Ramljak: Ni kune dobavljačima, sve treba dati hijenama i ari cohenu
Page 4 of 16
Page 4 of 16 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 16
Re: Ramljak: Ni kune dobavljačima, sve treba dati hijenama i ari cohenu
Uglavnom totalni kriminal
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
mamin sin wrote:Pinochet wrote:dobro pitanje.. nisam siguran? marc pomozi? zar nisu ti Ameri dali isto kredit od 400milijuna $ da bi se kupio njihov dug po 100% vrijednosti a oni ga platili 30%? :D Dmamin sin wrote:Pinochet wrote:
I tako ja Lešinarski fond kupim dug za 30kn od Marca. I onda preko moga Rođe Ramljaka, proguram lex Agrokor, i onda Ramljak od mene otkupit taj dug koji čija je realna tržišna vrijednost 30kn i koji je plaćen 30kn, otkupi ga za 100kn.
čijim parama je Ramljak kupio taj dug od tebe?
mislim, nisam 100% upućen, ali ako ovo je ovo istina, ovo je sprdačina nad sprdačinom
Ramljak je tvojim parama kupio taj dug, ti si mu dao kredit da to kupi od tebe
znaš kako ide dalje?
da, reketarim ga godinama i pazim da ne umre dok god ga mogu cijedit
mamin sin wrote:ako ja nekom izdam ček, taj ga prdoda nekom trećem, i ja onda od tog trećeg otkupim taj ček prije nego ga je on naplatio
da li je obveza po čeku poništena?
ako izdam obveznicu, pa ju kupim natrag, da li je obveznica poništena?
je, ali imaš novi dug za novac koji si posudio da otkupiš obveznicu ili ček.
a taj dug je sad puno veći.
Pinochet wrote:ahahaha, da to je to :) .. kredit od 4% kamate u propalu firmu, gdje je možeš tek dobiti 20-30% vrijednosti kredita nazad :) :) :)marcellus wrote:mamin sin wrote:Pinochet wrote:
I tako ja Lešinarski fond kupim dug za 30kn od Marca. I onda preko moga Rođe Ramljaka, proguram lex Agrokor, i onda Ramljak od mene otkupit taj dug koji čija je realna tržišna vrijednost 30kn i koji je plaćen 30kn, otkupi ga za 100kn.
kreditom koji sam mu ja dao. Dam mu sto kuna da od mene za sto kuna otkupi svoj dug koji sam platio 30 kuna.
zaradio sam 70 kuna i još mi je ramljak dužan dodatnih 100 + kamate
možeš misliti kako će to ispasti
marc ne zna zbrajat, ti si prvo potrošio 30 da kupiš od longija, onda si dao ramljaku 100, da to od tebe kupi za 100
opet si 30 u minusu
Last edited by mamin sin on 26/10/2017, 15:59; edited 2 times in total
Guest- Guest
Fino su to izmuljali
2014-04-11
sistem lihvarenja je taj da ti ja stalno posuđujem novi novac da otkupiš stari dug od mene, ali tako da uvijek zaradim duplo od uloženog a da tvoj dug istovremeno nikad ne pada nego samo uvijek raste.
tako je to funkcioniralo dok sam živio na knežiji, to sam naučio tamo od sabe i ekipe, ne u banci.
tako je to funkcioniralo dok sam živio na knežiji, to sam naučio tamo od sabe i ekipe, ne u banci.
mamin sin wrote:Pinochet wrote:ahahaha, da to je to :) .. kredit od 4% kamate u propalu firmu, gdje je možeš tek dobiti 20-30% vrijednosti kredita nazad :) :) :)marcellus wrote:mamin sin wrote:Pinochet wrote:
kreditom koji sam mu ja dao. Dam mu sto kuna da od mene za sto kuna otkupi svoj dug koji sam platio 30 kuna.
zaradio sam 70 kuna i još mi je ramljak dužan dodatnih 100 + kamate
možeš misliti kako će to ispasti
marc ne zna zbrajat, ti si prvo potrošio 30 da kupiš od longija, onda si dao ramljaku 100, da to od tebe kupi za 100
opet si 30 u minusu
ne nego u plusu za 70 i još si mi dužan 100
jer sam dao ramljaku sto i on mi je vratio tih sto.
dakle, za glupe uložio sam 30 u obveznice koje nominalno vrijede sto.
dao sam još sto tebi da otkupiš od mene te obveznice.
ti mi vratiš tih sto, da bi kupio one stare obveznice.
Još si mi dužan 100 + kamate.
Ja sam ukupno dao 30 + 100 = 130
ti si meni dao 100 i dužan si mi 104 to je ukupno 204
moja zarada je 74
moja zarada je 74
marcellus wrote:mamin sin wrote:ako ja nekom izdam ček, taj ga prdoda nekom trećem, i ja onda od tog trećeg otkupim taj ček prije nego ga je on naplatio
da li je obveza po čeku poništena?
ako izdam obveznicu, pa ju kupim natrag, da li je obveznica poništena?
je, ali imaš novi dug za novac koji si posudio da otkupiš obveznicu ili ček.
a taj dug je sad puno veći.
veći je za 4% kamate
Guest- Guest
a?marcellus wrote:
Guest- Guest
Ja sam još glupljimarcellus wrote:dakle, za glupe uložio sam 30 u obveznice koje nominalno vrijede sto.
moja zarada je 74
Ide ovako
Blokiram Ruse i njihova potraživanja
Onda napravim ugovor novi gdje piše da je ovaj prvi po pravu naplaćivanja
I onda bankrktiram
2014-04-11
mamin sin wrote:Pinochet wrote:dobro pitanje.. nisam siguran? marc pomozi? zar nisu ti Ameri dali isto kredit od 400milijuna $ da bi se kupio njihov dug po 100% vrijednosti a oni ga platili 30%? :D Dmamin sin wrote:Pinochet wrote:
mislim, nisam 100% upućen, ali ako ovo je ovo istina, ovo je sprdačina nad sprdačinom
Ramljak je tvojim parama kupio taj dug, ti si mu dao kredit da to kupi od tebe
znaš kako ide dalje?
pa idemo iz početka. Ja lešinarski fond Pinochet, kupin Marcovo potraživanje od Longija. Marc od Longija potražuje 100kn. Marc zna da se zajeba investiranjem u Longija, i govori meni "daj šta daš" i ja fond Pinochet, odkupin Marcovo potraživanje teško 100kn, samo ga platin 30kn. Sada sam ja vlasnik 100kn potraživanja od Longija(samo ja sam uložio 30kn).
U isto vrijeme, postavim svog čovika(Ramljak, Plenki, Lex Agrokor) i proguram se kao "spasitelj". Sada ja posuđujem agrokoru neki iznos, tipa 200kn, uz 4% kamate da se agrokor lakše nosi sa dugom. Svi sretno, Ramljak je spasitelj, ja sam dobra firma, a Plenki je pošteni domoljub koji nas čuva od Rusa i čuva radna mjesta.
Sve 5.
Međutim, sa mojih posuđenih 200kn, Longi, odlučuje otkupiti dio svoga duga. I umjesto da otkupljuje po tržišnoj cijeni od 1/3, tipa 100kn duga vrijedi 30kn. On odlučuje otkupiti moj dug za puni iznos. I sada sa lovom koju sam mu ja posudio, otkupljuje dio duga od mene - i plaća umjesto 30kn kolika je tržišna vrijednost, plaća 100kn.
Situacija je konačno ovakva -
Marc koji je imao potraživanje prema Longiju od 100kn je dobio 30kn.
Lešinarski Fond je uložio sve skupa za sada 230kn. 30kn za kupiti potraživanje od Marca prema Longiju i 200kn kredit. Već sada ima 100kn u džepu, te ga još čeka dug Longija - onih posuđenih 200kn + kamate. U konačnici bi mogao minimalno zaraditi 200kn kredita +100kn što je dobio kada je longi od njegovih para otkupio njegov dug, + kamate. Dakle u plusu je nekih 70kn, + glavnica(200kn) +kamate(par desetaka kuna). Uložio je sve skupa 230kn(kredit + 30kn prije).
Agrokor ili vlasnik Agrokora Ramljak - će platiti svu tu jebenu razliku. A u konačnici ćemo je platiti mi.
Eh sada nisam stručnjak za financijsko ili trgovačko pravo - što recimo ako Rusi nas tuže za hrpu skršenih zakona. jel moguće, ako su nam Rusi posudili isto recimo 300kn, i čija tržišna vrijednost duga vrijedi 60kn(jer nema mase iz koje se naplati) , Rusi dobiju tužbu i još dobiju punih 300kn+kamate nazad, jer se RH ponašala nacional socijalistički i namjerno radila štetu ? ?
Onda ne samo da će nas opljačkati Ameri, extra par stotina milijuna €, nego ćemo i Rusima vratiti puni dug, a ovako da se pustilo "nevidljivoj ruci", prvo Rusi nebi mogli naplatiti sve, a drugo nije to posao poreznih obveznika da krpaju dug privatne firme.
Jao, ispada da će građani Hrvatske vraćati desetke milijardi kuna hahahahaahhahahahahahahaha
Guest- Guest
Ona stavka gdje piše da je ovaj Knight prvi kod naplate potraživanja
E to je baš baza
E to je baš baza
2014-04-11
izgleda da Todorić preko bloga, Fižulić preko Telegrama, index.hr šire dezinformacije
fake news
fake news
Guest- Guest
mamin sin wrote:a?marcellus wrote:
e.
mamin sin wrote:a?marcellus wrote:
jednostavno je. 204 je zbroj onih 100kn što je već dobio na ruke što je Ramljak odkupio dug(kojeg je platio 100kn umjesto 30kn), + 100kn duga + recimo kamate 4%. 204 je točan broj.
Kome sada neide matematika ? :D
Guest- Guest
ja imam obveznicu po kojoj si mi dužan 100 kuna nominalno, platio sam je 30. Prodam ti je za sto kuna. Ti nemaš sto kuna, ja ti posudim sto kuna. Ti mi odma daš tih sto kuna za stari dug, koji si otkupio s tih sto kuna. Dužan si mi sto kuna + kamatu.
Pinochet wrote:mamin sin wrote:a?marcellus wrote:
jednostavno je. 204 je zbroj onih 100kn što je već dobio na ruke što je Ramljak odkupio dug(kojeg je platio 100kn umjesto 30kn), + 100kn duga + recimo kamate 4%. 204 je točan broj.
uložiš u cijelu operaciju 130kn(30kn otkupiš potraživanje, i 100kn posudiš Ramljaku/Agrokoru). Izvučeš vrlo brzo 100kn od prodaje duga nazad Ramljaku(koji je platio 100kn umjesto 30kn) i 100kn od kredita + kamate(a kamate neće biti 4%, kamatni račun se drugačije računa,vjerojatno će biti u konačnici ovisno o anuitetima i vremenskom roku extra 20-30kn).
ukratko jednostavna matematika
Guest- Guest
i već si zaradio 100kn od otkupa duga, i još te čeka 100kn + kamata.marcellus wrote:ja imam obveznicu po kojoj si mi dužan 100 kuna nominalno, platio sam je 30. Prodam ti je za sto kuna. Ti nemaš sto kuna, ja ti posudim sto kuna. Ti mi odma daš tih sto kuna za stari dug, koji si otkupio s tih sto kuna. Dužan si mi sto kuna + kamatu.
Jebeno Genijalno. Skužio sam cilu logiku lešinarskih fondova. jebeno genijalno, i jednostavno, i efikasno. idem osnovati svoj lešinarski fond
Guest- Guest
Vid ti financijskih Inžnjeraaa.. !!!
Guest- Guest
Pinochet wrote:mamin sin wrote:a?marcellus wrote:
da li se Ramljaku poništilo 100kn prijašnjeg duga u bilanci kad je kupio obveznice natrag?
Guest- Guest
Page 4 of 16 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 16
Similar topics
» Garava iz Austrije hvalila BiH i kritikovala Hrvatsku: "EU migrantima treba dati šansu jer ih treba"
» ‘Čekat ću koliko treba, dolazi mi svećenik, pa neću mu dati 20 kuna?‘
» Orban prijeti vetom na lovu koju EU treba dati Hrvatskoj
» Ruža Tomašić za više oružja: Građanima treba dati puške u ruke
» Slovenski politicar:Slovenija treba dati Trumpu slovensko drzavljanstvo da zamjeni Jansu
» ‘Čekat ću koliko treba, dolazi mi svećenik, pa neću mu dati 20 kuna?‘
» Orban prijeti vetom na lovu koju EU treba dati Hrvatskoj
» Ruža Tomašić za više oružja: Građanima treba dati puške u ruke
» Slovenski politicar:Slovenija treba dati Trumpu slovensko drzavljanstvo da zamjeni Jansu
Page 4 of 16