Suficit proračuna 1.8 milijardi kuna
Page 5 of 12
Page 5 of 12 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12
Re: Suficit proračuna 1.8 milijardi kuna
još malo pa će te moć kokošinjac napravit..Pinochet wrote:Blocketa lol
Guest- Guest
imamo lika koji tvdi da banke ne posuđuju novac štedišama za kreditiranje, te koji tvrdi za štednja po viđenju nije štednja:)
još malo i taraca:)
Last edited by Kserks_ on 30/10/2017, 19:54; edited 1 time in total
Guest- Guest
Kserks_ wrote:majko moja.mamin sin wrote:Commercial banks create so-called “inside” money, i.e. bank deposits – this happens every time they issue a new loan.
https://www.ecb.europa.eu/explainers/tell-me-more/html/what_is_money.en.html
ECB kaže da banke stvaraju depozite tako što izdaju kredite
ksersks kaže da banke izdaju kredite tako što posuđuju depozite
da li sav novac nastaje iz kredita, pa završi kao depozit, ili krediti dolaze od već postojećih depozita koje banka uzima iz privatnog vlasništva svojih klijenata bez njihovog odobrenja
tko je u pravu ECB ili kserkso, he he
njemačka BUBA i britanska BOE kažu isto što i ECB, vjerojatno nemaju uvid u monetarne procese tamo
imaš dvije stavke prihodi od kamata-rashodi za kamate, razlika između ovo dvoje je dobit banke, naravno postoje i neki drugi prihodi i rashodi poslovanja ,ali nebitni u ovoj priči..
prihodi od kamata izdati krediti i minusi, rashodi za kamate oročena štednja i štednja po viđenju...
šta je najbolje ti ni ne razumiješ što citiraš, glavno je oponirat.
Money creation in practice differs from some popular misconceptions - banks do not act simply as intermediaries, lending out deposits that savers place with them, and nor do they ‘multiply up’ central bank money to create new loans
http://www.bankofengland.co.uk/publications/Pages/quarterlybulletin/2014/qb14q1.aspx
ma nemaju pojma ovi iz centralnih banaka, ne razumiju se oni u monetarne operacije, Kserksić zna da su njegove teorije zavjera istinite
banka zarađuju 5-10% na tvom novcu koji je na računu, krade ga
Last edited by mamin sin on 30/10/2017, 19:50; edited 2 times in total
Guest- Guest
Kserks_ wrote:imamo lika koji tvdi da banke ne posuđuju novac štedišnja za kreditiranje, te koji tvrdi za štednja po viđenju nije štednja:)
kaj i ti gradiš :)
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
toliki si da blage veze nemaš da je 80% zarade banaka razlika između prihoda od kamata i rashoda od kamata.mamin sin wrote:Kserks_ wrote:majko moja.mamin sin wrote:Commercial banks create so-called “inside” money, i.e. bank deposits – this happens every time they issue a new loan.
da li sav novac nastaje iz kredita, pa završi kao depozit, ili krediti dolaze od već postojećih depozita koje banka uzima iz privatnog vlasništva svojih klijenata bez njihovog odobrenja
njemačka BUBA i britanska BOE kažu isto što i ECB, vjerojatno nemaju uvid u monetarne procese tamo
imaš dvije stavke prihodi od kamata-rashodi za kamate, razlika između ovo dvoje je dobit banke, naravno postoje i neki drugi prihodi i rashodi poslovanja ,ali nebitni u ovoj priči..
prihodi od kamata izdati krediti i minusi, rashodi za kamate oročena štednja i štednja po viđenju...
banks do not act simply as intermediaries, lending out deposits that savers place with them, and nor do they ‘multiply up’ central bank money to create new loans
http://www.bankofengland.co.uk/publications/Pages/quarterlybulletin/2014/qb14q1.aspx
ma nemaju pojma ovi iz centralnih banaka, ne razumiju se oni u monetarne operacije, Kserksić zna da su njegove teorije zavjera istinite
Guest- Guest
Kserks_ wrote:toliki si da blage veze nemaš da je 80% zarade banaka razlika između prihoda od kamata i rashoda od kamata.mamin sin wrote:Kserks_ wrote:majko moja.mamin sin wrote:Commercial banks create so-called “inside” money, i.e. bank deposits – this happens every time they issue a new loan.
banks do not act simply as intermediaries, lending out deposits that savers place with them, and nor do they ‘multiply up’ central bank money to create new loans
ma lažu ovi iz BOE, ECB, BUBA
masonska zavjera u najvećim centralnim bankama EU
Guest- Guest
prekratki ankeri stupova za nastavak gradnjeKserks_ wrote:uspio si nalit i taracu
Prekratka i armatura balkona, moglo je to malo ozbiljnije:)
dijagram-
2015-08-09
okani se teorije..malo pogledat prihode i rashode banaka po stavkama, pa vidi odatkle banke ostvaruju dobit..mamin sin wrote:Kserks_ wrote:toliki si da blage veze nemaš da je 80% zarade banaka razlika između prihoda od kamata i rashoda od kamata.mamin sin wrote:Kserks_ wrote:majko moja.mamin sin wrote:
ma lažu ovi iz BOE, ECB, BUBA
masonska zavjera u najvećim centralnim bankama EU
Guest- Guest
Mislim da sam shvatio na što Kserks cilja, on gleda štednju na kao kredit banci s niskim kamatama
OK točno
OK točno
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
stedi i slabi objekt, a jebga, ne moze i ovce i novce:)RayMabus wrote:Mislim da sam shvatio na što Kserks cilja, on gleda štednju na kao kredit banci s niskim kamatama
OK točno
dijagram-
2015-08-09
haha tko zna čija je ovo novogradnjadijagram wrote:prekratki ankeri stupova za nastavak gradnjeKserks_ wrote:uspio si nalit i taracu
hvala bogu imam i više nego dovoljno kvadrata, eventualno prominit krov i stavit termo fasadu.
Guest- Guest
U suštini je i ECB i Kserks u pravu, naime tu se radi o dvije izjave koje uopće nisu u suprotnosti
Obe su točne
Obe su točne
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
dogovorit cemo se, imas novca, moze te se oderati, super:)Kserks_ wrote:haha tko zna čija je ovo novogradnjadijagram wrote:prekratki ankeri stupova za nastavak gradnjeKserks_ wrote:uspio si nalit i taracu
hvala bogu imam i više nego dovoljno kvadrata, eventualno prominit krov i stavit termo fasadu.
dijagram-
2015-08-09
sused, mogli bi ovih dana na kavu.dijagram wrote:stedi i slabi objekt, a jebga, ne moze i ovce i novce:)RayMabus wrote:Mislim da sam shvatio na što Kserks cilja, on gleda štednju na kao kredit banci s niskim kamatama
OK točno
2014-12-30
dijagram wrote:stedi i slabi objekt, a jebga, ne moze i ovce i novce:)RayMabus wrote:Mislim da sam shvatio na što Kserks cilja, on gleda štednju na kao kredit banci s niskim kamatama
OK točno
muči da ti to znaš kako se to gradilo:p...prije par godina kada smo renovirali prizemlje, uvalilo se aramature, neće sada kuća nigdi ,ako grune koji sa dosta rihtera.
Guest- Guest
Kserks_ wrote:
toliki si da blage veze nemaš da je 80% zarade banaka razlika između prihoda od kamata i rashoda od kamata.
to postiže na repo i obrnutim repo aukcijama, centralna banka nameće i plaća kamatu, isto kao što centralna banka nameće tečaj, pa banke zarađuju na razlici između kupovnog i prodajnog tečaja kod centralne banke, isto tako zarađuju na razlici kupovne i prodajne kamate, kroz Repo i obrnute Repo aukcije centralne banke, privatne komercijalne banke imaju kontrolu na količinom novca koji plasiraju u ekonomiju a koja odgovara potražnji na tržištu
http://www.otpinvest.hr/main.aspx?id=153
hehe, nemaš ti pojma kserksiću
te stvari ne pišu u novinama niti po blogovima
Last edited by mamin sin on 30/10/2017, 20:04; edited 3 times in total
Guest- Guest
sutra nisam u zg, idem na rog istre i vracam se kasno kasno:)veber wrote:sused, mogli bi ovih dana na kavu.dijagram wrote:stedi i slabi objekt, a jebga, ne moze i ovce i novce:)RayMabus wrote:Mislim da sam shvatio na što Kserks cilja, on gleda štednju na kao kredit banci s niskim kamatama
OK točno
srijeda navecer vecer itd moze
dijagram-
2015-08-09
ajd, na samom minimumu je, kolika konzola, toliko u pločudijagram wrote:prekratki ankeri stupova za nastavak gradnjeKserks_ wrote:uspio si nalit i taracu
a tako ti svega, odgodi to za četvrtak...kad se i ja onuda šuljamdijagram wrote:sutra nisam u zg, idem na rog istre i vracam se kasno kasno:)veber wrote:sused, mogli bi ovih dana na kavu.dijagram wrote:stedi i slabi objekt, a jebga, ne moze i ovce i novce:)RayMabus wrote:Mislim da sam shvatio na što Kserks cilja, on gleda štednju na kao kredit banci s niskim kamatama
OK točno
srijeda navecer vecer itd moze
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Page 5 of 12 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12
Similar topics
» Bloomberg šokiran: suficit ruskog federalnog proračuna se učetverostručio u studenom
» KINEZI otvaraju tvornicu elektronike u USA , investicija teška 10 milijardi $(70 milijardi kuna)
» Austrija: Ministrica odbrane za povećanje proračuna sa 2,5 na 6,5 milijardi eura
» Zagrebačko naselje na Badnjak dalo Crkvi 400.000 kuna iz svog proračuna
» Nestalo??? 27 milijardi kuna sa Zg burze
» KINEZI otvaraju tvornicu elektronike u USA , investicija teška 10 milijardi $(70 milijardi kuna)
» Austrija: Ministrica odbrane za povećanje proračuna sa 2,5 na 6,5 milijardi eura
» Zagrebačko naselje na Badnjak dalo Crkvi 400.000 kuna iz svog proračuna
» Nestalo??? 27 milijardi kuna sa Zg burze
Page 5 of 12