirate usled politike, druga je stvar.Noor wrote:naš vlastiti jezik je hrvatski, kao i vaš, al ste ga stoljećima masakrirali i iznakazili do bolaStanojko wrote:Drugim recima, vi umesto sopstvenog, srpskog jezika, za prevod japanskog jezika korisite...ENGLESKI!!!?Noor wrote:vjerojatno isto kako izgleda u čitavom svijetu, osim u japanu i srbiji ....dakle Asahi ShimbunStanojko wrote:Dobro. Evo recimo, mi u Srbiji bi rekli Asahi Simbun...Kako bi to izgledalo u rvacku?Noor wrote:
ne znam, moraš pitat nekoga tko govori i piše japanski.
ali znam da, kad japan istupa van zemlje, koristi latinicu, a strana imena sigurno ne piše po vuku
i da mu im ponudiš pročitat vašu triper kombinaciju volstrit đrnl....riknuli bi od muke to pročitat i shvatit šta uopće želite reći
jedino u japanu izgleda ovako 朝日新聞
nego, jel ti to meni želiš reći da je vama srbima engleski u pismu jednako stran kao i japanski?
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
ma pusti to...daj ti meni neki piroĆanski stih :)dzango wrote:Jeste. Hrvatski ako podvrsta srpskog jezika jeste naš. Što je nesavršen i šta ga masakrirate usled politike, druga je stvar.Noor wrote:naš vlastiti jezik je hrvatski, kao i vaš, al ste ga stoljećima masakrirali i iznakazili do bolaStanojko wrote:Drugim recima, vi umesto sopstvenog, srpskog jezika, za prevod japanskog jezika korisite...ENGLESKI!!!?Noor wrote:vjerojatno isto kako izgleda u čitavom svijetu, osim u japanu i srbiji ....dakle Asahi ShimbunStanojko wrote:
Dobro. Evo recimo, mi u Srbiji bi rekli Asahi Simbun...Kako bi to izgledalo u rvacku?
jedino u japanu izgleda ovako 朝日新聞
nego, jel ti to meni želiš reći da je vama srbima engleski u pismu jednako stran kao i japanski?
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Jeste, kada bi tako pričali. Ali sasvim je normalno da i u pričanju odvajaš reči. Ili ti ne odvajaš?Oh_Femder wrote:Da se piše kako se čita, to ni u jednom jedinom jeziku ne postoji, nikad ni u jednom jeziku nije postojalo i nikad ni u jednom jeziku neće postojati. Da ti dam samo jedan najjednostavniji primjer. Kad bi tako bilo, onda bi se pisalo: 'ondasepiše kakosečita'. Ku'iš?dzango wrote:Ako je tekst na englesekom, onda se piše kako se piše. Ako je tekst na srpskom, onda se piše kako se čita. Logično.Noor wrote:aj mi molim te objasni kako vi pišete tekst na engleskom? jel onako kako se engleski inače piše ili kako se čita?dzango wrote:A ti ne razumeš ili šta? Kako da čita Journal čovek koji je u školi učio ruski i ne zna engleski?kofein wrote:U srpskim glasilima: journal - đrnl, džornal, džernl.... jebiga, ne možeš to uvaliti u standard na latinici. Rječnik i izgovor malo tko ferma : dzernəl (izgovorno)
Noor wrote:daj nemooojkofein wrote:Novinar: Gosn Deretiću, onda je i Spartak bio Srbin?
Deretić: Pa dabome, prvo slovo se računa!
(Balkan info)
Je, ne bio ja Južni Dakoćanin
Guest- Guest
Noor wrote:eto, dokaz kako pišu ljudi koji ne znaju beknut engleski...srbi i naša ingrid, ruku pod rukudzango wrote:Na kraju ništa bez srpskog, da mu jebeš mater.crvenkasti wrote:Mi Hrvati svi znamo engleski, što ne znamo, pogledamo u šalabahter.
Ovo je Ingrid Antičević imala u Saboru:
Nije to Ingrid pisala već su joj tekst pisali " stručni savjetnici " koji pišu sve tekstove govora i izjava
a takvih je masa jedna u svim vladama
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Upričanjuse neodvajasvakariječ. Osim ako ne patiš od autizma.dzango wrote:Jeste, kada bi tako pričali. Ali sasvim je normalno da i u pričanju odvajaš reči. Ili ti ne odvajaš?Oh_Femder wrote:Da se piše kako se čita, to ni u jednom jedinom jeziku ne postoji, nikad ni u jednom jeziku nije postojalo i nikad ni u jednom jeziku neće postojati. Da ti dam samo jedan najjednostavniji primjer. Kad bi tako bilo, onda bi se pisalo: 'ondasepiše kakosečita'. Ku'iš?dzango wrote:Ako je tekst na englesekom, onda se piše kako se piše. Ako je tekst na srpskom, onda se piše kako se čita. Logično.Noor wrote:aj mi molim te objasni kako vi pišete tekst na engleskom? jel onako kako se engleski inače piše ili kako se čita?dzango wrote:
A ti ne razumeš ili šta? Kako da čita Journal čovek koji je u školi učio ruski i ne zna engleski?
pa odvojio ti je...ondasepiše od kakosečita...i to je ortodoksni srpski, kad smo kod vuka.dzango wrote:Jeste, kada bi tako pričali. Ali sasvim je normalno da i u pričanju odvajaš reči. Ili ti ne odvajaš?Oh_Femder wrote:Da se piše kako se čita, to ni u jednom jedinom jeziku ne postoji, nikad ni u jednom jeziku nije postojalo i nikad ni u jednom jeziku neće postojati. Da ti dam samo jedan najjednostavniji primjer. Kad bi tako bilo, onda bi se pisalo: 'ondasepiše kakosečita'. Ku'iš?dzango wrote:Ako je tekst na englesekom, onda se piše kako se piše. Ako je tekst na srpskom, onda se piše kako se čita. Logično.Noor wrote:aj mi molim te objasni kako vi pišete tekst na engleskom? jel onako kako se engleski inače piše ili kako se čita?dzango wrote:
A ti ne razumeš ili šta? Kako da čita Journal čovek koji je u školi učio ruski i ne zna engleski?
Množina od imenice list se piše 'lišće', ali nitko, ama baš nitko živ, čak i najortodoksniji ortodoksni Srbin ne izgovara 'lišće', nego 'liśće'. Takvih primjera ima koliko ti srce želi. Kao što i svi Srbi normalno izgovaraju 'svecki', ali pišu: 'svetski'.dzango wrote:Jeste, kada bi tako pričali. Ali sasvim je normalno da i u pričanju odvajaš reči. Ili ti ne odvajaš?Oh_Femder wrote:Da se piše kako se čita, to ni u jednom jedinom jeziku ne postoji, nikad ni u jednom jeziku nije postojalo i nikad ni u jednom jeziku neće postojati. Da ti dam samo jedan najjednostavniji primjer. Kad bi tako bilo, onda bi se pisalo: 'ondasepiše kakosečita'. Ku'iš?dzango wrote:Ako je tekst na englesekom, onda se piše kako se piše. Ako je tekst na srpskom, onda se piše kako se čita. Logično.Noor wrote:aj mi molim te objasni kako vi pišete tekst na engleskom? jel onako kako se engleski inače piše ili kako se čita?dzango wrote:
Oh_Femder- Posts : 4103
2016-11-08
kajkurackojupičkumaterinu. etak.
ča je život vengo fantazija.
Kavran- Posts : 2669
2017-10-12
Srpski jezik (onaj kojim pricate) je najsavrseniji na planeti Zemlji. Sa 30 slova i odgovarajucim glasovima apsolutno sve je moguce artikulisati. Ne cudim se sto ste ga prihvatili, mada nije lepo da i rvacki nestane... Nije u redu.
pa tko je vidio na taj način pisat engleski tekst, čovjeku koji engleski poznaje i u govoru i u pismu?Yehudi wrote:Noor wrote:eto, dokaz kako pišu ljudi koji ne znaju beknut engleski...srbi i naša ingrid, ruku pod rukudzango wrote:Na kraju ništa bez srpskog, da mu jebeš mater.crvenkasti wrote:Mi Hrvati svi znamo engleski, što ne znamo, pogledamo u šalabahter.
Ovo je Ingrid Antičević imala u Saboru:
Nije to Ingrid pisala već su joj tekst pisali " stručni savjetnici " koji pišu sve tekstove govora i izjava
a takvih je masa jedna u svim vladama
bit će prije da ona pojma nema, kako sam i rekla.
U tvom srpskom jeziku nedostaju mnoga slova za glasove koje svi srbi izgovaraju. Na primjer, ne postoje slova za: ś, dz, źStanojko wrote:Srpski jezik (onaj kojim pricate) je najsavrseniji na planeti Zemlji. Sa 30 slova i odgovarajucim glasovima apsolutno sve je moguce artikulisati. Ne cudim se sto ste ga prihvatili, mada nije lepo da i rvacki nestane... Nije u redu.
boli me kurac, preko noći sam postao poliglota znam fluidno još jedan strani jezik. crnogorski.
Guest- Guest
Koliko je nama poznato, Srbin je rekao da Srbi pričaju iskrivljenom varijantom hrvatskog jezika ;PStanojko wrote:Srpski jezik (onaj kojim pricate) je najsavrseniji na planeti Zemlji. Sa 30 slova i odgovarajucim glasovima apsolutno sve je moguce artikulisati. Ne cudim se sto ste ga prihvatili, mada nije lepo da i rvacki nestane... Nije u redu.
U priči odvajaš svaku reč. Sem ako ne pričaš 300 na sat i niko te ništa ne razume.Oh_Femder wrote:Upričanjuse neodvajasvakariječ. Osim ako ne patiš od autizma.dzango wrote:Jeste, kada bi tako pričali. Ali sasvim je normalno da i u pričanju odvajaš reči. Ili ti ne odvajaš?Oh_Femder wrote:Da se piše kako se čita, to ni u jednom jedinom jeziku ne postoji, nikad ni u jednom jeziku nije postojalo i nikad ni u jednom jeziku neće postojati. Da ti dam samo jedan najjednostavniji primjer. Kad bi tako bilo, onda bi se pisalo: 'ondasepiše kakosečita'. Ku'iš?dzango wrote:Ako je tekst na englesekom, onda se piše kako se piše. Ako je tekst na srpskom, onda se piše kako se čita. Logično.Noor wrote:
aj mi molim te objasni kako vi pišete tekst na engleskom? jel onako kako se engleski inače piše ili kako se čita?
Ne postoji nijedan ARTIKULISAN glas koji izgovaram a da nije definisan odredjenim slovom. Lokalizme, izgovore, uzdahe, neartikulisano arlaukanje i sl. ne racunam...Oh_Femder wrote:U tvom srpskom jeziku nedostaju mnoga slova za glasove koje svi srbi izgovaraju. Na primjer, ne postoje slova za: ś, dz, źStanojko wrote:Srpski jezik (onaj kojim pricate) je najsavrseniji na planeti Zemlji. Sa 30 slova i odgovarajucim glasovima apsolutno sve je moguce artikulisati. Ne cudim se sto ste ga prihvatili, mada nije lepo da i rvacki nestane... Nije u redu.
Srbin to može da kaže jer nema komplekse. Široka duša. Ajde nađi nekog Hrvata da je rekao nešto slično.Oh_Femder wrote:Koliko je nama poznato, Srbin je rekao da Srbi pričaju iskrivljenom varijantom hrvatskog jezika ;PStanojko wrote:Srpski jezik (onaj kojim pricate) je najsavrseniji na planeti Zemlji. Sa 30 slova i odgovarajucim glasovima apsolutno sve je moguce artikulisati. Ne cudim se sto ste ga prihvatili, mada nije lepo da i rvacki nestane... Nije u redu.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Nije istina. U pričanju svatko tko nema neki psihički poremećaj kaže: upričiodvajaš svakuriječ.dzango wrote:U priči odvajaš svaku reč. Sem ako ne pričaš 300 na sat i niko te ništa ne razume.Oh_Femder wrote:Upričanjuse neodvajasvakariječ. Osim ako ne patiš od autizma.dzango wrote:Jeste, kada bi tako pričali. Ali sasvim je normalno da i u pričanju odvajaš reči. Ili ti ne odvajaš?Oh_Femder wrote:Da se piše kako se čita, to ni u jednom jedinom jeziku ne postoji, nikad ni u jednom jeziku nije postojalo i nikad ni u jednom jeziku neće postojati. Da ti dam samo jedan najjednostavniji primjer. Kad bi tako bilo, onda bi se pisalo: 'ondasepiše kakosečita'. Ku'iš?dzango wrote:
Ako je tekst na englesekom, onda se piše kako se piše. Ako je tekst na srpskom, onda se piše kako se čita. Logično.
Pazi, bez zajebancije, nije losa fora... Odes u inostranstvo i stavis u CV da znas -srpski/rvacki/bosnjacki/crnogorski i to prolazi... najozbiljnije...Gnječ wrote:boli me kurac, preko noći sam postao poliglota znam fluidno još jedan strani jezik. crnogorski.
Crnogorci su uveli ŠĆ kao glas, rodila ih majka :)
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Vidiš duplo podcrtane fusnote
- malo zastanete
- naglasak
- ovo treba naglasiti
Očito joj je netko pisao upute kako da izgovara
- malo zastanete
- naglasak
- ovo treba naglasiti
Očito joj je netko pisao upute kako da izgovara
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Page 8 of 11 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11
Similar topics
» ŠOK U SRBIJI- SELO VIJEĆINCI PROGLASILI HRVATSKI JEZIK KAO SLUŽBENI JEZIK SELA
» Zaev : Slažemo se s prijedlogom Portugala da Bugarska prizna makedonski jezik kao jezik koji je kodificiran 1945 godine
» Zemljom iz Jasenovca prekriven je preminuli crnogorski mitropolit Amfilohije!?
» Hrvati od Mađara kupili Crnogorski Telekom za 123,5 miliona evra
» Koronavirus je srušio crnogorski turizam za više od 90%
» Zaev : Slažemo se s prijedlogom Portugala da Bugarska prizna makedonski jezik kao jezik koji je kodificiran 1945 godine
» Zemljom iz Jasenovca prekriven je preminuli crnogorski mitropolit Amfilohije!?
» Hrvati od Mađara kupili Crnogorski Telekom za 123,5 miliona evra
» Koronavirus je srušio crnogorski turizam za više od 90%
Page 8 of 11