Ramljak: Ni kune dobavljačima, sve treba dati hijenama i ari cohenu
Page 5 of 16
Page 5 of 16 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16
Re: Ramljak: Ni kune dobavljačima, sve treba dati hijenama i ari cohenu
Pinochet wrote:mamin sin wrote:a?marcellus wrote:
ti si meni dao 100 i dužan si mi 104 to je ukupno 204
jednostavno je. 204 je zbroj onih 100kn što je već dobio na ruke što je Ramljak odkupio dug(kojeg je platio 100kn umjesto 30kn), + 100kn duga + recimo kamate 4%. 204 je točan broj.
Kome sada neide matematika ? :D
da li se Ramljaku poništilo 100kn prijašnjeg duga u bilanci kad je kupio obveznice natrag?
Guest- Guest
ako ti je prekomplicirano, deda, gledaj ovako.
imaš ferrari.
košta novi 100 k eura
daš ga u zalagaonicu kao osiguranje za kredit od 100 k eura
zalagaonica ga proda meni za 30 somova jer se ne mogu naplatit od tebe, propao si. nemaš love.
ja ti prodam natrag tvoj ferrari za sto k eura
ali ti nemaš sto k eura.
ja ti posudim sto k eura da kupiš ferrari od mene.
ja ti dam tvog ferrarija, dužan si mi sto k eura + kamate,
ja sam ferrari platio 30 k eura, prodao sam ti ga za sto i još ti uzimam kamate na kredit koji si uzeo kod mene, zaradio sam na tebi jebeno.
imaš ferrari.
košta novi 100 k eura
daš ga u zalagaonicu kao osiguranje za kredit od 100 k eura
zalagaonica ga proda meni za 30 somova jer se ne mogu naplatit od tebe, propao si. nemaš love.
ja ti prodam natrag tvoj ferrari za sto k eura
ali ti nemaš sto k eura.
ja ti posudim sto k eura da kupiš ferrari od mene.
ja ti dam tvog ferrarija, dužan si mi sto k eura + kamate,
ja sam ferrari platio 30 k eura, prodao sam ti ga za sto i još ti uzimam kamate na kredit koji si uzeo kod mene, zaradio sam na tebi jebeno.
Pinochet wrote:i već si zaradio 100kn od otkupa duga, i još te čeka 100kn + kamata.marcellus wrote:ja imam obveznicu po kojoj si mi dužan 100 kuna nominalno, platio sam je 30. Prodam ti je za sto kuna. Ti nemaš sto kuna, ja ti posudim sto kuna. Ti mi odma daš tih sto kuna za stari dug, koji si otkupio s tih sto kuna. Dužan si mi sto kuna + kamatu.
Jebeno Genijalno. Skužio sam cilu logiku lešinarskih fondova. jebeno genijalno, i jednostavno, i efikasno. idem osnovati svoj lešinarski fond
ja sam dok sam bio na knežiji uvijek pazio da ti dečki budu dužni meni neku siću. Nikad ti neće vratit, al si miran i siguran.
Matematika vas jebe:)marcellus wrote:dakle, za glupe uložio sam 30 u obveznice koje nominalno vrijede sto.
dao sam još sto tebi da otkupiš od mene te obveznice.
ti mi vratiš tih sto, da bi kupio one stare obveznice.
Još si mi dužan 100 + kamate.
Ja sam ukupno dao 30 + 100 = 130
moja zarada je 74
daš 30 za 100, daš još 100, i naplatiš to još 4%....dao si 130, dobio nazad 208. zarada 60%.
Gost- Guest
marcellus wrote:ja imam obveznicu po kojoj si mi dužan 100 kuna nominalno, platio sam je 30. Prodam ti je za sto kuna. Ti nemaš sto kuna, ja ti posudim sto kuna. Ti mi odma daš tih sto kuna za stari dug, koji si otkupio s tih sto kuna. Dužan si mi sto kuna + kamatu.
pa dužan sam ti 100kn, + kamatu
nisam ti dužan 204
Guest- Guest
Ja niš ne kužim osim da Knight i ekipa imaju pravo prvonaplate duga a ukupna suma vrijedi koliko nekretnine Agrokora u Hrpismejker wrote:Vid ti financijaskih Inžnjeraaa.. !!!
Sad životarenje do isteka lex Agrokora a onda može i bankrot
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
kserks_ wrote:Matematika vas jebe:)marcellus wrote:dakle, za glupe uložio sam 30 u obveznice koje nominalno vrijede sto.
moja zarada je 74
daš 30 za 100, daš još 100, i naplatiš to još 4%....dao si 130, dobio nazad 208. zarada 60%.
4% je na 100, i puta broj godina, jer je vjerojatno godišnja kamata
a da li se Ramljaku smanjio dug za 100 kupnjom stare obveznice?
Guest- Guest
vlasnik obveznice koja nominalno iznosi 100, je prodao svoja potraživanja američkom fondu za 30,a li u trenutku kada ta obveznica dospijeva na naplatu Agrokoru, agrokorova obveza je 100 + kamata od 4%mamin sin wrote:kserks_ wrote:Matematika vas jebe:)marcellus wrote:dakle, za glupe uložio sam 30 u obveznice koje nominalno vrijede sto.
moja zarada je 74
Dakle trenuta tržišna vrijednost obveznice je sasvim nebitna, jer ona u trenutku dospijeća uvijek vrijedi 100, osim kada dužnik ne može vratit, pa ide predstečajna nagodbaa gdje se u pravilu otpisuje dio potraživanja glavnice te izdaje nova obveznica u pravilu sa manjom kamatom, odnosno trenutna se preinači.
Last edited by kserks_ on 26/10/2017, 16:29; edited 1 time in total
Gost- Guest
nisi dužan 204, ali si popušio pare prije, kada si otkupio njegov dug koji vrijedi 30kn , a ti si Marcu ga otkupio za 100kn.mamin sin wrote:marcellus wrote:ja imam obveznicu po kojoj si mi dužan 100 kuna nominalno, platio sam je 30. Prodam ti je za sto kuna. Ti nemaš sto kuna, ja ti posudim sto kuna. Ti mi odma daš tih sto kuna za stari dug, koji si otkupio s tih sto kuna. Dužan si mi sto kuna + kamatu.
nisam ti dužan 204
Pa si sve skupa platio 100kn dug, + 100kn posuđeni kredit + 4% kamatu recimo. 204.
A mogao si sve skupa ovliko platiti. 30kn si mogao u nagodbi otkupiti dio duga(koji nominalno vrijedi 100kn ali realno nitko nemoze dobiti toliko i prodaju ti ga za 30kn), i digao si kredit od 30kn + kamata neka je 10% za godinu dana, to je 3kn.
Mogao si cijelu operaciju platiti 63kn, a platio si je 204kn.
Tu razliku će plaćati porezni obveznici. Plus Rusi će nas tužiti i dobiti će možda punu odštetu. Tako da i njima otkupiš dug u trećinu cijene, na kraju ćeš i njima plaćati punu cijenu. Na kraju RH porezni obveznici će plaćati cijeli taj cirkus desetke milijardi kuna. rofl
Guest- Guest
je. smanjio mu se za 100kn. ali poanta je , valjda to nisi skužio, pošto je ovo "junk firma", taj si dug mogao otkupiti za trećinu cijene recimo(ili četvrtinu ili petinu nisam stručnjak). Nominalni dug od 100kn si otkupio od lešinarskog fonda za 100kn i tako poništio nominalni dugo od 100kn. Ali tržišna vrijednost toga duga je 30kn, i na toj razlici profitira lešinarski fond a ti pušiš pare (Agrokor puši):mamin sin wrote:kserks_ wrote:Matematika vas jebe:)marcellus wrote:dakle, za glupe uložio sam 30 u obveznice koje nominalno vrijede sto.
moja zarada je 74
4% je na 100, i puta broj godina, jer je vjerojatno godišnja kamata
Ramljak je cijelo vrijeme bio u dogovoru sa tim Lešinarskim fondom, cijelo vrijeme su zajedno planirali operaciju, u koju je uključena ekipa iz HDZa koja je donjela Lex Agrokor i koja se pravi glupa.
Todorić je ovdje još najmanje kriv
Guest- Guest
Pinochet wrote:nisi dužan 204, ali si popušio pare prije, kada si otkupio njegov dug koji vrijedi 30kn , a ti si Marcu ga otkupio za 100kn.mamin sin wrote:marcellus wrote:ja imam obveznicu po kojoj si mi dužan 100 kuna nominalno, platio sam je 30. Prodam ti je za sto kuna. Ti nemaš sto kuna, ja ti posudim sto kuna. Ti mi odma daš tih sto kuna za stari dug, koji si otkupio s tih sto kuna. Dužan si mi sto kuna + kamatu.
nisam ti dužan 204
Pa si sve skupa platio 100kn dug, + 100kn posuđeni kredit + 4% kamatu recimo. 204.
popušio je prvotni vlasnih duga, prvi investitor
nije 204, jer kad sam kupio natrag obveznicu moj stari dug od 100 se poništio, imam samo 100 novog duga + kamatu, 100 starog duga je nestalo
napravi excel, pasiva - aktiva, pa nek računalo zbraja
Guest- Guest
Krivo ste shvatili
Oni su kupili 30% duga koji je došao na naplatu i dali lovu uz kamatu od 4% ali uz uvjet da su oni prvi kod naplate duga ako Agrokor bankrotira
Ovaj kapital služi da se Agrokor održi na životu do isteka lex Agrokora
Tada Ante Ramljak više nije povjerenik, tvrtka se vraća i sad ako Rusi oće pare to je bankrot
Prvi se naplaćuje Knight i ekipa
Nekretnine Agrokora u Hr postaju njihove
Oni su kupili 30% duga koji je došao na naplatu i dali lovu uz kamatu od 4% ali uz uvjet da su oni prvi kod naplate duga ako Agrokor bankrotira
Tada Ante Ramljak više nije povjerenik, tvrtka se vraća i sad ako Rusi oće pare to je bankrot
2014-04-11
ne bubaj napamet. ovo su jednostavne stvari. sve sam lijepo objasnio kako to ide.Pinochet wrote:nisi dužan 204, ali si popušio pare prije, kada si otkupio njegov dug koji vrijedi 30kn , a ti si Marcu ga otkupio za 100kn.mamin sin wrote:marcellus wrote:ja imam obveznicu po kojoj si mi dužan 100 kuna nominalno, platio sam je 30. Prodam ti je za sto kuna. Ti nemaš sto kuna, ja ti posudim sto kuna. Ti mi odma daš tih sto kuna za stari dug, koji si otkupio s tih sto kuna. Dužan si mi sto kuna + kamatu.
nisam ti dužan 204
A mogao si sve skupa ovliko platiti. 30kn si mogao u nagodbi otkupiti dio duga(koji nominalno vrijedi 100kn ali realno nitko nemoze dobiti toliko i prodaju ti ga za 30kn), i digao si kredit od 30kn + kamata neka je 10% za godinu dana, to je 3kn.
Tu razliku će plaćati porezni obveznici. Plus Rusi će nas tužiti i dobiti će možda punu odštetu. Tako da i njima otkupiš dug u trećinu cijene, na kraju ćeš i njima plaćati punu cijenu. Na kraju RH porezni obveznici će plaćati cijeli taj cirkus desetke milijardi kuna. rofl
Gost- Guest
mamin sin wrote:Pinochet wrote:nisi dužan 204, ali si popušio pare prije, kada si otkupio njegov dug koji vrijedi 30kn , a ti si Marcu ga otkupio za 100kn.mamin sin wrote:marcellus wrote:ja imam obveznicu po kojoj si mi dužan 100 kuna nominalno, platio sam je 30. Prodam ti je za sto kuna. Ti nemaš sto kuna, ja ti posudim sto kuna. Ti mi odma daš tih sto kuna za stari dug, koji si otkupio s tih sto kuna. Dužan si mi sto kuna + kamatu.
nisam ti dužan 204
popušio je prvotni vlasnih duga, prvi investitor
nije 204, jer kad sam kupio natrag obveznicu moj stari dug od 100 se poništio, imam samo 100 novog duga + kamatu, 100 starog duga je nestalo
napravi excel, pasiva - aktiva, pa nek računalo zbraja
ok skužio si. istina je stvorilo se 100kn novoga duga. međutim popušio je prvotni vlasnik duga , i agrokor- nominalno nije popušio ništa, realno i tržišno je popušio. još uvijek zaboravljaš da agrokor otkupljuje svoje dugove , i mora kupovati prvo od amera, i njima plaća punu vrijednost, iako vrijednost toga duga ne vrijedi nego trećinu cijene.
pa to i jest poanta cijele ove lešinarske operacije.
Guest- Guest
marcel je zaboravio na promjenu aktive/pasive Agrokora, pa mu se duplo zbraja
tj. prvi je počeo s tim Fižulič, ako se ne varam, i možda Todorić na svom blogu
Guest- Guest
kserks_ wrote:ne bubaj napamet. ovo su jednostavne stvari. sve sam lijepo objasnio kako to ide.Pinochet wrote:nisi dužan 204, ali si popušio pare prije, kada si otkupio njegov dug koji vrijedi 30kn , a ti si Marcu ga otkupio za 100kn.mamin sin wrote:marcellus wrote:ja imam obveznicu po kojoj si mi dužan 100 kuna nominalno, platio sam je 30. Prodam ti je za sto kuna. Ti nemaš sto kuna, ja ti posudim sto kuna. Ti mi odma daš tih sto kuna za stari dug, koji si otkupio s tih sto kuna. Dužan si mi sto kuna + kamatu.
nisam ti dužan 204
šta ćeš ti objašnjavati, prvi je sve objasnio Marc u svojoj kolumni, a onda sam ja prvi to sveo na jednostavni model da je lakše skužit. šta ti imaš objašnjavat
Guest- Guest
Sve je zakonitoRayMabus wrote:Krivo ste shvatili
Lex Agrokor ionako istječe prije nego Rusi imaju pravo potražiti svoj dug polovinom iduće godine
2014-04-11
kad vidiš kćer vlasnika koncerna u međugorju kako moli Gospu za čudo
onda znaš koliko je sati, s matematikom
smanjit satnicu matematike u školi, a uvest još vjeronauka
Guest- Guest
ma jasno je meni šta želiš reć. agrokoru je situacija ne promjenja. bio je dužan 100kn. novim kreditom od 100kn je otkupio stari dug od 100kn.mamin sin wrote:marcel je zaboravio na promjenu aktive/pasive Agrokora, pa mu se duplo zbraja
dakle -100 +100-100.. i dalje je dužan 100kn.
međutim ti valjda nesvhaćaš, ili ne želiš shvatit, da taj dug od 100kn , ne vrijedi više 100kn. njegova realna tržišna vrijednost je , 20kn, ili 25kn, ili 30kn.. tako nešto. puno manje.
Guest- Guest
dakle agrokor je dužan 200 plus kamata od 4% godišnjekserks_ wrote:vlasnik obveznice koja nominalno iznosi 100, je prodao svoja potraživanja američkom fondu za 30,a li u trenutku kada ta obveznica dospijeva na naplatu Agrokoru, agrokorova obveza je 100 + kamata od 4%mamin sin wrote:kserks_ wrote:Matematika vas jebe:)marcellus wrote:dakle, za glupe uložio sam 30 u obveznice koje nominalno vrijede sto.
moja zarada je 74
Dakle trenuta tržišna vrijednost obveznice je sasvim nebitna, jer ona u trenutku dospijeća uvijek vrijedi 100, osim kada dužnik ne može vratit, pa ide predstečajna nagodbaa gdje se u pravilu otpisuje dio potraživanja glavnice te izdaje nova obveznica u pravilu sa manjom kamatom, odnosno trenutna se preinači.
američki fond potražuje 200 plus kamata od 4% gdoišnje
prvobitni vlasnik obveznice od 100 je dobio 30 + dotadašnju kamatu( ukratko popušio je 70% glavnice i za toliko je ekstra zarada američkog fonda).
Gost- Guest
Pinochet wrote:
ok skužio si. istina je stvorilo se 100kn novoga duga. međutim popušio je prvotni vlasnik duga , i agrokor- nominalno nije popušio ništa
da, skužio sam, treba uvijek tako korak po korak pa bude jasno, kad nabrzinu razmišljaš pa se zaletiš, preskočiš neki korak, onda zna doć krivi rezultat, krivi zaključak
Guest- Guest
Page 5 of 16 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16
Similar topics
» Garava iz Austrije hvalila BiH i kritikovala Hrvatsku: "EU migrantima treba dati šansu jer ih treba"
» ‘Čekat ću koliko treba, dolazi mi svećenik, pa neću mu dati 20 kuna?‘
» Orban prijeti vetom na lovu koju EU treba dati Hrvatskoj
» Ruža Tomašić za više oružja: Građanima treba dati puške u ruke
» Slovenski politicar:Slovenija treba dati Trumpu slovensko drzavljanstvo da zamjeni Jansu
» ‘Čekat ću koliko treba, dolazi mi svećenik, pa neću mu dati 20 kuna?‘
» Orban prijeti vetom na lovu koju EU treba dati Hrvatskoj
» Ruža Tomašić za više oružja: Građanima treba dati puške u ruke
» Slovenski politicar:Slovenija treba dati Trumpu slovensko drzavljanstvo da zamjeni Jansu
Page 5 of 16