Evo šta ćemo sve uvoziti u Hrvatsku zbog kraha tržišta radne snage
Page 4 of 8
Page 4 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Evo šta ćemo sve uvoziti u Hrvatsku zbog kraha tržišta radne snage
Pinochet wrote:inače, neće proći ova šema sa uvozom radne snage.
gledam poslovi, to su poslovi za 3500-5500 kn max. uglanvom pomoćna zanimanja. recimo neka je prosjek 4500kn.
kolika je mjesečna stanarina u STu? kolika je cijena hrane u RH? cijena hrane u RH skuplja nego u Njemačkoj. Cijena struje skuplja nego u USA. a plaće nekoliko puta manje.
da dodju radit u RH, morat će im slati roditelji iz njihovih vukojebina pare,
treba raditi objekte za smještaj radne snage na tome se Trump obogatio
viš to je dobra ideja za sljedeću investiciju
kupšim jeftinu zemlju na periferiji zadra i napravim objekt za smještaj sezonaca :)
Jasno plaća poslodavac
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
vuksadinare wrote:Ma kakvi mujo..erin slovenac od rodjakinje muz...epikur37 wrote:vuksadinare wrote:Danas sam iskoristio stranu radnu snagu u kolinju
koliko ti je svinjče bilo
nije valjda da si nekog od svojih muja iz armije beha priveo na kolinje:)
slovencui su smotani zvaljda se nije porezao i prolio vodu po sebi :)
2015-08-06
...inace dva svinjceta jedan cca oko 200..drugi cca oko 170...kg..od pola sedam ujutro na nogama...prvo lagana kavica i loza..i lagani dorucak i na posao...sutra ce rodijak kad se ohlade oblikovat prsute i pacente i pecenice...danas smo kobasice i cvarke napravili
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
vuksadinare wrote:...inace dva svinjceta jedan cca oko 200..drugi cca oko 170...kg..od pola sedam ujutro na nogama...prvo lagana kavica i loza..i lagani dorucak i na posao...sutra ce rodijak kad se ohlade oblikovat prsute i pacente i pecenice...danas smo kobasice i cvarke napravili
dobar posao......kolinje volim više od nove godine :)
2015-08-06
Pička vam materina "poduzetnička". Onda treba ukinuti carine pa propadnite pred jeftinom konkurencijom.Triny wrote:Ne može. Bolje uvesti jeftinije.Regoč wrote:Uvoz radne snage treba ukinuti. Gamad "poduzetnička" dosad je davala male plaće jer je bila velika ponuda radnika. Sad kad je mala ponuda radnika, njeka daju veće plaće.
Ka'e triny poduzetnica?...ala iva majoli...Regoč wrote:Pička vam materina "poduzetnička". Onda treba ukinuti carine pa propadnite pred jeftinom konkurencijom.Triny wrote:Ne može. Bolje uvesti jeftinije.Regoč wrote:Uvoz radne snage treba ukinuti. Gamad "poduzetnička" dosad je davala male plaće jer je bila velika ponuda radnika. Sad kad je mala ponuda radnika, njeka daju veće plaće.
2015-09-08
Jasno, treba uvesti Srbe i Afganistance. Povaćajte plaće pa da vidite koliko će odjednom biti radnikah!Pinochet wrote:u imotskom se iselilo sve(fala glupim mojim rodijacima što su glasovali za HDZ 30godina zaredom) , ali par poduzetnika se probilo , recimo par njih se sjetilo imotske peke(najbolji kruv na svijetu) prodavati po dalmaicji, buknio im business, nemogu više naći radnu snagu. kupuju iz slavonije kamione pšenice, melju i peku kruv, nemogu napeć kruva , nema radne snage. par pršutana isto tako, nemogu nać radnu snagu.debotoijusto wrote:Regoč wrote:Uvoz radne snage treba ukinuti. Gamad "poduzetnička" dosad je davala male plaće jer je bila velika ponuda radnika. Sad kad je mala ponuda radnika, njeka daju veće plaće.
nema djelatnika , sad odes na mirogoj i dobijes posao za 30-35kn/h , ako znas imena za alate/kamen imas 40...nema a zivjeti se mora
za koju godinu i u slavniji neće biti radne snage.
a plaće će se i dalje kretati oko 3000kn, neće biti motiv da itko radi kao rob za 3000kn, a odeš u njemačku par sati autocestom, minimalac 10 000kn, a troškovi života možda i jeftiniji
....uh...ubio sam se od kiselog kupusa na varivo...i suhog bunceka(kupljen ali kod provjerenog domaceg proizvodjaca mesa)...vec sam slistio litru rizlinga tj gemista oko dvije
2015-09-08
epikur37 wrote:Pinochet wrote:epikur37 wrote:Triny wrote:Ne može. Bolje uvesti jeftinije.Regoč wrote:Uvoz radne snage treba ukinuti. Gamad "poduzetnička" dosad je davala male plaće jer je bila velika ponuda radnika. Sad kad je mala ponuda radnika, njeka daju veće plaće.
a kad te uhvate u taharush kome ćeš kmečat
trinity je isto naivna ko francuska sobarica. kao onaj Nakić sa liberal.hr , ima 90% odličnih članaka, a onda sa 10% zaesere
tako i ova misli, da sve trče arapi i afganistanci da njoj budu radna snaga za 3000kn, kako da ne, nataknit će je na obrezanu kitu
vi liberali ste tako naivni da je to bruka :)
uh dere bura...dobro je taman kad smo zavrsili kolinje da fino rashladi meso svinjceta...kobasice se rade navecer sada je meso za njih napacano...
2015-09-08
Krojačica ili nješto s tekstilom, tako je dala naslutiti.vuksadinare wrote:Ka'e triny poduzetnica?...ala iva majoli...Regoč wrote:Pička vam materina "poduzetnička". Onda treba ukinuti carine pa propadnite pred jeftinom konkurencijom.Triny wrote:Ne može. Bolje uvesti jeftinije.Regoč wrote:Uvoz radne snage treba ukinuti. Gamad "poduzetnička" dosad je davala male plaće jer je bila velika ponuda radnika. Sad kad je mala ponuda radnika, njeka daju veće plaće.
Znam takve..ok su u krevetuRegoč wrote:Krojačica ili nješto s tekstilom, tako je dala naslutiti.vuksadinare wrote:Ka'e triny poduzetnica?...ala iva majoli...Regoč wrote:Pička vam materina "poduzetnička". Onda treba ukinuti carine pa propadnite pred jeftinom konkurencijom.Triny wrote:Ne može. Bolje uvesti jeftinije.Regoč wrote:Uvoz radne snage treba ukinuti. Gamad "poduzetnička" dosad je davala male plaće jer je bila velika ponuda radnika. Sad kad je mala ponuda radnika, njeka daju veće plaće.
2015-09-08
Regoč wrote:Pička vam materina "poduzetnička". Onda treba ukinuti carine pa propadnite pred jeftinom konkurencijom.Triny wrote:Ne može. Bolje uvesti jeftinije.Regoč wrote:Uvoz radne snage treba ukinuti. Gamad "poduzetnička" dosad je davala male plaće jer je bila velika ponuda radnika. Sad kad je mala ponuda radnika, njeka daju veće plaće.
triny je vjerojatno klinka studentica ekonomije, to liberatrijanstvo, neoliberalizam....kako ga god krstiš je popularno zadnjih godina ko prije marksizam...ono vladajuća ideologija....
to je in...a ono par generacija balavurdije s ekonomije se nabrijalo :)
2015-08-06
Ipak ne bi joj ja oprostio...pari mi da voli vise...epikur37 wrote:Regoč wrote:Pička vam materina "poduzetnička". Onda treba ukinuti carine pa propadnite pred jeftinom konkurencijom.Triny wrote:Ne može. Bolje uvesti jeftinije.Regoč wrote:Uvoz radne snage treba ukinuti. Gamad "poduzetnička" dosad je davala male plaće jer je bila velika ponuda radnika. Sad kad je mala ponuda radnika, njeka daju veće plaće.
triny je vjerojatno klinka studentica ekonomije, to liberatrijanstvo, neoliberalizam....kako ga god krstiš je popularno zadnjih godina ko prije marksizam...ono vladajuća ideologija....
2015-09-08
Ako sam ju dobro shvatil, bavi se proizvodnjom odjeće. E sad, jel to krojačnica ili minipogon, ne znam.epikur37 wrote:Regoč wrote:Pička vam materina "poduzetnička". Onda treba ukinuti carine pa propadnite pred jeftinom konkurencijom.Triny wrote:Ne može. Bolje uvesti jeftinije.Regoč wrote:Uvoz radne snage treba ukinuti. Gamad "poduzetnička" dosad je davala male plaće jer je bila velika ponuda radnika. Sad kad je mala ponuda radnika, njeka daju veće plaće.
Regoč wrote:Ako sam ju dobro shvatil, bavi se proizvodnjom odjeće. E sad, jel to krojačnica ili minipogon, ne znam.epikur37 wrote:Regoč wrote:Pička vam materina "poduzetnička". Onda treba ukinuti carine pa propadnite pred jeftinom konkurencijom.Triny wrote:Ne može. Bolje uvesti jeftinije.Regoč wrote:Uvoz radne snage treba ukinuti. Gamad "poduzetnička" dosad je davala male plaće jer je bila velika ponuda radnika. Sad kad je mala ponuda radnika, njeka daju veće plaće.
pa diš se baviti tim...nema uopće smisla za biznis
2015-08-06
Zima je, najbolje ići spavati, probuditi ću se za nekih desetak godina pa mi recite kako ide spoj islama i turizma
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
..uh...svake godine kazem ovo mi je posljednja sezona kolinja ali navijek nanovo...klopa nakon kolinja mi ponisti takvo razmisljanje..inace smrz'o sam se ko hamed bangoura...dere bura nemilo od ranog jutra..i to onaj vjetar sa dinare najzajebaniji
2015-09-08
al di si ti svako jutro? uopće te više nema..ili jako malo...vuksadinare wrote:..uh...svake godine kazem ovo mi je posljednja sezona kolinja ali navijek nanovo...klopa nakon kolinja mi ponisti takvo razmisljanje..inace smrz'o sam se ko hamed bangoura...dere bura nemilo od ranog jutra..i to onaj vjetar sa dinare najzajebaniji
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
U izvidjanju...Noor wrote:al di si ti svako jutro? uopće te više nema..ili jako malo...vuksadinare wrote:..uh...svake godine kazem ovo mi je posljednja sezona kolinja ali navijek nanovo...klopa nakon kolinja mi ponisti takvo razmisljanje..inace smrz'o sam se ko hamed bangoura...dere bura nemilo od ranog jutra..i to onaj vjetar sa dinare najzajebaniji
2015-09-08
Tako sam ju shvatil, ne tvrdim da sam točno shvatil jer nije izriekom rekla, ali dalo se iščitati.epikur37 wrote:Regoč wrote:Ako sam ju dobro shvatil, bavi se proizvodnjom odjeće. E sad, jel to krojačnica ili minipogon, ne znam.epikur37 wrote:Regoč wrote:Pička vam materina "poduzetnička". Onda treba ukinuti carine pa propadnite pred jeftinom konkurencijom.Triny wrote:
Ne može. Bolje uvesti jeftinije.
pa diš se baviti tim...nema uopće smisla za biznis
Page 4 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» ALARM U ITALIJI ZBOG NEDOSTATKA RADNE SNAGE: Nedostaje samo u turizmu 560.000 radnika
» '' GLOBALNI STRAH ZBOG KRAHA NA BURZAMA U nekoliko sati 'izbrisano' više stotina milijardi dolara, panična rasprodaja zbog Kine ''
» Egzodus radne snage iz BiH u HR
» RS ostaje bez radne snage
» Dalmacija je stvorena za uzgoj marihuane, no mi ćemo je uvoziti iz Kanade
» '' GLOBALNI STRAH ZBOG KRAHA NA BURZAMA U nekoliko sati 'izbrisano' više stotina milijardi dolara, panična rasprodaja zbog Kine ''
» Egzodus radne snage iz BiH u HR
» RS ostaje bez radne snage
» Dalmacija je stvorena za uzgoj marihuane, no mi ćemo je uvoziti iz Kanade
Page 4 of 8