Evo šta ćemo sve uvoziti u Hrvatsku zbog kraha tržišta radne snage
Page 7 of 8
Page 7 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Evo šta ćemo sve uvoziti u Hrvatsku zbog kraha tržišta radne snage
Imamo carinu, ali se piše sa "k"...
darth_vader- Posts : 19761
2014-04-17
Dobro uglavnom politika ove godine vlade je da žele da cijena rada u hrvatskoj bude niska a pošto su svjesni da je to i politika promjene strukture stanovništva onda imamo antinarodnu vlast
OK nešto smo i definirali
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Pa ne bi rekla da zele nisku cijenu rada, zele sto vise zaposlenih i dobiti kako bi dobili sto vise poreza i kazni da mogu servisirati uhljebe koji žive na tuđoj grbači.RayMabus wrote:Dobro uglavnom politika ove godine vlade je da žele da cijena rada u hrvatskoj bude niska a pošto su svjesni da je to i politika promjene strukture stanovništva onda imamo antinarodnu vlast
Al dobiti ce carinu sa k.
I s ovim radnim dozvolama ih zajebavaju , oni to donose na osnovi potreba. A ljudi im iz zajebancije pišu deset puta vise nego sto im treba. Npr nekom trebaju 2 radnika a napise da mu trebaju 22.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Meni miriše na antinarodnu vlast a ti pričaj šta očeš
I uhljebi se nemogu hraniti na ovakav način jer leteći radnici koji protjeraju stajaće stanovništvo unište oporezivanje
I uhljebi se nemogu hraniti na ovakav način jer leteći radnici koji protjeraju stajaće stanovništvo unište oporezivanje
2014-04-11
Moj prijatelj je npr napisao da mu ih treba 40. A ne treba mu ni jedan. I ovih pola naših koji mu rade ce potjerati. Veli nije lud da radi za državu ..
Drugi je imao tri trgovine , cim bi ih zaposlio na neodređeno pobjegle bi na bolovanje. Onda ih je poslao u pm i zatvorio dvije jer veli da nije lud nervirati se za tuđe place i državu a dobiti nema.
Tako da broj onih koji hrane uhljebe drastično se smanjuje..
Drugi je imao tri trgovine , cim bi ih zaposlio na neodređeno pobjegle bi na bolovanje. Onda ih je poslao u pm i zatvorio dvije jer veli da nije lud nervirati se za tuđe place i državu a dobiti nema.
Tako da broj onih koji hrane uhljebe drastično se smanjuje..
2015-08-15
Pa na letećim neće zaradit, uhljebi mislim, može samo izgubit jer to protjeruje stajaće stanovništvo
2014-04-11
Ja sam tri godine bio u Italiji, radio teški fizički posao koji Talijan neće, znači nećeš tu dizati cijenu rada i dolazi leteći, taj leteći neće tamo kreirati familiju nit dovodit istu kad je to neisplativo, onda zarađenu lovu tj višak troši u matičnoj državi
Ti kao državna uprava nisi na meni zaradio nego izgubio
2014-04-11
Pa hoce jer i njima na primanjima uzimaju porez . Njima svejedno tko je zaposlen, tko god je placa porez.RayMabus wrote:Pa na letećim neće zaradit, uhljebi mislim, može samo izgubit jer to protjeruje stajaće stanovništvo
Al neće bas zbrajati koliko su mislili iz razloga prije navedenih.
Treći je zatvorio firmu skroz i otvorio je u Njemačkoj i tamo zapošljava.
I isplati mu se.
Tako da ce regoc u budućnosti slabo papati..
2015-08-15
Pa platio si porez u Italiji , hranio se, stanovao. To kaj si ti doma odnio 500 eura nije vazno..RayMabus wrote:Ja sam tri godine bio u Italiji, radio teški fizički posao koji Talijan neće, znači nećeš tu dizati cijenu rada i dolazi leteći, taj leteći neće tamo kreirati familiju nit dovodit istu kad je to neisplativo, onda zarađenu lovu tj višak troši u matičnoj državi
I domaći im odu na ljetovanje vani pa to vani potroše..
2015-08-15
Da ali neću tamo i u takvim uvjetima kreirati stajaće obitelj a neki domaći ide drugdje gdje takvi uvjeti postojekaja wrote:Pa platio si porez u Italiji , hranio se, stanovao. To kaj si ti doma odnio 500 eura nije vazno..RayMabus wrote:Ja sam tri godine bio u Italiji, radio teški fizički posao koji Talijan neće, znači nećeš tu dizati cijenu rada i dolazi leteći, taj leteći neće tamo kreirati familiju nit dovodit istu kad je to neisplativo, onda zarađenu lovu tj višak troši u matičnoj državi
I domaći im odu na ljetovanje vani pa to vani potroše..
Gube u potrošnju, djeca su potrošači
2014-04-11
Da, jebeš ono iz Kine, sitnica.kaja wrote:Čuj njega. Vidi se da nije u stanju zaraditi za ladnu vodu.Regoč wrote:Pička vam materina "poduzetnička". Onda treba ukinuti carine pa propadnite pred jeftinom konkurencijom.Triny wrote:Ne može. Bolje uvesti jeftinije.Regoč wrote:Uvoz radne snage treba ukinuti. Gamad "poduzetnička" dosad je davala male plaće jer je bila velika ponuda radnika. Sad kad je mala ponuda radnika, njeka daju veće plaće.
Samo sjesti ko tele u upravu i gledat ko cu mu zaraditi za placu.
Hrvatska nema carine, tele. Uvozi i izvozi u zemlje EU uglavnom.
Nigdar ni bilo da administracija gladuje.kaja wrote:Pa hoce jer i njima na primanjima uzimaju porez . Njima svejedno tko je zaposlen, tko god je placa porez.RayMabus wrote:Pa na letećim neće zaradit, uhljebi mislim, može samo izgubit jer to protjeruje stajaće stanovništvo
Al neće bas zbrajati koliko su mislili iz razloga prije navedenih.
Treći je zatvorio firmu skroz i otvorio je u Njemačkoj i tamo zapošljava.
I isplati mu se.
Tako da ce regoc u budućnosti slabo papati..
Nema od leteći ništa, to su u Njemačkoj shvatili pa kad dođeš trče ti u susret da i djecu dovedeš
Djeca su potrošači i drže te stojećin a ne libero
Djeca su potrošači i drže te stojećin a ne libero
2014-04-11
Ma jebe im se kog ces dovesti ili nećeš. Potpisi ugovor o radu, radi i vozi..RayMabus wrote:Nema od leteći ništa, to su u Njemačkoj shvatili pa kad dođeš trče ti u susret da i djecu dovedeš
2015-08-15
Da gazdu tvornice ne i uhljeba u općinikaja wrote:Ma jebe im se kog ces dovesti ili nećeš. Potpisi ugovor o radu, radi i vozi..RayMabus wrote:Nema od leteći ništa, to su u Njemačkoj shvatili pa kad dođeš trče ti u susret da i djecu dovedeš
2014-04-11
Poslodavci su davali male plaće pod izlikom da ima previše slobodnih radnika i da to tržište tako regulira. E sad im više tržište ne paše, sad bi uvezli robove. Pa sretno im bilo.
Snaći će se oni, svijet je pun ljudicatabbath wrote:Poslodavci su davali male plaće pod izlikom da ima previše slobodnih radnika i da to tržište tako regulira. E sad im više tržište ne paše, sad bi uvezli robove. Pa sretno im bilo.
2014-04-11
Vlada je u rukuh kapitala, ne rada, robovi dolaze.catabbath wrote:Poslodavci su davali male plaće pod izlikom da ima previše slobodnih radnika i da to tržište tako regulira. E sad im više tržište ne paše, sad bi uvezli robove. Pa sretno im bilo.
pa do juce je bila protiv slobode govora a sad fol libertarijankaepikur37 wrote:Regoč wrote:Pička vam materina "poduzetnička". Onda treba ukinuti carine pa propadnite pred jeftinom konkurencijom.Triny wrote:Ne može. Bolje uvesti jeftinije.Regoč wrote:Uvoz radne snage treba ukinuti. Gamad "poduzetnička" dosad je davala male plaće jer je bila velika ponuda radnika. Sad kad je mala ponuda radnika, njeka daju veće plaće.
triny je vjerojatno klinka studentica ekonomije, to liberatrijanstvo, neoliberalizam....kako ga god krstiš je popularno zadnjih godina ko prije marksizam...ono vladajuća ideologija....
to je in...a ono par generacija balavurdije s ekonomije se nabrijalo :)
da nije smjesno bilo bi smjesno
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
Posto sam samo u prolazu da ne duljim. Nitko nece doci u DNRH da radi jer vise u blizoj okolici (1k km) nema vece sirotinje od zitelja DNRH. Tko dodje, doci ce samo da iskoristi DNRH kao odskocnu dasku da ide dalje. Kada placa budu, koliko toliko konkurentna..., Onda???Onda niti rvati nece seliti van.
2014-04-14
A ja sam prije neko vrijeme bio kmecalo,jel?Iz aviona se vidi kud nas ovi genitalci vode i sto nam rade pa samo naprijed i to ne u petoj brzini nego presaltati u sestu.
vili40-
2015-08-02
Page 7 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» ALARM U ITALIJI ZBOG NEDOSTATKA RADNE SNAGE: Nedostaje samo u turizmu 560.000 radnika
» '' GLOBALNI STRAH ZBOG KRAHA NA BURZAMA U nekoliko sati 'izbrisano' više stotina milijardi dolara, panična rasprodaja zbog Kine ''
» Egzodus radne snage iz BiH u HR
» RS ostaje bez radne snage
» Dalmacija je stvorena za uzgoj marihuane, no mi ćemo je uvoziti iz Kanade
» '' GLOBALNI STRAH ZBOG KRAHA NA BURZAMA U nekoliko sati 'izbrisano' više stotina milijardi dolara, panična rasprodaja zbog Kine ''
» Egzodus radne snage iz BiH u HR
» RS ostaje bez radne snage
» Dalmacija je stvorena za uzgoj marihuane, no mi ćemo je uvoziti iz Kanade
Page 7 of 8