Ogromni pomor: broj letećih insekata opao za čak 75% u posljednjih 30 godina
Page 3 of 5
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Ogromni pomor: broj letećih insekata opao za čak 75% u posljednjih 30 godina
treba izbaciti naftu i ugljen iz sustava..te forsirati GMO te tako msnjaiit primjenu pesticida, herbicida, fungicida itd ,znam ovo je sada bogohuljenje što sam napisao,ali to je jedini izlaz..
Gost- Guest
Re: Ogromni pomor: broj letećih insekata opao za čak 75% u posljednjih 30 godina
Triny wrote:Prešli i oni u grad. :)
Kod mene guštera, stršljena, pčela, smrdljivih martina, vrana...
O čemu vi to? :)
ima više zmija u gradu nego u selu..
Necu ja puno s tebom raspravljat, osim sta cu ti reci da forum nije vidimo odavno histericnije idiota. Bogec jedan baranjsko-seljoberski...menii je pun kurac ove pijancine i narkomana da terorizira po formu,iskompleksmpleksirani kepec madarski.asilovski wrote:Ja vlaj a ti na istraživanje koje se odvija 30 godina na par kontinenata sa par stotina znanstvenika kažeš:kserks_ wrote:Jebate Muć , niti znam ti je to..baranjski vlaju, debil ostaje debil.
"[size=45]šta ge seru, kod mene u proljeće sve puno insekata, pčele, ose bumbari nemoš ih se riješit..a to sa vjetrobran efekt, nema više jurcanja po cestama pa manje i kukci ginu:)"[/size]
[size=45]pa jebem ti Muć muko majčina hehehe[/size]
Gost- Guest
asilovski wrote:Pčele, leptiri, bumbari su ovdje najviše na udaru, ako se ne otkrije uzrok prijeti izumiranje i sve što to nosi
Sadašnjost tj upravo ovo naše doba je doba najvećeg izumiranja vrsta ikada.
Humboltove lignje ( prilično agresivne a nesu po 80 000 jaja ) se masovno množe i postali su glavni grabežljivci
oko obala Amerika. Razlog tomu je masovni masakr morskih pasa , 30 000 000 ih ubijaju godišnje.
Neke biljke oprašuju isključivo posebni kukci specijalizirani za tu biljku, čak i Kolibrići isto tako.
O pčelama da ne govorimo a one su neizostavne u lancu oplodnje biljaka. Ako njih nestane zavladati će epidemija gladi
Situacija je krajnje alarmantna
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
kic wrote:Triny wrote:Prešli i oni u grad. :)
Kod mene guštera, stršljena, pčela, smrdljivih martina, vrana...
O čemu vi to? :)
ima više zmija u gradu nego u selu..
Jasno jer idu za mišima i štakorima koji se sakupljaju oko gradskog smeća
2014-04-20
I jos mi jedanput spomeni mater ili mi se obrati kao idiot napit cu ti se krvi narkomanu baranjski!asilovski wrote:kserks_ wrote:.
Gost- Guest
melkior wrote:Zatrovana zemlja raznim insekticidima, pesticidima, onemogućava razmnožavanje kukaca bitnih za ekosustav.asilovski wrote:Vjerojatno zračenja, posebice razvojem mobitela, sada se vidi par leptira u mjesec dana, prije su isti bili skoro redovita i masovna pojavamamin sin wrote:gasi rasvjetu
To je to.
Ja vidim da na tržnici oko miluna, čatruna, grozja i sl nema niti ose niti pčele niti muhe
onda znam da nešto nije u redu jer ranije nisi moga dinju ili lubenicu otvoriti koliko bi bilo ( korisnih ) insekata
2014-04-20
trenutno stanje se ne moze odrzati,prvenstveno s klimatoloskog aspekta.ne moze umjetno stvarat uvjete da bi odrzali pojedinu vrstu...co2 zagadenje, u prapovijesti kada su razine istog bile ogromne,biljnji i zivotinjski svijet nije bio nikad bujniji...Yehudi wrote:asilovski wrote:Pčele, leptiri, bumbari su ovdje najviše na udaru, ako se ne otkrije uzrok prijeti izumiranje i sve što to nosi
Humboltove lignje ( prilično agresivne a nesu po 80 000 jaja ) se masovno množe i postali su glavni grabežljivci
oko obala Amerika. Razlog tomu je masovni masakr morskih pasa , 30 000 000 ih ubijaju godišnje.
Neke biljke oprašuju isključivo posebni kukci specijalizirani za tu biljku, čak i Kolibrići isto tako.
O pčelama da ne govorimo a one su neizostavne u lancu oplodnje biljaka. Ako njih nestane zavladati će epidemija gladi
Gost- Guest
Yehudi wrote:asilovski wrote:Pčele, leptiri, bumbari su ovdje najviše na udaru, ako se ne otkrije uzrok prijeti izumiranje i sve što to nosi
jesi siguran u ovu brojku?
Tako je. Biljke konzumiraju CO2 i ako ga je više vegetacija je bujnija i veća, neka stabla
bi narasla kao i nekada, do gigantskih razmjera. Više nema onako ogromnih sekvoja koje
se mogu viditi samo na slikama. Šta opet znači da ljudi uništavaju biljke i životinje. U Indiji slonovi
nemaju velike kljove jer su izlovljeni oni sa dobrom DNK a samo zakržljalih kljova su preostali.
Bijeli sjeverni nosorog je upravo izumro jer su ubijena 4 posljednja primjerka koji su iz
ZOO vrtova prebačeni u Afrički rezervat. Proces se nastavlja.....nažalost
bi narasla kao i nekada, do gigantskih razmjera. Više nema onako ogromnih sekvoja koje
se mogu viditi samo na slikama. Šta opet znači da ljudi uništavaju biljke i životinje. U Indiji slonovi
nemaju velike kljove jer su izlovljeni oni sa dobrom DNK a samo zakržljalih kljova su preostali.
Bijeli sjeverni nosorog je upravo izumro jer su ubijena 4 posljednja primjerka koji su iz
ZOO vrtova prebačeni u Afrički rezervat. Proces se nastavlja.....nažalost
2014-04-20
Roy_Bean wrote:Yehudi wrote:asilovski wrote:Pčele, leptiri, bumbari su ovdje najviše na udaru, ako se ne otkrije uzrok prijeti izumiranje i sve što to nosi
Da. Možeš provjeriti.
A najjadnije jest to da ih izvuku na palube, odrežu peraja ( za kinesku juhu ili lijek )
pa onda, još žive, bace nazad u more
2014-04-20
Treba uvesti rigoroznije mjere u kontroli populacije ljudi inace iimas Haiti...ne znam koliko je ekipa upoznata, alii vecinu velikih kopnenih zivotinja ljudi su posmicali u ranoj prapovijesti, genocidi su se dogadali epskih razmjera...
Gost- Guest
30milijuna? i meni nekako bo zvuči..
Yehudi wrote:Roy_Bean wrote:Yehudi wrote:asilovski wrote:Pčele, leptiri, bumbari su ovdje najviše na udaru, ako se ne otkrije uzrok prijeti izumiranje i sve što to nosi
Da. Možeš provjeriti.
A najjadnije jest to da ih izvuku na palube, odrežu peraja ( za kinesku juhu ili lijek )
pa onda, još žive, bace nazad u more
ma nekako mi je preuveličana brojka...mislim ono 30 milijuna, ej...
edit: jeote još si ti yehudi konzervativan...ispada da je minimalno 100 milijuna godišnje...
http://www.iflscience.com/plants-and-animals/how-many-sharks-do-humans-kill-hour/
https://www.livescience.com/27575-100-million-sharks-killed-annually.html
https://www.theguardian.com/environment/2013/mar/01/100-million-sharks-killed-each-year
Kakvih 100 000 000 godišnje ?
Napisa sam 30 ooo ooo godišnje
2014-04-20
Kada su prvi ljudi dosli na tlo amerike i australije posmicali su gotovo sve velike zivotinje koje nisu bile dovljno brze i inteligente da izbjegavaju ljude...u australiji razmjeri devevastacije okolisa su takve da je opstala iskljucivo aridna vegetacija, usljed posljedice lova paljenjem vatre..dakle na cijelom kontinentu je unistena flora i fauna..aboridini:)
Last edited by kserks_ on Fri 20 Oct - 10:07; edited 1 time in total
Gost- Guest
Yehudi wrote:Kakvih 100 000 000 godišnje ?
znam što si napisao, ali sam išao pogledati pa ispada da je 30 mil malo...svi pričaju o minimalno 100 milja dok neke procjene idu i preko 250 milja...
2014-04-20
Predator nakon 300milijuna godina,naisao na drugog predatora..rekli bi neki karmakic wrote:
zlo mi je
Gost- Guest
je čovjek je masu tog istrijebio, ali danas se ovo strašno akceleriralo, staništa su uništena..
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» U posljednjih 20 godina broj novoređenih u BiH smanjen za 40%
» Njemačka: osim komaraca i muha 3/4 insekata uključujući pčele je nestalo u zadnjih 25 godina
» Euro na najnižim razinama u posljednjih 20 godina
» Stiže najbrutalnija zima u posljednjih 50 godina
» Srbija u posljednjih 15 godina izgubila milijun stanovnika
» Njemačka: osim komaraca i muha 3/4 insekata uključujući pčele je nestalo u zadnjih 25 godina
» Euro na najnižim razinama u posljednjih 20 godina
» Stiže najbrutalnija zima u posljednjih 50 godina
» Srbija u posljednjih 15 godina izgubila milijun stanovnika
Page 3 of 5