Suficit proračuna 1.8 milijardi kuna
Page 4 of 12
Page 4 of 12 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12
Re: Suficit proračuna 1.8 milijardi kuna
Dat ću ti primjer društva od sto ljudi koji svi štede a nitko ni lipe na kartici od neke banke tj nema neoroćene love u opticaju da ta banka ima zaradu
OK svi štede, banka nema onu čistu zaradu od neoroćene love koju preko kartica drži kod sebe, pada zarada banke, moraju uskladit poslovanje npr manje plaće zaposlenima ili još jednostavnije smanjit kamatu na štednju za npr 0,2% taman toliko da di na rubu isplativosti pa oni koji gledaju svaku lipu izvuću i to i onda potroše jer im u čarapi lova samo propada
OK svi štede, banka nema onu čistu zaradu od neoroćene love koju preko kartica drži kod sebe, pada zarada banke, moraju uskladit poslovanje npr manje plaće zaposlenima ili još jednostavnije smanjit kamatu na štednju za npr 0,2% taman toliko da di na rubu isplativosti pa oni koji gledaju svaku lipu izvuću i to i onda potroše jer im u čarapi lova samo propada
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Dali sam ja budala šta već deset godina imam pedesetak tisuća kuna na kartici koje neoroćujem a samo deset tisuća kuna na štednji
Da ja sam budala ali vidiš velika inflacija neradi mi se dao otkaz i sad polako trošim to s kartice
Primijeti da štednju uopće ne diram
Kad se više ne bude isplatilo štedit a to će biti za oko godinu dana kad ja potrošim ove pare laganini ima jedno pitanje
Dali ču ja podignit tih deset tisuća kuna iako gubim oko 1% godišnje što mi je lova tamo
NE
ALI VI HOĆETE
MENE JE BOLI KURAC I KAD SAM GUBIO 1% GODIŠNJE NA OVIH PEDESET TISUĆA KUNA PA ŠTO BI SAD BILO DRUKČIJE KOD OVIH DESET NA ŠTEDNJI
......
Znam da nisi shvatio, otkriti ću ti trik
JA OPET IMAM LOVE
Da ja sam budala ali vidiš velika inflacija neradi mi se dao otkaz i sad polako trošim to s kartice
Primijeti da štednju uopće ne diram
Kad se više ne bude isplatilo štedit a to će biti za oko godinu dana kad ja potrošim ove pare laganini ima jedno pitanje
Dali ču ja podignit tih deset tisuća kuna iako gubim oko 1% godišnje što mi je lova tamo
NE
ALI VI HOĆETE
MENE JE BOLI KURAC I KAD SAM GUBIO 1% GODIŠNJE NA OVIH PEDESET TISUĆA KUNA PA ŠTO BI SAD BILO DRUKČIJE KOD OVIH DESET NA ŠTEDNJI
......
Znam da nisi shvatio, otkriti ću ti trik
JA OPET IMAM LOVE
2014-04-11
Banke nežive od vaših para koje vi stavite na štednju, žive od profita kojeg zarade ulažući taj isti Keš negdje
Zato i imate klauzulu da ako ga podignete prije da nema isplati kamatu na to jer im treba ta lova da mogu garantirati investicije u nešto
Zato i imate klauzulu da ako ga podignete prije da nema isplati kamatu na to jer im treba ta lova da mogu garantirati investicije u nešto
2014-04-11
Bankama je u interesu da imaju šta više para
Ako vam u opticaju kruži puno neoroćenog novca zar mislite da će smanjit kamatu i udaljiti štediše od sebe
PA NISU LUDE
Onu čistu zaradu od neoroćenog novca oni ubacuju u fond za isplatu kamata na štednju tako da još više kapitala sebi privuću
Toj igri je došao kraj
LONGY topi pare s kartice
Ako vam u opticaju kruži puno neoroćenog novca zar mislite da će smanjit kamatu i udaljiti štediše od sebe
PA NISU LUDE
Onu čistu zaradu od neoroćenog novca oni ubacuju u fond za isplatu kamata na štednju tako da još više kapitala sebi privuću
Toj igri je došao kraj
LONGY topi pare s kartice
2014-04-11
Na kraju iduće godine ili početkom 2019 banke u Hr će morat smanjit troškove
Postoje dva načina ili oba u kombinaciji
Smanjit tekuće troškove npr manje plaće
Ili
Smanjit kamatu na štednju za određen procenat
Postoje dva načina ili oba u kombinaciji
Smanjit tekuće troškove npr manje plaće
Ili
Smanjit kamatu na štednju za određen procenat
2014-04-11
ajmo povišice...treba sindikate naložitri
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Sad ćemo se mi fino igrat igrice, ja i dalje imam 25 tisuća kuna na toj kartici, uopće nema namjeru to dignit odjednom, ali lagano će padat, pa dolazi sezona i onda tu više para nema ko prije, možda nekih 5% neg je bilo prije godinu dana
Drugi će vam napraviti isto ili će stavit na štednju pa eto barem da prati inflaciju
NO NEMA VIŠE TOG NEOROĆENO NOVCA
Tada slijedi ono
Umirat ću od smijeha kad ovi što im je štednja bila da im pare stoje tamo i donose neku zaradicu ili barem prati inflaciju to počmu masovno vaditi
Vi nemate pojma di ćete s tim
Ide potrošnja
Do kraja 2020 ili 2021 vi nećete imati prebijena novčića
A ja ću opet imat deset tisuća kuna na štednji ali nula kuna na kartici a jedno još deset tisuća kuna u đepu
Drugi će vam napraviti isto ili će stavit na štednju pa eto barem da prati inflaciju
NO NEMA VIŠE TOG NEOROĆENO NOVCA
Tada slijedi ono
Umirat ću od smijeha kad ovi što im je štednja bila da im pare stoje tamo i donose neku zaradicu ili barem prati inflaciju to počmu masovno vaditi
Vi nemate pojma di ćete s tim
Ide potrošnja
Do kraja 2020 ili 2021 vi nećete imati prebijena novčića
A ja ću opet imat deset tisuća kuna na štednji ali nula kuna na kartici a jedno još deset tisuća kuna u đepu
2014-04-11
A hoćeš li radnicama u banci podići plaće pošto ja mislim skroz istopiti do kraja iduće godine onih pedeset tisuća kuna na kartici neoroćenog novca kojeg sam im zadnje desetljeće ostavlja namjerno na kartici da ga imaju i ostvaruju ekstra profitepikur37 wrote:ajmo povišice...treba sindikate naložitri
2014-04-11
Kserks_ wrote:
naravno da banka posuđuje novac štedišta.
BLOKETA
Commercial banks create so-called “inside” money, i.e. bank deposits – this happens every time they issue a new loan.
https://www.ecb.europa.eu/explainers/tell-me-more/html/what_is_money.en.html
This article explains how the majority of money in the modern economy is created by commercial banks making loans. Money creation in practice differs from some popular misconceptions — banks do not act simply as intermediaries, lending out deposits that savers place with them, and nor do they ‘multiply up’ central bank money to create new loans and deposits.
http://www.bankofengland.co.uk/publications/Pages/quarterlybulletin/2014/qb14q1.aspx
In terms of volume, the majority of the money supply is made up of book money, which is created through transactions between banks and domestic customers. Sight deposits are an example of book money: sight deposits are created when a bank settles transactions with a customer, ie it grants a credit, say, or purchases an asset and credits the corresponding amount to the customer's bank account in return. This means that banks can create book money just by making an accounting entry: according to the Bundesbank's economists, ""this refutes a popular misconception that banks act simply as intermediaries at the time of lending – ie that banks can only grant credit using funds placed with them previously as deposits by other customers"".
https://www.bundesbank.de/Redaktion/EN/Downloads/Publications/Monthly_Report_Articles/2017/2017_04_money_creation_process.pdf?__blob=publicationFile
Guest- Guest
E moj Epi ti ćeš sebi dignit a ja ću do kraja 2018ili početkom 2019 smanjit plaće u bankarskom sektoru koji je privatni a ne državni
Neka vam i one malo jebu mater ko danas radnice u Konzuma
Neka vam i one malo jebu mater ko danas radnice u Konzuma
2014-04-11
Commercial banks create so-called “inside” money, i.e. bank deposits – this happens every time they issue a new loan.
ECB kaže da banke stvaraju depozite tako što izdaju kredite
ksersks kaže da banke izdaju kredite tako što posuđuju depozite
da li sav novac nastaje iz kredita, pa završi kao depozit, ili krediti dolaze od već postojećih depozita koje banka uzima iz privatnog vlasništva svojih klijenata bez njihovog odobrenja
tko je u pravu ECB ili kserkso, he he
njemačka BUBA i britanska BOE kažu isto što i ECB, vjerojatno nemaju uvid u monetarne procese tamo
Guest- Guest
Recimo da se radi o isplativim kreditima tj onima koje banke mogu naplatiti dakle hipoteka na neku nekretninu ili pokretninu
Ako vi mislite da je banka nešto izgubila od svog kapitala što je vama dala takvi kredit onda ste vi debili
Nije izgubila ništa jer ta hipoteka je očito njen kapital u krajnjoj liniji
Ako vi mislite da je banka nešto izgubila od svog kapitala što je vama dala takvi kredit onda ste vi debili
Nije izgubila ništa jer ta hipoteka je očito njen kapital u krajnjoj liniji
2014-04-11
Deset ljudi dođe u banku, zatraži kredit i svi založe kuće
Banka im da pare i te pare su pokrivene upravo tim kućama
Jednostavano
Banka im da pare i te pare su pokrivene upravo tim kućama
Jednostavano
2014-04-11
Vi mislite da je banka izgubila dio tog nekog kapitala kad vam je dala neki Keš a vi garantirate kućom
Pa vidiš da nije
Imaju deset kuća u vlasništvu iako su vam dali pare
Pa vidiš da nije
2014-04-11
Što će reći da je to DepozitRayMabus wrote:Vi mislite da je banka izgubila dio tog nekog kapitala kad vam je dala neki Keš a vi garantirate kućom
Pa vidiš da nije
2014-04-11
Oročeni depozit da budemo još preciznijiRayMabus wrote:Što će reći da je to DepozitRayMabus wrote:Vi mislite da je banka izgubila dio tog nekog kapitala kad vam je dala neki Keš a vi garantirate kućom
Pa vidiš da nije
https://bs.m.wikipedia.org/wiki/Depozit
2014-04-11
Zamisli da sam ja banka koja istodobno štampa i pare dakle državna
. Ti očeš pare i kuća je hipotetka ok
Odem u štamparu i natiskan koliko tražiš
Ima li taj novac vrijednost
. Pa naravno da da, moraš mi ga vraćati s kamatama plus ima pokriće u stvarnoj vrijednosti TVOJA KUĆA
. Ti očeš pare i kuća je hipotetka ok
Odem u štamparu i natiskan koliko tražiš
Ima li taj novac vrijednost
. Pa naravno da da, moraš mi ga vraćati s kamatama plus ima pokriće u stvarnoj vrijednosti TVOJA KUĆA
2014-04-11
majko moja.mamin sin wrote:Commercial banks create so-called “inside” money, i.e. bank deposits – this happens every time they issue a new loan.
ECB kaže da banke stvaraju depozite tako što izdaju kredite
ksersks kaže da banke izdaju kredite tako što posuđuju depozite
da li sav novac nastaje iz kredita, pa završi kao depozit, ili krediti dolaze od već postojećih depozita koje banka uzima iz privatnog vlasništva svojih klijenata bez njihovog odobrenja
tko je u pravu ECB ili kserkso, he he
njemačka BUBA i britanska BOE kažu isto što i ECB, vjerojatno nemaju uvid u monetarne procese tamo
imaš dvije stavke prihodi od kamata-rashodi za kamate, razlika između ovo dvoje je dobit banke, naravno postoje i neki drugi prihodi i rashodi poslovanja ,ali nebitni u ovoj priči..
prihodi od kamata izdati krediti i minusi, rashodi za kamate oročena štednja i štednja po viđenju...
šta je najbolje ti ni ne razumiješ što citiraš, glavno je oponirat.
što je zbrinjavajuće, ti ni ne znaš što je štednja po viđenju.. samo teorija,praksa nula.
Last edited by Kserks_ on Mon 30 Oct - 19:44; edited 1 time in total
Guest- Guest
No ovdje moraš pazit jer zlato, srebro i bakar nemožeš naštampati a kod papirnatog novca možeš, ne smiješ pretjerivati tj da se desi poplava novca na tržištu jer čemu vrijednost pasti
Tu upadaju privatne banke na scenu koje novcem štediša i drugim novcem omogućuju davanje keša i tako se novac ne tiska dodatno
Tu u igru upadaju obveznice šta je potvrda da je neka banka ili netko dao Keš državi u zamjenu za papir koji može kad hoće opet pridigignit u državnoj banci
Tako države dolaze do para bez tiskanja novca a kupac ne gubi ništa
Tu upadaju privatne banke na scenu koje novcem štediša i drugim novcem omogućuju davanje keša i tako se novac ne tiska dodatno
Tu u igru upadaju obveznice šta je potvrda da je neka banka ili netko dao Keš državi u zamjenu za papir koji može kad hoće opet pridigignit u državnoj banci
Tako države dolaze do para bez tiskanja novca a kupac ne gubi ništa
2014-04-11
Page 4 of 12 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12
Similar topics
» Bloomberg šokiran: suficit ruskog federalnog proračuna se učetverostručio u studenom
» KINEZI otvaraju tvornicu elektronike u USA , investicija teška 10 milijardi $(70 milijardi kuna)
» Austrija: Ministrica odbrane za povećanje proračuna sa 2,5 na 6,5 milijardi eura
» Zagrebačko naselje na Badnjak dalo Crkvi 400.000 kuna iz svog proračuna
» Nestalo??? 27 milijardi kuna sa Zg burze
» KINEZI otvaraju tvornicu elektronike u USA , investicija teška 10 milijardi $(70 milijardi kuna)
» Austrija: Ministrica odbrane za povećanje proračuna sa 2,5 na 6,5 milijardi eura
» Zagrebačko naselje na Badnjak dalo Crkvi 400.000 kuna iz svog proračuna
» Nestalo??? 27 milijardi kuna sa Zg burze
Page 4 of 12