Njemačka: osim komaraca i muha 3/4 insekata uključujući pčele je nestalo u zadnjih 25 godina
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Njemačka: osim komaraca i muha 3/4 insekata uključujući pčele je nestalo u zadnjih 25 godina
https://www.theguardian.com/environment/2017/oct/18/warning-of-ecological-armageddon-after-dramatic-plunge-in-insect-numbers
Kermit-
2014-04-17
Re: Njemačka: osim komaraca i muha 3/4 insekata uključujući pčele je nestalo u zadnjih 25 godina
https://www.zerohedge.com/news/2018-06-11/chris-packham-warns-ecological-apocalypse-looms-great-britain
Kermit-
2014-04-17
Re: Njemačka: osim komaraca i muha 3/4 insekata uključujući pčele je nestalo u zadnjih 25 godina
“If total flying insect biomass is genuinely declining at this rate – about 6% per year – it is extremely concerning,” she said. “Flying insects have really important ecological functions, for which their numbers matter a lot. They pollinate flowers: flies, moths and butterflies are as important as bees for many flowering plants, including some crops. They provide food for many animals – birds, bats, some mammals, fish, reptiles and amphibians. Flies, beetles and wasps are also predators and decomposers, controlling pests and cleaning up the place generally.”
Kermit-
2014-04-17
podatak za pčele je strašan, al za ostalu leteću gamad...hvala bogu da ih nema
http://ww2.rspb.org.uk/Images/State%20of%20Nature%20UK%20report_%2020%20Sept_tcm9-424984.pdf
Kermit-
2014-04-17
prpolovio se broj lastavica, šišmiša, bumbara etcNoor wrote:podatak za pčele je strašan, al za ostalu leteću gamad...hvala bogu da ih nema
Kermit-
2014-04-17
Čuj oni su hraba pticama, osim toga oni oprašuju cvijeće i drveće i važan su dio ekosustava bez kojeg isti propada i izravno nestaje jako puno životinjskih vrsta...Noor wrote:podatak za pčele je strašan, al za ostalu leteću gamad...hvala bogu da ih nema
Kermit-
2014-04-17
ma ok, znam da se to implicira dalje u lancu, al...kad su tako gadni :/Kermit wrote:prpolovio se broj lastavica, šišmiša, bumbara etcNoor wrote:podatak za pčele je strašan, al za ostalu leteću gamad...hvala bogu da ih nema
sve je to istina, ali kažem...čitav život bježim od njih i samo s te strane kažem hvala boguKermit wrote:Čuj oni su hraba pticama, osim toga oni oprašuju cvijeće i drveće i važan su dio ekosustava bez kojeg isti propada i izravno nestaje jako puno životinjskih vrsta...Noor wrote:podatak za pčele je strašan, al za ostalu leteću gamad...hvala bogu da ih nema
ali, nije dobro...nije
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
mene više brine pad testosterona i broja spermija, nego bumabare..ali svakome njegovo veselje..Kermit wrote:prpolovio se broj lastavica, šišmiša, bumbara etcNoor wrote:podatak za pčele je strašan, al za ostalu leteću gamad...hvala bogu da ih nema
Guest- Guest
Pa vidi leptire, prije si ih vidio barem kupusare na svakom ćošku sada nema ničega, vrlo vrlo čudno i jako loše, a zanimljivo muha i komaraca ima višeNoor wrote:sve je to istina, ali kažem...čitav život bježim od njih i samo s te strane kažem hvala boguKermit wrote:Čuj oni su hraba pticama, osim toga oni oprašuju cvijeće i drveće i važan su dio ekosustava bez kojeg isti propada i izravno nestaje jako puno životinjskih vrsta...Noor wrote:podatak za pčele je strašan, al za ostalu leteću gamad...hvala bogu da ih nema
ali, nije dobro...nije
Kermit-
2014-04-17
ne znam, otvori temu kako si postao sterilan, pa ćemo pisati o tomeKserks. wrote:mene više brine pad testosterona i broja spermija, nego bumabare..ali svakome njegovo veselje..Kermit wrote:prpolovio se broj lastavica, šišmiša, bumbara etcNoor wrote:podatak za pčele je strašan, al za ostalu leteću gamad...hvala bogu da ih nema
Kermit-
2014-04-17
to su oni nježno žuto-bijeli s točkicama, jel?Kermit wrote:Pa vidi leptire, prije si ih vidio barem kupusare na svakom ćošku sada nema ničega, vrlo vrlo čudno i jako loše, a zanimljivo muha i komaraca ima višeNoor wrote:sve je to istina, ali kažem...čitav život bježim od njih i samo s te strane kažem hvala boguKermit wrote:Čuj oni su hraba pticama, osim toga oni oprašuju cvijeće i drveće i važan su dio ekosustava bez kojeg isti propada i izravno nestaje jako puno životinjskih vrsta...Noor wrote:podatak za pčele je strašan, al za ostalu leteću gamad...hvala bogu da ih nema
ali, nije dobro...nije
bilo je i lastinog repa...i onih nekih svjetlo plavih, sad stvarno rijetko
al, noćni su mi koma...pogotovo oni veliki, debeli, ajmeee
Giant African baobab trees die suddenly after thousands of years
Demise of four out of 13 of the ancient landmarks linked to climate change by researchers
Agence France-Presse
Mon 11 Jun 2018 23.13 BSTLast modified on Mon 11 Jun 2018 23.22 BST
Demise of four out of 13 of the ancient landmarks linked to climate change by researchers
Agence France-Presse
Mon 11 Jun 2018 23.13 BSTLast modified on Mon 11 Jun 2018 23.22 BST
- [url=https://twitter.com/intent/tweet?text=Giant African baobab trees die suddenly after thousands of][/url]
Kermit-
2014-04-17
Kermit-
2014-04-17
pcele nisu problem, razmnoze se, medjutim problem je sto je sve manje pcelara
naravno uzrok je i zaprasivanje al daleko je od toga da se o tomu razmislja, vise se razmislja o takozvanoj eko struji gdje se vrti lova
naravno uzrok je i zaprasivanje al daleko je od toga da se o tomu razmislja, vise se razmislja o takozvanoj eko struji gdje se vrti lova
Uz leptire, zadnjih 10-15 godina sam primjetio ogroman pad broja puževa. Nekoć si ih mogao vidjeti bilo gdje u livadama, njivama, drvećima, ogradama, posebice u gradu po živicama, danas ih nema nigdje. Samo na puževima i leptirima sam primjetio tu tragediju i nestanak.Kermit wrote:Pa vidi leptire, prije si ih vidio barem kupusare na svakom ćošku sada nema ničega, vrlo vrlo čudno i jako loše, a zanimljivo muha i komaraca ima višeNoor wrote:sve je to istina, ali kažem...čitav život bježim od njih i samo s te strane kažem hvala boguKermit wrote:Čuj oni su hraba pticama, osim toga oni oprašuju cvijeće i drveće i važan su dio ekosustava bez kojeg isti propada i izravno nestaje jako puno životinjskih vrsta...Noor wrote:podatak za pčele je strašan, al za ostalu leteću gamad...hvala bogu da ih nema
ali, nije dobro...nije
Baš sam ove godine isto se zamislio gdje su nestale silne lastavice u Osijeku i okolici, stvarno je zadnjih 7-8 godina pao i njihov broj. Onda isto tako i žabe su zadnjih 12 godina nestale jer nema više ni blizu kiša, prvenstveno gatalinke jer sam njih imao jako puno u dvorištu kao klinac. Nema nešto previše ni glista u zemlji.
U biti taj biljini i životinjski svijet koji sam poznavao i uživao u njemu 90-ih je u ovom stoljeću počeo nestajati, a sad je to samo nostalgija.
Budimo realni i ozbiljni... Najvažnija je bilanca, razna ljudska 'prava'. Plastika u srcu, društvene mreže u duši.
Guest- Guest
Mislim da to ima veze s cetnicima.Fénix wrote:Kermit wrote:Pa vidi leptire, prije si ih vidio barem kupusare na svakom ćošku sada nema ničega, vrlo vrlo čudno i jako loše, a zanimljivo muha i komaraca ima višeNoor wrote:sve je to istina, ali kažem...čitav život bježim od njih i samo s te strane kažem hvala boguKermit wrote:Čuj oni su hraba pticama, osim toga oni oprašuju cvijeće i drveće i važan su dio ekosustava bez kojeg isti propada i izravno nestaje jako puno životinjskih vrsta...Noor wrote:podatak za pčele je strašan, al za ostalu leteću gamad...hvala bogu da ih nema
ali, nije dobro...nije
U biti taj biljini i životinjski svijet koji sam poznavao i uživao u njemu 90-ih je u ovom stoljeću počeo nestajati, a sad je to samo nostalgija.
Ili barem ratom.
Last edited by kaja on 12/6/2018, 17:24; edited 1 time in total (Reason for editing : .)
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Au kurac, sad ćemo plakat za muhama i komarcima, nekidan smo za orangutanima.
I to će mi stvarno nedostajat u životu..jebeni insekti.
ne ne muha i komaraca ima sve više, kao i trolčina i sendvičaradanni1 wrote:Au kurac, sad ćemo plakat za muhama i komarcima, nekidan smo za orangutanima.
Kermit-
2014-04-17
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Njemačka ide prema recesiji?Poslovna klima im je najgora u zadnjih šest godina
» Ogromni pomor: broj letećih insekata opao za čak 75% u posljednjih 30 godina
» Verovali ili ne: IQ Zapadnjaka pao za 14 bodova u zadnjih 100 godina
» Nisam baš pratio politiku zadnjih 7 godina al
» Izlaznost na izborima u Francuskoj najveća u zadnjih 40 godina
» Ogromni pomor: broj letećih insekata opao za čak 75% u posljednjih 30 godina
» Verovali ili ne: IQ Zapadnjaka pao za 14 bodova u zadnjih 100 godina
» Nisam baš pratio politiku zadnjih 7 godina al
» Izlaznost na izborima u Francuskoj najveća u zadnjih 40 godina
Page 1 of 2