treba li Hrvatska priznati Kataloniju
Page 1 of 6
Page 1 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
priznati Kataloniju
Re: treba li Hrvatska priznati Kataloniju
Ne
Išao sam pritisnuti ali mi nije registriralo
Išao sam pritisnuti ali mi nije registriralo
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Ne. Katolički kraljevi bi se prevrtali u grobu. Ne!
Guest- Guest
u ostalom ljevičari su u tom pokretu za nezavisnost u kataloniji, katalonci su dugo vremena bili oaza boljševizma i borili se na strani boljševika.
A španjolska mi ima jebenu povjest, šteta što nisu ujedinili i portugal
A španjolska mi ima jebenu povjest, šteta što nisu ujedinili i portugal
Guest- Guest
Španjolci su bili kudikamo čovječniji prema indijancima od Anglosasa.
Meksikanci su npr.za Indijance otvarali misije,krstili su ih i puštali na miru. Apači i Navajosi su pod Meksikom imali veće slobode.
No protestantska Amerika kad se dokopala meksičkih posjeda nad tim je jadnicima spoprovela genocid.
Španjolci su se surovo obračunavali sa surovim sotonističkim kultovima koje su sprovodili Inke,Maje i Asteci,ali su pokrštavanjem domorodaca nasilja prestala. Dakle uništili su sotonske kultove štovanja Tesczalipoce i Kvalecetla. Ameri Anglosasi nisu marili za vjeru i nisu misionarili Indijance,već im je bio cilj iste prognati sa svojih ognjišta,zatvoriti ih u geta i pretvoriti ih u bijedne pijanice.
Meksikanci su npr.za Indijance otvarali misije,krstili su ih i puštali na miru. Apači i Navajosi su pod Meksikom imali veće slobode.
No protestantska Amerika kad se dokopala meksičkih posjeda nad tim je jadnicima spoprovela genocid.
Španjolci su se surovo obračunavali sa surovim sotonističkim kultovima koje su sprovodili Inke,Maje i Asteci,ali su pokrštavanjem domorodaca nasilja prestala. Dakle uništili su sotonske kultove štovanja Tesczalipoce i Kvalecetla. Ameri Anglosasi nisu marili za vjeru i nisu misionarili Indijance,već im je bio cilj iste prognati sa svojih ognjišta,zatvoriti ih u geta i pretvoriti ih u bijedne pijanice.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
jastreb wrote:Španjolci su bili kudikamo čovječniji prema indijancima od Anglosasa.
nekad pises ko da si henok..
jasno da postoji razlika izmedju patrijarhalnog protestantizma i utjecaja na domoroce, i matrijarhalni katolicizam koji nije uklonio domoroce kao kauboji.
Pinochet wrote:A španjolska mi ima jebenu povjest
Između ostalog i centralističkog terora usmjerenog protiv svojih pokrajina i posebno kolonija. Svatko tko je imao ambiciju dobiti nešto od centranih španjolskih vlasti, morao je to učiniti silom. Oni nikada nikome nisu dobrovoljno dali bilo kakvu vrstu autonomije. U tom smislu je Španjolska bez obzira na izraženu katoličku povijest zapravo vrlo nalik Turskoj. Zanimljivo.
Guest- Guest
odlican clanak, i zasto sam ZA:
http://poskok.info/wp/kasapovic-katalonija-unutarnja-stvar-spanjolske-a-duzina-krastavca-europske-unije/
slidingdoorsoperator wrote:Pinochet wrote:A španjolska mi ima jebenu povjest
Između ostalog i centralističkog terora usmjerenog protiv svojih pokrajina i posebno kolonija. Svatko tko je imao ambiciju dobiti nešto od centranih španjolskih vlasti, morao je to učiniti silom. Oni nikada nikome nisu dobrovoljno dali bilo kakvu vrstu autonomije. U tom smislu je Španjolska bez obzira na izraženu katoličku povijest zapravo vrlo nalik Turskoj. Zanimljivo.
U tom smislu sam više za odvajanje Kurdistana, ali ne i stvaranje razdora među Kataloncima i Kastiljancima. :)
Guest- Guest
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Da...ako ce i herceg bosni priznat samostalnost...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Neovisno Kosovo je zapravo novo Gavrilo Princip načelo. EU će se raspasti zbog tog presedana.
Guest- Guest
...katalonci su podrzavali hrvatsku u borbi za neovisnost
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Hb i rs ce se pripojiti maticama nema potrebe za priznavanjem isto kao krim
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
bilo im je jako stalo do nas ko i danas.Zato NE.vuksadinare wrote:...katalonci su podrzavali hrvatsku u borbi za neovisnost
vili40-
2015-08-02
vuksadinare wrote:...katalonci su podrzavali hrvatsku u borbi za neovisnost
Je, i podržavali su nas mnogi, ali na kraju je sve na nama bilo. Broji se konačan rezultat. Neka im je sa srećom....čuj u parlamentu im je naznatna većina glasovala za neovisnost.
Guest- Guest
Page 1 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Bulj:Hrvatska bi trebala prva priznati Kataloniju
» Hrvatska treba planski useliti oko 50.000 ljudi
» ŽZ uz desničare:I Hrvatska treba na referendum za izlazak iz EU
» "Hrvatska treba povući Srbiju na zapad..."
» Hrvatska treba prestati biti talac INA-e
» Hrvatska treba planski useliti oko 50.000 ljudi
» ŽZ uz desničare:I Hrvatska treba na referendum za izlazak iz EU
» "Hrvatska treba povući Srbiju na zapad..."
» Hrvatska treba prestati biti talac INA-e