ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

rimac na aparatima , @mamin sin na baterijama

Page 1 of 2 1, 2  Next

Go down

rimac na aparatima , @mamin sin na baterijama Empty rimac na aparatima , @mamin sin na baterijama

Post by debotoijusto 5/11/2017, 12:58

Tako je nastao Grunner, prvi prototipni model MA1, a ovih dana je svijetu u Nürnbergu na sajmu inovacija predstavljen i Grunner X, komercijalno rješenje pametnog električnog bicikla. Unatoč uobičajenoj bateriji za električne bicikle, prelazi uz jedno punjenje i tri puta veću udaljenost od klasičnih električnih bicikla, a u sebi sadrži elektroničke komponente i tehnologije koje ga u ovom trenutku čine jedinstvenim na svijetu.

Ovih dana tvrtka slavi prvu godišnjicu postojanja, a mladi inovator pojašnjava kako mu je nakon nekih prezentacija pristupio potencijalni partner, pravnik koji ipak dovoljno razumije tehnološke stvari da shvati kako Ivanova vizija ima budućnost. Nakon razgovora su zajednički pokrenuli tvrtku, koja je u tih godinu dana uspjela narasti na sedam ljudi, s planom da se do kraja sljedeće godine zaposli još novih djelatnika. Planovi sežu i dalje, morat će formalno izmjestiti i središte tvrtke iz Pisarovine u inozemstvo, ali to je već priča o domaćim problemima poslovanja i neurednosti koja postoji u Hrvatskoj.
– Pogone i dalje mislimo ostavljati ovdje, ali mi je nužno potrebno izmjestiti središte tvrtke. Naime, kod nas uopće nije pravno i zakonski regulirana naplata prodaje aplikacija preko najvećih on-line trgovina appova, a dio naše tehnologije zasniva se baš na aplikacijama. Nije to slučaj samo s nama, većina drugih IT tvrtki iz Hrvatske koje se bave izradom aplikacija ili igara ima sjedišta u drugim državama baš iz tog razloga – objašnjava Ivan.
Njegovo nezadovoljstvo stanjem u Hrvatskoj ne završava tu jer je iz prve ruke imao prilike vidjeti da se jedna stvar priča, a druga radi. Pa tako prepričava kako je Grunner X imao želju predstaviti na nekom od hrvatskih fakulteta, no svugdje je našao zatvorena vrata, uz pojašnjenje da ih »to ne zanima«.
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

rimac na aparatima , @mamin sin na baterijama Empty Re: rimac na aparatima , @mamin sin na baterijama

Post by debotoijusto 5/11/2017, 13:00

– Sveučilište bi trebalo biti generator razvoja, ali to kod nas nije. Svima su puna usta simbioze poduzeća i visokog školstva, čime bi se trebali stvarati potrebni kadrovi, ali kad se treba prijeći s riječi na djela, onda tu zastane. Čak i oni koji su nas znali primiti bi pristupili s podcjenjivačkim stavom, »da vidimo što su nam to dječica napravila«, prepričava stvarno stanje stvari. Zanimljivo, ni takve ga poteškoće neće još ponukati na selidbu van, središnjica će zbog već rečenih problema biti negdje vani, najvjerojatnije u Amsterdamu, dok će proizvodni dio i dalje biti u Hrvatskoj.
http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Trazio-je-nacin-da-brze-dode-do-skole-Ovaj-decko-napravio-je-elektricni-bicikl-kojem-se-divi-europska-inovatorska-scena

rimac na aparatima , @mamin sin na baterijama Z0211k06_slika_u_clanku
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

rimac na aparatima , @mamin sin na baterijama Empty Re: rimac na aparatima , @mamin sin na baterijama

Post by Guest 5/11/2017, 13:54

malo je papren..oko 8k ojrova..no za kupce tehnologija prava sitja..mogu istestirati i kupiti tehnologiju..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by catabbath 5/11/2017, 14:37

pismejker wrote:malo je papren..oko 8k ojrova..no za kupce tehnologija prava sitja..mogu istestirati i kupiti tehnologiju..

Možeš biti 100 puta ljubitelj tehnologije ali ako za ovo iskeširaš 8000€ moraš biti i budala (osim ako nisi saudiski princ)
catabbath
catabbath

Male
2015-08-22

Back to top Go down

Post by darth_vader 5/11/2017, 15:21

Elektricni bicikl? U startu promasen projekt...osim za guzicare koje je strah motocikla/skutera, a lijeno im pedalati...takvih ima par postotaka u populaciji tako da...8000 eura bi trebala ostati cijena...
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 5/11/2017, 15:22

jasambrend wrote:Elektricni bicikl? U startu promasen projekt...osim za guzicare koje je strah motocikla/skutera, a lijeno im pedalati...takvih ima par postotaka u populaciji tako da...8000 eura bi trebala ostati cijena...
kupit auto,a ne troši na pizdarije koju možeš koristit max 100 dana u godini, bez ikakvog teretnog prostora.

Last edited by Kserks_ on 5/11/2017, 15:29; edited 1 time in total
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 5/11/2017, 15:25

uh.. kakav lipi autić možeš za 8k € dovuć iz njemačke.. ee
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by darth_vader 5/11/2017, 15:59

Kserks_ wrote:
jasambrend wrote:Elektricni bicikl? U startu promasen projekt...osim za guzicare koje je strah motocikla/skutera, a lijeno im pedalati...takvih ima par postotaka u populaciji tako da...8000 eura bi trebala ostati cijena...
kupit auto,a ne troši na pizdarije koju možeš koristit max 100 dana u godini, bez ikakvog teretnog prostora.

Naravno...medutim, kome je gust biciklirati za nekih 5000 kuna kupi svemirski model, maltene s dijelovima od titana...ova elektricna cuda su cisto pomodarsko preseravanje, ali tko bas ima na bacanje...doduse moj sef kaze da ga spasi elektromotor u gradu gdje je najvisi kvart na cca. 50 metara nadmorske visine, a lik brije na zdrav zivot...kakvu posluku porati...
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by neva 5/11/2017, 16:00

pa što radi taj skupi Rimčev e-bike, peče ti toast dok se voziš?! :P

osim običnog city-bikea, imam pedelec e-bike već skoro 2 godine i to mi je jedna od najboljih stvari koje sam kupila u životu, oko 15 km na posao i nazad, a baterija mi traje više od tjedan dana s jednim punjenjem preko noći

nema bolje stvari za zagrebački promet u toplijem dijelu godine, nema problema s čekanjem gradskog prijevoza, parkiranjem i gužvama na cesti.. prezadovoljna sam, a još sam usput i lijepo pocrnila :x
neva
neva

2014-04-12

Back to top Go down

Post by darth_vader 5/11/2017, 16:05

Pinochet wrote:uh.. kakav lipi autić možeš za 8k € dovuć iz njemačke.. ee

Sestra i muz bas dovezli za tu cijenu Volva 2014. godiste, garaziran, prosao 90 000 njemackim cestama, ful oprema...osnovni model kostao skoro 30 000 eura...jedino ih nasi malo uklali s trosarinama/kurcima palcima, ali sve u svemu imaju komad auta...ja za tu cijenu prije 8 godina ovdi dobija polovnog Grande Punta...pa ti vidi...jedina prednost Fiata ce uvijek biti da djelove po smetlistu mozes naci...
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by darth_vader 5/11/2017, 16:06

Neve wrote:pa što radi taj skupi Rimčev e-bike, peče ti toast dok se voziš?! :P

osim običnog city-bikea, imam pedelec e-bike već skoro 2 godine i to mi je jedna od najboljih stvari koje sam kupila u životu, oko 15 km na posao i nazad, a baterija mi traje više od tjedan dana s jednim punjenjem preko noći

nema bolje stvari za zagrebački promet u toplijem dijelu godine, nema problema s čekanjem gradskog prijevoza, parkiranjem i gužvama na cesti.. prezadovoljna sam, a još sam usput i lijepo pocrnila :x

Eto jos jedne na baterije... :_|
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by marcellus 5/11/2017, 16:54

Neve wrote:pa što radi taj skupi Rimčev e-bike, peče ti toast dok se voziš?! :P

ide 70 na sat i ima priličan doseg, uzele su ga policije tamo gdje zbog ekoloških sranja ne mogu vozit motore a zbog daljine i strmih planina ne mogu pješke ni običnim biciklom.

inače mrzim bicikliste. Smetaju. Prema pješacima su bahati, vozače zajebavaju i misle da za njih prometni propisi ne važe jer spašavaju planetu dok je mi uništavamo

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus 5/11/2017, 16:57

debotoijusto wrote:Tako je nastao Grunner, prvi prototipni model MA1, a ovih dana je svijetu u Nürnbergu na sajmu inovacija predstavljen i Grunner X, komercijalno rješenje pametnog električnog bicikla. Unatoč uobičajenoj bateriji za električne bicikle, prelazi uz jedno punjenje i tri puta veću udaljenost od klasičnih električnih bicikla, a u sebi sadrži elektroničke komponente i tehnologije koje ga u ovom trenutku čine jedinstvenim na svijetu.

Ovih dana tvrtka slavi prvu godišnjicu postojanja, a mladi inovator pojašnjava kako mu je nakon nekih prezentacija pristupio potencijalni partner, pravnik koji ipak dovoljno razumije tehnološke stvari da shvati kako Ivanova vizija ima budućnost. Nakon razgovora su zajednički pokrenuli tvrtku, koja je u tih godinu dana uspjela narasti na sedam ljudi, s planom da se do kraja sljedeće godine zaposli još novih djelatnika. Planovi sežu i dalje, morat će formalno izmjestiti i središte tvrtke iz Pisarovine u inozemstvo, ali to je već priča o domaćim problemima poslovanja i neurednosti koja postoji u Hrvatskoj.
– Pogone i dalje mislimo ostavljati ovdje, ali mi je nužno potrebno izmjestiti središte tvrtke. Naime, kod nas uopće nije pravno i zakonski regulirana naplata prodaje aplikacija preko najvećih on-line trgovina appova, a dio naše tehnologije zasniva se baš na aplikacijama. Nije to slučaj samo s nama, većina drugih IT tvrtki iz Hrvatske koje se bave izradom aplikacija ili igara ima sjedišta u drugim državama baš iz tog razloga – objašnjava Ivan.
Njegovo nezadovoljstvo stanjem u Hrvatskoj ne završava tu jer je iz prve ruke imao prilike vidjeti da se jedna stvar priča, a druga radi. Pa tako prepričava kako je Grunner X imao želju predstaviti na nekom od hrvatskih fakulteta, no svugdje je našao zatvorena vrata, uz pojašnjenje da ih »to ne zanima«.

inače koje su to "komponente i tehnologije" koje ga čije jedinstvenim, kakvim tehnologijama raspolaže taj malac i koja je rješenja razvio a koja ne uspijevaju razviti samsung i slični koji u istraživanja ulažu milijarde, i tko može potvrditi njegove tvrdnje da bicikl prelazi tri puta više nego ostali? Aplikacija, kakva mobilna aplikacija, to je ta tehnologija koju prodaju?

Jer da prelazi, ulagači bi već stajali u redu.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by jastreb 5/11/2017, 16:58

Pereko ljeta na cestama najviše mrzim bicikliste i kampere.

Biciklisti ometaju promet na magistralama,a dovode u opasnost i sebe. 

Ma i inače ti turisti u prometu su teška tragedija. Staju na svakih par kilometara i snimaju neke gluposti. Vide kravu pokraj ceste i snimaju je kao da je ikad nisu vidjeli. Stvaraju gužve.

Jeste li ikada vidjeli što rade po kišnom vremenu???

To je tek užas. Umjesto da se seksaju,oni su nervozni jer se ne mogu kupati i sunčati,pa voze bez cilja i u tili čas stvore u gradovima takve gužve da mora reagirati i murija.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by veber 5/11/2017, 17:48

marcellus wrote:inače mrzim bicikliste. Smetaju. Prema pješacima su bahati, vozače zajebavaju i misle da za njih prometni propisi ne važe jer spašavaju planetu dok je mi uništavamo
popuši ti meni kurac!
jebote većina vas takvog mišljenja su bahate budale u autu kojne poznajete osnove prometne kulture.
ako sam na biciklu i vozim ravno i još na biciklističkoj stazi, a ti skrećeš desno i jebeš mi mater jer ne znaš da sam ja u prednosti. onda ti par puta kresnem nogom po šajbi, a ako treba izvadim i gan.

kretenčine koje ne poznaju prometne propise.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by marcellus 5/11/2017, 17:52

veber wrote:
marcellus wrote:inače mrzim bicikliste. Smetaju. Prema pješacima su bahati, vozače zajebavaju i misle da za njih prometni propisi ne važe jer spašavaju planetu dok je mi uništavamo
popuši ti meni kurac!
jebote većina vas takvog mišljenja su bahate budale u autu kojne poznajete osnove prometne kulture.
ako sam na biciklu i vozim ravno i još na biciklističkoj stazi, a ti skrećeš desno i jebeš mi mater jer ne znaš da sam ja u prednosti. onda ti par puta kresnem nogom po šajbi, a ako treba izvadim i gan.

aha a kad se ja približavam zebri u florijana andrašeca di je bila redakcija i gdje su kuće s obje strane ulice na pol metra od kolnika, dakle ne vidiš niš iza ugla, pa kreneš lagano preko zebre a naleti ti s 30 na sat biciklist u tebe kojeg nisi mogo vidjet ni teoretski... to ništa.

on na zebri ima sić i gurat bicikl, ako vozi po nogostupu... usput meni ne bi biciklisti vozili po nogostupu tam di nema staze, imaš cestu i ne zajebavaj. Bezobrazni su, voze slalom, ruše babe na štakama i još svima jebu mater.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by darth_vader 5/11/2017, 17:56

marcellus wrote:
veber wrote:
popuši ti meni kurac!

aha a kad se ja približavam zebri u florijana andrašeca di je bila redakcija i gdje su kuće s obje strane ulice na pol metra od kolnika, dakle ne vidiš niš iza ugla, pa kreneš lagano preko zebre a naleti ti s 30 na sat biciklist u tebe kojeg nisi mogo vidjet ni teoretski... to ništa.

on na zebri ima sić i gurat bicikl, ako vozi po nogostupu... usput meni ne bi biciklisti vozili po nogostupu tam di nema staze, imaš cestu i ne zajebavaj. Bezobrazni su, voze slalom, ruše babe na štakama i još svima jebu mater.

Istina. Nema gorih sudionika u prometu...doduse, penzici i opcenito bez obzira na prijevozno sredstvo...

Last edited by jasambrend on 5/11/2017, 17:57; edited 1 time in total
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by veber 5/11/2017, 17:56

kada nema staze voziš po cesti. 
barem to ja radim. na jelac idem gurajući bajk.

a babe na štakama, mame s djecom, frajeri kao ti s mobitelom na uhu-uredno hodaju po bicklističkoj stazi i kada im jebeš mater onda su ljuti.

pogotovo na jarunu vole zauzet stazu.

odjebi s tim forama.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Guest 5/11/2017, 17:57

marcellus wrote:
ide 70 na sat
bicikl?

ili trebaš vozačku dozvolu A kategorije za to...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by neva 5/11/2017, 18:54

jasambrend wrote:Eto jos jedne na baterije... :_|
nisam ja na baterije, nego moj bic :D
na poslu nemam uvjete, ne mogu se presvlačiti i tuširati
zato mi je e-bike dobra stvar, brže stignem, a uz to dođem na posao svježa i mirisna kao kad sam krenula
a kad hoću rekreaciju u slobodno vrijeme, imam drugi
neva
neva

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

Back to top

- Similar topics