Washington priznao crnogorski jezik
Page 10 of 11
Page 10 of 11 • 1, 2, 3 ... , 9, 10, 11
Re: Washington priznao crnogorski jezik
Njujorčanin..možda, Newyorčanin..ne, Njurčanin iz New Yorka valjda tako...dzango wrote:A kako ćeš ti da napišeš?Noor wrote:aloo...pričamo o tebi i stanetudzango wrote:Kako Njujorčanin iz grada New Yorka? Valjda je Njujorčanin iz Njujorka.Noor wrote:ne, to ćeš napisati...njujorčanin...nemoj da me farbašdzango wrote:
Ili da si rođeni New Yorčanin.
zbunio si i mene
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
dzango wrote:Ili da si rođeni New Yorčanin.Noor wrote:jeste, možeš napisat u tom istom CV-u da si studirao na kembriđu, junivrziti of šikego ili mesčusec institjut of teknalađi ...mislim u inostranstvu, jel... garant će te zvat na posao.Stanojko wrote:Pazi, bez zajebancije, nije losa fora... Odes u inostranstvo i stavis u CV da znas -srpski/rvacki/bosnjacki/crnogorski i to prolazi... najozbiljnije...Gnječ wrote:boli me kurac, preko noći sam postao poliglota znam fluidno još jedan strani jezik. crnogorski.
New Yorker ... you kant.
Kavran- Posts : 2669
2017-10-12
Noor wrote:zvučalo bi smiješno...ko i đrnl :)dzango wrote:A ne kažete Zagrebčani, Splićani, Beograđani? Zašto ne Njujorčani? Da ne bi ispali nepismeni ili šta?Noor wrote:kao i Roydzango wrote:A kako ćeš ti da napišeš?Noor wrote:
aloo...pričamo o tebi i stanetu
ferštest du vas ih majne?
Ajme, Goethe se okreće u grobu :)))
Jadna majko............sve nepismeno a glumi se učenost, pismenost i obrazovanost, znanje jezika
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Yehudi wrote:Noor wrote:zvučalo bi smiješno...ko i đrnl :)dzango wrote:A ne kažete Zagrebčani, Splićani, Beograđani? Zašto ne Njujorčani? Da ne bi ispali nepismeni ili šta?Noor wrote:kao i Roydzango wrote:
A kako ćeš ti da napišeš?
Ajme, Goethe se okreće u grobu :)))Jadna majko............sve nepismeno a glumi se učenost, pismenost i obrazovanost, znanje jezika
E moj yeh, vidim....išo po svjećice u albaniju
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
a što bi ti bilo majne?Noor wrote:Yehudi wrote:Noor wrote:zvučalo bi smiješno...ko i đrnl :)dzango wrote:A ne kažete Zagrebčani, Splićani, Beograđani? Zašto ne Njujorčani? Da ne bi ispali nepismeni ili šta?Noor wrote:
kao i Roy
Ajme, Goethe se okreće u grobu :)))Jadna majko............sve nepismeno a glumi se učenost, pismenost i obrazovanost, znanje jezika
2015-08-15
meine-majne -mojekaja wrote:a što bi ti bilo majne?Noor wrote:Yehudi wrote:Noor wrote:zvučalo bi smiješno...ko i đrnl :)dzango wrote:
A ne kažete Zagrebčani, Splićani, Beograđani? Zašto ne Njujorčani? Da ne bi ispali nepismeni ili šta?
tek da cujes njemacki sa bosanskim izgovorom, jebate koje to pisanje
2015-08-15
....što mislim!kaja wrote:ok, a što bi bilo - ferštest du vas ih majne ili razumiješ li ti što ja moje?Leviathan2 wrote:meine-majne -mojekaja wrote:a što bi ti bilo majne?Noor wrote:Yehudi wrote:Jadna majko............sve nepismeno a glumi se učenost, pismenost i obrazovanost, znanje jezika
meinen je misliti
2017-10-06
a nije denkenNoor wrote:....što mislim!kaja wrote:ok, a što bi bilo - ferštest du vas ih majne ili razumiješ li ti što ja moje?Leviathan2 wrote:meine-majne -mojekaja wrote:a što bi ti bilo majne?Noor wrote:
meinen je misliti
2015-08-15
https://www.youtube.com/watch?v=v21kFxMmlDg
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
je...i denken je.kaja wrote:a nije denkenNoor wrote:....što mislim!kaja wrote:ok, a što bi bilo - ferštest du vas ih majne ili razumiješ li ti što ja moje?Leviathan2 wrote:meine-majne -mojekaja wrote:
a što bi ti bilo majne?
meinen je misliti
to ti je ko u engleskom npr. vjerovati.....believe i trust.
joj da, da, ali kada napišeš kako se čita izgleda kao -mojeNoor wrote:je...i denken je.kaja wrote:a nije denkenNoor wrote:....što mislim!kaja wrote:ok, a što bi bilo - ferštest du vas ih majne ili razumiješ li ti što ja moje?Leviathan2 wrote:
meine-majne -moje
meinen je misliti
2015-08-15
kakve veze to ima sa crnogorskim :)jastreb wrote:
2015-08-15
kaja wrote:nacvrcao se ziher..
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
glaubeNoor wrote:je...i denken je.kaja wrote:a nije denkenNoor wrote:....što mislim!kaja wrote:ok, a što bi bilo - ferštest du vas ih majne ili razumiješ li ti što ja moje?Leviathan2 wrote:
meine-majne -moje
meinen je misliti
denken je misliti
meinung je misljenje
na nacin kako si poslozila rjeci je ispalo razumijes li sto je moje ,
fali ti ich u recenici
:D
moracu opticaru il plemenskom vracu po hitno
upicku materinu coravu i ja, previdio ih, jednostavno mi taj naski njemacki neide
2017-10-06
zaružio jastrokaja wrote:nacvrcao se ziher..
2017-10-06
ma često je teško strane riječi razumijeti ako ih ne napišeš kako se pišu
meni znaju preko stola dobaciti što znači nešto pa kažem prvo kako se piše..
meni znaju preko stola dobaciti što znači nešto pa kažem prvo kako se piše..
2015-08-15
Page 10 of 11 • 1, 2, 3 ... , 9, 10, 11
Similar topics
» ŠOK U SRBIJI- SELO VIJEĆINCI PROGLASILI HRVATSKI JEZIK KAO SLUŽBENI JEZIK SELA
» Zaev : Slažemo se s prijedlogom Portugala da Bugarska prizna makedonski jezik kao jezik koji je kodificiran 1945 godine
» Zemljom iz Jasenovca prekriven je preminuli crnogorski mitropolit Amfilohije!?
» Hrvati od Mađara kupili Crnogorski Telekom za 123,5 miliona evra
» Koronavirus je srušio crnogorski turizam za više od 90%
» Zaev : Slažemo se s prijedlogom Portugala da Bugarska prizna makedonski jezik kao jezik koji je kodificiran 1945 godine
» Zemljom iz Jasenovca prekriven je preminuli crnogorski mitropolit Amfilohije!?
» Hrvati od Mađara kupili Crnogorski Telekom za 123,5 miliona evra
» Koronavirus je srušio crnogorski turizam za više od 90%
Page 10 of 11