EU: remove kebab!!!
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Re: EU: remove kebab!!!
Grci na nogama: 'EU nam želi zabraniti tradicionalni gyros...
'Nova istraživanja su pokazala kako je fosfat, ključan sastojak u očuvanju okusa mesa kebaba i gyrosa vrlo štetan.
Nagađanja o tome kako bi se kebab i gyros, tradicionalna turska i grčka jela poznata kod obožavatelja brze hrane dijeljem svijeta, mogli ukinuti, razljutila je mnoge.
Europska unija izrazila je zabrinutost činjenicom da se u pojedinu hranu, uključujući i ova dva jela, stavlja fosfat. Naime, ovaj sastojak povezan je s većim rizikom od kardiovaskularnih bolesti.
Vlasnici restorana u kojima se prodaju kebab i gyros napominju da je fosfat nužan u pripremi jela jer meso ostaje svježe i ukusno tijekom transporta i na vertikalnoj šipci na kojoj se peče i reže.
Traže način kako nanijeti štetu turskom poslovanju ovdje - rekao je vlasnik kebabdžinice u Berlinu, Baris Donmez, to je rasizam.
https://www.24sata.hr/news/grci-na-nogama-eu-nam-zeli-promijeniti-recept-za-gyros-550902
Guest- Guest
ključan sastojak u očuvanju okusa mesa kebaba
kebab ima odličan okus, mmmm
ovo je fašizam, EU diktatura
Guest- Guest
Sjećam se kako su naši mudri turistički djelatnici uvijek prigovarali nešto protiv ćevapa.
Kao na moru se ljeti previše forsiraju ćevapi,nauštrb srdelica,a ćevapi su nam ljeti uz pizzu glavna hrana.
Inače kad smo kod ćevapa,jako mi ta riječ sliči na riječ kebap. Možda imaju isti izvor?
Kao na moru se ljeti previše forsiraju ćevapi,nauštrb srdelica,a ćevapi su nam ljeti uz pizzu glavna hrana.
Inače kad smo kod ćevapa,jako mi ta riječ sliči na riječ kebap. Možda imaju isti izvor?
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Kebab prelazi u ćevap, njeke glasovne promjene, turski u bugarski, grčki u turski, tko bi ga znal točno.jastreb wrote:Sjećam se kako su naši mudri turistički djelatnici uvijek prigovarali nešto protiv ćevapa.
jastreb wrote:
pitaš google, on ima sve odgovore
http://hjp.znanje.hr/index.php?show=search_by_id&id=f1phXxI%3D
Guest- Guest
Kod nas je hrana potpuno istočnjačka. Ražanj,roštilj,ćevapi,sarma,kebap,burek,pljeskavice...
Čak i na moru. Pogkledajmo malo što se ljeti na moru najviše nudi.
Ćevapi,pljeskavice,ražnjići,ajvar,luk,burek...
Jako malo je tu prisutna mediteranska kuhinja,a o slavonskoj i zagorskoj da se i ne govori.
Još u Slavoniji prolaze njihovi tradicionalni specijaliteti poput fiša,riblje čorbe i čorbasnca,ali ovdje na moru i u ZG,prevladava istočnjačka hrana.
Čak i na moru. Pogkledajmo malo što se ljeti na moru najviše nudi.
Ćevapi,pljeskavice,ražnjići,ajvar,luk,burek...
Jako malo je tu prisutna mediteranska kuhinja,a o slavonskoj i zagorskoj da se i ne govori.
Još u Slavoniji prolaze njihovi tradicionalni specijaliteti poput fiša,riblje čorbe i čorbasnca,ali ovdje na moru i u ZG,prevladava istočnjačka hrana.
2014-04-22
Slavonija je dodir Istoka i Zapada. Imamo buhtle i pite, sarme i čušpajze.
Regoč wrote:dodir Istoka i Zapada
fast food sarma
jedeš u tramvaju, ili dok se šetaš gradom i razgledaš izloge
za pokretne zapadnjake koji žele doživjeti okus istoka
Guest- Guest
veber-
2014-12-30
Što???veber wrote:Tetrjebe, sereš po običaju.
Pa dođi ljeti na more i otočad. Pa da vidiš.
Već sam pisao o potpunoj kosovizaciji obale i otočadi.
Tko drži lokale na najboljim lokalitetima?
I šta najbolje ide? Ribe? Jedu ih samo Talijani.
Najbolje ide roštilj.
2014-04-22
Jebeš ribu pored ražnja i roštilja.jastreb wrote:Što???veber wrote:Tetrjebe, sereš po običaju.
Najbolje ide roštilj.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Ma ribe jedu uglavnom Talijani,ili nekakvi hrvatski patriciji iz Zagreba,ali onako više radi nekog prestiža. Ono,orada i brancin,ili zubatac.dzango wrote:Jebeš ribu pored ražnja i roštilja.jastreb wrote:Što???veber wrote:Tetrjebe, sereš po običaju.
Najbolje ide roštilj.
Kad su kakve fešte na moru uglavnom se najviše jedu ćevapi,sa ajvarom i lukom.
Kebap i burek idu najviše od fast fooda.
Znači istočnjaštvo.
2014-04-22
Riba je gnjavaža, pečenje je puno bolji izbor. Ćevapčići su praktično jelo. S ajvarom, jasno.jastreb wrote:Što???veber wrote:Tetrjebe, sereš po običaju.
Najbolje ide roštilj.
Bilo kako bilo,čekam prijatelja iz VU,koji danas kuva čorbanac,da me pozove kad bude naređeno.
Slavonska kuhinja me u zadnje vrijeme jako privlači.
2014-04-22
Pripremi se na prženje, ti slavonski istočnjaci papriku ubacuju lopatami.jastreb wrote:Bilo kako bilo,čekam prijatelja iz VU,koji danas kuva čorbanac,da me pozove kad bude naređeno.
Pa,posto u zadnje vrijeme na svakom koraku se otvaraju Doneri,Sirijski restorancici,a sa cijenama koje pokopavaju svapske "restorane",nije niti cudo da se to mora zaustaviti..
za 3 Ojra se nazderes kepabčine,da si miran cijeli dan..
za 3 Ojra se nazderes kepabčine,da si miran cijeli dan..
Guest- Guest
tako i treba...boja je dan od 5 krucijalnih stvari u dobrom jelu..pored okusa i ostalog..Regoč wrote:Pripremi se na prženje, ti slavonski istočnjaci papriku ubacuju lopatami.jastreb wrote:Bilo kako bilo,čekam prijatelja iz VU,koji danas kuva čorbanac,da me pozove kad bude naređeno.
Guest- Guest
Znam i na to sam već navikao.Regoč wrote:Pripremi se na prženje, ti slavonski istočnjaci papriku ubacuju lopatami.jastreb wrote:Bilo kako bilo,čekam prijatelja iz VU,koji danas kuva čorbanac,da me pozove kad bude naređeno.
2014-04-22
Boja se postigne i slatkom paprikom. Kad uvališ vreću ljute, okusni pupoljci postanu nefunkcionalni.pismejker wrote:tako i treba...boja je dan od 5 krucijalnih stvari u dobrom jelu..pored okusa i ostalog..Regoč wrote:Pripremi se na prženje, ti slavonski istočnjaci papriku ubacuju lopatami.jastreb wrote:Bilo kako bilo,čekam prijatelja iz VU,koji danas kuva čorbanac,da me pozove kad bude naređeno.
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» ,,Kebab remove'' subkulture art
» Remove kebab Moskva
» svenska demokraterna - remove kebab
» “Remove kebab” planiran pokret ili slučajni proizvod internetskog nadgornjavana?
» Kebab shizofrenija
» Remove kebab Moskva
» svenska demokraterna - remove kebab
» “Remove kebab” planiran pokret ili slučajni proizvod internetskog nadgornjavana?
» Kebab shizofrenija
Page 1 of 2