"Naš zadatak je da nastojimo da rasparčamo Rusiju"
Page 8 of 8
Page 8 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: "Naš zadatak je da nastojimo da rasparčamo Rusiju"
Tako nešto, to su ko podunavske Švabe, riječni tokovi i obalni pojasLeviathan2 wrote:jebote vikipedijaRayMabus wrote:RayMabus wrote:Pa sad, pojam Goti i označava one koji su ostali gore a Ostrogoti i Vizigoti one Gote koji su se sjurili doleLeviathan2 wrote:goti su se spustali jedino niz dunav, tako je zabiljezeno, uglavnom su se bavili ribom i trgovinom, toliko o njihovim pohodimaRayMabus wrote:
Nismo, više Rusi imaju veze s njima jer ti Goti su istočni Germani i jedan manji dio je ostao gore a većina prešla Dunav kod Bugarske
Ti ostaci Gota gore i jesu ti riječni Vikinzi
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Goti
Gotland
kazem ti za gote ko su i sto su bili,
u svoje vrijeme nisu imali nikakov bitan utjecaj na plemena u okruzju, ni oni gore ni oni dole, ajd oni gore su se klali medjusobno dok su ovi dole uglavnom bili sretni da prezive, na kraju ih se dobar postotak naturalizirao i utopio medju ostala plemena
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
ne misli se na jednu državu nego nacionalne države s istim ciljem zaštite za opstanak svojih narodaYehudi wrote:mortal-joint wrote:ekipa za raspačavanje ????Serbinho-3 wrote:
Žao mi je Ukrainaca...nisu dobro prošli, nisu naišli na podršku.
Mislim da su trebali dobiti daleko veću podršku Hrvatske i da smo se svi mi ostali Hrvatska, Poljska, Mađarska, Bugarska, Češka, Ukrajina trebali formirati u nekakvu srednje
istočnu Europu koja bi u svakoj državi sačuvala tradiciju naroda kojima te države pripadaju. Kriva naša inertnost i sklonost "pljuvanja" po svemu umjesto da smo odradili što
treba.
Ovo je fantazija veća od Kolindine :))))
Pa postojala je već jedna jaka asocijacija tu....Jugoslavija
Ali je nasilno eliminirana jer se Englezima i ostalima ( pa i Amerima ) NE SVIDJA ideja jedne ujedinjene, jake države Slavena
Sad ti onako napamet zagovaraš nešto slično. Siguran sam da to ne možeš prikazati niti na karti a kamoli obrazložiti
ekonomski, vojno ili politički
Ne osudjujem tebe niti ideju samo realno govorim o mogućnostima
Samo pogledaj S. Koreju i J. koreju---------jedan narod, jedan jezik, jedno pismo, ista povijest..........podiljeni nasilno, brutalno zavadjeni do kosti
Ista meta, isto rastojanje na ovom potezu i potezu Rusija - S krajina
2014-04-16
RayMabus wrote:Nemamo mi veze s Gotima
Goti su istočno germansko pleme (to su ti Vikinzi oko rijeka gore) koji su masovno prodrli na Bizant tj tadašnje rimsko carstvo na području današnje Bugarske te onda samo projahali područjem Juge i upali u sjevernu Italiju
TI ČUJEŠ ZVONA DI ZVONE ALI NE KUŽIŠ OD KUDA
To o čemu pričaš, to su - VARJAZI - Doista Vikinzi koji su se spuštali, plovili Donom, Volgom i drugim rijekama do Crnoga mora.
Oni su stljećima bili tjelesna garda Careva u Bizantu, najpoznatiji od njihovih vodja jest Harald Hardrada koji je porazio Arape na Siciliji
potom se vratio u Skandinaviju, postao Kraljem Danske a 1066 poginuo ( strijela u vrat ) u okršaju sa Anglosasima Harald Godvinson ( nakon šta je zauzeo York)
Iste je godine, 2-3 miseca nakon te bitke potomak Vikinga, Vilim osvajač porazio je Godvinsona i zauzeo Englesku SVRGNUVŠI Anglosase
Vilim osvajač je potomak Vikinga naseljenih u Francuskoj ----to su - NORMANI -
Hrvati NEMAJU VEZE SA TIME
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Jel ti uopće čitaš šta ja pišemYehudi wrote:RayMabus wrote:Nemamo mi veze s Gotima
Goti su istočno germansko pleme (to su ti Vikinzi oko rijeka gore) koji su masovno prodrli na Bizant tj tadašnje rimsko carstvo na području današnje Bugarske te onda samo projahali područjem Juge i upali u sjevernu Italiju
TI ČUJEŠ ZVONA DI ZVONE ALI NE KUŽIŠ OD KUDA
To o čemu pričaš, to su - VARJAZI - Doista Vikinzi koji su se spuštali, plovili Donom, Volgom i drugim rijekama do Crnoga mora.
Oni su stljećima bili tjelesna garda Careva u Bizantu, najpoznatiji od njihovih vodja jest Harald Hardrada koji je porazio Arape na Siciliji
potom se vratio u Skandinaviju, postao Kraljem Danske a 1066 poginuo ( strijela u vrat ) u okršaju sa Anglosasima Harald Godvinson ( nakon šta je zauzeo York)
Iste je godine, 2-3 miseca nakon te bitke potomak Vikinga, Vilim osvajač porazio je Godvinsona i zauzeo Englesku SVRGNUVŠI Anglosase
Vilim osvajač je potomak Vikinga naseljenih u Francuskoj ----to su - NORMANI -
Hrvati NEMAJU VEZE SA TIME
2014-04-11
inace, ni goti ni ostali nebi ikad mogli da ulaze na teritorij pod kontrolom slavena da se nije dogodio veliki pomor kad je vise od pola stanovnistva pomrlo, neka bolest, nebih sad znao koja jer se spominje kao pomor i da su je donijeli zi podrucja danasnje italije, sa zapada uglavnom,RayMabus wrote:Goti su jedan pojam no Goti koji su posebno migrirali prema dole nazivamo Ostrogoti te Vizigoti, dakle imaju prefiks
Goti koji su ostali gore jednostavno nemaju prefiks nego se koristi samo naziv Goti
teritorij pod kontrolom slavena je bio dosta gusto naseljen i bio je cak i neka vrst vojnog saveza kojem j e i moje pleme davalo doprinos od 5 tisuca lovaca
Varjazi i Goti su isti izvor tj ista ekipa samo različita stoljeća
2014-04-11
tocno, znam da je pleme trgovalo s njima jer su imali dobru flotu brodica za transport gore dole, uglavnom mi smo mjenjali zeljezo i bakar za neke druge stvariRayMabus wrote:Tako nešto, to su ko podunavske Švabe, riječni tokovi i obalni pojasLeviathan2 wrote:jebote vikipedijaRayMabus wrote:RayMabus wrote:Pa sad, pojam Goti i označava one koji su ostali gore a Ostrogoti i Vizigoti one Gote koji su se sjurili doleLeviathan2 wrote:
goti su se spustali jedino niz dunav, tako je zabiljezeno, uglavnom su se bavili ribom i trgovinom, toliko o njihovim pohodima
Gotland
u svoje vrijeme nisu imali nikakov bitan utjecaj na plemena u okruzju, ni oni gore ni oni dole, ajd oni gore su se klali medjusobno dok su ovi dole uglavnom bili sretni da prezive, na kraju ih se dobar postotak naturalizirao i utopio medju ostala plemena
Pa to ti je to samo podunavske Švabe su iz Bavarske a ovi s BaltikaLeviathan2 wrote:tocno, znam da je pleme trgovalo s njima jer su imali dobru flotu brodica za transport gore dole, uglavnom mi smo mjenjali zeljezo i bakar za neke druge stvariRayMabus wrote:Tako nešto, to su ko podunavske Švabe, riječni tokovi i obalni pojasLeviathan2 wrote:jebote vikipedijaRayMabus wrote:RayMabus wrote:
Pa sad, pojam Goti i označava one koji su ostali gore a Ostrogoti i Vizigoti one Gote koji su se sjurili dole
Gotland
Razlog zašto su njihove provale bile na području današnje Bugarske leži u činjenici da Dunav ne teče uzvodno
Jbga tko će veslat nazad
Last edited by RayMabus on 11/12/2017, 16:20; edited 1 time in total
2014-04-11
mortal-joint wrote:ne misli se na jednu državu nego nacionalne države s istim ciljem zaštite za opstanak svojih narodaYehudi wrote:mortal-joint wrote:ekipa za raspačavanje ????Serbinho-3 wrote:
Žao mi je Ukrainaca...nisu dobro prošli, nisu naišli na podršku.
Mislim da su trebali dobiti daleko veću podršku Hrvatske i da smo se svi mi ostali Hrvatska, Poljska, Mađarska, Bugarska, Češka, Ukrajina trebali formirati u nekakvu srednje
istočnu Europu koja bi u svakoj državi sačuvala tradiciju naroda kojima te države pripadaju. Kriva naša inertnost i sklonost "pljuvanja" po svemu umjesto da smo odradili što
treba.
Ovo je fantazija veća od Kolindine :))))
Pa postojala je već jedna jaka asocijacija tu....Jugoslavija
Ali je nasilno eliminirana jer se Englezima i ostalima ( pa i Amerima ) NE SVIDJA ideja jedne ujedinjene, jake države Slavena
Sad ti onako napamet zagovaraš nešto slično. Siguran sam da to ne možeš prikazati niti na karti a kamoli obrazložiti
ekonomski, vojno ili politički
Ne osudjujem tebe niti ideju samo realno govorim o mogućnostima
Samo pogledaj S. Koreju i J. koreju---------jedan narod, jedan jezik, jedno pismo, ista povijest..........podiljeni nasilno, brutalno zavadjeni do kosti
Ista meta, isto rastojanje na ovom potezu i potezu Rusija - S krajina
2014-04-19
Dunav gospodo draga ne teče uzvodno, baltički Vikinzi su tu plovili a zadnja postaja je ušće Dunava
Nisu blesavi veslat uzvodno Dunavom
Zato su se dole i formirali i tu napali Bizant
2014-04-11
RayMabus wrote:Dunav gospodo draga ne teče uzvodno, baltički Vikinzi su tu plovili a zadnja postaja je ušće Dunava
Zato
... i imate ovakvu kartu njih, riječni tokovi a onda dole velika jezgra
To je baš zato što su dole ušća a veslat nazad nisu blesavi pa brod po brod i eto ih na uščima masovnije a između je samo plovidba
2014-04-11
A Hrvati kao ni ostali južni Slaveni s Gotima nemaju ama baš nikakve veze, bar ne u smislu susretanja na Balkanu
Varjazi nisu ništa drugo nego opet ti Goti i ti Vikinzi sa Baltik koji radi sigurnosti plovidbe na rijeci gore Dnjepar ili koja je već osnivaju zajedničku državu radi zaštite tih istih plovnih puteva Baltik Crno more
Varjazi nisu ništa drugo nego opet ti Goti i ti Vikinzi sa Baltik koji radi sigurnosti plovidbe na rijeci gore Dnjepar ili koja je već osnivaju zajedničku državu radi zaštite tih istih plovnih puteva Baltik Crno more
2014-04-11
Takva konfederacija se zove Rus
Nakon pada kijevske Rusije pomiću se sjevernije i rade istu stvar samo slavenska plemena gore nemaju veze sa Ukrajinom
Jedino ti Vikinzi imaju
Nakon pada kijevske Rusije pomiću se sjevernije i rade istu stvar samo slavenska plemena gore nemaju veze sa Ukrajinom
Jedino ti Vikinzi imaju
2014-04-11
I mogu ja ovako do beskonačno dok ne shvatite da u srcu današnje Rusije dakle Moskva Sant Petrsburg sve do dvanaestog i trinaestog stoljeća nije postojalo nikakvo slavensko pleme zvano Rusi nego nekakva manja sjeverna slavenska plemena od kojih se nit jedno nije zvalo Rus
2014-04-11
tocnoRayMabus wrote:I mogu ja ovako do beskonačno dok ne shvatite da u srcu današnje Rusije dakle Moskva Sant Petrsburg sve do dvanaestog i trinaestog stoljeća nije postojalo nikakvo slavensko pleme zvano Rusi nego nekakva manja sjeverna slavenska plemena od kojih se nit jedno nije zvalo Rus
rusi su obitavali na podrucju danasnje ukrajine i pridnjestrovlja
Rusi dolazi od naziva za narode,RUSE boje kose,dakle..to je obuhvacalo malo vise nacija i naroda,a i plemena nekih..RayMabus wrote:I mogu ja ovako do beskonačno dok ne shvatite da u srcu današnje Rusije dakle Moskva Sant Petrsburg sve do dvanaestog i trinaestog stoljeća nije postojalo nikakvo slavensko pleme zvano Rusi nego nekakva manja sjeverna slavenska plemena od kojih se nit jedno nije zvalo Rus
Svi se oni nazivaju Rusima,rado koriste ruski jezik i rado pripadaju velikoj i jakoj drzavi,u kojoj im nitko spolja ne moze nista,a iznutra,samo treba postivati vlast i zakone..one najbitnije..ispod toga,vlast ljudima dopusta ,neke stvari koje su davno zabranjene u zapadno jEuropi,a odnedavno i na Balkanu...manji svers,uzgoj i klanje stoke za osobnu prehranu i tako svasta nesto...kod nekih je stvari Vlast nepopustljiva,dok kod drugih namjerno popusta laso,da bude balans..Nisu Rusi glupi..
Guest- Guest
Page 8 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Zadatak
» MOZGALICA 2 - riješi zadatak
» Hillary: moj prvi zadatak je bomardiranje Damaska
» Očevi su nam ostavili zadatak da SAČUVAMO SRPSKI JEZIK"
» PREDSJEDNICA STIGLA U SAD: Poseban zadatak imat će u sjedištu UN-a!
» MOZGALICA 2 - riješi zadatak
» Hillary: moj prvi zadatak je bomardiranje Damaska
» Očevi su nam ostavili zadatak da SAČUVAMO SRPSKI JEZIK"
» PREDSJEDNICA STIGLA U SAD: Poseban zadatak imat će u sjedištu UN-a!
Page 8 of 8