Mirovine
Page 7 of 7
Page 7 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Mirovine
Ne brini...Svijet će se promijeniti...Imati ćemo univerzalni dohodak, a i uz to mirovine će biti drugačije...Novi svjetski poredak je pred nama...newuser wrote:U zadnje vrijeme se sve više govori a i piše da će generacije koje su ispod 50 godina ostati bez mirovina. Kako stvari stoje to je vrlo izgledno i što bi bilo najpametnije učiniti da se to ne desi.
Osobno smatram da su doprinosi čista pljačka i ljudima ne bi trebalo opterećivati plaće, tko želi neka sebi uplaćuje. Ako se ne varam u SAD je takav sustav. Ako uzmete prosječnu plaću i doprinose koje uplaćujete kroz 40 godina radnog vijeka i koliko novaca povučete natrag kada odete u mirovinu nije teško zaključiti da je riječ o pljački običnog čovjeka a to neće biti u mogućnosti funkcionirati u društvima kakvo je ovdje. Za takav sustav da bi bio samoodrživ je potrebno 3:1 u korist radne snage. Sada je već blizu 1:1, potrebno je se kreditno zaduživati da bi se mirovine isplaćivale.
Da čujemo što bi bilo najbolje?
red wolf- Posts : 15947
2016-02-10
mozda ti jos passove poslikam, moram prvo naci neki telefon s kamerom, ovaj krs od Lg s kojim sam slikao je ispustio dushu,Pinochet wrote:svaka častLeviathan2 wrote:nece, mlad jeNoor wrote:pazi da ga herc me drapi :DLeviathan2 wrote:jod gdje je joda cardaklija :D
skenirao sam djelic platne liste specijalno za asa koji ne vjeruje da se moze zaradit na mjesalici
:D
Pinochet@
a ljepo sam ti rekao aj iskursiraj za argonskog varioca, eo ovaj nas friski tuce po 5 tauzenki a kurca ne radi
je li to peMzija, ili sto? :-DLeviathan2 wrote:mozda ti jos passove poslikam, moram prvo naci neki telefon s kamerom, ovaj krs od Lg s kojim sam slikao je ispustio dushu,Pinochet wrote:svaka častLeviathan2 wrote:nece, mlad jeNoor wrote:pazi da ga herc me drapi :DLeviathan2 wrote:jod gdje je joda cardaklija :D
skenirao sam djelic platne liste specijalno za asa koji ne vjeruje da se moze zaradit na mjesalici
Pinochet@
a ljepo sam ti rekao aj iskursiraj za argonskog varioca, eo ovaj nas friski tuce po 5 tauzenki a kurca ne radi
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
platna lista, pemzija mi se isplacuje na kraju godine, tako sam dogovorio, osim u hrvatskoj, tamo mi lijeze na racun od sestre,maggie13 wrote:je li to peMzija, ili sto? :-DLeviathan2 wrote:mozda ti jos passove poslikam, moram prvo naci neki telefon s kamerom, ovaj krs od Lg s kojim sam slikao je ispustio dushu,Pinochet wrote:svaka častLeviathan2 wrote:nece, mlad jeNoor wrote:
pazi da ga herc me drapi :D
Pinochet@
https://i.servimg.com/u/f25/20/30/76/79/flag-k10.jpg
"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU"
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
jesam nego de mi reci jel roniš rekreativno.... ;)Leviathan2 wrote:jesi dobarmichaellcmacha wrote:otprilike znam s čim se baviš... ;)
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
valjda ima neku proviziju ;-)Leviathan2 wrote:platna lista, pemzija mi se isplacuje na kraju godine, tako sam dogovorio, osim u hrvatskoj, tamo mi lijeze na racun od sestre,maggie13 wrote:je li to peMzija, ili sto? :-DLeviathan2 wrote:mozda ti jos passove poslikam, moram prvo naci neki telefon s kamerom, ovaj krs od Lg s kojim sam slikao je ispustio dushu,Pinochet wrote:svaka častLeviathan2 wrote:
nece, mlad je
Pinochet@
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
jok, probao sam nekad davno al me jebe pritisak,michaellcmacha wrote:jesam nego de mi reci jel roniš rekreativno.... ;)Leviathan2 wrote:jesi dobarmichaellcmacha wrote:otprilike znam s čim se baviš... ;)
a i gdje bih ronio sad u planinama
plus, pokusavam zamislit mjesalicu ispod vode :D
ko, sestra,maggie13 wrote:valjda ima neku proviziju ;-)Leviathan2 wrote:platna lista, pemzija mi se isplacuje na kraju godine, tako sam dogovorio, osim u hrvatskoj, tamo mi lijeze na racun od sestre,maggie13 wrote:je li to peMzija, ili sto? :-DLeviathan2 wrote:mozda ti jos passove poslikam, moram prvo naci neki telefon s kamerom, ovaj krs od Lg s kojim sam slikao je ispustio dushu,Pinochet wrote:
svaka čast
20 deka kave i po kile kocke secera :D
To ti je sve trošak za realni sektor . I treba ga smanjiti.kserks_ wrote:plaćaju, jer se vodi kao rashod i kao prihod.ali kao ćemo se vodit tvojom da ne plaćaju ništa, onda su i rashodi za zaposlene jedno 40% manji od prikazanih...:)Triny wrote:Plaćaju klinac.newuser wrote:Eh sad... pa državni uposlenici su potrebni da bi uopće funkcionirala država, a da ih ima previše ima ali u svakoj državi postoje i dok je države postojat će jer bez njih nema niti funkcioniranja javne službe. Sad što ih je previše i što ih ima uhljebljenih na razne načine to ne bi trebala biti tema ovdje.Triny wrote:Sve ti se to uzima od realnog sektora, samo se različito zove.newuser wrote:
Dobro, ali uplaćuju doprinose za mirovinsko... Oni primaju plaće iz raznih prihoda koje najviše ubiru od poreza, dok su doprinosi za mirovinsko nešto drugo i idu za mirovine. Tako da i uposleni u državnoj administraciji uplaćuju te doprinose.
Dakle, ne plaćaju oni ništa.
U svakom slučaju plaćaju doprinose i to pune doprinose a ne kao kod privatnika prijava na minimalac ili pak crno... Novac poreznih obveznika će uvijek negdje ići a kako rekoh bez ljudi u javnom sektoru ne može niti država funkcionirati, evo kad ti treba neka potvrda u općini ako nema nikoga ne možeš ju niti dobiti tako da...
Iako slažem se s tobom nemoj me pogrešno shvatiti bolje da se novci raspoređuju u realni sektor nego da se uhljebljuju ljudi ali rekoh što se tiče samih doprinosa oni ih uplaćuju.
To ti je kao da u novčaniku premjestiš novac iz jednog pretinca u drugi.
Naravno, u novčanik stavljaju drugi.
Trinity-
2014-04-17
Page 7 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Ukidaju se mirovine u HR
» Ošle mirovine
» Braniteljima se ukidaju mirovine!
» Tko ima pravo a tko ne na njemačke mirovine?
» Hrvatski BDP raste, rastu i mirovine
» Ošle mirovine
» Braniteljima se ukidaju mirovine!
» Tko ima pravo a tko ne na njemačke mirovine?
» Hrvatski BDP raste, rastu i mirovine
Page 7 of 7