To je bio hrvatski Alamo-sjecanje na zrtvu Vukovara
Page 5 of 14
Page 5 of 14 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9 ... 14
Re: To je bio hrvatski Alamo-sjecanje na zrtvu Vukovara
aben wrote:jo nis zno ni za to elementarno, a kamoli za ostalo.slidingdoorsoperator wrote:aben wrote:kakovu korist imote od vukovara?slidingdoorsoperator wrote:
Imamo i mi od Vukovara, samo što to nekima izgleda još nije jasno.
Homogenizacija zajednice, politička, kulturološka, civilizacijska, socijalna... Samo navodim ono elementarno, ostalo bi trebalo biti svima jasno.
ok, good luck with that
Hvala. :) I tebi, također. :)
Guest- Guest
Tako je! Jebeš i one Židove što sad idu u Auschwiz! Gdje su bili 43.?kaja wrote:Znas kaj je za sprdnju , sto ovi sto se šetaju danas tamo, bar jedno 90% njih misle da sad brane Vukovar i tako se predstavljaju i svađaju se.kofein wrote:Noor wrote:taman došo s verna, šta sadkofein wrote:asilovski wrote:
80% spličane i ne zna gdje je vukovar
Više nema rečenice bez upadljivog felera.
Ona kamermanka što sapliće migrante na livadi, brani kao domovinu....ona je simbol obrane "domovine", a Vukovar je za sprdnju jelte.
On se branio kad se branio, branio ga je tko ga je branio. Na kraju se dogodila tragedija .
Današnje šetnje nemaju bas smisla. Osim toga sto se nisu dosetali u njega kad se branio ...
meni u stvari nisu čudni ljudi koji u osnovi ne poznaju hrvatsko biće koje je prožeto kršćanskim sedimentom koji se u tkivu hrvatskog naroda taloži zadnjih 1000 i kusur godina... meni vrlo često budu pomalo smiješni ljudi koji se iščuđuju tom usredotočenom pridavanju važnosti vjere u Krista Boga koja je poprilično usađena u vrlo velik broj pripadnika hrvatskog naroda iako danas mediji i pojedine grupacije aktivne na javnoj sceni pokušavaju stvoriti privid da to i nije baš tako... oni jednostavno nemaju kapacitet da razumiju tu integrativnu žicu poveznicu koja hrvatski narod drži na okupu čak pa i kad se čini da smo u nekom naoko velikom neredu i zbrci...slidingdoorsoperator wrote:michaellcmacha wrote:
također nejasna im je količina vrijednosti u Žrtvi koja je na oltar Domovine položena u i oko Vukovara...
Samo da se osvrnem na ovo. Nevjerojatno je kako mnogima niti dan danas nakon 2 000 godina kršćanstva nije jasan fenomen, dubina i dometi Žrtve.
Pa i nije samo kršćanstvo u pitanju nego i primjerice poučne priče i mitovi iz antičkih vremena u međuvremenu prerasli u arhetipove, koji svjedoče o važnosti žrtve junaka koja u konačnici dovodi do okupljanja i napretka zajednice, a te se priče povlače vjerojatno još iz pretpovijesnih vremena, makar o tome naravno nemamo pisanih dokaza zbog same prirode pretpovijesnosti.
2015-08-08
slidingdoorsoperator wrote:aben wrote:reko je mivuksadinare wrote:tko to vi?aben wrote:
kakovu korist imote od vukovara?
Mi Hrvati.
Kad kažem Hrvati, ne mislim pri tome u smislu etničkog identiteta, pozivanja na logiku krvi i tla, nego na Hrvate u političkom i kulturološkom, civilizacijskom smislu, na Hrvate kao politički narod, na Hrvate u smislu nacionalnog identiteta.
Guest- Guest
michaellcmacha wrote:meni u stvari nisu čudni ljudi koji u osnovi ne poznaju hrvatsko biće koje je prožeto kršćanskim sedimentom koji se u tkivu hrvatskog naroda taloži zadnjih 1000 i kusur godina... meni vrlo često budu pomalo smiješni ljudi koji se iščuđuju tom usredotočenom pridavanju važnosti vjere u Krista Boga koja je poprilično usađena u vrlo velik broj pripadnika hrvatskog naroda iako danas mediji i pojedine grupacije aktivne na javnoj sceni pokušavaju stvoriti privid da to i nije baš tako... oni jednostavno nemaju kapacitet da razumiju tu integrativnu žicu poveznicu koja hrvatski narod drži na okupu čak pa i kad se čini da smo u nekom naoko velikom neredu i zbrci...slidingdoorsoperator wrote:michaellcmacha wrote:
također nejasna im je količina vrijednosti u Žrtvi koja je na oltar Domovine položena u i oko Vukovara...
Samo da se osvrnem na ovo. Nevjerojatno je kako mnogima niti dan danas nakon 2 000 godina kršćanstva nije jasan fenomen, dubina i dometi Žrtve.
Pa i nije samo kršćanstvo u pitanju nego i primjerice poučne priče i mitovi iz antičkih vremena u međuvremenu prerasli u arhetipove, koji svjedoče o važnosti žrtve junaka koja u konačnici dovodi do okupljanja i napretka zajednice, a te se priče povlače vjerojatno još iz pretpovijesnih vremena, makar o tome naravno nemamo pisanih dokaza zbog same prirode pretpovijesnosti.
Točno je, jednostavno nemaju taj kapacitet. I onda se uvijek dopuste iznenaditi praktički svakom strateškom odlukom koju narod u tim nekim dramatičnim vremenima donese na njihovo veliko čuđenje pa i ogorčenje.
Guest- Guest
Pa da, hrpe filozofa, različitih teza,slidingdoorsoperator wrote:orion wrote:Ja sam duboku i iskreno uvjerena u to. Argumenti ... da ih sada pojedinačno ne nabajam
Pa ako tražimo konkretne znanstvene argumente, dovoljno se osvrnuti na radove Stevena Pinkera (opet posebno preporučujem njegovu "Praznu ploču"), sa kojim sam ja prilično zagnjavio publiku u posljednjih godina dana na ovome forumu :) a neki su počeli dobivati i napade bijesa čim bih ga spomenuo.
Pri čemu on zapravo uopće nije iznio neke svoje argumente za koje bi se moglo reći da su problematočni, nego sada već dobro poznate argumente znanosti gdje je on u svojim radovima samo napravio rezime služeći se interdisciplinarnim pristupom i praktički ništa više od toga.
Pametnima i to sasvim dovoljno, a ludima ionako nikad dosta.
čovjek ostane zbunjen :)
Guest- Guest
Istina, ali tek nakon što je Njemačka poražena i do temelja zgažena. I nije se Zajednica stvarala s Hitlerom, nego s onimi koji su provodili denacifikaciju. Opisuješ posve druge okolnosti, ali bitno da ti s ćukom spavaš.kaja wrote:Francuska i Njemacka su 5 godina nakon rata formirale zajednicu, europsku zajednicu za ugljen i čelik, preteču EU zbog zajedničkog tržišta i da prevladaju rat i ratna zbivanja.
slidingdoorsoperator wrote:michaellcmacha wrote:meni u stvari nisu čudni ljudi koji u osnovi ne poznaju hrvatsko biće koje je prožeto kršćanskim sedimentom koji se u tkivu hrvatskog naroda taloži zadnjih 1000 i kusur godina... meni vrlo često budu pomalo smiješni ljudi koji se iščuđuju tom usredotočenom pridavanju važnosti vjere u Krista Boga koja je poprilično usađena u vrlo velik broj pripadnika hrvatskog naroda iako danas mediji i pojedine grupacije aktivne na javnoj sceni pokušavaju stvoriti privid da to i nije baš tako... oni jednostavno nemaju kapacitet da razumiju tu integrativnu žicu poveznicu koja hrvatski narod drži na okupu čak pa i kad se čini da smo u nekom naoko velikom neredu i zbrci...slidingdoorsoperator wrote:michaellcmacha wrote:
Točno je, jednostavno nemaju taj kapacitet. I onda se uvijek dopuste iznenaditi praktički svakom strateškom odlukom koju narod u tim nekim dramatičnim vremenima donese na njihovo veliko čuđenje pa i ogorčenje.
kasnite, brat bratu, jedno 200 godina )
Guest- Guest
mativka wrote:
Pa da, hrpe filozofa, različitih teza,
čovjek ostane zbunjen :)
Ima i filozofa, ali sa kontinuitetom razrade njihovih hipoteza od strane moderne znanosti, koja svakako prevladava u "Praznoj ploči".
Guest- Guest
pizzon wrote:slidingdoorsoperator wrote:michaellcmacha wrote:meni u stvari nisu čudni ljudi koji u osnovi ne poznaju hrvatsko biće koje je prožeto kršćanskim sedimentom koji se u tkivu hrvatskog naroda taloži zadnjih 1000 i kusur godina... meni vrlo često budu pomalo smiješni ljudi koji se iščuđuju tom usredotočenom pridavanju važnosti vjere u Krista Boga koja je poprilično usađena u vrlo velik broj pripadnika hrvatskog naroda iako danas mediji i pojedine grupacije aktivne na javnoj sceni pokušavaju stvoriti privid da to i nije baš tako... oni jednostavno nemaju kapacitet da razumiju tu integrativnu žicu poveznicu koja hrvatski narod drži na okupu čak pa i kad se čini da smo u nekom naoko velikom neredu i zbrci...slidingdoorsoperator wrote:michaellcmacha wrote:
Ti očito nemaš pojma niti o čemu mi ovdje uopće razgovaramo.
Guest- Guest
a kak da ima pojma kad je zaboravio hrvatski jezik, a ovaj frizirani srpski mu bitno ograničava kogniciju...;)slidingdoorsoperator wrote:pizzon wrote:slidingdoorsoperator wrote:michaellcmacha wrote:meni u stvari nisu čudni ljudi koji u osnovi ne poznaju hrvatsko biće koje je prožeto kršćanskim sedimentom koji se u tkivu hrvatskog naroda taloži zadnjih 1000 i kusur godina... meni vrlo često budu pomalo smiješni ljudi koji se iščuđuju tom usredotočenom pridavanju važnosti vjere u Krista Boga koja je poprilično usađena u vrlo velik broj pripadnika hrvatskog naroda iako danas mediji i pojedine grupacije aktivne na javnoj sceni pokušavaju stvoriti privid da to i nije baš tako... oni jednostavno nemaju kapacitet da razumiju tu integrativnu žicu poveznicu koja hrvatski narod drži na okupu čak pa i kad se čini da smo u nekom naoko velikom neredu i zbrci...slidingdoorsoperator wrote:
Ti očito nemaš pojma niti o čemu mi ovdje uopće razgovaramo.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Govoriš gluhim uhom. Abenu je korist isto što i pozitivna bilanca.slidingdoorsoperator wrote:aben wrote:kakovu korist imote od vukovara?slidingdoorsoperator wrote:
Homogenizacija zajednice, politička, kulturološka, civilizacijska, socijalna... Samo navodim ono elementarno, ostalo bi trebalo biti svima jasno.
I mene uviek ugodno iznenadi kad vidim koliko je ljudi ostalo vjerno Kristu.michaellcmacha wrote:meni u stvari nisu čudni ljudi koji u osnovi ne poznaju hrvatsko biće koje je prožeto kršćanskim sedimentom koji se u tkivu hrvatskog naroda taloži zadnjih 1000 i kusur godina... meni vrlo često budu pomalo smiješni ljudi koji se iščuđuju tom usredotočenom pridavanju važnosti vjere u Krista Boga koja je poprilično usađena u vrlo velik broj pripadnika hrvatskog naroda iako danas mediji i pojedine grupacije aktivne na javnoj sceni pokušavaju stvoriti privid da to i nije baš tako... oni jednostavno nemaju kapacitet da razumiju tu integrativnu žicu poveznicu koja hrvatski narod drži na okupu čak pa i kad se čini da smo u nekom naoko velikom neredu i zbrci...slidingdoorsoperator wrote:michaellcmacha wrote:
Pa jebes . I tebe. Sto se sad šetaš po Vukovaru i glumiš Hrvata i pol.Regoč wrote:Tako je! Jebeš i one Židove što sad idu u Auschwiz! Gdje su bili 43.?kaja wrote:Znas kaj je za sprdnju , sto ovi sto se šetaju danas tamo, bar jedno 90% njih misle da sad brane Vukovar i tako se predstavljaju i svađaju se.kofein wrote:Noor wrote:taman došo s verna, šta sadkofein wrote:
Više nema rečenice bez upadljivog felera.
Ona kamermanka što sapliće migrante na livadi, brani kao domovinu....ona je simbol obrane "domovine", a Vukovar je za sprdnju jelte.
On se branio kad se branio, branio ga je tko ga je branio. Na kraju se dogodila tragedija .
Današnje šetnje nemaju bas smisla. Osim toga sto se nisu dosetali u njega kad se branio ...
Oni tamo tada su zbilja bili hrabri a ti si kurac na biciklu i došao si 25 godina kasnije , taman da dubiš na glavi na tornju i mašeš predsjednici u koloni.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
cega si se ti nadrobiopizzon wrote:
vucko )
vuksadinare- Posts : 100330
2015-09-08
Tebe, očito, nema ni danas.kaja wrote:Pa jebes . I tebe. Sto se sad šetaš po Vukovaru i glumiš Hrvata i pol.Regoč wrote:Tako je! Jebeš i one Židove što sad idu u Auschwiz! Gdje su bili 43.?kaja wrote:Znas kaj je za sprdnju , sto ovi sto se šetaju danas tamo, bar jedno 90% njih misle da sad brane Vukovar i tako se predstavljaju i svađaju se.kofein wrote:Noor wrote:
taman došo s verna, šta sad
Oni tamo tada su zbilja bili hrabri a ti si kurac na biciklu i došao si 25 godina kasnije , taman da dubiš na glavi na tornju i mašeš predsjednici u koloni.
aben je izgubljen slucaj...Regoč wrote:Govoriš gluhim uhom. Abenu je korist isto što i pozitivna bilanca.slidingdoorsoperator wrote:aben wrote:kakovu korist imote od vukovara?slidingdoorsoperator wrote:
vuksadinare- Posts : 100330
2015-09-08
Page 5 of 14 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9 ... 14
Similar topics
» Suti Kajtazi,sute 'hrvatski' mediji - ma to je samo izboden hrvatski vojnik
» Sjećanje na velikog revolucionera Pol Pota
» Je li pandemija odnijela jos jednu zrtvu?
» Sjećanje na 2.maj 1992:25 godina od odbrane Sarajeva i BiH
» DAN BIJELIH TRAKA Sjećanje na 3.000 ubijenih Prijedorčana
» Sjećanje na velikog revolucionera Pol Pota
» Je li pandemija odnijela jos jednu zrtvu?
» Sjećanje na 2.maj 1992:25 godina od odbrane Sarajeva i BiH
» DAN BIJELIH TRAKA Sjećanje na 3.000 ubijenih Prijedorčana
Page 5 of 14