Ramljak: Ni kune dobavljačima, sve treba dati hijenama i ari cohenu
Page 3 of 16
Page 3 of 16 • 1, 2, 3, 4 ... 9 ... 16
Re: Ramljak: Ni kune dobavljačima, sve treba dati hijenama i ari cohenu
Pinochet wrote:
da i kreditom koji posude od amera, kupuju obveznice vlastite firme od amera po 3-4puta većoj cijeni od tržišne :D :D :D
točno, ameri su u biti u ovom kreditu dali 100 milijuna, time je država otkupila njihova stara potraživanja koja su kupili za možda 20, i po roll up modelu dužni smo im još 200 milja + kamate
jebeno
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
ukratko tu lovu je knighthead dao samo da bi se ta lova vratila knightheadu, s tim da dug ostaje kao da je agrokor tu lovu vidio
Ramljak je 100 puta gori ovdje od Todorića. 100 puta. Ako je istina ovo što Todorić, ti, i index.hr i drugi pišete.marcellus wrote:evo to ti je zašto je dobro da agrokor bude u vlasništvu ruske državne banke a nije dobro da bude u vlasništvu američkog lešinarskog kapitala
Unaprijed dogovorena pljačka - unaprijed dogovoren Lex Agrokor. Sve unaprijed isplanirano, vjerojatno je i Plenković i Jadrinković i Stevo Culej, -osim Ramljaka, vjerojatno su svi dobili svoj dio kolača. Koji će platiti onih 870 000 ljudi koji još rade u privatnom sektoru. Kada ovo dodje na naplatu, neće ih biti niti pola milijuna u RH
Guest- Guest
Pinochet wrote:Ramljak je 100 puta gori ovdje od Todorića. 100 puta. Ako je istina ovo što Todorić, ti, i index.hr i drugi pišete.marcellus wrote:evo to ti je zašto je dobro da agrokor bude u vlasništvu ruske državne banke a nije dobro da bude u vlasništvu američkog lešinarskog kapitala
Unaprijed dogovorena pljačka - unaprijed dogovoren Lex Agrokor. Sve unaprijed isplanirano, vjerojatno je i Plenković i Jadrinković i Stevo Culej, -osim Ramljaka, vjerojatno su svi dobili svoj dio kolača. Koji će platiti onih 870 000 ljudi koji još rade u privatnom sektoru. Kada ovo dodje na naplatu, neće ih biti niti pola milijuna u RH
ja to pišem već pola godine, pročitaj moj tekst iz ožujka
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/americka-veleposlanica-osobno-dosla-u-vladu-narediti-vazalima-da-preuzmu-dugove-agrokora-1013787/
pa reci da sam za milimetar fulao razvoj događaja...
U Džibutiju je za državni udar obično potrebno poslati u parlament dva – tri džipa tipova naoružanih kalašnjikovima, ali kod nas je za to najčešće dovoljna koordinarana akcija medija i političara. Ovaj put je međutim veleposlanica iskazala kmetovima i podanicima veliku čast osobno ih posjetivši kako bi ih podsjetila na obavezu da sudjeluju u svetom križarskom ratu “liberalnog” zapadnog svijeta protiv zle Rusije, koja ugrožava interese SAD time što im je zemlja preblizu NATO vojnim bazama. I time što ne želi prihvatiti lijevo-liberalne, u biti marksističke, mantre. Jer su se komunizma i svog jedva riješili, pa im ne treba uvozni kulturni marksizam iz SAD.
“Teorija zavjere” da iza zakona “Lex Todorić” stoji želja SAD da se spriječi da Rusi preuzmu distribuciju i proizvodnju hrane u regiji, od Slovenije do Makedonije, preko postavljanja svoje uprave u Agrokor, je ovim posjetom zapravo dobila definitivnu potvrdu. Još jučer su se HDZ-om raširile glasine da je Predsjednica jučer urgirala da se nikako ne smije dopustiti da Rusi uđu u Agrokor – iako su oni već odavno tamo, samo što je to promaklo hrvatskoj vladi, kao i moguće posljedice. To zapravo potvrđuje i da je Karamarko uz njenu asistenciju – sve je krenulo od toga što je ona smijenila Lozančića s čela SOA-e – zbog što poslovnih veza s Rusima što nesklonosti “liberalnoj kulturi zapada” morao otići po partijskoj direktivi iz Buzina.
Rusi su s bankama i vjerovnicima dogovorili spas Agrokora, no vlada će to pokušati minirati novim zakonom, pisanim naravno samo za Agrokor, jer su Agrokor i Atlantic grupa jedine dvije tvrtke koje potpadaju pod taj zakon (ostale tvrtke s više od 5.000 zaposlenih, njih još osam, su ionako državne, što jasno govori da ne samo da nije istina da smo “sve prodali strancima” nego da i dalje živimo u socijalizmu koji se samo tako više ne zove). Kvaka sa zakonom je što on omogućava državi da pošalje prinudnu upravu, odnosno povjerenika, da preuzme bilo koju tvrtku s više od 5.000 zaposlenih mimo volje vlasnika ako vjerovnici (a takvih tvrtke te veličine imaju na tisuće), nije navedeno koliko njih, i je li dovoljan i samo jedan, zatraže stečaj iste. Radi se o otimačini i pljački privatne imovine. No pravi problem je što Rusi nude svoj novac za spas Agrokora, dok Amerikanci očito ne žele da Rusi preuzmu Agrokor, ali isto tako ne žele dati ni svoj novac.
---
Dodatna kvaka u zakonu je što će povjerenik vlade će uz suglasnost vjerovničkog vijeća moći podići kredit, kojim bi se namirila potraživanja dobavljača nastala prije pokretanja postupka. Vraćanje tog kredita imalo bi prednost pred ostalima. Jasno je da se tu radi o tome da bi taj kredit, odnosno dugove Agrokora dobavljačima, vraćali ni krivi ni dužni hrvatski porezni obveznici, i da bi Rusi u tom slučaju odustali od dodatnih investiranja u spas Agrokora, a cijeli dug koncerna plus nove dugove bi vratili porezni obveznici. Stvar je suluda i zato jer Vlada nema ni približno dovoljno novca da vrati makar i dio dugova koncerna, a imovina koncerna je nikakva – roba na zalihama ne pokriva ni 10% duga dobavljačima, nekretnine su uglavnom u najmu ili pod hipotekama, a vrijednost tvrtki u sastavu Agrokora bi uvođenjem prinudne državne uprave pala na jednu kunu, u većini slučajeva. No, direktiva je očito da moramo opstruirati Ruse pod svaku cijenu i spriječiti ih da spase Agrokor, pa i propasti države. Naravno, čitava stvar ne bi bila problem kad bi američke banke svojim novcem isplatike dug Agrokora prema Rusima i svima ostalima, pa onda preuzele upravljanje njime, na to bi imali puno pravo. No tražiti da se iz razloga moralno – političke nepodobnosti izbaci iz igre nekog tko je uložio milijarde dolara svog novca u privatnu kompaniju – ruske banke – i da se ta kompanija nacionalizira je posve nelegalno i nelegitimno, usto krajnje nemoralno kad se traži da ceh plate hrvatski porezni obveznici koji niti su ulagali u Agrokor niti su ga doveli u dugove.
“Teorija zavjere” da iza zakona “Lex Todorić” stoji želja SAD da se spriječi da Rusi preuzmu distribuciju i proizvodnju hrane u regiji, od Slovenije do Makedonije, preko postavljanja svoje uprave u Agrokor, je ovim posjetom zapravo dobila definitivnu potvrdu. Još jučer su se HDZ-om raširile glasine da je Predsjednica jučer urgirala da se nikako ne smije dopustiti da Rusi uđu u Agrokor – iako su oni već odavno tamo, samo što je to promaklo hrvatskoj vladi, kao i moguće posljedice. To zapravo potvrđuje i da je Karamarko uz njenu asistenciju – sve je krenulo od toga što je ona smijenila Lozančića s čela SOA-e – zbog što poslovnih veza s Rusima što nesklonosti “liberalnoj kulturi zapada” morao otići po partijskoj direktivi iz Buzina.
Rusi su s bankama i vjerovnicima dogovorili spas Agrokora, no vlada će to pokušati minirati novim zakonom, pisanim naravno samo za Agrokor, jer su Agrokor i Atlantic grupa jedine dvije tvrtke koje potpadaju pod taj zakon (ostale tvrtke s više od 5.000 zaposlenih, njih još osam, su ionako državne, što jasno govori da ne samo da nije istina da smo “sve prodali strancima” nego da i dalje živimo u socijalizmu koji se samo tako više ne zove). Kvaka sa zakonom je što on omogućava državi da pošalje prinudnu upravu, odnosno povjerenika, da preuzme bilo koju tvrtku s više od 5.000 zaposlenih mimo volje vlasnika ako vjerovnici (a takvih tvrtke te veličine imaju na tisuće), nije navedeno koliko njih, i je li dovoljan i samo jedan, zatraže stečaj iste. Radi se o otimačini i pljački privatne imovine. No pravi problem je što Rusi nude svoj novac za spas Agrokora, dok Amerikanci očito ne žele da Rusi preuzmu Agrokor, ali isto tako ne žele dati ni svoj novac.
---
Dodatna kvaka u zakonu je što će povjerenik vlade će uz suglasnost vjerovničkog vijeća moći podići kredit, kojim bi se namirila potraživanja dobavljača nastala prije pokretanja postupka. Vraćanje tog kredita imalo bi prednost pred ostalima. Jasno je da se tu radi o tome da bi taj kredit, odnosno dugove Agrokora dobavljačima, vraćali ni krivi ni dužni hrvatski porezni obveznici, i da bi Rusi u tom slučaju odustali od dodatnih investiranja u spas Agrokora, a cijeli dug koncerna plus nove dugove bi vratili porezni obveznici. Stvar je suluda i zato jer Vlada nema ni približno dovoljno novca da vrati makar i dio dugova koncerna, a imovina koncerna je nikakva – roba na zalihama ne pokriva ni 10% duga dobavljačima, nekretnine su uglavnom u najmu ili pod hipotekama, a vrijednost tvrtki u sastavu Agrokora bi uvođenjem prinudne državne uprave pala na jednu kunu, u većini slučajeva. No, direktiva je očito da moramo opstruirati Ruse pod svaku cijenu i spriječiti ih da spase Agrokor, pa i propasti države. Naravno, čitava stvar ne bi bila problem kad bi američke banke svojim novcem isplatike dug Agrokora prema Rusima i svima ostalima, pa onda preuzele upravljanje njime, na to bi imali puno pravo. No tražiti da se iz razloga moralno – političke nepodobnosti izbaci iz igre nekog tko je uložio milijarde dolara svog novca u privatnu kompaniju – ruske banke – i da se ta kompanija nacionalizira je posve nelegalno i nelegitimno, usto krajnje nemoralno kad se traži da ceh plate hrvatski porezni obveznici koji niti su ulagali u Agrokor niti su ga doveli u dugove.
Pinochet wrote:
znači, da ćemo razliku od 3-4x od tržišne cijene , platiti mi porezni obveznici
kako će te vi platiti,država iz poreza, kad je hipoteka nad imovinom Agrokora i vezanih pravnih subjekata?
pričate gluposti
već je sve plaćeno kroz hipoteku u vidu prijenosa vlasništva nad imovinom
Guest- Guest
pa jednostavno je, ali u isto vrime treba malo napregnut mozak .marcellus wrote:ukratko tu lovu je knighthead dao samo da bi se ta lova vratila knightheadu, s tim da dug ostaje kao da je agrokor tu lovu vidio
Ja sam lešinarski fond Čardak.
Longijeva firma propada. Jedan od većih kreditora je Marc. Longi je dužan Marcu 100kn. Marc zna da Longijeva firma propada, i da neće vidjeti 100kn. Međutim, javi se lešinarski fond Čardak i ja zovem Marca - ali Marc, mogu li otkupit tvoje potraživanje od Longija za 30kn. Kaže Marc, aj jebiga, daj šta daš.
I tako ja Lešinarski fond kupim dug za 30kn od Marca. I onda preko moga Rođe Ramljaka, proguram lex Agrokor, i onda Ramljak od mene otkupit taj dug koji čija je realna tržišna vrijednost 30kn i koji je plaćen 30kn, otkupi ga za 100kn.
Uložio sam 30kn, a dobio 100kn. Firma je izgubila 70kn extra na sav jad što se dešava. Ramljak vjerojatno spremio u džep 5kuna, HDZ ostatak 5kn..
Na kraju, pošto smo vlasnici firme, mi država- biti ćemo tuženi od Rusa , da smo kršili pravila međunarodne tržišne utakmice i mješali se u eknomnomiju. i lako će se dokazati da smo još i radili štetne ugovore.
I onda Rusi dobijaju tužbu, i na kraju RH država, će platiti Rusima punu odštetu, plus Amerima ovu njihovu razliku, plusu Ramljaku najskuplje kurabe i jahtu na karibima.
jebeno. kada malo razmisliš jebeno jednostavno i genijalno. vidim da čardakovci i nekuže, onda možeš mislit koliko ostatak stanovništva kuži
Guest- Guest
no dobro ja sam putinov sluga i teoretičar zavjera
"spasili smo radna mjesta, hrvatsk porezni obveznici neće platiti ni kune duga"
"spasili smo radna mjesta, hrvatsk porezni obveznici neće platiti ni kune duga"
mamin sin wrote:Pinochet wrote:
kako će te vi platiti,država iz poreza, kad je hipoteka nad imovinom Agrokora i vezanih pravnih subjekata?
pričate gluposti
idiote ekonomski nepismeni, hipoteka je kolateral, ne sredstvo povrata duga
svejedno si dužan vratiti dug, hipoteka ili ne, tek ako ti vjerovnik aktivira hipoteku onda više nisi al onda si jebiga likvidiran
Pinochet wrote:
I tako ja Lešinarski fond kupim dug za 30kn od Marca. I onda preko moga Rođe Ramljaka, proguram lex Agrokor, i onda Ramljak od mene otkupit taj dug koji čija je realna tržišna vrijednost 30kn i koji je plaćen 30kn, otkupi ga za 100kn.
čijim parama je Ramljak kupio taj dug od tebe?
Guest- Guest
Pinochet wrote:pa jednostavno je, ali u isto vrime treba malo napregnut mozak .marcellus wrote:ukratko tu lovu je knighthead dao samo da bi se ta lova vratila knightheadu, s tim da dug ostaje kao da je agrokor tu lovu vidio
Ja sam lešinarski fond Čardak.
Longijeva firma propada. Jedan od većih kreditora je Marc. Longi je dužan Marcu 100kn. Marc zna da Longijeva firma propada, i da neće vidjeti 100kn. Međutim, javi se lešinarski fond Čardak i ja zovem Marca - ali Marc, mogu li otkupit tvoje potraživanje od Longija za 30kn. Kaže Marc, aj jebiga, daj šta daš.
Uložio sam 30kn, a dobio 100kn. Firma je izgubila 70kn extra na sav jad što se dešava. Ramljak vjerojatno spremio u džep 5kuna, HDZ ostatak 5kn..
Na kraju, pošto smo vlasnici firme, mi država- biti ćemo tuženi od Rusa , da smo kršili pravila međunarodne tržišne utakmice i mješali se u eknomnomiju. i lako će se dokazati da smo još i radili štetne ugovore.
I onda Rusi dobijaju tužbu, i na kraju RH država, će platiti Rusima punu odštetu, plus Amerima ovu njihovu razliku, plusu Ramljaku najskuplje kurabe i jahtu na karibima.
jebeno. kada malo razmisliš jebeno jednostavno i genijalno. vidim da čardakovci i nekuže, onda možeš mislit koliko ostatak stanovništva kuži
gle ja sam 22 godine radio u banci meni je to 2+2 al daj ti nekom ko nema iskustva s financijama objasni makinaciju
inače nismo mi vlasnici firme niti je u tome stvar, vlasnik ne odgovara za dugove društva kapitala, nego u tome što smo zakonom zapriječili vjerovnika da se naplati od dužnika a onda umanjili vrijednost dužnika novim kreditom po roll upu
Krasna muljaža
Eto vidim da ću ja to na kraju platit kao porezni obveznik ali nije mi teško kad znam da će i Azila ha ha ha ha ha
Eto vidim da ću ja to na kraju platit kao porezni obveznik ali nije mi teško kad znam da će i Azila ha ha ha ha ha
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
marcellus wrote:mamin sin wrote:Pinochet wrote:
pričate gluposti
svejedno si dužan vratiti dug, hipoteka ili ne, tek ako ti vjerovnik aktivira hipoteku onda više nisi al onda si jebiga likvidiran
ako se kroz hipoteku prenese vlasništvo koje je bilo kolaterala, da li je dug naplaćen?
koliko je 2+2?
Guest- Guest
mamin sin wrote:Pinochet wrote:
kreditom koji sam mu ja dao. Dam mu sto kuna da od mene za sto kuna otkupi svoj dug koji sam platio 30 kuna.
zaradio sam 70 kuna i još mi je ramljak dužan dodatnih 100 + kamate
dobro pitanje.. nisam siguran? marc pomozi? zar nisu ti Ameri dali isto kredit od 400milijuna $ da bi se kupio njihov dug po 100% vrijednosti a oni ga platili 30%? :D Dmamin sin wrote:Pinochet wrote:
mislim, nisam 100% upućen, ali ako ovo je ovo istina, ovo je sprdačina nad sprdačinom
Guest- Guest
mamin sin wrote:marcellus wrote:mamin sin wrote:Pinochet wrote:
pričate gluposti
ako se kroz hipoteku prenese vlasništvo koje je bilo kolaterala, da li je dug naplaćen?
koliko je 2+2?
nije, ako je vrijednost hipoteke manja od vrijednosti glavnice + kamata
ali prijenosa vlasništva za sad nije bilo samo upisa hipoteke
dok je sve pod hipotekom dužan si, tek kad ti se oduzme vlasništvo nad nekretnimom si riješio dio duga
Last edited by marcellus on Thu 26 Oct - 15:53; edited 3 times in total
ahahaha, da to je to :) .. kredit od 4% kamate u propalu firmu, gdje je možeš tek dobiti 20-30% vrijednosti kredita nazad :) :) :)marcellus wrote:mamin sin wrote:Pinochet wrote:
kreditom koji sam mu ja dao. Dam mu sto kuna da od mene za sto kuna otkupi svoj dug koji sam platio 30 kuna.
možeš misliti kako će to ispasti
Guest- Guest
ako ja nekom izdam ček, taj ga prdoda nekom trećem, i ja onda od tog trećeg otkupim taj ček prije nego ga je on naplatio
da li je obveza po čeku poništena?
ako izdam obveznicu, pa ju kupim natrag, da li je obveznica poništena?
da li je obveza po čeku poništena?
ako izdam obveznicu, pa ju kupim natrag, da li je obveznica poništena?
Guest- Guest
Pinochet wrote:dobro pitanje.. nisam siguran? marc pomozi? zar nisu ti Ameri dali isto kredit od 400milijuna $ da bi se kupio njihov dug po 100% vrijednosti a oni ga platili 30%? :D Dmamin sin wrote:Pinochet wrote:
mislim, nisam 100% upućen, ali ako ovo je ovo istina, ovo je sprdačina nad sprdačinom
Ramljak je tvojim parama kupio taj dug, ti si mu dao kredit da to kupi od tebe
znaš kako ide dalje?
Guest- Guest
Pinochet wrote:ahahaha, da to je to :) .. kredit od 4% kamate u propalu firmu, gdje je možeš tek dobiti 20-30% vrijednosti kredita nazad :) :) :)marcellus wrote:mamin sin wrote:Pinochet wrote:
možeš misliti kako će to ispasti
najbolja fora: ja sam hedge fond registriran u porezno oazi i na tu zaradu od 100% uloženog ne plaćam porez ni u hrvatskoj ni u SAD.
Uglavnom totalni kriminal
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Page 3 of 16 • 1, 2, 3, 4 ... 9 ... 16
Similar topics
» Garava iz Austrije hvalila BiH i kritikovala Hrvatsku: "EU migrantima treba dati šansu jer ih treba"
» ‘Čekat ću koliko treba, dolazi mi svećenik, pa neću mu dati 20 kuna?‘
» Orban prijeti vetom na lovu koju EU treba dati Hrvatskoj
» Ruža Tomašić za više oružja: Građanima treba dati puške u ruke
» Slovenski politicar:Slovenija treba dati Trumpu slovensko drzavljanstvo da zamjeni Jansu
» ‘Čekat ću koliko treba, dolazi mi svećenik, pa neću mu dati 20 kuna?‘
» Orban prijeti vetom na lovu koju EU treba dati Hrvatskoj
» Ruža Tomašić za više oružja: Građanima treba dati puške u ruke
» Slovenski politicar:Slovenija treba dati Trumpu slovensko drzavljanstvo da zamjeni Jansu
Page 3 of 16