Ogromni pomor: broj letećih insekata opao za čak 75% u posljednjih 30 godina
Page 4 of 5
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Ogromni pomor: broj letećih insekata opao za čak 75% u posljednjih 30 godina
je čovjek je masu tog istrijebio, ali danas se ovo strašno akceleriralo, staništa su uništena..
Re: Ogromni pomor: broj letećih insekata opao za čak 75% u posljednjih 30 godina
Populacijska eksplozija. u nekim zemljama u 100g populacija je narasla i 20puta.
Gost- Guest
Kserkso bez juđiza može preživjeti 6 mjesecimutava baštarda wrote:Prenose je između sebe, a seleće pčekarstvo će uništiti pčele. Varoa zbog koje pčele nisu u stanju opstati bez čovjeka uzrokivala je kolaps divljih pčela, sad od nedavno sitigla etina iz sahare, zahvatila sve između amerike i sicilije,...kserks_ wrote:Pa sve i rada jer nema insekata koji prenose bolesti ili sami prave štetu biljkama...
Anštajn je rekao da čovječanstvo bez pčela može poživjeti još 4 godine....
Ali šta on zna...
Kermit-
2014-04-17
gluposti posmicala ih ind.revolucija i množenje crnaca, sam čovjek je zbog neprirodnog stanja, života u konstantnoj neurasteniji koja rastekserks_ wrote:Treba uvesti rigoroznije mjere u kontroli populacije ljudi inace iimas Haiti...ne znam koliko je ekipa upoznata, alii vecinu velikih kopnenih zivotinja ljudi su posmicali u ranoj prapovijesti, genocidi su se dogadali epskih razmjera...
Kermit-
2014-04-17
moja stara je bila u egiptu znači populacija se 5-trto stručila u 40 godina, jedu ribe iz kanalizacijske vodekserks_ wrote:Populacijska eksplozija. u nekim zemljama u 100g populacija je narasla i 20puta.
Kermit-
2014-04-17
nego, oćemo odsada i ubuduće normalno komunicirat bez glupis upadica ili spuštanja na osobnu razinu?hvala!asilovski wrote:moja stara je bila u egiptu znači populacija se 5-trto stručila u 40 godina, jedu ribe iz kanalizacijske vodekserks_ wrote:Populacijska eksplozija. u nekim zemljama u 100g populacija je narasla i 20puta.
Ma cijeli Nil je kanalizacija zatrovan do jaja fosfatima, slično je i u Indiji...
Gost- Guest
pričamo sam o velikim kopnenim životinjama.. prouči malo, ima toga dosta, malo se krije zbog političke korektnosti, jer se kosi sa miroljubljivim indijancima i aboriđinima...asilovski wrote:gluposti posmicala ih ind.revolucija i množenje crnaca, sam čovjek je zbog neprirodnog stanja, života u konstantnoj neurasteniji koja rastekserks_ wrote:Treba uvesti rigoroznije mjere u kontroli populacije ljudi inace iimas Haiti...ne znam koliko je ekipa upoznata, alii vecinu velikih kopnenih zivotinja ljudi su posmicali u ranoj prapovijesti, genocidi su se dogadali epskih razmjera...
Gost- Guest
Znaš li ti koliko je meni drago što si si vratio hehheekserks_ wrote:nego, oćemo odsada i ubuduće normalno komunicirat bez glupis upadica ili spuštanja na osobnu razinu?hvala!asilovski wrote:moja stara je bila u egiptu znači populacija se 5-trto stručila u 40 godina, jedu ribe iz kanalizacijske vodekserks_ wrote:Populacijska eksplozija. u nekim zemljama u 100g populacija je narasla i 20puta.
Ma cijeli Nil je kanalizacija zatrovan do jaja fosfatima, slično je i u Indiji...
Kermit-
2014-04-17
Do 1870.g. krda bizona su brojala milijune, nakon zakona o istrebljenju i željeznicama u 2 godina jedva je preživjela jedna skupina u Yellowstoneu i Kanadi, toliko tomekserks_ wrote:pričamo sam o velikim kopnenim životinjama.. prouči malo, ima toga dosta, malo se krije zbog političke korektnosti, jer se kosi sa miroljubljivim indijancima i aboriđinima...asilovski wrote:gluposti posmicala ih ind.revolucija i množenje crnaca, sam čovjek je zbog neprirodnog stanja, života u konstantnoj neurasteniji koja rastekserks_ wrote:Treba uvesti rigoroznije mjere u kontroli populacije ljudi inace iimas Haiti...ne znam koliko je ekipa upoznata, alii vecinu velikih kopnenih zivotinja ljudi su posmicali u ranoj prapovijesti, genocidi su se dogadali epskih razmjera...
Kermit-
2014-04-17
bizone je bilo teško lovit pješice sa lukom i strelom jelte:)asilovski wrote:Do 1870.g. krda bizona su brojala milijune, nakon zakona o istrebljenju i željeznicama u 2 godina jedva je preživjela jedna skupina u Yellowstoneu i Kanadi, toliko tomekserks_ wrote:pričamo sam o velikim kopnenim životinjama.. prouči malo, ima toga dosta, malo se krije zbog političke korektnosti, jer se kosi sa miroljubljivim indijancima i aboriđinima...asilovski wrote:gluposti posmicala ih ind.revolucija i množenje crnaca, sam čovjek je zbog neprirodnog stanja, života u konstantnoj neurasteniji koja rastekserks_ wrote:Treba uvesti rigoroznije mjere u kontroli populacije ljudi inace iimas Haiti...ne znam koliko je ekipa upoznata, alii vecinu velikih kopnenih zivotinja ljudi su posmicali u ranoj prapovijesti, genocidi su se dogadali epskih razmjera...
veliki kopneni sisavci S.Amerika:
American mastodon Mammut americanum | 8500 | USA and Canada | |
American mountain deer Odocoileus lucasi | 10000 | USA | |
Aztlanolagus agilis | 10000 | Southeastern Arizona to Central America | |
Beautiful armadillo Dasypus bellus | 8000 | USA to South America | -- |
Bison antiquus | 10000 | USA and Canada | |
Bison occidentalis | 5000 | Alaska to Minnesota | -- |
Camelops Camelops spp. | 8000 | USA and Mexico | |
Caribbean ground sloths | 5000 | Caribbean Islands | |
Columbian mammoth Mammuthus columbi | 5800 | USA and Mexico | |
Dire wolf Canis dirus | 7400 | mid-latitude North American down to South America | |
Florida spectacled bear Tremarctos floridanus | 8000 | USA | -- |
Glyptodon | 10000 | Central America | |
Harlan's muskox Bootherium bombifrons | 9000 | North America | |
Holmesina septentrionalis | 8000 | USA | |
Jefferson's ground sloth Megalonyx spp. | 11000 | USA and Canada | |
Mylohyus M. elmorei, M. floridanus, M. fossilis, M. gidleyi & M. nasutus | 9000 | North America | |
Pleistocene North American jaguar Panthera onca augusta | 10000 | Panama to USA | |
Pygmy mammoth Mammuthus exilis | 10800-11300 | Channel Islands of California, USA | |
Saber-tooth cat Smilodon sp. | 8000 | North America | |
Saiga antelope Saiga tatarica | 10000 | North America | |
Scimitar cats Homotherium sp. | 10000 | USA, Canada, Mexico | |
Short-faced bear Arctodus simus | 8000 | North America | |
Shrub-ox Euceratherium collinum | 9500 | North America | |
Western horse Equus occidentalis | 10000 | USA | |
Woolly mammoth Mammuthus primigenius | 2000 | Northern USA |
Gost- Guest
južna amerika:
Amazonian smilodon Smilodon populator | 10,000 BC | Northern South America | |
Antifer Antifer crassus | 11000 BC | Argentina, Brazil and Chile | -- |
Arctotherium Arctotherium sp. | 11000 BC | South America | |
Canis nehringi | 8000 BC | South America | -- |
Cuvieronius Cuvieronius sp. | 4000 BC | South America | |
Dire wolf Canis dirus | 11000 BC | South America | |
Ground sloths Catonyx Eremotherium Glossotherium Lestodon Megatherium Nematherium Nothrotherium Scelidotherium | 6000 BC | South America | |
Glyptodontidaes Doedicurus Eleutherocercus Glyptodon Hoplophorus Lomaphorus Panochthus | 11000 BC | South America | |
Hippidion | 10000 BC | South America | |
Macrauchenia Macrauchenia sp. | 10000 BC | South America | |
Neochoerus Neochoerus sp. | 10000 BC | South America | -- |
Stegomastodon Stegomastodon sp. | 10000 BC | South America | |
Stout-legged llama Palaeolama mirifica | 10000 BC | South America | -- |
Theriodictis Theriodictis sp. | 11000 BC | Bolivia, Brazil and Paraguay | -- |
Toxodon Toxodon sp. | 16500 BC | South America | |
Xenorhinotherium Xenorhinotherium bahiensis | 10000 BC | Brazil and Venezuela | -- |
Gost- Guest
Tamo je u dva ilirsko rimska rata za oktavijana i tiberija bila zadnja linija obrane... zajebana čeljadTriny wrote:Donji ili Gornji? :)asilovski wrote:Ja vlaj a ti na istraživanje koje se odvija 30 godina na par kontinenata sa par stotina znanstvenika kažeš:kserks_ wrote:Jebate Muć , niti znam ti je to..baranjski vlaju, debil ostaje debil.
"[size=36]šta ge seru, kod mene u proljeće sve puno insekata, pčele, ose bumbari nemoš ih se riješit..a to sa vjetrobran efekt, nema više jurcanja po cestama pa manje i kukci ginu:)"[/size]
[size=36]pa jebem ti Muć muko majčina hehehe[/size]
ili Europa izmurli sisavci u prapovijesti:
Mammals
Balearic giant shrew Nesiotites hidalgo | Unknown | Spain (Balearic Islands) | -- |
Balearic Islands cave goat Myotragus balearicus | 3000 BC | Spain (Balearic Islands) | |
Canary Islands giant rats Canariomys bravoi and Canariomys tamarani | Before 1500 AD | Spain (Canary Islands) | |
Cave bear Ursus spelaeus | 27,500 BC | Europe | |
Cave hyena Crocuta crocuta spelaea | 11,000 BC | Europe | |
European Ice Age leopard Panthera pardus spelaea | Holocene | Europe | -- |
Cave lion Panthera leo spelaea | 10,000 BC | Europe | |
Cretan dwarf megacerine Candiacervus cretensis | Late Pleistocene | Greece (Crete) | -- |
Cretan dwarf hippopotamus Hippopotamus creutzburgi | Middle Pleistocene | Greece (Crete) | |
Dwarf elephant | Unknown | Mediterranean Islands Sea | |
Elasmotherium Elasmotherium sp. | 10,000 BC | Europe | |
European ass Equus hydruntinus | Holocene Epoch | Europe | -- |
Irish elk Megaloceros giganteus | 5000 BC | Northern Europe | |
Homotherium Homotherium sp. | 10,000 BC | Europe | |
Majorcan giant dormouse Hypnomys morphaeus | Unknown | Spain (Majorca) | -- |
Maltese hippopotamus Hippopotamus melitensis | Unknown | Malta | -- |
Minorcan giant dormouse Hypnomys mahonensis | Unknown | Spain (Minorca) | -- |
Sardinian dhole Cynotherium sardous | Unknown | France (Corsica) and Italy (Sardinia) | -- |
Stephanorhinus Stephanorhinus sp. | Unknown | Europe | |
Woolly mammoth Mammuthus primigenius | 2000 BC | Europe | |
Woolly rhinoceros Coelodonta antiquitatis | 10,000 BC | Europe |
Gost- Guest
... ja znam da je kod nas ovo ljeto bilo komaraca za izluditi - tak da na mikro bazi, barem što se komaraca tiče ova informacija ne donosi utjehu .....
A stršljeni - bilo bi jaaako dobro da totalno izumru. Užasni su ..
orion- Posts : 2287
2017-06-06
orion wrote:... ja znam da je kod nas ovo ljeto bilo komaraca za izluditi - tak da na mikro bazi, barem što se komaraca tiče ova informacija ne donosi utjehu .....
..i noćni leptiri!
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Noor wrote:orion wrote:... ja znam da je kod nas ovo ljeto bilo komaraca za izluditi - tak da na mikro bazi, barem što se komaraca tiče ova informacija ne donosi utjehu .....
..i noćni leptiri!
oni mi ne smetaju - jesu veliki i ružnjikavi, al su bezopasni .....
orion- Posts : 2287
2017-06-06
Predpostavljao sam da je jasno na sto sam mislio.red wolf wrote:Ovo nije šugavi planet...Nešto drugo je šugavo na njemu...Nažalost, ostali biljni i životinjski svijet ispašta zbog toga...omni wrote:Nestaju sa sugavog planeta. Pametni.
omni-
2014-04-12
Pa samo sam ti odgovorio da ovaj planet nije šugav...Planet na kojem je moguć život...A tako je postao bezvrijedan na njemu...omni wrote:Predpostavljao sam da je jasno na sto sam mislio.red wolf wrote:Ovo nije šugavi planet...Nešto drugo je šugavo na njemu...Nažalost, ostali biljni i životinjski svijet ispašta zbog toga...omni wrote:Nestaju sa sugavog planeta. Pametni.
red wolf-
2016-02-10
Uostalom, što se čudite, upravo intenzivna poljoprivreda na Zapadu smanjuje plodnost i uzrokuje impotenciju u muškaraca. Danas gotovo svaki treći muškarac u Hrvatskoj ima problem s impotencijom. I nas je zajebala intenzivna poljoprivreda...iz uvozamelkior wrote:Zatrovana zemlja raznim insekticidima, pesticidima, onemogućava razmnožavanje kukaca bitnih za ekosustav.asilovski wrote:Vjerojatno zračenja, posebice razvojem mobitela, sada se vidi par leptira u mjesec dana, prije su isti bili skoro redovita i masovna pojavamamin sin wrote:gasi rasvjetu
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Ima više prašine i nepodnošljivog smrada od nafte (i gnoja) na selu nego u gradu...kic wrote:Triny wrote:Prešli i oni u grad. :)
Kod mene guštera, stršljena, pčela, smrdljivih martina, vrana...
O čemu vi to? :)
ima više zmija u gradu nego u selu..
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
I ne samo to,nego nacin prehrane..u odnosu na 100 godina unatrag,.votje i povrtje,imaju 6-7 puta manje minerala,vitamina i ostalih dobrobiti..dakle zvacemo uglavnom ...nesto prazno...meso je prica za sebe...a sve mesne preradjevine,imaju u sebi znatni postotak soye..koja je bogata prirodnim fitoestrogenom,prirodnim zenskim hormonom..i ti bi da ti se dize...melkior wrote:Uostalom, što se čudite, upravo intenzivna poljoprivreda na Zapadu smanjuje plodnost i uzrokuje impotenciju u muškaraca. Danas gotovo svaki treći muškarac u Hrvatskoj ima problem s impotencijom. I nas je zajebala intenzivna poljoprivreda...iz uvozamelkior wrote:Zatrovana zemlja raznim insekticidima, pesticidima, onemogućava razmnožavanje kukaca bitnih za ekosustav.asilovski wrote:Vjerojatno zračenja, posebice razvojem mobitela, sada se vidi par leptira u mjesec dana, prije su isti bili skoro redovita i masovna pojavamamin sin wrote:gasi rasvjetu
Guest- Guest
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» U posljednjih 20 godina broj novoređenih u BiH smanjen za 40%
» Njemačka: osim komaraca i muha 3/4 insekata uključujući pčele je nestalo u zadnjih 25 godina
» Euro na najnižim razinama u posljednjih 20 godina
» Stiže najbrutalnija zima u posljednjih 50 godina
» Srbija u posljednjih 15 godina izgubila milijun stanovnika
» Njemačka: osim komaraca i muha 3/4 insekata uključujući pčele je nestalo u zadnjih 25 godina
» Euro na najnižim razinama u posljednjih 20 godina
» Stiže najbrutalnija zima u posljednjih 50 godina
» Srbija u posljednjih 15 godina izgubila milijun stanovnika
Page 4 of 5